Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.02. 18:06:10

Annyira bírom ezt a "Bayern ellen kevés lesz" beszólogatásokat. Ha nem tömörülnek be 10 emberrel a kapu elé teljesen más lett volna a meccs. A Celticcel (főleg hazai pályán) nem lehet úgy játszani, mint egy focizni akaró csapat ellen. ha a Bayern ezt játszaná amit a skótok, szinte biztos vagyok benne, hogy 2-vel verjük őket.
Ráadásul ez a Celtic nem úgy tudja ezt a betömörülő buszos játékot mint egy spanyol kiscsapat, és a játékosok fizikuma is kiválóan alkalmas erre. Aki amiatt fanyalog, hogy nem gáláztunk és nem vertünk ötöt nekik, gondolkodjon el azon, hogy a Celticnek mit engedtünk mi támadásban. Volt két helyzetük egy támadásból. Az egyik egy pontrúgás, amiről tudtuk hogy veszélyesek és egy elpattogó lövés. Ennyi. 90 perc alatt ennyire voltak képesek támadásban, jóformán 2 értelmes passzuk nem volt. Nem a kiállítás eredményezte itt a gólt, ahogy valaki lentebb találóan fogalmazott, inkább minket zavart meg, előbb utóbb beőröltük volna őket, csak ezek a masszív játékosok ellen tovább tart, és ne feledjük milyen stadionban voltunk.
A Dortmund, Arsenal meccshez meg ne hasonlítsuk, ha egy olyan stílusú ellenfelet kapunk mint pl. a Marseille egész más meccs lett volna. Nem csak felületesen kell nézni ezeket a mérkőzéséket, hanem komplexen az egészet.
Forca Barca!!!!
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.02. 16:56:20

Biztos ellenszert még senki nem talált ki, a módszerünk - mint írtam is -, nem tűnik rosszabbnak, csak másnak. De hajrá.[/quote]

Hát azért az ilyen védelmet is fel lehet törni egyes módszerekkel. Ott van pl a 2 évvel ezelőtti Bl-elődöntő ahol volt egy Chelsea ellen idegenben 24 lövésünk, és nagy részük nem átlövés volt. Egyébként sehol nem írtam, hogy a módszerünk rosszabb lenne, mint a többi csapaté.
barca99
Llegenda del Barça

2013.10.02. 16:47:31

Don Blaugrana 2005 írta:És igenis ki kell találni valamit ezek ellen a csapatok ellen mert ez így nagyon nem lesz jó.
Biztos ellenszert még senki nem talált ki, a módszerünk - mint írtam is -, nem tűnik rosszabbnak, csak másnak. De hajrá.
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.02. 16:35:56

barca99 írta: :lol:

Mert bizony lehet sírni a játék miatt, de előtte érdemes körbenézni, hogy melyik csapat szokott jól játszani egy tökig beásott ellenfél ellen. Ja, hogy senki? Néhány olasz kiscsapatot pl. meg lehetne nézni, hogy játszik otthon a nagyok ellen, és azok mire mennek ellenre. Tüzelik a blokkokba, meg ívelgetnek be több-kevesebb sikerrel. Esettanulmánynak ajánlom a Bayern - Chelsea BL döntőt, a Bayern mindent bevetett, amiért itt tüntetni szokott mindenki, lőttek, elakadt, beadták a centernek, kifejelték. Szóval az maximum a ti képzeletetekben létezik, hogy van egy csodataktaktika, ami a bunkerre megoldás, csak a mi edzőink olyan gyengék, hogy ezt nem tudják megvalósítani.

Nem igazán látom a különbséget, csak a mi módszerünk más, megy a labda egyik oldalról a másikra, mentálisan és fizikálisan is addig fárasztjuk az ellenfelet, amíg be nem tudjuk vinni a végső csapást. Egy türelemjáték az egész, ami a tévé előtt nem túl szórakoztató, de ezért meg sokkal inkább az ellenfél passzivitása a hibás. Szóval lehet fanyalogni, főleg aki hobbi szinten űzi ezt naponta, csak nem érzem igazából reálisnak, a fentebb leírtak miatt. Egy jól megszervezett védelmet baromi nehéz ám bárhogy, bárkinek feltörni, ha nincs valami védelmi hiba. Mint mondjuk tavaly a Celtic - Juve, ahol jók voltak a skótok, csak Ambrose három nappal korábban ANK döntőt játszott meg utazott is, ennek ellenére kezdett, és két gólban benne is volt.

Szóval én elégedett vagyok, már csak azért is, mert sem az Ajaxból, sem a Milanból nem nézek ki itt három pontot, mi pedig megcsináltuk. Ráadásul az első félidőben magasabb labdabirtoklás mellett is többet futottunk vagy két kilométerrel, a csapat ment, csinálta, akart, ilyen helyzetben úgysem lesz egy rakás helyzeted, mert az ellenfél semmi másra nem koncentrál, csak hogy zárja a területet.
Akkor ennyi erővel az ilyen meccseket le se kéne játszani mert a védelem mindent kirúg. Azért magunkat ne hasonlítsuk az olasz bajnokság csapataihoz, pláne támadópotenciálban ne. És igenis ki kell találni valamit ezek ellen a csapatok ellen mert ez így nagyon nem lesz jó.
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.02. 16:29:41

[quote="recrea"]Néha olyan érzésem van, mintha nehány ember nyártól lenne Barca drukker, augusztusban pedig a YouTube-on lógott, beírta, h Fantastic Pep team és nézte egész nap. Most meg csodálkozik, h miért nem azt látja, amit ott.

Hol a túróban voltatok, mit néztetek tavaly, tavalyelőtt, ezelőtt, esetleg azelőtt, és direkt csak a Pep-korszakot veszem ide?!

Emlékszik még valaki a Pep-éra vagy Tito tavalyi idegenbeli BL-meccseire? Kínlódás, alibi, mentünk a döntetlenért, mintha a csapat nem is akart volna nyerni. Szívesen csokorba szedném ezen meccsek eredményeit, de se kedvem, se türelmem hozzá.

Pont ez az. Az idegenbeli meccseken a csapat kínlódik már vagy 5 éve, főleg a BL-ben. Ezek után természetes, hogy egyes emberek leírják, hogy ez a játék túró. Én speciel nem azért ülök le meccset nézni egy Celtic ellen, hogy egy kínlódós semmilyen játékkal kiszenvedett 1-0-ás győzelem után olyan örömtáncot nyomjak, mint valami kis skót csapat szurkolói. Mert a Barca nem az a szint. És úgy nem fog változni semmi, ha minden ilyen idegenbeli meccs után azt mondjuk, hogy ilyen 5 éve a játék, semmi gond.
Don Blaugrana 2005
Barça B

2013.10.02. 16:16:21

Hát a tegnapi meccs az egyszerűen kínkeserves volt. Bár legalább megvan a három pont. Ez azonban simán egy 0-0 lett volna, ha Neymart az egyik skót idegbeteg nem rúgja hátba(teljesen fölöslegesen). Apropó Neymaron sajnos látszott, hogy zavarta az, hogy kifütyülték, a két kihagyott helyzetet is ennek a számlájára lehet írni. És igenis ez a játék a Bayern ellen kevés lesz. Tavaly is mindenki mondta a károgóknak(nem csak erre a fórumra kell ezt érteni) a Levante elleni meccs után, hogy a Bayern ellen majd jobb lesz és láttuk mi lett a vége. És ezt nem azért mondom, mert úgy állnék hozzá, hogy mindenkit ütni kell 3-mal. Igenis le kell vonni a következtetéseket, és legközelebb jobb focit hozni. Iniesta játéka azonban javult szerintem, és Neymarral is megvoltam elégedve.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2013.10.02. 13:04:56

xavi idén nem az igazi, akár song is jöhetett volna, aki simán követi a támadásokat, friss és nagyon jól megérteti magát fabregassal. Ini próbálkozott, de nincs valami nagy formában. viszont benne és neymarban éreztem azt, hogy képes valami váratlant húzni. Busquets baromi labdabiztos, és intelligens játékos. sokkal szívesebben látnám egy sorral előrébb. Pedro baromi gyenge volt, egy labdát nem bírt normálisan lekezelni, ezáltal ritmust veszített az összes támadás, ami rajta ment keresztül. a labdatutujgatásnak az lenne a lényege, hogy mozgassuk a védőfalat, olyan tempóban, hogy az ellenfél védősorában egyszer csak rést találjunk. ez tegnap nem nagyon sikerült...ALves meg...a szimulálásai marhára idegesítenek, főleg akkor, ha éppen x-es a meccs és emberelőnyben vagyunk. nem érdekel, hogy eltalálták az arcát. guruljon le a pályáról és menjen a meccs.

a hamis 9es fabregassal ismét gyenge volt. pontosabban ez nem hamis 9es volt, hanem ténylegesen csatár pozíciójába tolta. az az érzésem fogalma sincs mit kellene tennie. ő nem messi, aki mindig tudja hol kell lennie, annyira érzi ezt a posztot, mint senki a történelemben. Cesc sokkal veszélyesebb egy sorral hátrébb. remek lövőtechnikája van, semmi értelme bezavarni a darálóba. nem nagyon értem miért nem lehet Pedroval kezdeni középen.
barca99
Llegenda del Barça

2013.10.02. 12:48:57

Lassan csodaszámba megy, ha én itt egyetértek a többséggel, örülök, hogy van egy kis ellenállási mozgalom. :lol:

Mert bizony lehet sírni a játék miatt, de előtte érdemes körbenézni, hogy melyik csapat szokott jól játszani egy tökig beásott ellenfél ellen. Ja, hogy senki? Néhány olasz kiscsapatot pl. meg lehetne nézni, hogy játszik otthon a nagyok ellen, és azok mire mennek ellenre. Tüzelik a blokkokba, meg ívelgetnek be több-kevesebb sikerrel. Esettanulmánynak ajánlom a Bayern - Chelsea BL döntőt, a Bayern mindent bevetett, amiért itt tüntetni szokott mindenki, lőttek, elakadt, beadták a centernek, kifejelték. Szóval az maximum a ti képzeletetekben létezik, hogy van egy csodataktaktika, ami a bunkerre megoldás, csak a mi edzőink olyan gyengék, hogy ezt nem tudják megvalósítani.

Nem igazán látom a különbséget, csak a mi módszerünk más, megy a labda egyik oldalról a másikra, mentálisan és fizikálisan is addig fárasztjuk az ellenfelet, amíg be nem tudjuk vinni a végső csapást. Egy türelemjáték az egész, ami a tévé előtt nem túl szórakoztató, de ezért meg sokkal inkább az ellenfél passzivitása a hibás. Szóval lehet fanyalogni, főleg aki hobbi szinten űzi ezt naponta, csak nem érzem igazából reálisnak, a fentebb leírtak miatt. Egy jól megszervezett védelmet baromi nehéz ám bárhogy, bárkinek feltörni, ha nincs valami védelmi hiba. Mint mondjuk tavaly a Celtic - Juve, ahol jók voltak a skótok, csak Ambrose három nappal korábban ANK döntőt játszott meg utazott is, ennek ellenére kezdett, és két gólban benne is volt.

Szóval én elégedett vagyok, már csak azért is, mert sem az Ajaxból, sem a Milanból nem nézek ki itt három pontot, mi pedig megcsináltuk. Ráadásul az első félidőben magasabb labdabirtoklás mellett is többet futottunk vagy két kilométerrel, a csapat ment, csinálta, akart, ilyen helyzetben úgysem lesz egy rakás helyzeted, mert az ellenfél semmi másra nem koncentrál, csak hogy zárja a területet.

Egyébként mi lenne az alapvető elvárás egy ennyire passzív ellenféllel szemben? Öt tiszta helyzet meg három gól? Mármint mi kellene az elégedettséghez azon túl, hogy sikerült (és sokszor sikerül is, ha nehezen is) kivéreztetni egy nagyon masszív, szervezetten, jól védekező, fizikálisan erős csapatot? Remélem beírja valaki, hogy legyen több helyzetünk. :D
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.10.02. 12:38:47

Valami ilyesmire számítottam. A szokásos impotens játék, ami eddig is jellemző volt, az ilyen szinten betömörülő és nagy fizikumú ellenfelek ellen. Ez még a csoportkörben oké, mert valahogy be tudjuk húzni, vagy ha nem akkor hazai pályán javítunk. Viszont ha a későbbiekben össze futunk egy ilyen típusú ellenféllel, akkor megint megüthetjük a bokánkat. Egyelőre Tata sem tudott kitalálni semmi újat.

A kiállítás abszolút jogos volt, annál a pontnál mintha észhez tértünk volna és rájöttünk, hogy nem ártana az a 3 pont. Mondjuk ezután sem jöttek zsinórban a helyzeteink, de talán egy fokkal élénkebbek lettünk. Alexis és Tello behozatala jó döntés volt, de sokkal korábban kellett volna meglépni szerintem.

Ami még feltűnő volt és Nyilasi is említette, hogy rendkívül pontatlanul játszottunk főleg az utolsó passzok tekintetében. Voltak üres területek azért a kiállítás előtt is, de nem tudtuk kihasználni őket, ami szerintem nagy részt Iniesta és Xavi gyengébb játékának volt köszönhető. Meg persze Messi hiányának.

Pozitívum, hogy most is azt írhatjuk: értékes 3 pontot szereztünk. De valamin változtatni kell az ilyen ellenfelek ellen, mert tavasszal ez ehhez hasonló tanácstalan játékért nagy árat fogunk fizetni.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
corol
Entrenador del Barça

2013.10.02. 12:14:31

Véleményem a tegnapi meccsről.
Alapvetően elégedettek lehetünk, nyertünk Messi nélkül egy nehéz pályán, 3 pont, nem sérült meg senki.
Valdes ismét a legjobbját nyújtotta amikor kellett, kimagasló szerepe van abban, hogy gól nélkül hoztunk több mérkőzést is.
A védelem Bartrával szerintem javult, magas, erőteljes védő, több párharcot is megnyert a nem piskóta skótok ellen, jó az előre játékban is, egyre inkább labdabiztos. Alves szerintem is gyenge volt, nem ártana pihennie. Pique, Adriano közepesen nyomták, de nem hibáztak nagyot.
A középpálya nem tetszett, nem volt mélységi indítás, az oldal és vissza passzok mentek, Fabre nem találta a helyét. Továbbra is lassan hozzuk fel a labdát, a maximális biztonságra törekszünk, pedig több beindulás volt, amikor fel kellett volna vállalni egy nem 100%-ban biztos, gyors, előrepasszt.
Az is egyértelmű, hogy Messi hiányában nincs aki megbontsa a felállt védelmet és váratlant húzzon. Neymar és Iniesta képes erre, de az előbbi a mérkőzés nagy részében bal oldalon a vonal mellett játszott (a mérkőzés vége felé középen mennyivel veszélyesebb volt), Ini meg a jó cselek után rendre rossz megoldást választott.
A gól egy mintaszerű kontrából eredt, de miért nem tudjuk ezeket a szituációkat többször így megjátszani. A mérkőzés végére már kipukkadt a Celtic, felőrölte őket a sok labdaüldözés és a jó cseréknek is köszönhetően több lehetőségünk adódott.
A Barca erőssége továbbra is a labdabiztonság, a labdatartás, a labda járatása. Ezt lehetne kombinálni adott helyzetben a középpálya gyors átjátszásával és a fürge csatáraink indításával. Nem lenne tragédia, ha nem minden indítás lenne hajszálpontos, de állandó fenyegetést jelentene az ellenfeleknek. Az már nagyon kiismerhető, hogy körbepasszoljuk a védőfalat, aztán még egyszer és még egyszer, majd megkíséreljük az ötösig bevinni a labdát.
Ami viszont tetszett, hogy elég hatékonyan működött a letámadás, a nem túl labdabiztos skótokat ez nagyon zavarta, gyakorlatilag egyetlen épkézláb támadást sem sikerült felépíteniük.
Martino-nak remélem sikerül majd feloldania a rossz beidegződéseket és elmozdulunk a kockázatosabb, de hatékonyabb megoldások irányába.
mvik
Jugador d'estrella

2013.10.02. 12:13:18

üdv. hát nem volt valami látványos a tegnapi meccs, de ilyen csapatok ellen akik erőfocit játszanak és 10 emberrel védekeznek, nem is kell nagy látványosságot várni. a barca játékosok nagyon technikásak, de fizikálisan gyengék és alacsonyak, úgyhogy simán eltudják nyomni őket, ezért is nem értem, hogy sokan mit fanyalogtak a tegnapi meccs után, tudni lehetett már előre, hogy nem lesz sok helyzetünk, mert itt nem nagyon fog menni az előre történő lapos passzos játék. ilyen csapatok ellen többet kéne messziről lőni, meg kihúzni az ellenfelet és mögéjük betett labdákkal indulni. a barca szerintem megköszönhette tegnap a brown gyereknek, hogy ekkora nagy marha volt, mert hiába mondják itt a celticnél, hogy nem volt jogos a kiállítás, mert az volt, teljesen feleslegesen a bíró előtt odarúgott a Neymarnak, tény hogy épphogy eltalálta és rá is játszott a brazil, de itt nem a rúgás ereje számít, hanem a szándék és itt az megvolt. szerintem ha nincs a kiállítás akkor nem nyerünk, de hát a fene bánja, lényeg hogy megvan a 3 pont és a többi meg le van kakilva :D:D
mvik
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.10.02. 12:00:12

Én pont azt kaptam a tegnapi meccstől, amit vártam.

Ezzel a hamis kilencessel semmi esélyünk egy ilyen védelmet feltörni. Pláne akkor, ha az a
hamis kilences Fabregas. A taktika nagyon rossz egy ilyen felállt védelemmel szemben.
Egyszer-kétszer volt próbálkozás távolról, nem tudom miért nem próbálkoztak többször vele.
Egy ilyen csapat ellen kifejezetten kell egy befejező csatár. De hát nekünk az nincsen.
tényleg kontrolláltuk a meccset, csak éppen a támadásokat nem tudtuk befejezni.
Fabregas számomra továbbra is inkább középpályás, mint egy befejező ember, Pedro meg...
Róla inkább ne is beszéljünk. Mintha a pályán sem lett volna.
Sajnos tényleg mindenki Messit kereste a pályán. Én Tata helyében a kisebb csapatok ellen padoztatnám Messit, és begyakoroltatnák a fiúkkal valami más taktikát.
messideco
Presidente del Barça

2013.10.02. 11:51:07

He's french he's free
He'll break your fking knee
Flamini Flamini.

Olyan simán megvertük a Napolit, hogy nem gondoltam volna. Az első félidő végét néztem, de valami egész fenomenális volt, kezdve Koscielnytől mindenki etette a délolasz játékosokat, öröm volt nézni. A Ramsey-Özil páros meg egy ragyogó barátság kezdete lehet, mögöttük Flaminivel, esetleg Wilshere vagy Arteta, kiegészülve Cazorla, Walcott, Poldi, Ox. Ajj, mi lesz itt még gyerekek #-o [-o<
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.02. 11:31:39

"totálisan kontroll alatt tartottuk a meccset" meg "azt történt amit mi akartunk"... hát én nem tudom... tény h a védelem az most elég jol muzsikált és vhogy mindig sikerült megakasztani a celtic "kontácskáit", de én támadásban ugyanazt az ötlettelen nullát láttam mint tito alatt. oldalpasszok tömkelege, mélységi beindulás alig volt, rossz utolsó passzok.

én csak azt nem értem h olyan nagyszerűen fociztunk mint írják itt sokan, akkor miért nem volt egy normális helyzetünk sem a kiállításig? :-k

senki nem várt atomfutballt, de én vhogy nem láttam azt (főleg támadásban) mint a többiek...

(szerk: most olvastam el a főoldali cikket és örömmel látom h Iván is olyan nyavajgó mint én, ergo már legalább ketten nem értünk a focihoz itt :lol: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2013.10.02. 12:00:48-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.02. 11:29:32

Ezzel a focival nem tudunk még mindig mit kezdeni, ezen nincs mit szépíteni. Az első félidőből nem igazán emlékszem kidolgozott helyzetre, de legalább annyi pozitívum van, hogy ha sikerül magunkra húzni az ellenfelet, akkor az ki tudjuk használni. Mondjuk azért remélhetőleg innentől kezdve olyan csapatokkal fogunk összeakadni, akik focizni is akarnak majd (leszámítva Mourinhot), azokat meg ez alapján meg lehet majd verni.

Fabregast sürgősen el kell felejteni ezen a poszton, egész meccsen nem csinált mást, csak visszapasszolta a labdát annak, akitől kapta. Egyszer vagy kétszer tudott maximum megfordulni és kezdeni valamit magával. Ráadásul a középpályán is borzalmasan nagy szükség lenne rá, legalábbis Xavi mai teljesítményét elnézve (két olyan eladott labdája volt, hogy nem hittem a szememnek).
A helyzet iróniája, hogy még így is ő volt gólképes a csapatból. Pedig Neymartól már időszerű lenne egy-két gól, ha már úgyis azért hoztuk ide mindenki szerint, "hogy legyen valaki Messin kívül is, aki gólt tud rúgni". Ugyanakkor ennek a meccsnek az is a tapasztalata, hogy ha kap egy kis levegőt a védőktől, akkor ő remekül elvan Messi helyén, szóval a Valladolid ellen lehet, hogy érdemes lenne ott kipróbálni.
Sanchez megint nagyon jól szállt be, nem véletlenül mondtam, hogy a nagy meccseken nem szabad majd kezdetni, mert csereként beállva tőle minimum az egy gólpassz. Tello pedig természetesen egy ennyire kinyílt csapat ellen életveszély, de nem véletlenül pont a gól után állt csak be. A Clasico-n megnézném, amikor ezek ketten beállnak a 60-65. perc környékén Arbeloáékat körbefutni. :D
Bartra nagyon nagyot játszott, engem egyre inkább kezd meggyőzni arról, hogy nem lesz itt szükség védőre. (Mondjuk létszám szempontjából mindenképpen lesz, de minőség szempontjából nem biztos)
Valdes pedig még mindig zseniális, csak ne kelljen néznem, ahogyan a beadásokra jön ki, mert előbb-utóbb szívrohamot fogok kapni.
mess2009
Director del Fútbol

2013.10.02. 10:36:16

[A játékunk eléggé impotens volt, főleg a támadást tekintve. Én nem írnám Messi hiányára ezt a hibát, mert szerintem vele is szenvedett volna a csapat. A vészmadarak, fanyalgók meg bekaphatják![/quote]
...akár te magadnak is.....
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.10.02. 09:13:37

Előzetesen nehéz meccsre lehetett számítani és az is lett. A Barcelona annyit tudott játszani, amennyit a Celtic engedett. Azaz nem sokat. Az erőfocit nagyon jól játszó skótok keményen védekeztek, lehetett rá számítani, hogy tördelni fogják a játékot. Sokszor kemények voltak a szerelések, belemenések, pár Barça-játékost keményen daráltak.

A játékunk eléggé impotens volt, főleg a támadást tekintve. Én nem írnám Messi hiányára ezt a hibát, mert szerintem vele is szenvedett volna a csapat. Nagyon keményen védekeztek a hazaiak, sokkal több kreativitás kellett volna, hogy ezt leküzdjék a fiúk. Forster hatalmasakat védett, simább is lehetett volna a végeredmény, de így sem vagyok elégedetlen. A vészmadarak, fanyalgók meg bekaphatják!
Kép
Kép
Kép
Richárd88
Barça C

2013.10.02. 09:02:51

Örömmel olvasom h nem csak fanyalgók vannak itt hanem olyanok is akik látták a tegnapi meccs pozitívumait:
Én ezeket emelném ki
1:
Neymar a maga 60kilójával képes volt arra h messi hiányában hátán vigye a csapatot és vigyen egy kis ötletet a játékba. arról nem is beszélve hogy 60 perc alatt kipontozott egy izomagyút meg volt néhány sárga is.
Ha ketten együtt lesznek messivel akkor retteghet majd mindenki
Fabregas is sokkal aktívabb vele, jól érzik egymást
2:
a letámadás mintha újra fénykorát élné a fontosabb meccseken. jó volt látni hogy az éles meccseken egyből 2-3 ember ront a labdásra visszaszerezni
3:
pozicióváltások pillanatok alatt. tetszik h tata együtt él a meccsel és gyakori a támadók átvezénylése. sok veszély kezdett ebből kialakulni de még nem igazaán szokták ezt meg a srácok és az utolsó passzok pontalanok voltak.
4:
ez a 4.meccs h nem kapunk gólt. ez mindenképp dícséretes
5:
KONTRATÁMADÁS+GÓL
kezdenek látszani az új elemek a játékban és úgy látom tata ez akarja majd csinálni az ilyen bunkerfoci ellen. sokszor pontatlanok még a passzok de jó lesz ez
6:
BARTRA:
zseniális a srác. be lett dobva a mélyvizbe és hozza a szintet.(ezt hivják barca szintnek :D )
+ a magassága is aranyat ér
+ha jól láttam ő tőle jött a kontra indítása neymar felé

Egy biztos labdatartásban mi vagyunk európa királyai és ha sikerül a kontrázást is elsajátítani akkor azt gondolom kezdhet újra félni európa mert jönnek a fiúk, Emellett a kuzdőszellem, csapatszellem, motiváció is példanélküli a csapatban pláne úgy hogy mennyi mindent nyertünk eddig.
Jó látni hogy van végre egy edzőnk aki képes megtalálni az ellenszert és erőlteti a fiukkal. Pedig csak 2 hónapja van velünk.
Zsebbben a 3 pont messi nélkül idegenben a celtic parkban! ez magáért beszél
Miksi Józsefné
Barça B

2013.10.02. 08:47:45

Egyetértek az előttem iróval ,most csak azért fényes a siker mert szeretett csapatunk győzőtt.De én is igy jártam hogy megnéztem utána a többi meccs összefoglalóját ég és föld volt a különbség a kárunkra.Az első félidő nagyon unalmas volt ,bár birtokoltuk a labdát nem tudtunk vele mit kezdeni. A sport tv riportere azért megjegyezte,hogy illene világsztároknak az üres kapuba betalálni .. Fabregas nem játszott jól, hogy egy fejes besikerült neki elfeledtette az unalmas játékát. Neymar jól játszott de hát nem volt kivel összedolgozni, Iniesta és ezt már többször irtam mindig cselez - ami nagyon szép és brilliáns - de a vége a dolognak,hogy mindig visszafele passzol a társaságom férfitagjai mondták,hogy minek ennyi csel ha nincs értelme ... Remélem hogy azért a csapatunk a jövőben többet fog mutatni mint ezt a szürke és unalmas focit.
mess2009
Director del Fútbol

2013.10.02. 08:25:10

mi is hozzuk a formánkat látom...!? egy ugyanazon meccsről beszélünk? igen ez ilyen volt (többek között). kissé kitekintve: három mecset is láthattunk(összefoglalva) ahol gyorsabb, korszerűbb, hatékonyabb foci járta (Arsenal, Chelsea, Dortmund) és ez bizony nem túl jó előjel! nem mostanra,de akár a csoportkörök után már bajban lehetünk - persze csak ha nem változik a játék! néhány "kontra" az alább olvasottakra:
- Fabregas bizony nem játszott jól. vagy azért mert elől volt és nem tudott, vagy azért mert elkószált hátra az"elfekvőbe" ahol meg semmi keresnivalója nem lett volna tegnap.( 3-4 en ugyanis ott tolongtak, többnyire sajna Pedro is)
-a stilus és a taktika: mondja meg valaki Titó nem ugyanezt tette volna?! semmi nem volt Tata ez az "ős" Barca volt a javából - a közepesen rossz(vagy jó) változatban egy -- Messivel megspékelve.
- a közepesen jó mondjuk a védelemé, a közepesen rossz a többi.
-azért a gól-bénaságra feltűnt az összefoglalókból egy dolog: mindenhol voltak elbaltázott ziccerek a legnagyobbaknál, de sokkal több lehetőséget tudtak teremteni és ugylátszik ez itt nálunk a fő gubanc, hogy a ziccerek előtt elhalnak a próbálkozások.(a kevésből ugye......?)
recrea
Llegenda del Barça

2013.10.02. 07:55:25

Néha olyan érzésem van, mintha nehány ember nyártól lenne Barca drukker, augusztusban pedig a YouTube-on lógott, beírta, h Fantastic Pep team és nézte egész nap. Most meg csodálkozik, h miért nem azt látja, amit ott.

Hol a túróban voltatok, mit néztetek tavaly, tavalyelőtt, ezelőtt, esetleg azelőtt, és direkt csak a Pep-korszakot veszem ide?!

Emlékszik még valaki a Pep-éra vagy Tito tavalyi idegenbeli BL-meccseire? Kínlódás, alibi, mentünk a döntetlenért, mintha a csapat nem is akart volna nyerni. Szívesen csokorba szedném ezen meccsek eredményeit, de se kedvem, se türelmem hozzá.

Volt a Celticnek egy véletlen lepattanó lövésből helyzete, a fejest meg hagyjuk, mert gyakorlatilag felmásztak a védőnk határa, látványos szabálytalanság volt. Ezen kívül momentumuk nem volt, tavalyhoz képest pláne.

Jól leírta az előbb valaki, ha nem láttátok, kár magyarázni...
noname
Llegenda del Barça

2013.10.02. 07:39:22

Az egyik létező legnehezebb idegenbeli túránkon vagyunk túl, ahol nagyon szoros meccsen nyertünk egy kiválóan védekező Celtic ellen. Hol itt a probléma.
Szervezettek voltunk mi is, ami szokatlan. Tavaly ugyanitt sikerült lekontrázniuk, idén ez kb egyszer sem jött össze. Martino alatt a védelmünk egyre stabilabb. A támadósor nem muzsikált túl jól, de ez sztem elsősorban pár játékos igen gyenge játékának volt köszönhető. Neymar jobban játszott, mint vártam, gyakorlatilag átvette Messi szerepét és jó volt. Fabregasra egy rossz szó sem lehet. Harcolt, őrlődött, amikor volt lehetősége, kihasználta. Egy ilyen csapat ellen egy olyan poszton nem lehet többet elvárni. A védelem tagjai közül Bartra, Pique és Adriano(aki a szokásosnál visszavontabb volt) teljesítette a feladatát. Busquets is jól szűrt, ahogy Valdes is védte a mostanában szokásost. A probléma máshol volt. A jobbszélünk teljesen fel volt tolva. Alves és Pedro szinte nem is kaptak védekező feladatot, de rettenetesek voltak. Pedro visszavontabb volt, hogy passzolhasson a meginduló Alvesnek, aki élete egyik legrosszabb meccsét játszotta. Középül Xavi és Iniesta kb ugyanabból a piából ihattak, mindkettő rendkívül dekoncentrált volt. Keveset is próbálkoztak, de még a legegyszerűbb passzok is messze célt tévesztettek. Iniesta próbált villantani, de ritka pocsék formában van.

A taktika jó volt. Nem volt akkora nyomás, mint tavaly, sokszor kicsaltuk a Celticet és jött a kontratámadás. A probléma az előbb felsorolt 4 játékos gyenge teljesítményével volt.

Mégegyszer felhívnám a figyelmet a stabilitásra. A Celtic egyszer sem! tudott lekontrázni minket. Mindig maradt hátul védő és jól működött a presszing is.

Martino alatt változott a csapat arculata, de egyelőre ezek a változtatások hasznosnak bizonyulnak. Pár játékosunk nincs jó formában, de a meccset megnyertük, ami a legfontosabb!
A Fifa egy szégyen
Alcantara
Director del Fútbol

2013.10.02. 07:30:00

Andris írta:Érdekes, szerintem a mindenféle ésszerűen megállapítható körülményekhez képest az egyik legjobb meccsünket játszottuk idén. Nem mennék bele, úgyse értené meg a részleteket, aki nem így látja összességében. Aki meg igen, ott talán felesleges :)

De ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor is megállapítható két dolog:
1. borzasztó értékes győzelem sok szempontból
2. küzdöttek a srácok rengeteget érte, meg is érdemelték ilyen alapon

Bartrának meg jár mára egy csillagos ötös.
A sok hsz. közül éppen a tiédet választottam, mert teljesen egyetértek veled.
Végi kontrolláltuk a meccset, az történt amit akartunk. A Celticnek azt az egy percen belüli két helyzetét leszámítva, momentuma nem volt. Nyilvánvaló volt, hogy ezt a meccset nem lehet eldönteni az első félidőben, mint a harmatos spanyol bajnokságban tesszük. A Celtic fizikailag rettenetesen erős, sokáig bírták, mindenhová odaértek, remekül védekeztek, de kb. ennyi volt tőlük a maximum. Nyilvánvaló volt, hogy 90 percig nem bírják erővel a labda üldözését.
A kiállítás is ennek a hozadéka volt, szerintem fejben elkészültek, nem volt elegendő szufla már.
Alexis parádésan szállt be a meccsbe, lehet mondani, hogy nagyon jó érzékkel cserélt Tata.
Bartra játékát öröm volt nézni, ezek szerint tényleg csak önbizalom növelő meccsek kellenek neki.

A fanyalgóknak csak annyit, hogy ideje lenne elfelejteni a "gálázós, picsi-pacsi" meccseket, az már a múlt.
Ez van, ezt kell szeretni, három pont zsebben.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.10.02. 00:34:52

Nem volt ez annyira rossz meccs, mint ahogy elsőre tűnik. A csapat érezhetően nem akart a tavalyi hibába esni és totális kontroll alatt akarták tudni a játékot. Ez többnyire sikerült is, bár úgy érzem, hogy a kiállítás pont minket zavart meg egy kicsit. Talán épp ennek volt betudható a 2 nagy Celtic helyzet is. Ettől eltekintve viszont a csapat szervezetten és viszonylag gyorsan is játszott, a pontosság viszont már nem mindig volt meg (ez részben a Celtic érdeme is). Volt néhány gyengébb teljesítmény (Ini, Xavi) és néhány kiemelkedően jó (Valdes, Bartra). Bartra okos és érett játéka nagy pozitívuma a meccsnek, ha ilyen ütemben fejlődik, 1-2 éven belül stabil kezdő lehet. Én összességében elégedett vagyok, szvsz ebből a stadionból nem sokan fognak 3 ponttal távozni.
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.02. 00:00:45

Valentino Cule írta:A mai meccs egyetlen pozitívuma - amellett hogy vége lett - hogy megvan a három pont. Még többet ér úgy, hogy a Milan ikszelt az Ajax ellen. Több pozitívum azonban nem volt. Kevés mélységi mozgás, lassú körülményes passzok. Xavi és Ini is rendkívül pontatlanok voltak. 10 ember ellen sem tudtuk jelentősen megváltoztatni a játék képét. Fel kell pörögni, mert ennek nem lesz jó vége. Persze nem októberben kell csúcsformában játszani...

Ezeket a hsz-eket nem értem. Sokan elég felületesen nézik a meccset. Tény hogy nem sziporkáztunk és hintettük párosával a gólokat, de ez nem is egy ilyen meccs volt. A felállt védelmek ellen sosem ment igazán, de ez nem egy spanyol kiscsapat volt aki beáll 10 emberrel védekezni. A Celtic nem ilyen szinten tolja ezt a fajta játékot. Folyamatosan ott tolongtak 10 emberrel a 16-oson belül és az előterében. Igazából az első perctől a 0:0-ra törekedtek. Volt 2 helyzetük a meccsen (ugyanabból a támadásból), de ha ilyen alapon nézzük mi is rúghattunk volna négyet, végig kontrolláltunk, kézben tartottuk a mérkőzést. Nem azt mondom hogy teljesen elégedettek lehetünk és élvezzünk el a látottakon, de egyesek túlzásba esnek.
Az meg, hogy ez nem elég egy Bayern ellen stb. hagyjuk már. Egy Bayern ellen nem ezt játszottuk volna, nem ezt KELLETT volna játszani. Én őszintén bevallom pontosan ilyen meccset vártam, a csoportmeccsek közül ettől féltem a legjobban. Ráadásul Messi nélkül.
Én egyáltalán nem vagyok kétségbe esve, ez a Celtic ezzel a játékkal egy Realnak vagy egy Bayernnek is megkeserítette volna a dolgát.

Mondjuk meg lehetett volna lépni szerintem már a 60. perc körül egy Alexis-Xavi cserét, a kp-t úgyis a kezünkben tartottuk, egy kicsit direktebb lehetett volna a támadójátékunk.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése