Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.14. 15:28:13

ferninho írta:a régi szép idők, amikor még én vitáztam nem tudom hány emberrel oldalakon keresztül :lol: :lol: :lol:
aztán az ember szépen lassan megtanulta, hogy feleslegesek ezek, ezért is próbálom legtöbbször kerülni az ilyeneket, meg hát pöppet unalmas már, hogy bármit írok jön füstli és arra a szintre meg már tényleg nem akar az ember sokszor lesüllyedni, de néha mégis rávesz a sok hülyeségével... :lol:

Mondjuk ilyen szintű mélázásra mint amit Theodorik vagy ki leművelt,Te sosem vetemedtél :mrgreen:

Plusz ha ő nem üt meg normális hangnemet, akkor senki nem köteles úgy válaszolni rá. (mondjuk én normális nyelvvel,szavakkal reagáltam, arra nem írt semmit-> csak provokálni van itt,meg kötözködni.)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.01.14. 15:12:32

OFF: Miattatok nem dolgozok, szép. Utolsó néhány HSZ-en visítok. Az a kép =D>
Kép
ferninho
Madridista

2014.01.14. 15:00:46

a régi szép idők, amikor még én vitáztam nem tudom hány emberrel oldalakon keresztül :lol: :lol: :lol:
aztán az ember szépen lassan megtanulta, hogy feleslegesek ezek, ezért is próbálom legtöbbször kerülni az ilyeneket, meg hát pöppet unalmas már, hogy bármit írok jön füstli és arra a szintre meg már tényleg nem akar az ember sokszor lesüllyedni, de néha mégis rávesz a sok hülyeségével... :lol:
madridista
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.01.14. 14:33:58

Kép

Sörvirsli, ne hagyd abba, de tényleg. :lol: 8)

Egyébként azon gondolkodtam még el, hogy Neymar simán ott lehet jövőre a háromban, pláne, ha alkot valamit a brazilokkal a vébén. :-k
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.14. 13:46:49

minek veszekedni, ha lehet gang bang is ? :mrgreen:
Subinho
Director del Fútbol

2014.01.14. 13:41:59

Huh, jót szórakozom TheodoriK hozzászólásain... :):):)
Az a helyzet, hogy - mint ahogy mindenki mondta - CR megérdemelte a lasztit, mert sokat tett érte EGÉSZ ÉVBEN, ezzel szemben Messi a fél szezonban sérült volt... így várható volt az eredmény. Ugyanakkor érdemes megnézni mennyivel nyert CR és előtte mennyivel Messi??? Azaz ez az eredmény született volna akkor is, ha Messi is egészséges végig és mondjuk nem "vacak" 45 gólt lő, hanem monjuk azt a gyenge 80-90-et amit szokott... Nem kell rá válaszolni, tudjuk a választ mind... :)
Ennek ellenére még egyszer tisztelet Ronaldonak, mert sokat dolgozott ezért a lasztiért és megérdemelte!!! Gratula neki! Reméljük Messi egészséges lesz és CR is és akkor 2014-ben meglátjuk ki kapja a lasztit... :)
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.01.14. 12:59:06

TheodoriK írta: Ha valami nem tetszik ne olvasd. :roll:
Érdekes meglátás, tekintve, hogy olvastál valamit az eurobarcán, nem tetszett, ezért regisztráltál és hajtod az igazad...

Nem igazán látom a vitázásod értelmét. ahogy Bödőcs mondta: "Mekkában ne játsszál Klezmert." Szerintem a fórum 85%-a azt írta, hogy megérdemli Ronaldo, de neked ez nem elég. Ahogy felesleges és ostoba dolog madridos oldalon Messi zsenialitásáról tépni a szánkat, úgy itt is az Ronaldo sarkazásait belinkelni. Persze nem tilos, csinálhatod, és akkor levonhatod a következtetést, hogy a csúnya barcások így meg úgy, nem ismerik el Ronaldot úgy ahogy azt te szeretnéd, csak elárulom, hogy fordított esetben ugyan ez van.

Persze lehet objektívnak is lenni, és úgy hozzáállni a dolgokhoz, hogy neked nem fáj az, amit egy olyan emberről mondanak, akihez valószínűleg soha semmi közöd nem volt és nem is lesz, csak ha ez neked nem megy, akkor ne kérd számon a másikon se.
Motaro
Jugador del Barça

2014.01.14. 12:56:17

hajrá teo! :-)
kristop
Entrenador del Barça

2014.01.14. 12:14:43

TheodoriK írta:Arra a felvetésre, hogy ha bárki megkérdőjelezi Messi bármelyik bogyóját az elmeháborodott lenne... nos akkor sokan vagyunk ezen a gyönyörű szép kék golyócskán elmebetegek. Mert bizony sokan megkérdőjeleznek 2 lasztit is tőle. Én azt amikor Sneijder elől happolta el egyáltalán nem gondolom jogtalannak egy másikat annál inkább. Nem akarok részletekbe bele menni..
én tényleg poén és támadás nélkül kíváncsi lennék, akkor melyik kettő aranylabdát és miért kérdőjelezik meg sokan? mert ugye négy van neki, abból az egyik a sneijderes, amit nem gondolsz jogtalannak, kettőnél bl + bajnokságot nyert a csapatnak és top 1 gólszerző volt európában közben, a negyedik pedig az a bizonyos történelmi rekord, amikor 91 gólt szerzett egy naptári évben. választhatsz.

Erxy írta:Én viszont kíváncsi vagyok miben jobb CR. :lol: A fejjátékán kívül, mer az egyértelmű.
erősebb, és erősebben lő, meg magasabb, meg izmosabb és a combja is vastagabb.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.01.14. 12:12:25

TheodoriK írta:
Most komolyan ez a gif bizonyítja a zsenialitást??? :D
Ennél különbet oxiztam kispályán, és megcsinálja bárki, akinek van egy kevés focimúltja, és labdaérzéke. Erről ennyit.
Pazar , de tényleg =D>
Vetesd fel videóra töltsd fel a youtube-ra a kis oxizásod amit kispályán pista bácsi meg az unoka öcséd szoros kiséretében a tornateremben rúgtál és hátha megvesz Téged a Man. Utd mint azt a hajléktalan focistát akit a jó öreg Fergie benézett, és ha sikerül még belőled is lehet valaki. Én drukkolok neked! [-o<
Ha egy satuegyszerű sarkazással akarod bizonygatni az igazad, ne csodálkozz, ha jönnek a hasonló válaszok. Amúgy meg ha csak a Pista bácsi, és az unokaöcsém-aki hamarosan amúgy profi szerződéssel bír majd az első osztályban-szoros kíséretében oxiztam volna, már többen fogtak volna, mint a cuncit a linkelt gólnál.
A lényeget kellett volna kivenni a mondandómból, de ez picit nagy falat volt a számodra.
Sebaj.
Rivaldo-A Legnagyobb.
MyShadow
Jugador del Barça

2014.01.14. 12:07:05

Ronaldo már már tucat játékossá avanzsálása rettentő butaság. Ha már Zseni jelzővel illettek valaki akkor meg inkább legyen Ronaldinho vagy Rivaldo.. ők zsenik voltak.
Ebben teljesen egyetértünk, sőt azt mondom, h Ronaldinho is egy más szint, Messihez képest is, ahogy Ronaldo (a brazil), csak, h ne említek mást, mert én nem láthattam korábbiakat. És láthatod hova jutottak és mit értek el, és ekkor válik igazán szembetűnővé, h CR mennyit dolgozott és dolgozik érte, ezért nem tucat játékos, hanem bizonyos értelemben ő is egy zseni.
De... nézd meg Ronaldinho és az ő mozgása közötti különbséget, és egyből olyan szögletesnek tűnik, nemde? Messinek már a labdavezetésénél látszik, h nem egy mindennapi játékos, az ütemérzékét nem is említve, de R10-ről ezt azok is elismerik, akik más csapatnak szorítanak.
Nem degradálom CR-t egy tucatjátékossá, mert ő maximálisan kiaknázta a képességeit, mind fizikálisan, mind mentálisan, sőt a játékintelligenciája is teljesen kihasznált, de mindenben látszik az erőlködés, hogy majd megfeszül (ami nem baj, sőt). Ezzel szemben R10, Ronaldo, Rivaldo, Zizou, Ibra, Messi minden megmozdulásáról a könnyedség sugárzik, minden olyan egyszerűnek, természetesnek hat, mintha a világ legegyszerűbb dolga lenne az, amit csinál, és erre "születni kell". Ez teszi őket különlegessé számomra.
Mindenkinek megvan az egyéni véleménye, és ha nem egyeznek, attól még nem kell egymás torkának esni, érvelni kell, észérvekkel, számokkal (bár ezek elég csalókák tudnak lenni).
Fecooo
Llegenda del Barça

2014.01.14. 11:53:30

Nah végre! vkinga nemezise életre kelt :D (neki is az volt az ultimate érv, hogy "ha nem tetszik, ne olvasd" :D )

ON:

Annyi bizonyos, hogy nem érdemtelen cuncika győzelme, de azért vicces belegondolni, hogy azok a madridisták kampányoltak leghevesebben cé bogyójáért, akik anno 100%-ig sznájdert "támogatták"... :roll: (biztos csak az igazság miatt, és nem Messi ellen voltak...)
TheodoriK
Barça C

2014.01.14. 11:47:23

visca el barca írta:én ezt nem értem... Te minek jössz ide írogatni, meg bizonygatni itt, egy barcelona fórumon, hogy ronaldo mennyivel jobb? ez valami perverzió? ne félj, anno én is próbálkoztam odaát, de 2 hsz után rájöttem h felesleges.

most őszintén, mit remélsz? majd bólogatnak neked itt?

Azt remélem, hogy elolvasod amit irok és netán értelmezed is.

Hol irtam, hogy jobb Ronaldo mint Messi?

Legalább 3x erősitettem meg azon véleményem, hogy mindkét játékos klasszis azon tulajdonságaikat kiaknázva amit "kapott" az élettől.
A Szerelem, egy pillantással kezdődik..egy Csókkal folytatódik, és egy könnycseppel ér véget..
visca el barca
Presidente del Barça

2014.01.14. 11:43:05

én ezt nem értem... Te minek jössz ide írogatni, meg bizonygatni itt, egy barcelona fórumon, hogy ronaldo mennyivel jobb? ez valami perverzió? ne félj, anno én is próbálkoztam odaát, de 2 hsz után rájöttem h felesleges.

most őszintén, mit remélsz? majd bólogatnak neked itt?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
looka
Capitá del Barça

2014.01.14. 11:34:16

Amúgy azt vágjátok, hogy 54 éve Cé az első, aki úgy nyert habfehér színekben, hogy adott évben az elejétől a végéig ott játszott? :D Ergo nem úgy nyerte, hogy első félévben máshol focizott, majd a Madrid leigazolta, és friss madridiként vette át a díjat (mint pl. Cannavaro). Az öreg Alfredo volt az utolsó, 1959-ben, aztán most CR. Amúgy Di Stefano 2x nyert így, rajta és CR-n kívül, egyedül Raymond Kopa esik bele még a fenti kategóriába. :shock:

Nálunk ugye Luis Suárez (1960), Cruyff (1974), Stoichkov (1994), Rivaldo (1999), Ronaldinho (2005) és ugye Messi (2009, '10, '11, '12). Ők azok, akik a teljes évben itt játszottak, ergo kizárólag az itt nyújtott teljesítmény alapján kapták a lasztit.

A Real Madridnak nincsen saját nevelésű aranylabdás játékosa. Nekünk is csak egy, tippeljetek ki.

Mindez csak érdekesség, nem kell belőle sok következtetést levonni.

Mindenesetre sok dolog változik a világon, de a két klub játékospolitikája nem nagyon (az utóbbi időt nézve legalábbis támadhatatlanul). :D

Szerk.: TheodoriK, én nem mennék bele a dolgokba úgy, mint a többiek, mindössze annyi, hogy sosem értettem, hogy az efféle vergődésnek mi értelme van (mert nincs). Madridéknál (sőt, csak ott) sikert arathatnál. Mindezt a legnagyobb jóindulattal írom.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.01.14. 11:22:35

TheodoriK írta:és én is elkezdhetnék irogatni miben jobb Ronaldo
inkább ne, köszi.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.14. 11:09:12

TheodoriK!

Szerintem nagyon rossz helyen jársz,el vagy tévedve. Írnak ide értelmes madridisták is, akik érvelnek normális eszközökkel,nem random puffogtatnak.

Indokold meg melyik aranylabdája nem volt Messinek jogos,tényekkel,számokkal! Ne csak dobálózz ezekkel,hanem érvelj valaki mellett/ellen.

Meg ez,hogy bedobtad Messi kire szavazott ez mire jó? Ronaldo kikre szavazott,megnézted azt is?

Nem írom le a fórumozó nevét, de itt is ír nálunk,madridomon is aktív,elismert madridista fórumozó az oldalatokon, leírta tegnap,hogy hozzá közelebb áll Cé,mert szorgalommal érte el ezt, nem ösztönösség zseni,mint Messi. Szóval még nálatok is tudják,hogy mi a különbség a kettő között, persze ha neked a portugál jön be, nincs vele gond, de ne butáskodj itt ilyen dolgokkal, "menj haza", ott majd tapsikol neked 2-3 ember, itt nem fog, meg sehol máshol, mert butaságokat beszélsz,megalapozatlanul.

További jó fórumozást!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MyShadow
Jugador del Barça

2014.01.14. 11:02:03

Egyébkét Lahm hogyhogy balbekk-ként került be, holott szinte csak jobboldalon, ill. vkp. szerepkörben alkothatott, nem emlékszem meccsére, mikor baloldalon szerepelt? Vagy Alvesnek ennyire be kellett kerülnie? Xavi és Ramos is talány, h mégis h kerültek oda, de ez tényleg szimpátia és marketing szavazás lett. Akinek van reklámértéke, az ott van, akinek nem akkora, arról még annyit se hallani.
Egyébként a hölgyeknél egy kapus nyert, és bár sok közöm nincs a női-labdarúgáshoz, de ott tényleg azért kapta, mert a csapatát győzelemre vezette. Nem sokszor értek egyet Platinivel, és gondolom most is érdekből beszél, lévén francia, de most sztem igaza van, h nem jó irányba halad az aranylaszti. Nekem első a csapat, és ezért is volt fura, h Ronaldo mindenkinek megköszönte: a szüleitől, az asszonypajtáson és a gyerekén át (akikből persze erőt meríthet), az edzőt sem kihagyva az elnökig, (kampány miatt?:D), de nem hallottam, h a csapattársairól tett volna említést, miután átvette a lasztit. Nálunk mindenkinek az első mondata, h a csapattársak nélkül nem sikerülhetett volna,de persze lehet csak a heves érzelmek miatt, nem tudott gondolkodni, és hát ami a szívén, az a száján:D
Kalap1988
Director del Fútbol

2014.01.14. 11:01:02

Srácok! Bármennyire is nem értetek egyet a hölgyeménnyel, de két dolog: 1. Udvariasnak kell lenni és nem baj, ha úgy gondoljátok, hogy nem ért a futballhoz, de nem kell ezt hangoztatni. Ha szerintetek tényleg nem ért hozzá, akkor minek vitáztok vele? 2. Ha az a saját képe, akkor inkább udvarolni kellene neki, igaz nem vagyunk CR külsejűek, de egy próbát megér :D
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.01.14. 10:53:04

MyShadow ne aggódj, vagyunk még így egy páran, akik a Te véleményeden osztoznak.

Subinho! Az a csapat nem veszíti el a labdát soha, így nem átjáróház a középpálya. :mrgreen:

Kicsi ON: NAgyon gáz, ahogy összekaptatok ezen a ki a zseni ki nem témán. (Egyébként Zlatan neve is leíródott ezzel kapcsolatban, szerintem ő is egy ilyen zseni) NEm mondom, hogy (gondolom)Dóri megnyilvánulása túlzottan visszafogott stílusra utalna, mégis, talán az is erős volt, hogy Sörvirsli előhúzta ezt a nagyon gyemge "lány vagy, szóval nem is érthetsz a focihoz". Egyébként TheodoriK, honnan tudod, hogy Sörvirsli nem vetekszik Vágó István nyelvtudásának szintjével? :wink: Szóval kár ilyenekbe belemenni, mert kicsinyes szerintem. Bár nem az én tisztem eldönteni.

ON: Gratuláció Cének, nem hinném, hogy ott, ahol három ilyen játékos van a listán és EMBEREK szavaznak, ne lenne megérdemelt, bármelyik is kapja a bogyót. Valamennyire lehessen már "szimpátia szavazás", ha már nem gépek, statisztika alapján döntenek a sorsáról. Komolytalan minden sárdobálás, akár egyik, akár a másik oldalról érkezik #-o
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2014.01.14. 10:44:57

TheodoriK írta:...
Komolyan, ennél gázabb hozzáállást, mint amit a madridisták nagy részétől olvasni lehet... :D Szóval ha CR nem nyer semmit, de bizonyítja a szavazóknak, hogy a legjobb, megérdemelt. Ha az alanyt Messire cseréljük, akkor csalás, de minimum megkérdőjelezhető.

Jó, mondjuk ha egy sarkazós góltól elolvadsz, akkor máshogy méred a zseniket, a logikádból kiindulva Ibra legalább háromszor ekkora zseni, mégsem fért be a top3-ba.

És pont azért vannak külön lapon Messivel, mert CR csak akkor ér oda, amikor Messi többször hagy ki hónapokat sérülés miatt. :D

Egyébként idén csak Messi győzelme lett volna gáz, a másik kettő magyarázható, bár Ribéry whoscored pontszámban veri CR-t, igaz, kevesebb meccsel. :) Oké, ne legyen szentírás a statisztika, de azt mindenképpen jelzi, hogy ősszel sem engedett le a francia, ellentétben a 2010-es Sneijderrel. Arról nem tehet, hogy jobb csapatban játszik, így kevésbé tűnik ki. 16 meccsre (Bundesliga + BL) összeszedett egy 8.35-ös átlagot, ez meg csak úgy megy, ha végig zseniálisan játszol.
Deus
Boixos Nois

2014.01.14. 10:37:02

Platini kiakadt, hogy nem Ribéry nyert

Csalódott a 2013-as FIFA Aranylabda-szavazás végeredményében Michel Platini, az UEFA francia elnöke, aki Ribérynek adta volna 2013 a legjobb játékosnak járó díjat, melyet végül Cristiano Ronaldo kapott meg Lionel Messi és a francia előtt.

Ronaldo nagyszerű Aranylabda-győztes, de nagyon csalódott vagyok, hogy nem Franck Ribéry kapta. Komolyan, jövőre és azután is Messi vagy Ronaldo kapja majd. Azt hiszem, hogy 50 évig beleszámított az Aranylabdába az is, hogy mit nyertek abban az évben a játékosok, de ez már nem így van. Ha Franck nem kapta meg egy olyan évben, amikor mindent megnyert, akkor gond van, mint ahogy 2010-ben is az volt a spanyol játékosokkal. Valami nagyon megváltozott, amióta a FIFA-hoz került a díj
- mondta az UEFA elnöke a hétfői díjátadó után a francia L'Equipe 21-nek.

Az Aranylabdát 2010 óta a FIFA adja, a France Football által alapított Aranylabdát és a FIFA év játékosa díjat vonták össze akkor. Platini maga is háromszor nyerte meg még a francia magazin díját, még 1983-85 között, megszakítás nélkül, igaz, akkor még csak európai játékosok kaphatták meg.
KépKép
gg86
Jugador d'estrella

2014.01.14. 10:30:39

Subinho írta:azé' azt nemtom észrevettétek-e, hogy a FIFA Év csapatában nincs egyetlen védekező kp sem!!!
Én azt vettem észre, hogy milyen komolytalan ez az "álomcsapat". A Dortmundból 0, a Bayernből 3 ember szerepel... Tavaly mindkét csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Hogy kerülhetett be Alves, Xavi, vagy Ramos?
visca el barca
Presidente del Barça

2014.01.14. 10:20:49

komoly h egy-két madridistának itt kell bizonygatni ronaldo zsenialitását. sörvirsli te meg nem hagyd magad, adjad nekik, imádlak :oops: :lol: :lol:
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2014.01.14. 08:55:27

azé' azt nemtom észrevettétek-e, hogy a FIFA Év csapatában nincs egyetlen védekező kp sem!!! :o Ezzel a felállással valószínű átjáróház lenne a középpálya... :)
Válasz küldése