Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Xabi Alonsoval az a problema, hogy az utobbi 4 szezonban osszesen 237 meccset jatszott. Se a Realban, se a valogatottban nincs stilusban hozza hasonlo jatekos. Mivel nem volt ki helyettesitse, ezert szezon vegere fizikailag teljesen tropa volt, rengetegszer beinyjekciozva jatszott. A nagyobb problema viszont az volt, hogy fejben is teljesen elfaradt, ennek (is) koszonheto az a rengeteg elkesett belepo.jenooo írta:Valóban szomorú a szurkolók többségének véleménye Xabriól. Arra viszont egyikük sem gondol, hogy mi történik, ha a nullkilométeres Illarramendi nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Szerintem idén még igenis nagy segítség lenne Alonso, én személy szerint nagyon sajnálom a dolgot.visca el barca írta:olvasva a szurkoli véleményéket, azért amellett h termszetesen sajnálják a csókát, sokan nem dőlnek a kardjukba. "kényelmes" megoldás arra, hogy szépen kikopjon a kezdőből..
Nincs több kérdésem. Nem bántásból, de ezek szerint nem láttál csak egy iszonyat jó Pep érát és az ő széteső örökségét tavaly. Ez nem viszonyítási alap. Ez a 7-0 semmi, ha jól emlékszem tavaly vagy előtte az Osasunát vertük 8-0-ra szezon eleje felé és Bl-ben jól be is égtünk mind kétszer. Majd 2-3 hónap múlva meglátjuk mi lesz.murmark írta:Nem érdekel hogy a Bale ide megy vagy odamegy. ez a barca ver bármilyen realt. 2008 óta nézek spanyol focit barca még soha nem kezdett így. A madrid idén ezzel a teljesítménnyel örüljön ha BL-be bejut.
Valóban szomorú a szurkolók többségének véleménye Xabriól. Arra viszont egyikük sem gondol, hogy mi történik, ha a nullkilométeres Illarramendi nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Szerintem idén még igenis nagy segítség lenne Alonso, én személy szerint nagyon sajnálom a dolgot.visca el barca írta:olvasva a szurkoli véleményéket, azért amellett h termszetesen sajnálják a csókát, sokan nem dőlnek a kardjukba. "kényelmes" megoldás arra, hogy szépen kikopjon a kezdőből..
még szerencse, hogy ez nem tavaly történt, most már nagyjából meg lehet oldani Xabi pótlását...madridom.hu írta:Rossz hírek a Real Madrid számára. Xabi Alonso a ma reggeli edzés során eltörte a lábközépcsontját (az ötödik metatarsus csontot) a valdebebasi edzőközpontban. A baszk középpályás mostanra épült volna fel korábbi sérüléséből ám ez az újabb sérülése ismét hátráltatja majd az idei debütálását. Az elsődleges információk szerint három hónap kihagyás várhat rá! Tavaly Marcelo ugyanilyen sérülését műteni kellett és így 19 mérkőzés kihagyására kényszerült.
akkor azt is hozzátenném hogy én nem következtetek csak nagyon ígéretes. Bocs ha valaki félreértettMQuC írta:Nem személyeskedésből murmark, de Te aztán nagyon okos gyerek lehetsz, ha egy meccsből megítélsz és előrevetítesz egy egész szezont.
Magas lóról lehet csúnyán pofára esni.murmark írta:Nem érdekel hogy a Bale ide megy vagy odamegy. ez a barca ver bármilyen realt. 2008 óta nézek spanyol focit barca még soha nem kezdett így. A madrid idén ezzel a teljesítménnyel örüljön ha BL-be bejut.
És az ilyenek mióta tényezők Herr Perez háza táján?ZBarca írta:Nem nagyon hiszem, hogy így hirtelenjében megködtetik az üzlet.Ráadásul Carlo is elmondta, hogy nincs szükségük Bale-ra, de ők tudják.
Nem nagyon hiszem, hogy így hirtelenjében megködtetik az üzlet.salas9 írta:Az olasz Sky Italya szerint megszületett a megállapodás (a mundodeportivo is ír róla), miszerint Bale-ért 91 millió eurót és Fabio Coentraot (18 millió) adják a Wales-i játékosért.
Na kíváncsi leszek ebből ténylegesen mi lesz igaz
Az túlzás, hogy ingyen igazolhatóvá vált, mert leperkált azért 25 milliót a Bayern, de nem is igazán ez a lényeg. Iniesta sokkal jobban be lenne korlátozva egy "Xavi-szerepkörben", azokat a megoldásokat és azokat a betöréseket nem tudná ott megcsinálni, amik zsenivé teszik őt. Nem szabad kivenni arról a helyről. Biztos jól játszana ott is, de nem az igazi.jenooo írta:Igen, ezt én is tudom, csak nem akartam ilyen hosszan megfogalmazni a problémát. Egyébként én pont őt gondoltam Xavi utódjának, ezért is furcsálltam az eladását mármint, hogy nem tettek az ellen, hogy ne sértsék meg a szerződésében azt a kritériumot, amelynek következtében kb ingyen igazolhatóvá vált a srác.Ezt a Thiago elengedését pedig hagyjuk már. Nem tehetett ellene senki semmit, a szerződése alapján megtehette. Nem elengedésről van szó, próbálták meggyőzni, de ő (apuci) nem akart maradni. Xavi pótlására amúgy kit gondolsz? Itt van Fabregas (2 évig még aakár csereként bevethető Xavi). Ki lenne olyan 60 millió alatt aki helyettesíteni tudná és elengednék.
Amúgy nem sok Arsenal meccset néztem annak idején, de én úgy vettem észre, hogy Fabregas inkább egy sorral fentebb tette-vette a bogyót, ahol most Iniesta körülbelül.
Egyébként ha már Iniesta, én inkább őt tudnám elképzelni Xavi helyére, hiszen jól lát a pályán és pontosan is passzol. Emellett madridista létemre én is egy zseninek tartom azt az embert, ezzel szemben Fabregas szerintem csak simán egy jó játékos. Szóval én kíváncsi lennék, hogy Andres hogy tudna muzsikálni azon a poszton és még csak 60 millióba se kerülne.
Igen, ezt én is tudom, csak nem akartam ilyen hosszan megfogalmazni a problémát. Egyébként én pont őt gondoltam Xavi utódjának, ezért is furcsálltam az eladását mármint, hogy nem tettek az ellen, hogy ne sértsék meg a szerződésében azt a kritériumot, amelynek következtében kb ingyen igazolhatóvá vált a srác.Ezt a Thiago elengedését pedig hagyjuk már. Nem tehetett ellene senki semmit, a szerződése alapján megtehette. Nem elengedésről van szó, próbálták meggyőzni, de ő (apuci) nem akart maradni. Xavi pótlására amúgy kit gondolsz? Itt van Fabregas (2 évig még aakár csereként bevethető Xavi). Ki lenne olyan 60 millió alatt aki helyettesíteni tudná és elengednék.
Szombaton a meccs elotti sajtotajekoztaton mondta AncelottiChino írta:Varane amúgy előreláthatólag mikor lesz teljes értékű? Nem vagyok orvos, de egy meniscus sérülésbáől a teljes felépülés elég sokáig szokott tartani.
Igen van 8 játékos. Csak ez kb. olyan, mint nekünk van középre 7. (Piqué, Puyol, Masch, Bartra, Adrianos, Song, Busquets + esetleg Bagnack) Csak ugye mennyire lehet erre számolni egy 60 meccses szezonban. Ezt azért kérdeztem, mert ezt találjátok a legerősebb csapatrésznek, de azért a helyetekben nem lennék túlnyugodt egy Carvajal-Pepe-Nacho-Arbeloa sorral, ami korántsem elképzelhetetlen, úgy hogy a középpályás védekezések egyelőre nem a legstabilabb. Tavaly azért volt egy Albiol meg Carvahlo, akiket sérülés vagy pihentetés esetén sokkal nyugodtabban be lehetett vetni.h3x0r írta:
Bal oldalra ott van Marcelo es Coentrao (aki viszont ha elmegy, akkor kell hozni valakit a helyere, mert Cheryshev-et kevesnek erzem)
Kozepre megvan a 4 ember (Ramos, Varane, Pepe, Nacho), kozuluk Ramos es Varane tudnak jobb szelen is jatszani, Nacho kb mindenhol.
Jobb oldalra ott van Carvajal es Arbeloa (Arbeloa a baloson is tud jatszani). Carvajal szerintem idovel jo lehet.
Jelen allas szerint 4 posztra van 8 jatekos. Normalis korulmenyek kozott ez pont idealis. Extrem serulesekre meg nem lehet felkeszulni. Ha meg megis elofordul, akkor jo esetben telen tudunk hozni valakit (mint tavaly Diego Lopezt), vagy a Castillabol feljon valaki. Di Maria is jatszott mar balhatvedet, a VKP-k kozul is meg lehet probalni valakit hatra rakni. Szoval e miatt nem aggodok.
Benzema a ligaban 30 meccsen jatszott, osszesen 1850 percet, 11 gol, 12 assist.Kezdokent 19 meccs, 1472 perc, 10 gol. Cserekent 11 meccs, 378 perc, 1 gol.Chino írta:A csatártéma viszont tényleg gáz. Talán akkor még érthető lenne, ha Benzema 30+-os szezonokat hozna vagy legalább folyton benne lenne a gól. Azért tavaly is, hiába játszott keveset(?) 11 gól egy középcsatártól a bajnokságban édeskevés, még akkor is ha Cr az első számú gólfelelős.
Bal oldalra ott van Marcelo es Coentrao (aki viszont ha elmegy, akkor kell hozni valakit a helyere, mert Cheryshev-et kevesnek erzem)Chino írta: Egy kérdésem azért lenne a madridistákhoz. Mi a véleményetek amúgy a védelmetekről? Az Arbeola-Carvajal szél elég karcsú, ez látható, viszont középen nagyon biztosnak vélitek magatokat. Ezt csak azért kérdem mert van Varane, Pepe, Ramos oda. Láthattuk tavaly nálunk milyen könnyen jöhet egy sérüléshullám. Varane jelenleg is (ki tudja meddig + mikor lesz 100%-os) sérült, ki tud még oda beugrani, a 0 km-es Derik, aki talán még a Castilla-ba sem kezdő vagy Nacho? Ha ezt veszem figyelembe nálatok sem olyan fényes a helyzet pedig az az alakzat állítólag a legerősebb a csapatban. Ha pedig Bal oldalon pedig van cserének egy olyan Coentrao, akinek játszani sincs kedve, sőt lehet el is megy. Akkor megy oda Nacho?
Ezt tényleg azért kérdem, mert a mi példánkon is látható volt milyen könnyen dőlhetnek ki a sorból az emberek, létszámban pedig ti sem vagytok túl sokan.
Az egy dolog hogy Kaká is játszott a francia helyén, de szerinted ezt lehet akár félmegoldásnak is nevezni?
Azt én sem értem, hogy Modricot miért gondolják feleslegesnek, mert ez nem igaz, nagyon kellett oda, viszont akkora játékosnak nem tartom mint odaát. (jobb, mint Iniesta stb.) Nem azt mondom, hogy B-kategóriás mert a posztján az elitbe tartozik és nélküle még nagyobb káosz lenne ott a kp-n.jenooo írta:Az azért túlzás, hogy feleslegesen érkeztek középpályások. Az elmúlt évek egyik legnagyobb problémája a középpálya (vagy éppen annak hiánya) volt. Egy Xabi-Khedira duó önmagában minden, csak nem kielégítő. Ugye ezért érkezett Modric tavaly, de Jóska valamiért alig játszatta és ha igen, akkor is rossz helyen. Viszont most megkapja végre a megfelelő játékperceket a megfelelő helyen, ennek köszönhetően szemmel láthatóan feljavult a játékunk a pálya közepén. Azzal sem értek egyet, hogy a horvát felesleges lenne de kíváncsi vagyok, hogy te kivel pótolnád akkor. Emellett szerintem Khedira távozni fog, de csak jövőre az kicsit túlzás lett volna, ha a fél/egész középpálya kicserélődik hirtelen kicserélődik. Emellett Xabi sem fog fiatalodni, még 1, maximum 2 szezont jósolnék neki. Casemiro pedig bagóért jött, gyakorlatilag nem lehet vele bukni.
A másik téma amivel nem értek egyet, az a csatárkérdés. Benzem ugyan valóban nem egy brazil Ronaldo, de amíg egy két lábon járó gólgép rohangál a bal oldalon, addig nem is lesz rá szükség. De szerintem ezt itt nem kell magyaráznom. Valamint itt van Jesé, aki még szintén beválhat.
Emellett azt írod, hogy nincs koncepció a csapatépítésben. Most anélkül, hogy bármilyen feszültséget generálnék itt, de abban véleményed szerint mi a koncepció, hogy itt van ugye a csapatotok egyik legnagyobb ikonja (Puyol), aki nagy valószínűséggel már nem képes arra, hogy magas szinten, sérülésmentesen lehozzon egy 60+ meccsből álló szezont, viszont ennek ellenére az ottani vezetőség nem igazán próbálja megoldani ezt a szituációt. Tudom, hogy vannak hírek ezzel kapcsolatban, de szerintem ezt már régóta (úgy értem a szezonkezdés előtt hónapokkal) meg kellett (lehetett?) volna oldani. De ugyanezt a problémát rávetíthetném Xavi-ra is, bár még neki azért lehet 1-2 jó éve. Viszont ő is egyre sérülékenyebb lesz, a pótlása Thiago elengedésével meg csak tovább nehezedett. Szóval abban mi a koncepció, ha a hiányposztokra nem vásárolnak embereket? Persze kevésbé valószínű, hogy idén is ilyen pechesek lesztek a sérülések terén, de azért mégis...
Carvajal pedig én sem hiszem, hogy valaha klasszis védő lesz, viszont Arbeloánál 1000szer jobb megoldás, ráadásul nem hentes és fiatalabb is. A Bale témáról pedig csak annyit, hogy ezek a 120milliós hírek azért eléggé hápognak szerintem, tekintettel arra, hogy Perez lenyilatkozta, hogy senkiért sem akarnak/fognak ekkora összeget rááldozni.
itt volt rajta Higu, mind a kettő egy marék lepkét nem ért, ezért se értem ezt a gondolatmenetedet... Benzema most fix kezdőcsatár lesz, ha ez sem segít, akkor tényleg menthetetlen.visca el barca írta: sztem marhára nem tesz jót neki az sem, hogy em hoztak a nyakára senkit, igy mégtöbbet lazsálhat. de legyen ez az ő bajuk...
nem tudom, hogy ezt a hangnemet miért érdemelte meg tőled, de ez csak téged jellemez.Bestbarca írta:Számomra ordító hiba hogy elől egy féldilettáns Benzema van
kérlek sorold kik azok, nagyon kíváncsi vagyok már, de ha megint Özilt és Di Mariát hozod fel, ugyancsak arról teszel tanúbizonyságot, hogy gőzöd sincs a Real Madridról és a játékosairól.-Modrics minek,2-3 játékos is van aki bőven megoldaná...
1. a kákán is a csomót...Hamár ott van Modrics,ott van pl Özil,akkor minek még egy ember,amikor elől meg hiányzik egy...Okés bevált,de az ötletet nem értem,hamár van Özil,Modrics,elől meg egy nagy hiány,miért nem oda igazoltatok...
én aztán oda-vissza vagyok Di Mariáért, de nem felel meg és ezt látja mindenki, egyszerűen nem nyújtja azt amire képes, nem lehet rábízni egyedül a Real jobboldalát. amúgy meg se említem, hogy konkrétan nem volt tavaly igazi konkurenciája a jobb szélen, elég sok meccset is játszott... láttuk mi lett belőle.... a nagy semmi.pláne hogy Di Maria bőven megfelelne...CSak kell neki egy kis bizalom és nem a nyakára egy Bale...
erre aztán meg tényleg nem tudok mit írni... ha szted a Real középpályájával rendbe volt minden... az elköltött 100 milliót meg nem tudom honnan kapartad elő... ki lett fejtve elég bőven mi is volt a probléma, az hogy te olyat állítasz, hogy a Real középpályája rendben volt ,miközben az volt a Real legeslegnagyobb problémája...Ehhez képest kb 100millát költöttetek a középpályára,eddig...Amivel nem volt akkora ordító hiba,ha maradt volna minden sem baj...És még akartok további 100at.