Szerintem a gyorsabb labda jaratas es a motivaltsag a kulcsa az egesznek,ezek a fiuk annyit nyertek mar hogy belevannak fasulva az egeszbe sajnos ez az igazsag es ez a rendje is a dolognak.recrea írta:Érdekelne, h a kritizálók szerint mi lenne a megoldás, hogyan kéne játszani egy hasonló csapat ellen![]()
![]()
Mert akkor úgy tűnik, h sem az elmúlt 3 edző, sem pedig a világ 7-8 top játékosa nem tudja ezt vagy nem képes megoldani.Adódik a kézenfekvő válasz: oldják meg ők, azért vannak ott...
Párszor már leírtam: szerintem a foci alapja a védekezés, szigorúan taktikailag nézve, mégpedig azért, mert csapatszinten tanulható, begyakorolható, nem kell hozzá extra képesség, mint látjuk is. Abban látok megoldást, ha átadjuk a területet az ellenfélnek, aztán labdaszerzés után lecsapunk. Vannak gyors, labdaügyes játékosaink, Messi, Neymar, Sanchez, utóbbi kettő a kontrákból élt előző klubjában, akik végigviszik a támadást. Hátrébb meg van 2-3 olyan játékos, akik ezeket meg tudják indítani.
Ez megoldás lehet? Miért nem csináljuk ezt?
Barça a Bajnokok Ligájában
-
- Jugador del Barça
Barca Barca Baaarca
Tökéletes elemzés:
http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... /Csak_0-1/
http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... /Csak_0-1/
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Érdekelne, h a kritizálók szerint mi lenne a megoldás, hogyan kéne játszani egy hasonló csapat ellen
Mert akkor úgy tűnik, h sem az elmúlt 3 edző, sem pedig a világ 7-8 top játékosa nem tudja ezt vagy nem képes megoldani.
Adódik a kézenfekvő válasz: oldják meg ők, azért vannak ott...
Párszor már leírtam: szerintem a foci alapja a védekezés, szigorúan taktikailag nézve, mégpedig azért, mert csapatszinten tanulható, begyakorolható, nem kell hozzá extra képesség, mint látjuk is. Abban látok megoldást, ha átadjuk a területet az ellenfélnek, aztán labdaszerzés után lecsapunk. Vannak gyors, labdaügyes játékosaink, Messi, Neymar, Sanchez, utóbbi kettő a kontrákból élt előző klubjában, akik végigviszik a támadást. Hátrébb meg van 2-3 olyan játékos, akik ezeket meg tudják indítani.

Mert akkor úgy tűnik, h sem az elmúlt 3 edző, sem pedig a világ 7-8 top játékosa nem tudja ezt vagy nem képes megoldani.

- papek89
- Jugador d'estrella
A Barca elkezdett célfutballt játszani. Annyit ad ki, amennyit kell. Amikor kell, odateszik magukat. Én azért nem írnám le a őket. Még nagyon az elején vagyunk a sorozatoknak, nem lehet ezt így eldönteni, hogy mennyi esélyünk lenne egy komolyabb csapat ellen. 26-án kiderül ...
- miihii
- KHAL
Erre gondoltál?Andris írta:Érdekes, szerintem a mindenféle ésszerűen megállapítható körülményekhez képest az egyik legjobb meccsünket játszottuk idén. Nem mennék bele, úgyse értené meg a részleteket, aki nem így látja összességében. Aki meg igen, ott talán felesleges![]()
Tata: "„Az eddigi legjobb teljesítményünk volt a rivális játékstílusa, a stadion hangulata és a stabilitásunk miatt. Mindvégig kontrolláltuk a mérkőzést.”

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Azért egy stabil csoportharmadik, néha második csapatra, akik a nyolcaddöntőn nem igazán jutnak túl, még azt sem mondanám, hogy nehéz megverni. A nemzetközi szereplésük alapján elég jó százalékkal sikerül ez az ellenfeleiknek.barca99 írta: Igen, de hol is írtam arról, hogy lehetetlen megverni őket? Jól látod, sehol. Azt írtam nehéz. Mindenkinek. Tartom.
A kettő nem feltétlenül következik egymásból, abban pl. biztos vagyok, hogy a Benfica vagy a Szpartak nem alkalmaz olyan labdatartós focit, mint a Barca. De most tekintsünk el ettől a két csapattól, az azért egyáltalán nem reális, hogy egy Bayern vagy egy Manchester ellen úgy mennek fel a pályára, hogy "levegőt sem hagyjuk őket venni, kőkeményen letámadunk", a Barca ellen meg úgy, hogy nem jönnek ki a 16osról. Egész egyszerűen más ezeknek a csapatoknak a játéka, őket nem lehet ezzel a módszerrel teljesen megfojtani.barca99 írta:És igazából az sem elképzelhetetlen, hogy ennyire csak ellenünk védekeznek, a Juve ellen például sokkal nyíltabbak voltak. A labda az odavágón 49, a visszavágón 46 százalékban volt náluk, gondolom azt belátod, hogy az ment ugyanilyen védekező játékkal. (Elküldés előtt csak megnéztem a tavalyi BL statjukat: Benfica(o) 53, Szpartak(i) 43, Barca(i) 27, Barca(o) 11, Benfica(i) 39, Szpartak(o) 40% - szóval de, igazából simán lehet, hogy csak ellenünk van busz a pályán.)
(Azért akármennyire is értelmetlen szerinted az ívelgetős foci egy ilyen taktika ellen, a Bayern mégiscsak egy ilyen góllal mentette meg a SZK-t etc.)
Éppenséggel ezt is a javunkra lehet fordítani, mert rögzített helyzetekből lehet a legjobban kontrázni, csak ugye a csapat átlagmagasságával, meg Valdes beadásoknál mutatott teljesítményével ez kész öngyilkosság. (Ennek ellenére talán pont a Rayo ellen volt nagyon sok szabálytalanságunk, és ellenfélnek sok szabadrúgása, és mindet sikerült kivédekezni.)barca99 írta: Az ötleted akár lehet jó is, de azt figyelembe kell venni, hogy a Rayo egy labdabirtokós csapat, velük könnyebb ezt eljátszani, mert stílusuknál fogva akarják a labdát, míg a Celticben ezt nem látod a Barca ellen. Ők minél több rögzített helyzetet akarnak kiharcolni, más tervük nem nagyon van.
De az a helyzet, hogy az ilyen meccseken mindenképpen kockázatot kell vállalni, szép 0-0kat lehetne úgy csinálni, hogy Valdes-Pique-Bartra passzolgat egymásnak hátul, csak nem ez a cél. Úgy ezen a szinten már nem lehet behúzni a győzelmet, hogy az ellenfél át sem jön a félpályán.
Mondjuk az utóbbi 5 év Barcájából kiindulva ez szerintem teljesen reális is, azért már nem Olegeuerek rohangálnak a csapatban elöl kiegészülve a 17 évesen mélyvízbe dobott Bojannal.barca99 írta: Aki nem az utobbi öt év Barcáján szocializálódott, annak ez végülis normális, csak mi akarunk mindenkit szépen játszva, oda-vissza verni.
Egyébként nem kell mindenkit dupla győzelmekkel megverni, mert tavaly is pont az volt a problémám, hogy az első komolyabb csapat ellen meg fogunk égni ezzel a játékkal. A Milan ellen még az év meccsén ezt sikerült elkerülni, PSG ellen is, de a Bayern könyörtelenül learatta ennek az életképtelenségnek az eredményét.
Szóval felőlem túlmehetünk mindenkin 0-0, 1-1gyel a döntőig, csak jelenleg még erre sem látok semmi biztosítékot. (És egyébként ez egy Real, Bayern stb. ellen még korrekt eredmény is lenne, de amikor már a Celtic is megnehezíti a dolgunkat, azért azon érdemes elgondolkodni)
Igen, de hol is írtam arról, hogy lehetetlen megverni őket? Jól látod, sehol. Azt írtam nehéz. Mindenkinek. Tartom.sjd írta:Valahogy azért mégsem a Celtic a BL-címvédő (sőt, nagyrészt a csoportkörben elvéreznek), szóval merem feltételezni, hogy nem lehetetlenség megverni bekkelő csapatokat, mint ahogy azt sem gondolom, hogy csak a Barca ellen viszik fel a csapatbuszt a pályára, a többiek ellen meg nyílt sisakos játékot folytatnak.
És igazából az sem elképzelhetetlen, hogy ennyire csak ellenünk védekeznek, a Juve ellen például sokkal nyíltabbak voltak. A labda az odavágón 49, a visszavágón 46 százalékban volt náluk, gondolom azt belátod, hogy az ment ugyanilyen védekező játékkal. (Elküldés előtt csak megnéztem a tavalyi BL statjukat: Benfica(o) 53, Szpartak(i) 43, Barca(i) 27, Barca(o) 11, Benfica(i) 39, Szpartak(o) 40% - szóval de, igazából simán lehet, hogy csak ellenünk van busz a pályán.)
A tavalyi évvel nem igazán szeretek foglalkozni, mert arról elég nehéz egyértelműen megmondani, hogy Tito betegsége, távolléte vagy edzői képessége (nyilván mindkettő, az arány nem mindegy) befolyásolta. De az a tavasz kb. egészében nulla volt.
A Chelsea meccseket jó, hogy felhoztad. Pep első évében szenvedve továbbjutottunk, majd váltott 3-4-3-ra, volt is egy rakat helyzet, mégis kiestünk. Szóval van alternatívakeresés, és látszik, hogy nincs biztos recept.
Az ötleted akár lehet jó is, de azt figyelembe kell venni, hogy a Rayo egy labdabirtokós csapat, velük könnyebb ezt eljátszani, mert stílusuknál fogva akarják a labdát, míg a Celticben ezt nem látod a Barca ellen. Ők minél több rögzített helyzetet akarnak kiharcolni, más tervük nem nagyon van.
Mondjuk valószínűleg én máshogy is tekintek a BL-re, mint a többség, nekem a kieséses párharc mindig lutri, másrészt nem is elvárás a végső győzelem, egy nagyon erős keret reális célja is a négy közé jutás lehet, majd ahogy alakul. És a Barcát sem tartom már annyire kiemelkedőnek a mezőnyből, hogy mindenki ellen duplagyőzelmekkel jussunk túl, nem érzem problémásnak, hogy akár szenvedve, idegenben lőtt gólokkal menjen tovább a csapat. Aki nem az utobbi öt év Barcáján szocializálódott, annak ez végülis normális, csak mi akarunk mindenkit szépen játszva, oda-vissza verni.
Valahogy azért mégsem a Celtic a BL-címvédő (sőt, nagyrészt a csoportkörben elvéreznek), szóval merem feltételezni, hogy nem lehetetlenség megverni bekkelő csapatokat, mint ahogy azt sem gondolom, hogy csak a Barca ellen viszik fel a csapatbuszt a pályára, a többiek ellen meg nyílt sisakos játékot folytatnak.barca99 írta: Mert bizony lehet sírni a játék miatt, de előtte érdemes körbenézni, hogy melyik csapat szokott jól játszani egy tökig beásott ellenfél ellen. Ja, hogy senki?
HA be tudjuk vinni a végső csapást (ezt lásd eggyel lejjebb)barca99 írta:Nem igazán látom a különbséget, csak a mi módszerünk más, megy a labda egyik oldalról a másikra, mentálisan és fizikálisan is addig fárasztjuk az ellenfelet, amíg be nem tudjuk vinni a végső csapást.
Pont ez a probléma, hogy a mi módszerünk más, mert szerintem olyat nem tudsz mondani, hogy mondjuk a Real vagy a Manchester ellen van olyan taktika, amivel egy hasonló szintű csapat tendenciózusan meg tudja izzasztani őket évről-évre
Azt azért ne nevezzünk kivéreztetésnek, hogy emberelőnyben sikerült végigvinni egy kontrát (ami utána történt, az a vezetés miatt már irreleváns). Iniesta 93. perces gólja sem volt kivéreztetés a Chelsea ellen, ez kiválóan megmutatkozott 3 évvel később, amikor kifelé jött az, ami ott bement. Azért azt kicsit kevésnek érzem egy BL-győzelemhez, hogy ha olyan napunk van, akkor egy utolsó perces Alba-góllal vagy egy ilyen kontrával megverjük a Celticet, ha meg nincs olyan napunk, akkor nem. (Tavaly volt mindkettőre példa.)barca99 írta:Egyébként mi lenne az alapvető elvárás egy ennyire passzív ellenféllel szemben? Öt tiszta helyzet meg három gól? Mármint mi kellene az elégedettséghez azon túl, hogy sikerült (és sokszor sikerül is, ha nehezen is) kivéreztetni egy nagyon masszív, szervezetten, jól védekező, fizikálisan erős csapatot? Remélem beírja valaki, hogy legyen több helyzetünk.
És most a Celtic helyére be lehet írni bármelyik csapatot, mert érdekes módon tavaly ami nem ment ellenük, az nem ment a Bayern, a PSG, a Milan ellen sem, pedig kerek egy évvel ezelőtt ugyanígy én voltam a "fanyalgó" meg "károgó", aztán amikor jött a pofára esés, hirtelen mindenki elhallgatott.

Úgyhogy valamit muszáj csinálni, hogy jobban kijöjjön a két csapat közötti különbség, én például a gyorsabb, kockázatosabb, direktebb, több mozgást igénylő labdajáratást tudnám felhozni. Akár még több területet adni nekik. A Rayo ellen ez kiválóan működött, lehet, hogy többször jutottak el a kapunk elé, mint a Celtic, de a Barca is többször jutott el az ő kapujuk elé, és még labdabirtoklás sem kellett hozzá. Ha meg ott nem jön ki, hogy itt Fabregasok, Neymarok, Messik rohangálnak, náluk meg ilyen Samarasok, akkor meg is érdemli a csapat, hogy kiessen.
-
- Barça B
Oké akkor nézzük komplexen az egészet. Hány helyzetük volt a meccsen, kb 3 mert ha jól emlékszem a meccs elején volt egy lehetősége Samarasnak. nekünk a kiállításig mennyi volt? hát jó ha 1. Én azt mondom, hogy valahol az igazság ott van, hogy nem kell nagyon örülni a meccs eredményének, de nem is kell rögtön azt mondani, hogy mindenki el ver minket. Én is csak annyit mondtam, hogy ha így játszunk többek között a bajorok ellen az ott kevés lesz és ez tény. Én nem fanyalgok, hogy nem vertünk ötöt. Egyszerűen csak azt mondom, hogy a játék rossz volt. És ez is egy tény. Lesz majd jobb(reméljük) csak egyesek már úgy örülnek lassan ennek az eredménynek, mintha bejutottunk volna a bl-döntőbe. Az meg hogy egy Barcát megzavarja, hogy az ellenfél egyik védekező emberét kiálitják, és ezért majdnem mi kapunk gólt, az meg már a vicc kategória. Egyébként a Bayern nem fogja ellenünk ezt játszani, ők ettől jobb játékot fognak játszani, és ez itt a baj.
- Chino
- Llegenda del Barça
Annyira bírom ezt a "Bayern ellen kevés lesz" beszólogatásokat. Ha nem tömörülnek be 10 emberrel a kapu elé teljesen más lett volna a meccs. A Celticcel (főleg hazai pályán) nem lehet úgy játszani, mint egy focizni akaró csapat ellen. ha a Bayern ezt játszaná amit a skótok, szinte biztos vagyok benne, hogy 2-vel verjük őket.
Ráadásul ez a Celtic nem úgy tudja ezt a betömörülő buszos játékot mint egy spanyol kiscsapat, és a játékosok fizikuma is kiválóan alkalmas erre. Aki amiatt fanyalog, hogy nem gáláztunk és nem vertünk ötöt nekik, gondolkodjon el azon, hogy a Celticnek mit engedtünk mi támadásban. Volt két helyzetük egy támadásból. Az egyik egy pontrúgás, amiről tudtuk hogy veszélyesek és egy elpattogó lövés. Ennyi. 90 perc alatt ennyire voltak képesek támadásban, jóformán 2 értelmes passzuk nem volt. Nem a kiállítás eredményezte itt a gólt, ahogy valaki lentebb találóan fogalmazott, inkább minket zavart meg, előbb utóbb beőröltük volna őket, csak ezek a masszív játékosok ellen tovább tart, és ne feledjük milyen stadionban voltunk.
A Dortmund, Arsenal meccshez meg ne hasonlítsuk, ha egy olyan stílusú ellenfelet kapunk mint pl. a Marseille egész más meccs lett volna. Nem csak felületesen kell nézni ezeket a mérkőzéséket, hanem komplexen az egészet.
Ráadásul ez a Celtic nem úgy tudja ezt a betömörülő buszos játékot mint egy spanyol kiscsapat, és a játékosok fizikuma is kiválóan alkalmas erre. Aki amiatt fanyalog, hogy nem gáláztunk és nem vertünk ötöt nekik, gondolkodjon el azon, hogy a Celticnek mit engedtünk mi támadásban. Volt két helyzetük egy támadásból. Az egyik egy pontrúgás, amiről tudtuk hogy veszélyesek és egy elpattogó lövés. Ennyi. 90 perc alatt ennyire voltak képesek támadásban, jóformán 2 értelmes passzuk nem volt. Nem a kiállítás eredményezte itt a gólt, ahogy valaki lentebb találóan fogalmazott, inkább minket zavart meg, előbb utóbb beőröltük volna őket, csak ezek a masszív játékosok ellen tovább tart, és ne feledjük milyen stadionban voltunk.
A Dortmund, Arsenal meccshez meg ne hasonlítsuk, ha egy olyan stílusú ellenfelet kapunk mint pl. a Marseille egész más meccs lett volna. Nem csak felületesen kell nézni ezeket a mérkőzéséket, hanem komplexen az egészet.
Forca Barca!!!!
-
- Barça B
Biztos ellenszert még senki nem talált ki, a módszerünk - mint írtam is -, nem tűnik rosszabbnak, csak másnak. De hajrá.[/quote]
Hát azért az ilyen védelmet is fel lehet törni egyes módszerekkel. Ott van pl a 2 évvel ezelőtti Bl-elődöntő ahol volt egy Chelsea ellen idegenben 24 lövésünk, és nagy részük nem átlövés volt. Egyébként sehol nem írtam, hogy a módszerünk rosszabb lenne, mint a többi csapaté.
Hát azért az ilyen védelmet is fel lehet törni egyes módszerekkel. Ott van pl a 2 évvel ezelőtti Bl-elődöntő ahol volt egy Chelsea ellen idegenben 24 lövésünk, és nagy részük nem átlövés volt. Egyébként sehol nem írtam, hogy a módszerünk rosszabb lenne, mint a többi csapaté.
Biztos ellenszert még senki nem talált ki, a módszerünk - mint írtam is -, nem tűnik rosszabbnak, csak másnak. De hajrá.Don Blaugrana 2005 írta:És igenis ki kell találni valamit ezek ellen a csapatok ellen mert ez így nagyon nem lesz jó.
-
- Barça B
Akkor ennyi erővel az ilyen meccseket le se kéne játszani mert a védelem mindent kirúg. Azért magunkat ne hasonlítsuk az olasz bajnokság csapataihoz, pláne támadópotenciálban ne. És igenis ki kell találni valamit ezek ellen a csapatok ellen mert ez így nagyon nem lesz jó.barca99 írta:![]()
Mert bizony lehet sírni a játék miatt, de előtte érdemes körbenézni, hogy melyik csapat szokott jól játszani egy tökig beásott ellenfél ellen. Ja, hogy senki? Néhány olasz kiscsapatot pl. meg lehetne nézni, hogy játszik otthon a nagyok ellen, és azok mire mennek ellenre. Tüzelik a blokkokba, meg ívelgetnek be több-kevesebb sikerrel. Esettanulmánynak ajánlom a Bayern - Chelsea BL döntőt, a Bayern mindent bevetett, amiért itt tüntetni szokott mindenki, lőttek, elakadt, beadták a centernek, kifejelték. Szóval az maximum a ti képzeletetekben létezik, hogy van egy csodataktaktika, ami a bunkerre megoldás, csak a mi edzőink olyan gyengék, hogy ezt nem tudják megvalósítani.
Nem igazán látom a különbséget, csak a mi módszerünk más, megy a labda egyik oldalról a másikra, mentálisan és fizikálisan is addig fárasztjuk az ellenfelet, amíg be nem tudjuk vinni a végső csapást. Egy türelemjáték az egész, ami a tévé előtt nem túl szórakoztató, de ezért meg sokkal inkább az ellenfél passzivitása a hibás. Szóval lehet fanyalogni, főleg aki hobbi szinten űzi ezt naponta, csak nem érzem igazából reálisnak, a fentebb leírtak miatt. Egy jól megszervezett védelmet baromi nehéz ám bárhogy, bárkinek feltörni, ha nincs valami védelmi hiba. Mint mondjuk tavaly a Celtic - Juve, ahol jók voltak a skótok, csak Ambrose három nappal korábban ANK döntőt játszott meg utazott is, ennek ellenére kezdett, és két gólban benne is volt.
Szóval én elégedett vagyok, már csak azért is, mert sem az Ajaxból, sem a Milanból nem nézek ki itt három pontot, mi pedig megcsináltuk. Ráadásul az első félidőben magasabb labdabirtoklás mellett is többet futottunk vagy két kilométerrel, a csapat ment, csinálta, akart, ilyen helyzetben úgysem lesz egy rakás helyzeted, mert az ellenfél semmi másra nem koncentrál, csak hogy zárja a területet.
-
- Barça B
[quote="recrea"]Néha olyan érzésem van, mintha nehány ember nyártól lenne Barca drukker, augusztusban pedig a YouTube-on lógott, beírta, h Fantastic Pep team és nézte egész nap. Most meg csodálkozik, h miért nem azt látja, amit ott.
Hol a túróban voltatok, mit néztetek tavaly, tavalyelőtt, ezelőtt, esetleg azelőtt, és direkt csak a Pep-korszakot veszem ide?!
Emlékszik még valaki a Pep-éra vagy Tito tavalyi idegenbeli BL-meccseire? Kínlódás, alibi, mentünk a döntetlenért, mintha a csapat nem is akart volna nyerni. Szívesen csokorba szedném ezen meccsek eredményeit, de se kedvem, se türelmem hozzá.
Pont ez az. Az idegenbeli meccseken a csapat kínlódik már vagy 5 éve, főleg a BL-ben. Ezek után természetes, hogy egyes emberek leírják, hogy ez a játék túró. Én speciel nem azért ülök le meccset nézni egy Celtic ellen, hogy egy kínlódós semmilyen játékkal kiszenvedett 1-0-ás győzelem után olyan örömtáncot nyomjak, mint valami kis skót csapat szurkolói. Mert a Barca nem az a szint. És úgy nem fog változni semmi, ha minden ilyen idegenbeli meccs után azt mondjuk, hogy ilyen 5 éve a játék, semmi gond.
Hol a túróban voltatok, mit néztetek tavaly, tavalyelőtt, ezelőtt, esetleg azelőtt, és direkt csak a Pep-korszakot veszem ide?!
Emlékszik még valaki a Pep-éra vagy Tito tavalyi idegenbeli BL-meccseire? Kínlódás, alibi, mentünk a döntetlenért, mintha a csapat nem is akart volna nyerni. Szívesen csokorba szedném ezen meccsek eredményeit, de se kedvem, se türelmem hozzá.
Pont ez az. Az idegenbeli meccseken a csapat kínlódik már vagy 5 éve, főleg a BL-ben. Ezek után természetes, hogy egyes emberek leírják, hogy ez a játék túró. Én speciel nem azért ülök le meccset nézni egy Celtic ellen, hogy egy kínlódós semmilyen játékkal kiszenvedett 1-0-ás győzelem után olyan örömtáncot nyomjak, mint valami kis skót csapat szurkolói. Mert a Barca nem az a szint. És úgy nem fog változni semmi, ha minden ilyen idegenbeli meccs után azt mondjuk, hogy ilyen 5 éve a játék, semmi gond.
-
- Barça B
Hát a tegnapi meccs az egyszerűen kínkeserves volt. Bár legalább megvan a három pont. Ez azonban simán egy 0-0 lett volna, ha Neymart az egyik skót idegbeteg nem rúgja hátba(teljesen fölöslegesen). Apropó Neymaron sajnos látszott, hogy zavarta az, hogy kifütyülték, a két kihagyott helyzetet is ennek a számlájára lehet írni. És igenis ez a játék a Bayern ellen kevés lesz. Tavaly is mindenki mondta a károgóknak(nem csak erre a fórumra kell ezt érteni) a Levante elleni meccs után, hogy a Bayern ellen majd jobb lesz és láttuk mi lett a vége. És ezt nem azért mondom, mert úgy állnék hozzá, hogy mindenkit ütni kell 3-mal. Igenis le kell vonni a következtetéseket, és legközelebb jobb focit hozni. Iniesta játéka azonban javult szerintem, és Neymarral is megvoltam elégedve.
-
- Jugador d'estrella
xavi idén nem az igazi, akár song is jöhetett volna, aki simán követi a támadásokat, friss és nagyon jól megérteti magát fabregassal. Ini próbálkozott, de nincs valami nagy formában. viszont benne és neymarban éreztem azt, hogy képes valami váratlant húzni. Busquets baromi labdabiztos, és intelligens játékos. sokkal szívesebben látnám egy sorral előrébb. Pedro baromi gyenge volt, egy labdát nem bírt normálisan lekezelni, ezáltal ritmust veszített az összes támadás, ami rajta ment keresztül. a labdatutujgatásnak az lenne a lényege, hogy mozgassuk a védőfalat, olyan tempóban, hogy az ellenfél védősorában egyszer csak rést találjunk. ez tegnap nem nagyon sikerült...ALves meg...a szimulálásai marhára idegesítenek, főleg akkor, ha éppen x-es a meccs és emberelőnyben vagyunk. nem érdekel, hogy eltalálták az arcát. guruljon le a pályáról és menjen a meccs.
a hamis 9es fabregassal ismét gyenge volt. pontosabban ez nem hamis 9es volt, hanem ténylegesen csatár pozíciójába tolta. az az érzésem fogalma sincs mit kellene tennie. ő nem messi, aki mindig tudja hol kell lennie, annyira érzi ezt a posztot, mint senki a történelemben. Cesc sokkal veszélyesebb egy sorral hátrébb. remek lövőtechnikája van, semmi értelme bezavarni a darálóba. nem nagyon értem miért nem lehet Pedroval kezdeni középen.
a hamis 9es fabregassal ismét gyenge volt. pontosabban ez nem hamis 9es volt, hanem ténylegesen csatár pozíciójába tolta. az az érzésem fogalma sincs mit kellene tennie. ő nem messi, aki mindig tudja hol kell lennie, annyira érzi ezt a posztot, mint senki a történelemben. Cesc sokkal veszélyesebb egy sorral hátrébb. remek lövőtechnikája van, semmi értelme bezavarni a darálóba. nem nagyon értem miért nem lehet Pedroval kezdeni középen.
Lassan csodaszámba megy, ha én itt egyetértek a többséggel, örülök, hogy van egy kis ellenállási mozgalom.
Mert bizony lehet sírni a játék miatt, de előtte érdemes körbenézni, hogy melyik csapat szokott jól játszani egy tökig beásott ellenfél ellen. Ja, hogy senki? Néhány olasz kiscsapatot pl. meg lehetne nézni, hogy játszik otthon a nagyok ellen, és azok mire mennek ellenre. Tüzelik a blokkokba, meg ívelgetnek be több-kevesebb sikerrel. Esettanulmánynak ajánlom a Bayern - Chelsea BL döntőt, a Bayern mindent bevetett, amiért itt tüntetni szokott mindenki, lőttek, elakadt, beadták a centernek, kifejelték. Szóval az maximum a ti képzeletetekben létezik, hogy van egy csodataktaktika, ami a bunkerre megoldás, csak a mi edzőink olyan gyengék, hogy ezt nem tudják megvalósítani.
Nem igazán látom a különbséget, csak a mi módszerünk más, megy a labda egyik oldalról a másikra, mentálisan és fizikálisan is addig fárasztjuk az ellenfelet, amíg be nem tudjuk vinni a végső csapást. Egy türelemjáték az egész, ami a tévé előtt nem túl szórakoztató, de ezért meg sokkal inkább az ellenfél passzivitása a hibás. Szóval lehet fanyalogni, főleg aki hobbi szinten űzi ezt naponta, csak nem érzem igazából reálisnak, a fentebb leírtak miatt. Egy jól megszervezett védelmet baromi nehéz ám bárhogy, bárkinek feltörni, ha nincs valami védelmi hiba. Mint mondjuk tavaly a Celtic - Juve, ahol jók voltak a skótok, csak Ambrose három nappal korábban ANK döntőt játszott meg utazott is, ennek ellenére kezdett, és két gólban benne is volt.
Szóval én elégedett vagyok, már csak azért is, mert sem az Ajaxból, sem a Milanból nem nézek ki itt három pontot, mi pedig megcsináltuk. Ráadásul az első félidőben magasabb labdabirtoklás mellett is többet futottunk vagy két kilométerrel, a csapat ment, csinálta, akart, ilyen helyzetben úgysem lesz egy rakás helyzeted, mert az ellenfél semmi másra nem koncentrál, csak hogy zárja a területet.
Egyébként mi lenne az alapvető elvárás egy ennyire passzív ellenféllel szemben? Öt tiszta helyzet meg három gól? Mármint mi kellene az elégedettséghez azon túl, hogy sikerült (és sokszor sikerül is, ha nehezen is) kivéreztetni egy nagyon masszív, szervezetten, jól védekező, fizikálisan erős csapatot? Remélem beírja valaki, hogy legyen több helyzetünk.

Egyébként mi lenne az alapvető elvárás egy ennyire passzív ellenféllel szemben? Öt tiszta helyzet meg három gól? Mármint mi kellene az elégedettséghez azon túl, hogy sikerült (és sokszor sikerül is, ha nehezen is) kivéreztetni egy nagyon masszív, szervezetten, jól védekező, fizikálisan erős csapatot? Remélem beírja valaki, hogy legyen több helyzetünk.

- Barcaman14
- Director del Fútbol
Valami ilyesmire számítottam. A szokásos impotens játék, ami eddig is jellemző volt, az ilyen szinten betömörülő és nagy fizikumú ellenfelek ellen. Ez még a csoportkörben oké, mert valahogy be tudjuk húzni, vagy ha nem akkor hazai pályán javítunk. Viszont ha a későbbiekben össze futunk egy ilyen típusú ellenféllel, akkor megint megüthetjük a bokánkat. Egyelőre Tata sem tudott kitalálni semmi újat.
A kiállítás abszolút jogos volt, annál a pontnál mintha észhez tértünk volna és rájöttünk, hogy nem ártana az a 3 pont. Mondjuk ezután sem jöttek zsinórban a helyzeteink, de talán egy fokkal élénkebbek lettünk. Alexis és Tello behozatala jó döntés volt, de sokkal korábban kellett volna meglépni szerintem.
Ami még feltűnő volt és Nyilasi is említette, hogy rendkívül pontatlanul játszottunk főleg az utolsó passzok tekintetében. Voltak üres területek azért a kiállítás előtt is, de nem tudtuk kihasználni őket, ami szerintem nagy részt Iniesta és Xavi gyengébb játékának volt köszönhető. Meg persze Messi hiányának.
Pozitívum, hogy most is azt írhatjuk: értékes 3 pontot szereztünk. De valamin változtatni kell az ilyen ellenfelek ellen, mert tavasszal ez ehhez hasonló tanácstalan játékért nagy árat fogunk fizetni.
A kiállítás abszolút jogos volt, annál a pontnál mintha észhez tértünk volna és rájöttünk, hogy nem ártana az a 3 pont. Mondjuk ezután sem jöttek zsinórban a helyzeteink, de talán egy fokkal élénkebbek lettünk. Alexis és Tello behozatala jó döntés volt, de sokkal korábban kellett volna meglépni szerintem.
Ami még feltűnő volt és Nyilasi is említette, hogy rendkívül pontatlanul játszottunk főleg az utolsó passzok tekintetében. Voltak üres területek azért a kiállítás előtt is, de nem tudtuk kihasználni őket, ami szerintem nagy részt Iniesta és Xavi gyengébb játékának volt köszönhető. Meg persze Messi hiányának.
Pozitívum, hogy most is azt írhatjuk: értékes 3 pontot szereztünk. De valamin változtatni kell az ilyen ellenfelek ellen, mert tavasszal ez ehhez hasonló tanácstalan játékért nagy árat fogunk fizetni.

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Véleményem a tegnapi meccsről.
Alapvetően elégedettek lehetünk, nyertünk Messi nélkül egy nehéz pályán, 3 pont, nem sérült meg senki.
Valdes ismét a legjobbját nyújtotta amikor kellett, kimagasló szerepe van abban, hogy gól nélkül hoztunk több mérkőzést is.
A védelem Bartrával szerintem javult, magas, erőteljes védő, több párharcot is megnyert a nem piskóta skótok ellen, jó az előre játékban is, egyre inkább labdabiztos. Alves szerintem is gyenge volt, nem ártana pihennie. Pique, Adriano közepesen nyomták, de nem hibáztak nagyot.
A középpálya nem tetszett, nem volt mélységi indítás, az oldal és vissza passzok mentek, Fabre nem találta a helyét. Továbbra is lassan hozzuk fel a labdát, a maximális biztonságra törekszünk, pedig több beindulás volt, amikor fel kellett volna vállalni egy nem 100%-ban biztos, gyors, előrepasszt.
Az is egyértelmű, hogy Messi hiányában nincs aki megbontsa a felállt védelmet és váratlant húzzon. Neymar és Iniesta képes erre, de az előbbi a mérkőzés nagy részében bal oldalon a vonal mellett játszott (a mérkőzés vége felé középen mennyivel veszélyesebb volt), Ini meg a jó cselek után rendre rossz megoldást választott.
A gól egy mintaszerű kontrából eredt, de miért nem tudjuk ezeket a szituációkat többször így megjátszani. A mérkőzés végére már kipukkadt a Celtic, felőrölte őket a sok labdaüldözés és a jó cseréknek is köszönhetően több lehetőségünk adódott.
A Barca erőssége továbbra is a labdabiztonság, a labdatartás, a labda járatása. Ezt lehetne kombinálni adott helyzetben a középpálya gyors átjátszásával és a fürge csatáraink indításával. Nem lenne tragédia, ha nem minden indítás lenne hajszálpontos, de állandó fenyegetést jelentene az ellenfeleknek. Az már nagyon kiismerhető, hogy körbepasszoljuk a védőfalat, aztán még egyszer és még egyszer, majd megkíséreljük az ötösig bevinni a labdát.
Ami viszont tetszett, hogy elég hatékonyan működött a letámadás, a nem túl labdabiztos skótokat ez nagyon zavarta, gyakorlatilag egyetlen épkézláb támadást sem sikerült felépíteniük.
Martino-nak remélem sikerül majd feloldania a rossz beidegződéseket és elmozdulunk a kockázatosabb, de hatékonyabb megoldások irányába.
Alapvetően elégedettek lehetünk, nyertünk Messi nélkül egy nehéz pályán, 3 pont, nem sérült meg senki.
Valdes ismét a legjobbját nyújtotta amikor kellett, kimagasló szerepe van abban, hogy gól nélkül hoztunk több mérkőzést is.
A védelem Bartrával szerintem javult, magas, erőteljes védő, több párharcot is megnyert a nem piskóta skótok ellen, jó az előre játékban is, egyre inkább labdabiztos. Alves szerintem is gyenge volt, nem ártana pihennie. Pique, Adriano közepesen nyomták, de nem hibáztak nagyot.
A középpálya nem tetszett, nem volt mélységi indítás, az oldal és vissza passzok mentek, Fabre nem találta a helyét. Továbbra is lassan hozzuk fel a labdát, a maximális biztonságra törekszünk, pedig több beindulás volt, amikor fel kellett volna vállalni egy nem 100%-ban biztos, gyors, előrepasszt.
Az is egyértelmű, hogy Messi hiányában nincs aki megbontsa a felállt védelmet és váratlant húzzon. Neymar és Iniesta képes erre, de az előbbi a mérkőzés nagy részében bal oldalon a vonal mellett játszott (a mérkőzés vége felé középen mennyivel veszélyesebb volt), Ini meg a jó cselek után rendre rossz megoldást választott.
A gól egy mintaszerű kontrából eredt, de miért nem tudjuk ezeket a szituációkat többször így megjátszani. A mérkőzés végére már kipukkadt a Celtic, felőrölte őket a sok labdaüldözés és a jó cseréknek is köszönhetően több lehetőségünk adódott.
A Barca erőssége továbbra is a labdabiztonság, a labdatartás, a labda járatása. Ezt lehetne kombinálni adott helyzetben a középpálya gyors átjátszásával és a fürge csatáraink indításával. Nem lenne tragédia, ha nem minden indítás lenne hajszálpontos, de állandó fenyegetést jelentene az ellenfeleknek. Az már nagyon kiismerhető, hogy körbepasszoljuk a védőfalat, aztán még egyszer és még egyszer, majd megkíséreljük az ötösig bevinni a labdát.
Ami viszont tetszett, hogy elég hatékonyan működött a letámadás, a nem túl labdabiztos skótokat ez nagyon zavarta, gyakorlatilag egyetlen épkézláb támadást sem sikerült felépíteniük.
Martino-nak remélem sikerül majd feloldania a rossz beidegződéseket és elmozdulunk a kockázatosabb, de hatékonyabb megoldások irányába.
üdv. hát nem volt valami látványos a tegnapi meccs, de ilyen csapatok ellen akik erőfocit játszanak és 10 emberrel védekeznek, nem is kell nagy látványosságot várni. a barca játékosok nagyon technikásak, de fizikálisan gyengék és alacsonyak, úgyhogy simán eltudják nyomni őket, ezért is nem értem, hogy sokan mit fanyalogtak a tegnapi meccs után, tudni lehetett már előre, hogy nem lesz sok helyzetünk, mert itt nem nagyon fog menni az előre történő lapos passzos játék. ilyen csapatok ellen többet kéne messziről lőni, meg kihúzni az ellenfelet és mögéjük betett labdákkal indulni. a barca szerintem megköszönhette tegnap a brown gyereknek, hogy ekkora nagy marha volt, mert hiába mondják itt a celticnél, hogy nem volt jogos a kiállítás, mert az volt, teljesen feleslegesen a bíró előtt odarúgott a Neymarnak, tény hogy épphogy eltalálta és rá is játszott a brazil, de itt nem a rúgás ereje számít, hanem a szándék és itt az megvolt. szerintem ha nincs a kiállítás akkor nem nyerünk, de hát a fene bánja, lényeg hogy megvan a 3 pont és a többi meg le van kakilva
:D

mvik
Én pont azt kaptam a tegnapi meccstől, amit vártam.
Ezzel a hamis kilencessel semmi esélyünk egy ilyen védelmet feltörni. Pláne akkor, ha az a
hamis kilences Fabregas. A taktika nagyon rossz egy ilyen felállt védelemmel szemben.
Egyszer-kétszer volt próbálkozás távolról, nem tudom miért nem próbálkoztak többször vele.
Egy ilyen csapat ellen kifejezetten kell egy befejező csatár. De hát nekünk az nincsen.
tényleg kontrolláltuk a meccset, csak éppen a támadásokat nem tudtuk befejezni.
Fabregas számomra továbbra is inkább középpályás, mint egy befejező ember, Pedro meg...
Róla inkább ne is beszéljünk. Mintha a pályán sem lett volna.
Sajnos tényleg mindenki Messit kereste a pályán. Én Tata helyében a kisebb csapatok ellen padoztatnám Messit, és begyakoroltatnák a fiúkkal valami más taktikát.
Ezzel a hamis kilencessel semmi esélyünk egy ilyen védelmet feltörni. Pláne akkor, ha az a
hamis kilences Fabregas. A taktika nagyon rossz egy ilyen felállt védelemmel szemben.
Egyszer-kétszer volt próbálkozás távolról, nem tudom miért nem próbálkoztak többször vele.
Egy ilyen csapat ellen kifejezetten kell egy befejező csatár. De hát nekünk az nincsen.
tényleg kontrolláltuk a meccset, csak éppen a támadásokat nem tudtuk befejezni.
Fabregas számomra továbbra is inkább középpályás, mint egy befejező ember, Pedro meg...
Róla inkább ne is beszéljünk. Mintha a pályán sem lett volna.
Sajnos tényleg mindenki Messit kereste a pályán. Én Tata helyében a kisebb csapatok ellen padoztatnám Messit, és begyakoroltatnák a fiúkkal valami más taktikát.
He's french he's free
He'll break your fking knee
Flamini Flamini.
Olyan simán megvertük a Napolit, hogy nem gondoltam volna. Az első félidő végét néztem, de valami egész fenomenális volt, kezdve Koscielnytől mindenki etette a délolasz játékosokat, öröm volt nézni. A Ramsey-Özil páros meg egy ragyogó barátság kezdete lehet, mögöttük Flaminivel, esetleg Wilshere vagy Arteta, kiegészülve Cazorla, Walcott, Poldi, Ox. Ajj, mi lesz itt még gyerekek
He'll break your fking knee
Flamini Flamini.
Olyan simán megvertük a Napolit, hogy nem gondoltam volna. Az első félidő végét néztem, de valami egész fenomenális volt, kezdve Koscielnytől mindenki etette a délolasz játékosokat, öröm volt nézni. A Ramsey-Özil páros meg egy ragyogó barátság kezdete lehet, mögöttük Flaminivel, esetleg Wilshere vagy Arteta, kiegészülve Cazorla, Walcott, Poldi, Ox. Ajj, mi lesz itt még gyerekek

- visca el barca
- Presidente del Barça
"totálisan kontroll alatt tartottuk a meccset" meg "azt történt amit mi akartunk"... hát én nem tudom... tény h a védelem az most elég jol muzsikált és vhogy mindig sikerült megakasztani a celtic "kontácskáit", de én támadásban ugyanazt az ötlettelen nullát láttam mint tito alatt. oldalpasszok tömkelege, mélységi beindulás alig volt, rossz utolsó passzok.
én csak azt nem értem h olyan nagyszerűen fociztunk mint írják itt sokan, akkor miért nem volt egy normális helyzetünk sem a kiállításig?
senki nem várt atomfutballt, de én vhogy nem láttam azt (főleg támadásban) mint a többiek...
(szerk: most olvastam el a főoldali cikket és örömmel látom h Iván is olyan nyavajgó mint én, ergo már legalább ketten nem értünk a focihoz itt
)
én csak azt nem értem h olyan nagyszerűen fociztunk mint írják itt sokan, akkor miért nem volt egy normális helyzetünk sem a kiállításig?

senki nem várt atomfutballt, de én vhogy nem láttam azt (főleg támadásban) mint a többiek...
(szerk: most olvastam el a főoldali cikket és örömmel látom h Iván is olyan nyavajgó mint én, ergo már legalább ketten nem értünk a focihoz itt

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2013.10.02. 12:00:48-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Ezzel a focival nem tudunk még mindig mit kezdeni, ezen nincs mit szépíteni. Az első félidőből nem igazán emlékszem kidolgozott helyzetre, de legalább annyi pozitívum van, hogy ha sikerül magunkra húzni az ellenfelet, akkor az ki tudjuk használni. Mondjuk azért remélhetőleg innentől kezdve olyan csapatokkal fogunk összeakadni, akik focizni is akarnak majd (leszámítva Mourinhot), azokat meg ez alapján meg lehet majd verni.
Fabregast sürgősen el kell felejteni ezen a poszton, egész meccsen nem csinált mást, csak visszapasszolta a labdát annak, akitől kapta. Egyszer vagy kétszer tudott maximum megfordulni és kezdeni valamit magával. Ráadásul a középpályán is borzalmasan nagy szükség lenne rá, legalábbis Xavi mai teljesítményét elnézve (két olyan eladott labdája volt, hogy nem hittem a szememnek).
A helyzet iróniája, hogy még így is ő volt gólképes a csapatból. Pedig Neymartól már időszerű lenne egy-két gól, ha már úgyis azért hoztuk ide mindenki szerint, "hogy legyen valaki Messin kívül is, aki gólt tud rúgni". Ugyanakkor ennek a meccsnek az is a tapasztalata, hogy ha kap egy kis levegőt a védőktől, akkor ő remekül elvan Messi helyén, szóval a Valladolid ellen lehet, hogy érdemes lenne ott kipróbálni.
Sanchez megint nagyon jól szállt be, nem véletlenül mondtam, hogy a nagy meccseken nem szabad majd kezdetni, mert csereként beállva tőle minimum az egy gólpassz. Tello pedig természetesen egy ennyire kinyílt csapat ellen életveszély, de nem véletlenül pont a gól után állt csak be. A Clasico-n megnézném, amikor ezek ketten beállnak a 60-65. perc környékén Arbeloáékat körbefutni.
Bartra nagyon nagyot játszott, engem egyre inkább kezd meggyőzni arról, hogy nem lesz itt szükség védőre. (Mondjuk létszám szempontjából mindenképpen lesz, de minőség szempontjából nem biztos)
Valdes pedig még mindig zseniális, csak ne kelljen néznem, ahogyan a beadásokra jön ki, mert előbb-utóbb szívrohamot fogok kapni.
Fabregast sürgősen el kell felejteni ezen a poszton, egész meccsen nem csinált mást, csak visszapasszolta a labdát annak, akitől kapta. Egyszer vagy kétszer tudott maximum megfordulni és kezdeni valamit magával. Ráadásul a középpályán is borzalmasan nagy szükség lenne rá, legalábbis Xavi mai teljesítményét elnézve (két olyan eladott labdája volt, hogy nem hittem a szememnek).
A helyzet iróniája, hogy még így is ő volt gólképes a csapatból. Pedig Neymartól már időszerű lenne egy-két gól, ha már úgyis azért hoztuk ide mindenki szerint, "hogy legyen valaki Messin kívül is, aki gólt tud rúgni". Ugyanakkor ennek a meccsnek az is a tapasztalata, hogy ha kap egy kis levegőt a védőktől, akkor ő remekül elvan Messi helyén, szóval a Valladolid ellen lehet, hogy érdemes lenne ott kipróbálni.
Sanchez megint nagyon jól szállt be, nem véletlenül mondtam, hogy a nagy meccseken nem szabad majd kezdetni, mert csereként beállva tőle minimum az egy gólpassz. Tello pedig természetesen egy ennyire kinyílt csapat ellen életveszély, de nem véletlenül pont a gól után állt csak be. A Clasico-n megnézném, amikor ezek ketten beállnak a 60-65. perc környékén Arbeloáékat körbefutni.

Bartra nagyon nagyot játszott, engem egyre inkább kezd meggyőzni arról, hogy nem lesz itt szükség védőre. (Mondjuk létszám szempontjából mindenképpen lesz, de minőség szempontjából nem biztos)
Valdes pedig még mindig zseniális, csak ne kelljen néznem, ahogyan a beadásokra jön ki, mert előbb-utóbb szívrohamot fogok kapni.
[A játékunk eléggé impotens volt, főleg a támadást tekintve. Én nem írnám Messi hiányára ezt a hibát, mert szerintem vele is szenvedett volna a csapat. A vészmadarak, fanyalgók meg bekaphatják![/quote]
...akár te magadnak is.....
...akár te magadnak is.....