Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Varatrix
Director del Fútbol

2013.08.06. 14:50:42

Oblivion

Én is csak ajánlani tudom, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy sci-fi rajongó. Az elején őszintén nagyon megijedtem, hogy ez egy látványra épített tucat mozi, és nem.

Lassan indul, és az elején szerintem teljesen értelmetlen jelenetekkel van telinyomva, de amikor végre elkezdik kibontani a történetet, akkor leragadsz a képernyő elé.

És szerepel benn Jamie Lannister :twisted:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.05. 14:04:23

soadroli írta:Ez a Feledés csak szerintem volt egy fhos?
Igen. :wink: (Legalábbis amennyire emlékszem a véleményekre.)

Hot Fuzz
Nagyon bejött, nekem jobban tetszett, mint a Shaun of The Dead. Jól nyúltak hozzá ehhez a bejáratott "profi akárki vidéki porfészekbe kerül" sablonhoz, úgyhogy ez egyáltalán nem érződött fáradtnak. A humorában pedig az volt az érdekes, hogy nem feltétlenül a poénok tetszettek, hanem ahogy Wright és Pegg előadta őket. Itt erősen látszott, hogy egy jó rendezés és egy jó alakítás mennyit tud dobni viszonylag egyszerűbb poénokon is.
9/10

Fifty Dead Men Walking
Egy meglepően jó film az északír konfliktusról. Egy-két dolgot leszámítva rosszat nem is tudok mondani rá. Ami zavart benne, hogy a srác motivációi nagyon nem voltak elmagyarázva, rosszul építették fel a karakterét eléggé. Illetve maga ez a informátor-kapcsolattartó kapcsolat engem eléggé a The Insider konfliktusaira emlékeztetett ( ott is az a végső csavar, hogy a kapcsolattartót átverik a felettesei, ezért önállósítja magát).
8/10
soadroli
Llegenda del Barça

2013.08.05. 00:43:27

Ez a Feledés csak szerintem volt egy fhos? A zene és a látvány jó volt, de én majdnem eret vágtam. Fú de nagyot csalódtam. Ha pontozni kéne, 5, vagy egy nagyon gyenge 6, passz.
Kép
davi10
Llegenda del Barça

2013.08.05. 00:33:37

Pillangóhatás

Nagyon régóta tervbe volt, de csak most jutottam el odáig, hogy végignézzem.
Hallottam már a filmről, de egyáltalán nem ilyenre számítottam. Egyáltalán nem szoktam ilyen durva filmeket nézni, lehet csak azért, de nekem végig baromi nyomasztó hangulata volt.

A rendezőit néztem, és nagyon mellbe vágott. Konkrétan amikor kezdődött a főcím még ülte és bámultam, mint egy hülye.

Egyszerűen nem tudok mit írni, ez a film ÜT.

Amikor meg a csávó kar nélkül fekszik a kádba, és zokog ott azért kicsit bekönnyeztem

10/10
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.02. 12:48:16

Being John Malkovich
Nem kifejezetten szeretem a szatírákat, de ez most kifejezetten bejött. Nem ragadott magával teljesen, de voltak szórakoztató és elgondolkodtató részei is egyaránt. Jól találta meg azt a határvonalat, amit nagyon sok hasonló műnek nem sikerül, nevezetesen, hogy ne csak egy gondolaton rágjon szájba hihetetlenül részletesen.
Deus írta: A csavar miatt emlékeztet engem a The Moon (Sam Rockwell) c. filmre, ott is kb. ugyanez a szitu a főhősünknél.

Illetve a vége is emlékeztet valamire: Armageddon-kamikaze endingre, illetve a függetlenség napja filmvége, de ott élve jöttek ki onnan mielőtt robban az atom.
Én anno még jó pár ilyen példát összeszedtem:
http://smokingbarrels.blog.hu/2013/04/2 ... _a_feledes

Nem a legeredetibb mű, az a lényeg :D
Deus
Boixos Nois

2013.08.02. 09:34:57

Oblivion (Tom Cruise, Morgan Freeman)

Hmmm... Nem emlékszem, hogy volt -e írás róla. Mintha dereng valami, hogy valaki lehúzta itt, de nem biztos, hogy az a film volt (Lehet hogy az After Earth volt). Na de mindegy.

Az én véleményem az Oblivion -ról, hogy teljesen nézhető film, sőt van benne egy csavar is. Azoknak ajánlom, akik szeretik a futurisztikus filmet. Én pl. szeretem az ilyen témakört.

A világ, amiben játszódik, az posztapokaliptikus, egy nagy háború utáni világ. Nincsenek emberek a földön, mert lakhatatlanná vált a bolygó radioaktív sugárzás miatt, ezért Titánra költözött az emberiség. De, nem mindegyik: Jack Harper földön maradt, s a kollégája/párja is, hogy felügyeljék a gépek/drónok működését, illetve karbantartsák azokat. S űrből irányítják a párt. De valami megváltozik.

7/10

Szpójler, azokanak írom akik már látták a filmet!

A csavar miatt emlékeztet engem a The Moon (Sam Rockwell) c. filmre, ott is kb. ugyanez a szitu a főhősünknél.

Illetve a vége is emlékeztet valamire: Armageddon-kamikaze endingre, illetve a függetlenség napja filmvége, de ott élve jöttek ki onnan mielőtt robban az atom.

Egy valami nem világos:
Mi pusztította el a holdat, ha nem a földönkívüliek? Voltak egyáltalán földönkívüliek? Az vettem le a filmből, hogy nem volt semmiféle földönkívüli invázió, hanem a gép ébredt öntudatra (Sallyra gondolok), s terjeszkedni kezdett, vette át az uralmat a föld felett. Nem volt semmiféle atomháború? Az egész mind kamu volt, hogy beetesse a mi klónozott főhősünket, hogy legyen háttértörténete az egész dolognak. Szval? Ki mit gondol erről?

Szerk: port.hu -n olvasgattam a kritikákat, s ezt találtam:

60 évvel ezelőtti küldetés az volt hogy nézzék meg a TET-et ami akkor éppen a Titán közelében tanyázott és akkor fedezték fel és nem tudták hogy mi ez. Gondolom akkor épp a Titán vizét szivattyúzta ki. De a TET magába szippantotta az ürhajót és leklónozta a két pilótát. Ezután eljött a Földhöz, felrobbantotta a Holdat, majd a klónozott és tudatmodositott emberekből egy hadsereget gyártott akik elpusztitották a maradék ellenállást. Amennyire kiderül tulajdonképpen igazi háború nem volt, a szétszakad Hold gravitációs hatása megmozgatta a kontinentális lemezeket, ez kb. elintézte az emberiség nagy részét, a klónokra inkább csak a tisztogatás maradt (bár ezt nem fejtették ki bővebben).

Áhá, szóval TET volt a földönkívüli... így már világos... Eddig azt hittem, hogy ember által létrehozott űrközpont, ami később a benne található program öntudatra ébredt...

KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.02. 00:51:32

Forgetting Sarah Marshall
Korrekt, de felejthető rom-kom, volt benne egy-két jobb poén meg Russell Brand. Nagyjából ennyit is lehet mondani róla.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.08.01. 23:52:41

Pain and Gain 7/10

Nekem tetszett, nem egy rossz film, talán kicsit hosszú, és a vége hirtelen van lezárva, de bőven nézhető, talán még másodjára is megnézem majd később.
Ami érdekes, hogy egy megtörtént esemény(elég durva), és mégis, elég sokat lehetett rajta röhögni, nem biztos, hogy így csináltam volna meg, hanem másképp állítottam volna be a karaktereket, mert így majdnem a + karakterek a bodysok, és nem és éreztem, hogy akkora súlya lett volna a gyilkosságoknak, illetve a kínzásnak.

De egy jó film szerintem.

ui: nagyjából ezt akartam mondani amit itt mond Schiller, akivel megtörtént a sztori.
Obviously at the end they tried to kill me -- and it wasn't that funny when they tried to kill me. They did run me over with a car twice after trying to blow me up in the car. I was in a coma and somehow I got out. … It wasn't that funny because I had substantial injuries. … The way they tell it made it look like a comedy. You also gotta remember that not only I went through this, but certain people were killed, so making these guys look like nice guys is atrocious. - Marc Schiller
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.01. 18:13:49

http://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/2 ... aboru.html
Ha már témánál vagyunk.
soadroli írta:Walking with the Enemy Trailer
Azért ez nem semmi, Horthy Miklóst Ben Kingsley alakítja :o :D Nem tűnik rossznak. Bár utálom az ilyen zsidós filmeket, de csak Magyarországon játszódik, na :D
Magyarországon játszódik és Romániában forgatták. Első a hitelesség :D

Egyébként szerintem ez pont a tipikus nácis-világháborús film lesz, a jellemző hollywoodias megoldásokkal, mint ezek a 20 méteren repülő bombázók meg a sebhelyesarcú náci tiszt.

Akkor már ezerszer inkább a Stalingrad, aminek még mindig odaver az előzetese:
http://www.youtube.com/watch?v=eRGdKR_t2n8
soadroli
Llegenda del Barça

2013.08.01. 00:36:38

Walking with the Enemy Trailer
Azért ez nem semmi, Horthy Miklóst Ben Kingsley alakítja :o :D Nem tűnik rossznak. Bár utálom az ilyen zsidós filmeket, de csak Magyarországon játszódik, na :D
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2013.07.31. 19:27:49

Stalkyard írta:The Raid Redemption

NAGYON BETEG film! :lol: Végre én is eljutottam odáig, hogy megnézzem, és marhára bejött. Az akciók félelmetesen királyok voltak, plusz a hangulata is átjött nagyon. Igazi felüdülés volt a sok egysíkú hollywood-i látványfilm után. Persze voltak benne hihetetlen jelenetek szép számmal, de ezt egy ilyen filmnek hülyeség felróni szerintem. A végén mikor ketten nem bírtak el a kis ferdeszeművel, ott azért már fogtam a fejem. :lol:

9/10
Én pont azt kaptam tőle, amit vártam. Jó nagy csihi-puhi, üsd végd nem apád. A feelingje kicsit hajaz a Dredd-ére, de aki a közelmúlt amerikai akciófilmjeit várja egzotikus környezetbe ágyazva az szerintem kicsit csalódni fog, inkább a hardcore szerelmesei fogják értékelni. A film nem ad se kevesebbet se többet, mint amit egy akciófilm-rajongó várhat. Szinte nulla sztori, ellenben törnek a csontok, repülnek a fejek,szóval megy a hentelés, de nagy csavarokat nem kell várni. 6/10
Forca Barca!!!!
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.07.31. 17:35:48

The Raid Redemption

NAGYON BETEG film! :lol: Végre én is eljutottam odáig, hogy megnézzem, és marhára bejött. Az akciók félelmetesen királyok voltak, plusz a hangulata is átjött nagyon. Igazi felüdülés volt a sok egysíkú hollywood-i látványfilm után. Persze voltak benne hihetetlen jelenetek szép számmal, de ezt egy ilyen filmnek hülyeség felróni szerintem. A végén mikor ketten nem bírtak el a kis ferdeszeművel, ott azért már fogtam a fejem. :lol:

9/10

Parker
Újabb gagyi Statham film. Önszántamból biztos nem ugrottam volna neki, de haverok beszéltek rá, hogy nézzük meg közösen. Nagy kár volt. Akkora mocskos nagy középsz@r az egész, idiótábbnál idiótább karakterekkel, hogy fájdalom. Az olyan hülyeségekről meg, hogy beledöfi a kést a szíve fölé 3 cm-el, de utána még lazán szétveri, plusz meg se érzi Statham, már ne is beszéljünk... Emellett olyan hihetetlenül unalmas volt, hogy ilyet már vagy 5 éve nem éltem.

4/10 jóindulattal, mert volt benne pár jóféle akció.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
REMY
Madridista

2013.07.31. 17:31:04

VEB a Frozent már láttad? 2010-es. Egy helyszín, kevés szereplő :D 1-nek jó volt.
Deus
Boixos Nois

2013.07.31. 13:33:10

Hatalmas bűn-e, ha egyszer se voltam semmilyen 3D -s moziban? :lol:

Nincs semmilyen feliratos 3D -s filmek az a baj.
KépKép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.07.31. 13:18:32

S.Agüero írta:Miért, romantikus filmek szoktad 3D-ben lenni? :lol:
Manapság már minden sz.. 3D-ben jön ki, mert úgy jobban el tudják adni állítólag, na meg persze magasabb áron.
Egyébként például "A nagy Gatsby" is 3D-ben jött, és nem egy sci-fi/akció, bár a Farkasban is hasonlóan sok 3D-re érdemes jelent volt..
Kifejezetten ront az élményen, ha feleslegesen van "3D", mert a színtelítettség sokkal jobb egy 2D-s felvételen, szemüveg nélkül.
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.31. 13:17:33

S.Agüero írta: Miért, romantikus filmek szoktad 3D-ben lenni? :lol:
Gatsby? :wink:
(Amúgy meg ne tessék alábecsülni a filmipart, meglátod, egy-két éven belül simán lesz romantikus film is 3D-ben.)

Egyébként a világ legnagyobb parasztvakítása ez a 3D, lehúznak téged még 4-500 forinttal azért, hogy megnézhess valami konvertált lócitromot, aminek semmi 3D-hatása nincs. (Tisztelet a kivételnek, aki tényleg 3Dben forgatja a filmet.) De szerintem sok esetben egyszerű bazári látványosságnak használják, mert egyszer még poén, hogy a képedbe repül az akármi, csak hosszútávon nincs semmi értéke.
Néha egyébként tényleg jó, amikor sikerül eltalálni, és ad egy kis mélységet az egész képnek (Star Treknél éreztem ezt, de ott meg a kamera fókuszálása jött ki hihetetlenül bántóan a 3D-nek köszönhetően), de nem véletlen, hogy amelyik filmesben van egy kis tisztesség, az bevallja, hogy átverés az egész.
Pl. nemrég nyilatkozta le Leterrier A titánok harcáról (tehát a saját filmjéről), hogy milyen hulladék lett a konvertált 3D, és ő nem is akarta ezt. De ugye Nolan is ezért nem forgat 3D-ben, sőt, a legszebb, hogy pont maga Cameron fakadt ki a felesleges 3D ellen legutóbb :D
http://news.moviefone.com/2013/07/08/ja ... d-overuse/

Ezt meg még mindig tessék aláírni:
http://www.peticiok.com/feliratos-film-2013
MatyiG
Adminisztrátor

2013.07.31. 12:56:05

ZBarca írta:
kindeR írta:Nem tudom hogy volt-e már kitárgyalva a fórumon, de arra lennék kiváncsi hogy ki szerint van értelme a 3D-nek és kiszerint nincs ? Milyen érvek szólnak mellete és ellene ??
Hát szerintem a látványosabb jelenetek jobban néznek ki 3D-ben, meg néhány lövöldözős jelenet, csatajelenet. Ellene? Hát, nem minden filmnél néz ki jól a 3D - énszerintem. Pl.: romantikus filmek. Semmi akció és így nagyon nem lehet másabb a film mint 2D-ben, szerintem a látványosabb filmeket éri meg 3D-ben megnézi, meg néhány animációs filmet.
Miért, romantikus filmek szoktad 3D-ben lenni? :lol:
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2013.07.31. 12:18:36

kindeR írta:Nem tudom hogy volt-e már kitárgyalva a fórumon, de arra lennék kiváncsi hogy ki szerint van értelme a 3D-nek és kiszerint nincs ? Milyen érvek szólnak mellete és ellene ??
Hát szerintem a látványosabb jelenetek jobban néznek ki 3D-ben, meg néhány lövöldözős jelenet, csatajelenet. Ellene? Hát, nem minden filmnél néz ki jól a 3D - énszerintem. Pl.: romantikus filmek. Semmi akció és így nagyon nem lehet másabb a film mint 2D-ben, szerintem a látványosabb filmeket éri meg 3D-ben megnézi, meg néhány animációs filmet.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.07.31. 12:06:10

sjd írta:El laberinto del Fauno
Egy átlagosnál kicsit érdekesebb világháborús sztori meg egy átlagosnál kicsit érdekesebb fantasy, de a kettő együtt végső soron jól működött. Mondjuk aki kicsit is jártas a történelemben, annak nehezen veszi be a gyomra, hogy a kommunista gerillák ártatlan, csupaszív jófiúk voltak, de végül is ettől függetlenül is egy komplex és tartalmas film.
javaslom az "eredeti" verziót. kevésbé látványos, de állitolag jobb. nekem nem tetszett, de az ért imdb 7.5 nem rossz

http://www.imdb.com/title/tt0256009/
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kindeR
Barça B

2013.07.31. 10:20:50

Nem tudom hogy volt-e már kitárgyalva a fórumon, de arra lennék kiváncsi hogy ki szerint van értelme a 3D-nek és kiszerint nincs ? Milyen érvek szólnak mellete és ellene ??
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.30. 19:56:16

El laberinto del Fauno
Egy átlagosnál kicsit érdekesebb világháborús sztori meg egy átlagosnál kicsit érdekesebb fantasy, de a kettő együtt végső soron jól működött. Mondjuk aki kicsit is jártas a történelemben, annak nehezen veszi be a gyomra, hogy a kommunista gerillák ártatlan, csupaszív jófiúk voltak, de végül is ettől függetlenül is egy komplex és tartalmas film.

Broken
Utólag gondoltam bele, hogy ez tulajdonképpen valamilyen szinten a fenti alkotás parafrázisa, csak realisztikus környezetbe átültetve. De hiába feszegetett sok helyen jó témákat, úgy igazán soha nem tudott megfogni, a vége meg egészen csalódást keltő lett. Az átlagosnál egy kicsivel jobb film.
Chino
Llegenda del Barça

2013.07.30. 18:39:06

Kash írta:Warrior

Megy benne a Pif-Puf minden mennyiségben, nekem kifejezetten tetszett a film, egész addig, amig a a legjobb 4 harcosra maradt a dolog. Tisztárra Rocky-s beütés az egész...Szegény főszereplő alig jutott tovább a kis csokin az elején, szenvedett, még egy 20mp-s nyak szoritást is kikellett birnia, közben úgy dobálta az ellenfele mintha krumpliszsákot dobálgatna egy fészerbe. Azután jött 3 olyan harcos akin gyorsan túlakartak tenni hogy a 2 fő harcra jussonak, a nagy esélyes Koba, és a szinte biztos győztes testvérje, Tomy ellen És ezek voltak azok a momentumok, amikor tisztára beugrott az, hogy Rocky-t is gyötörték, ütötték, vágták, mégis ő győzött...Ez nem tetszett itt sem.
Végül a főszereplő győzött, akire nem számitott senki...Úgy csináltam volna meg, hogy mivel a testvérje az abszolút nyertes jelölt, a kapott pénzből segitette volna testvérje családját, + még jut a háborúban elhullott társa feleségének és gyerekeinek is belőle.
Mindegy, ez most igy alakult, ennek ellenére nálam 7/10-es a film.
IMDB - http://www.imdb.com/title/tt1291584/?ref_=sr_1
Nekem iszonyatosan bejött ez a film, mondjuk Hardy amúgy is hatalmas kedvencem a Torta óta. Simán 9,5/10 nálam. A verekedős részeknél tényleg vannak kis ellentmondások, de a figurák és a kapcsolataik egymással nagyon jól ki vannak dolgozva. Nolte is nagyot alakít benne, az "érzelmi" és akciós részek jó összhangban vannak, a szereplők jellemfejlődése is rendesen ki van dolgozva. Az apró bakikkal együtt is az utóbbi idők egyik legjobb filmje számomra.
Forca Barca!!!!
barcadome
Jugador del Barça

2013.07.30. 15:33:03

Chino írta: A másik kérdésem a Végzet ereklyéi -Csontvárossal lenne kapcsolatos. Ha valaki olvasta már, milyen típusú? Ilyen Twilight-féle nyálas-nyúlós sz...ós-b..ós vagy normális misztikus/fantasy jellegű. Már nagyon várom, de előbb könyvben akarom elolvasni viszont nem tudom érdemes-e elpazarolnom erre időt az életemből.
Előre is köszi!
én olvastam, és ez egy nagyon jó kis könyv volt. nem olyan nyálas mint a tvájlájt, hanem rendesen vannak benne harcolós jelenetek is. persze a szerelmi szál nem maradhat ki, de bőven van izgalom ebben is, abban is. egy kicsit félek, hogyan valósítják meg filmen, de azért bízom benne hogy jól sikerül. szerintem nyugodtan elolvashatod ha szereted a fantasykat.
sjay <3
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2013.07.30. 14:52:30

Fel! (Ha volt már, bocs!)

Én még elég régen láttam, ezért gondoltam, újra megnézem! Hát, nagyon jó volt, a vicceken a vicces kedvű felnőttek is el tudnak szórakozni. Jó volt a story, a karakterek, és a forgatókönyv is. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a Disney/Pixar meséket! Nekem a kedvenc animációs filmem. 9/10
Kép
REMY
Madridista

2013.07.30. 10:12:07

A bűn éjszakája

Óriási film lehetett volna belőle, de sajnos nem lett az... A botrányos kivitelezésnek hála nem nagyon ajánlom...
áh.... bővebben itt. 4/10
Válasz küldése