Lassan csodaszámba megy, ha én itt egyetértek a többséggel, örülök, hogy van egy kis ellenállási mozgalom.
Mert bizony lehet sírni a játék miatt, de előtte érdemes körbenézni, hogy melyik csapat szokott jól játszani egy tökig beásott ellenfél ellen. Ja, hogy senki? Néhány olasz kiscsapatot pl. meg lehetne nézni, hogy játszik otthon a nagyok ellen, és azok mire mennek ellenre. Tüzelik a blokkokba, meg ívelgetnek be több-kevesebb sikerrel. Esettanulmánynak ajánlom a Bayern - Chelsea BL döntőt, a Bayern mindent bevetett, amiért itt tüntetni szokott mindenki, lőttek, elakadt, beadták a centernek, kifejelték. Szóval az maximum a ti képzeletetekben létezik, hogy van egy csodataktaktika, ami a bunkerre megoldás, csak a mi edzőink olyan gyengék, hogy ezt nem tudják megvalósítani.
Nem igazán látom a különbséget, csak a mi módszerünk más, megy a labda egyik oldalról a másikra, mentálisan és fizikálisan is addig fárasztjuk az ellenfelet, amíg be nem tudjuk vinni a végső csapást. Egy türelemjáték az egész, ami a tévé előtt nem túl szórakoztató, de ezért meg sokkal inkább az ellenfél passzivitása a hibás. Szóval lehet fanyalogni, főleg aki hobbi szinten űzi ezt naponta, csak nem érzem igazából reálisnak, a fentebb leírtak miatt. Egy jól megszervezett védelmet baromi nehéz ám bárhogy, bárkinek feltörni, ha nincs valami védelmi hiba. Mint mondjuk tavaly a Celtic - Juve, ahol jók voltak a skótok, csak Ambrose három nappal korábban ANK döntőt játszott meg utazott is, ennek ellenére kezdett, és két gólban benne is volt.
Szóval én elégedett vagyok, már csak azért is, mert sem az Ajaxból, sem a Milanból nem nézek ki itt három pontot, mi pedig megcsináltuk. Ráadásul az első félidőben magasabb labdabirtoklás mellett is többet futottunk vagy két kilométerrel, a csapat ment, csinálta, akart, ilyen helyzetben úgysem lesz egy rakás helyzeted, mert az ellenfél semmi másra nem koncentrál, csak hogy zárja a területet.
Egyébként mi lenne az alapvető elvárás egy ennyire passzív ellenféllel szemben? Öt tiszta helyzet meg három gól? Mármint mi kellene az elégedettséghez azon túl, hogy sikerült (és sokszor sikerül is, ha nehezen is) kivéreztetni egy nagyon masszív, szervezetten, jól védekező, fizikálisan erős csapatot? Remélem beírja valaki, hogy legyen több helyzetünk.