Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Diemond
Barça C
Kapcsolat:

2013.04.14. 10:33:36

Ha kiesünk, nyilván nem fogom magam itt szomorítani, de ellenkező esetben sem foglak titeket idegesíteni. :wink:

A védelmünk önmagában tényleg nem olyan félelmetes, bár a Kicker osztályzatai alapján Lahm, Dante és Boateng a legjobb három védő idén a Bundesligában. De egyéni hibákra sajnos sokszor képesek, illetve egyelőre Heynckes sem tudja valamiért Van Buytent mellőzni. Bár minden tiszteletem a 35 éves belgáé, aki idén talán élete formájában játszik, de gyorsabb nem lett...

A védekezésünk viszont piszok erős, legtöbbször helyzetig sem jut el az ellenfél, a Juve elleni müncheni meccsen látszott, milyen az, amikor már a csatár (Mandzukic) elkezdi a védekezést. Ennek köszönhető, hogy a bajnokságban 29 bajnokin 13 gólt kaptunk. Negatívum, hogy Mandzu az odavágón nem lesz, Pizarro és Gomez nem képes ugyanerre a kemény letámadásra, de a középpályánk, beleértve Ribéryt és Robbent is abszolút szervezetten támad vissza.
1974, 1975, 1976, 2001, 201X
recrea
Llegenda del Barça

2013.04.14. 10:24:28

Diemond írta:Sziasztok!

Remélem nem gond, ha olykor-olykor mint Bayern-szurkoló hozzászólok a dolgokhoz, úgy mégis érdekesebb. :)
Két hét múlva már úgysem lesz hozzá kedved. :P
Diemond írta:Szerintem az egy törpekisebbség, amelyik azt gondolja, kettős győzelem lesz / első meccsen eldől / sima ügy lesz stb., a túlnyomó többségnek ugyanaz volt a sorsoláskor a reakciója, mint itt: húbazmeg. Az igaz, hogy talán jobbkor nem is kaphattuk volna a Barcelonát, viszont a ti csapatotok az, amelyik a legkiszámíthatatlanabb, mert olyan játékosok vannak elől, akik bármikor bármire képesek. Ergó az, hogy mondjuk rossz formában van a Barca, még nem garancia arra, hogy Messi nem sz*patja meg a védelmünket négyszer Münchenben...
Én is így gondolom, abszolút három (kettő) esélyes ez a párharc. Engem csak a középső védő hiánya aggaszt kicsit, de szerintem a Bayern-védelem sem erősebb, közepén és szélen viszont meglehetősen. Azt sem bánom, h Mandukic nem játszik az első meccsen.
Diemond
Barça C
Kapcsolat:

2013.04.14. 10:10:59

Sziasztok!

Remélem nem gond, ha olykor-olykor mint Bayern-szurkoló hozzászólok a dolgokhoz, úgy mégis érdekesebb. :)

Szerintem az egy törpekisebbség, amelyik azt gondolja, kettős győzelem lesz / első meccsen eldől / sima ügy lesz stb., a túlnyomó többségnek ugyanaz volt a sorsoláskor a reakciója, mint itt: húbazmeg. Az igaz, hogy talán jobbkor nem is kaphattuk volna a Barcelonát, viszont a ti csapatotok az, amelyik a legkiszámíthatatlanabb, mert olyan játékosok vannak elől, akik bármikor bármire képesek. Ergó az, hogy mondjuk rossz formában van a Barca, még nem garancia arra, hogy Messi nem sz*patja meg a védelmünket négyszer Münchenben...

(Ami jó, hogy nem egy fogalmatlan spanyol játékvezető lesz kirendelve, szerintem egy Bayern-BVB-ra simán azt küldött volna az UEFA.
:lol: )
1974, 1975, 1976, 2001, 201X
Bestbarca
Entrenador del Barça

2013.04.13. 20:25:32

Amúgy tényleg vicces,hogy egyesek fejében milyen kényszerképzetek vannak...Szal azért az aki lesajnálja a Barcát,meg hogy sima lesz,már az elsőn továbbjutnak...Én elhiszem hogy sokan szeretnék látni már a Barca éra végét,és vhol vége is van az "egyeduralmunknak",de továbbra is bőven top3mas csapat vagyunk a világ labdarúgásának mezőnyében...Innentől meg bárki ellen mindíg van esélyünk...

Továbbá nem olyan szinten teljesítenek jópáran ebben a szezonban mint ami bennük van,de ettől még a legerősebb keret továbbra is nálunk van...Ez is igaz,hogy nagy meccseken idén nem ment,de rendre rossz erőnléti formában értek minket a nagy meccsek,edző nélkül...Vagy épp Messi nem volt...És mégis itt vagyunk a 4ben...Hasonló körülmények között,más nem valószínű hogy 4be lenne...!

És mivel sok volt rendre a sérült,kevés rotáció volt,illetve ezért is volt kevés rotáció,ezért sokan fáradtak a keretben,nem is beszélve még a válogatott meccsekről...Nem tudták kipihenni rendesen a sérülések,játszani kellett...Azért most lesz időnk rápihenni,van edzőnk,és lesz Messi is...Ebben a szezonban nagy meccsen ilyen még nem volt...Azért több nagy meccsen látszottak az erőnléti problémák is a szezonban...A madrid játékosai pl kb másfélszer gyorsabbak voltak a pályán,azért ez eléggé feltűnő volt,hogy itt nem csak fejben van a baj,sőt lehet ott nincs is akkora baj,"csak" nem bírjuk fizikálisan,félsérülten...Kérdés ha végre kicsit pihenünk milyen formába fognak kifutni a kulcsemberek...

Ha csak 20%al jobb formában fog játszani a középpályánk,a Bayernnél sok labda nem lesz...Messinek kérdés mennyire fog menni,deha neki nem megy,akkor is benne van,hogy összehoz nekünk 1-2gólt...Hátul meg fogunk kapni,de Alves észrevette magát,és mostanában rendre visszaér...Azért ez nem mind1,rendre róla kaptuk a gólokat...És ha ez párosul azzal hogy középpályánk jobban játszik,nem ad el annyi labdát,nem lehet úgy lekontrázni minket,akkor egyből kisebb lesz a nyomás a védelmen is...Meg amúgy se kell kétségbe esni mi van hátul,anno Oleguerrel hátul is nyertünk BL-t,aki a valaha volt leggyengébb játékosunk volt...Egész egyszrűen ha nem adjuk el középpályán,és letámadunk elől,akkor ez nme jön ki annyira... Plusz nem szoktunk kétségbe esni bárhogy is alakulnak a meccsek,látszik nagy a rutin...Ebben is magasan a legjobbak vagyunk...

Aki leír minket az mindezeket nem látja,és nem is akarja...Persze értem én rengetegen örülnének ha elbuknánk,unalmas nekik már hogy a Barca a legjobb klubb...Sok mnden fog számítani,mondjuk ez pont nem...ÉS továbbra is tartom,hogy esélyesebb a Bayern...Ha a végső győzelemre kellene most mondani csapatokat,akkor ők a favoritok,második a Real,és csak a harmadik helyen lennénk mi...De a legjobb 4ben bármi lehet...Megremeghetnek a lábak bárhol...A Bl az más tészta,más motivácó...

Vhol idén magunkat érzem a "sötét" lónak...Nem olyan meggyőző a játékunk,meg nem megy úgy,de ennek ellenére a csapatban benne van bármi,hatalmas a rutinunk,a legnagyobb,sose esünk kértségbe a végsőkig próbálkozunk ha kell,és a világ legjobb játékosa itt van...

No de majd elválik...Visca el Barca!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
MatyiG
Adminisztrátor

2013.04.13. 19:13:33

MG írta:olvasgatom az elődöntőben résztvevő csapatok magyar oldalait és az jön le nekem,h minket szinte sza.ba sem vesznek.olyan szinte dobálóznak azzal,h már minket kiismertek,a taktikánk lejárt,meg van az ellenszer,stb. hogy csak na.én megértem,h mindenki bízik a saját csapatában,de azért ez egy kicsit túlzás...
Nyugi, nekem az osztálytársaim azzal jönnek, hogy sima lesz, oda-vissza megvernek minket, már az első meccsen el fog dőlni. :lol:
Nem baj, Milan elleni visszavágó előtt is ilyen nagy volt a képük, aztán utána már nem ugattak... :roll:
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.04.13. 17:40:13

Ha azt nézzük ahogy a Barca szerepelt az utóbbi évben akkor abszolút igazuk van!
Melyik nagy csapatot vertük meg az elmúlt 365 napban?A Realt EGYSZER!
Meg volt egy Pep álomcsapatát idéző 4-0 a középszerű Milan ellen,ennyi.
Én mint sokan,a Dortmundnak örültem volna, a Realt akartam a legkevésbé (az elmúlt kb 400 napja ellenük tartó pocsék eredmények miatt kivéve 3-2 szuperkupa).
A BM egy színpatikus és kulturált együttes,jelenleg a világ legerősebb klubcsapata,igen ők azok.
Ez egy kiváló erőfelmérő a katalánoknak,ha kikapunk tőlük akkor remélem a döntőben kb 5-0 ra verik az agresszív antipatikus madridi bandát!
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
MG
Barça B

2013.04.13. 17:27:04

olvasgatom az elődöntőben résztvevő csapatok magyar oldalait és az jön le nekem,h minket szinte sza.ba sem vesznek.olyan szinte dobálóznak azzal,h már minket kiismertek,a taktikánk lejárt,meg van az ellenszer,stb. hogy csak na.én megértem,h mindenki bízik a saját csapatában,de azért ez egy kicsit túlzás...
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.13. 16:21:36

a két német csapat nem aprózza el... a bajern 3, a bvb 5-el megy szünetben :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Léfe
Entrenador del Barça

2013.04.13. 15:42:36

Nem logikus. Nekünk is megvolt a bajnoki cim és pihent 2 -3 hetet a csapat
aztán simán 3-1 re ütöttük a MU-t. Ugyanaz a szitu.
Fecó
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.13. 14:51:54

Mezner2 írta:Szerintem nekünk kifejezetten jól jöhet,hogy a Bayernnek már megvan a bajnokság!
Most 2hétig pihenni fognak,kiesnek kicsit a meccsritmusból a sztárjaik,ami általában egyik csapatnak sem jön jól !
Az a baj, h a mi játékosaink meg úgy vannak kiesve a meccsritmusból, hogy folyamatosan játszanak közben. Ha folytatják azt a focit, amit a Vigo, Rayo, PSG ellen mutattak, nem lesznek sokkal jobban felpörögve, mint a Bayern.
Arról nem is beszélve, h tőlünk meg aztán még bárki lesérülhet ezeken a meccseken, szóval mi sem járunk annyival jobban náluk.
gergo9
Director del Fútbol

2013.04.13. 14:38:36

Annál jobb csapatunk és idényünk már aligha lesz.
Hát szvsz a 10-11es gránátvörös garnitúra mosolyogva tépné cafatokra azt a csapatot.
Két darab igazán komoly ellenfél volt abban az idényben egyik a Chelsea illetve a MU. Mindkettőn természetfölötti szerencse kellett a sikerhez.

A sorsolás természetesen a lehető legrosszabb.
Elsőre 60-40be jósolnám a Bayernnek csapatként sokkal jobbak , nem hiszem hogy a védelem 9hónap betli után képes lesz komoly hiba nélkül lehozni 180percet.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.04.13. 12:36:08

Mezner2 írta:Szerintem nekünk kifejezetten jól jöhet,hogy a Bayernnek már megvan a bajnokság!
Most 2hétig pihenni fognak,kiesnek kicsit a meccsritmusból a sztárjaik,ami általában egyik csapatnak sem jön jól !
!
Ez nem biztos, hogy így lesz! Az első Juventus meccs előtt is pihenhettek volna, hiszen egy lépésre voltak a bajnoki címtől. Helyette beletaposták a gyepbe (Hamburg 9:2) az ellenfelet teljes fordulaton pörögve. A visszavágó előtt szintén pihenhettek volna, de idegenben is simán lehozták a meccsüket.
A Bayern szerintem egy meccsen sem tartalékol, erőből végignyomja mindet.
Ez lehet jó is nekünk, de lehet inkább rossz is.
Ma egyébként elválik a Nürnberg ellen, milyen lesz a hozzáállás.

Egyébként nekünk szerintem magunkra kell figyelnünk, a továbbjutásunk csak a játékunk/tempónk hatékonyságán múlik.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.04.13. 11:46:39

Szvsz fölösleges a Milan elleni meccsre támaszkodni. A helyzetet a kényszer szülte és egyébként is, ilyen jó focit csak azon az 1 meccsen produkáltunk az egész szezonban. Nyugodtan játszhattunk volna ugyanígy a Real, vagy a PSG elleni is, de nem tettük. Nem hinném, hogy pont a Bayern ellen kezdenénk ugyanolyan taktikával.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.13. 11:46:37

Barcaman1993 írta:Csak nekem jutott eszembe, hogy így álljuk fel: védelem (szokásos +Bartra/Abidal), a kp-n pedig Songgal és Sergioval? Nyilván az egyik csatárunk kárára, aki nem Messi és nem is Villa lenne. Már nagyon érne a nagyobb meccseken egy ilyen kp-n, folyamatosan átjátsszák a kp-nkat, nem csoda, hogy ennyi gólt kapunk. Te jó ég, mi meg nem adna az ember, ha Puyi visszatérhetne időben... Úgy érzem 1 indok szól a továbbjutásunk mellett: Messi. Azt hiszem ezt nem kell magyarázni.
ezen a felálláson én is gondolkodta, mégpedig a jobb oldali támadó kárára, nekünk olyan usincs. alves roha ngál ott fel alá és jol van. villa helyett meg sanchez, egyik se jobb a masiknál, viszont sanchez tud védekezni. csak ezzel a felállással megint az lesz h 3-4 ember lesz messi nyakán...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2013.04.13. 11:38:45

Nagyon fontos lesz, hogy idegenben lehozzunk egy számunkra elfogadható eredményt, ami szvsz egy 0-1, 1-1 lenne. Fontos lenne, hogy rúgjunk egy gólt, és ne kapjunk 1-nél többet. Hazai pályán mutatott teljesítményünk a Milan ellen engem bizalommal tölt el, ha sikerül kint egy jó eredményt elérni, meg lehet a továbbjutás.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.04.13. 11:26:56

Szerintem nekünk kifejezetten jól jöhet,hogy a Bayernnek már megvan a bajnokság!
Mi vagyunk a jobb csapat (ez minden csapat ellen megállja a helyét ) ők a jobb formában lévő csapat (ez is mind a 3 másik elődöntősre igaz lenne)
A fiúk ha kihozzák magukból a maximumot,akkor továbbjutunk független a másik csapat játékától,ha a Milan elleni odavágós produkciót akkor meg kiesünk !
Azért is felesleges esélyt latolgatni mert idén sajnos sosem lehet tudni,hogy épp melyik arcunkat mutatjuk,én bízom benne,hogy a jobbikat,és akkor tuti,hogy meglesz az 5.BL győzelmünk ! Bízok a srácokban,3 meccs van a szezonból hátra,meg kell nyomni !
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.04.13. 10:02:00

Csak nekem jutott eszembe, hogy így álljuk fel: védelem (szokásos +Bartra/Abidal), a kp-n pedig Songgal és Sergioval? Nyilván az egyik csatárunk kárára, aki nem Messi és nem is Villa lenne. Már nagyon érne a nagyobb meccseken egy ilyen kp-n, folyamatosan átjátsszák a kp-nkat, nem csoda, hogy ennyi gólt kapunk. Te jó ég, mi meg nem adna az ember, ha Puyi visszatérhetne időben... Úgy érzem 1 indok szól a továbbjutásunk mellett: Messi. Azt hiszem ezt nem kell magyarázni.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
LG
Az Év fórumozója 2016

2013.04.13. 00:19:33

Ronaldinho&Barca írta:Négyben már nincs könnyű ellenfél, mégis megkaphattuk az egyik legerősebbet talán. bajern nagyon jó formában focizik, ütős kis gépezetet húztak fel az elmúlt években, minőségi játékosokkal. Úgy vélem, ha őket megverjük, akkor a döntőbe már csak győzni lehet, egy bajern sokkal keményebb dió, mint egy madrid vagy dortmund. Védelmet meg tudjuk oldani, Titoval kiegészülve csak győzhetünk, ha mindenki a maxot tudja kihozni magából. Minimum olyan szinten kell hajtani a biciklit, mint a milan ellen a visszavágón. Foci szempontjából csemege az ilyen párharc.
Én abban nem vagyok biztos, hogy ha továbbmennék, a döntőt simán hozni tudnánk, főleg nem a Real ellen, hisz az utóbbi időben rendre kudarcot vallunk ellenük. A Dortmundot pedig könnyen lehet, hogy alábecsülnénk, ahogy a Milannal és PSG-vel tettük, csak itt annyi lenne gond, hogy nem lenne visszavágó a javításra.
De ezen még ráérünk gondolkozni, először a Bayernen kell továbblépni. Talán jót tehet a csapatnak, hogy most nem mi vagyunk az egyértelmű favoritok, így talán ezt a párharcot nem vesszük félvállról, és sikerül kellően felszívni magunkat. Másrészt lehet a Bayern is kicsit elbízza magát a nagy sikerek után, mert ők is hajlamosak erre, a Bate és az Arsenal ellen már rá is fáztak egyszer-egyszer, szóval én nem bánom, ha papíron ők az esélyesebbek.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2013.04.12. 23:49:01

Négyben már nincs könnyű ellenfél, mégis megkaphattuk az egyik legerősebbet talán. bajern nagyon jó formában focizik, ütős kis gépezetet húztak fel az elmúlt években, minőségi játékosokkal. Úgy vélem, ha őket megverjük, akkor a döntőbe már csak győzni lehet, egy bajern sokkal keményebb dió, mint egy madrid vagy dortmund. Védelmet meg tudjuk oldani, Titoval kiegészülve csak győzhetünk, ha mindenki a maxot tudja kihozni magából. Minimum olyan szinten kell hajtani a biciklit, mint a milan ellen a visszavágón. Foci szempontjából csemege az ilyen párharc.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Boixos
Llegenda del Barça

2013.04.12. 22:49:08

hát.... nem is tudom.. akkora szívdobogást nem kaptam a monacótól, sztem megüthetjük őket. biztos nem lesz egyszerű, mert a négyben már semmi sem egyszerű, de tovább megyünk.
utána már egy - ha szabad ilyet mondani - lazább döntőt várok.
természetesen a dortmunddal.
PUYOL-XAVI-INIESTA
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.12. 21:32:13

#David Villa# írta:Köszi, akkor nem szóltam. Viszont az odavágón nagyon figyelni kell neki. Legerősebb ellenfelet kaptuk, van még addig egy kis idő, fel kell készülni belőlük rendesen. Remélem egy hasonló elemzést csinálnak, mint a Milán elleni visszavágó előtt.
Közben látom, h én tudtam rosszul, mégis van ez a szabály, szóval a döntőre is kiszórhatja magát Pique.
#David Villa#
Capitá del Barça

2013.04.12. 21:30:27

Köszi, akkor nem szóltam. Viszont az odavágón nagyon figyelni kell neki. Legerősebb ellenfelet kaptuk, van még addig egy kis idő, fel kell készülni belőlük rendesen. Remélem egy hasonló elemzést csinálnak, mint a Milán elleni visszavágó előtt.

Talán meg lehetne próbálni az odavágón Busi-Song párossal középen. (Bár ez úgysem fordul meg a vezetőség fejében)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára #David Villa# 2013.04.12. 21:33:29-kor.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.12. 21:26:10

#David Villa# írta:Piqué egy lapra van az eltiltástól. Ha a visszavágón, vagy a döntőben nem lesz ki lesz a középső védő? Jelenleg mindenki sérült rajta kívül.
Kíváncsi vagyok mit találnak ki.
Lehet h rosszul tudom, de mintha pár éve hoztak volna egy olyan szabályt, h a döntőre nem lehet kisárgázódni. Szóval sztem a döntő miatt nem kell aggódnunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2013.04.12. 21:30:33-kor.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.04.12. 21:25:51

#David Villa# írta:Piqué egy lapra van az eltiltástól. Ha a visszavágón, vagy a döntőben nem lesz ki lesz a középső védő? Jelenleg mindenki sérült rajta kívül.
A döntőben 2 sárga miatt nem jár eltiltás, csak pirosért.
#David Villa#
Capitá del Barça

2013.04.12. 21:24:16

Piqué egy lapra van az eltiltástól. Ha a visszavágón, vagy a döntőben nem lesz ki lesz a középső védő? Jelenleg mindenki sérült rajta kívül, még ha fel is épülnek, nincs összeszokott páros.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára #David Villa# 2013.04.12. 21:27:45-kor.
Válasz küldése