Hattrick.org - Eurobarca Föderáció

Játékok, Hattrick, Fantasy sportok
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.02.19. 17:35:18

Barca+ írta:Sziasztok Én most kezdtem el játszani elég tűrhető csapatot tudtam összerakni igaz 48000 hitellel. :oops:
még egy jó kapust szeretnék igazolni de már nem engedi pedig (200eFt tudtam volna igazolni az utolsó percben)nem 100,000,e Ft a hitelkeret?
Ezzel mit tudok csinálni?
inkább törlesztek de legyen egy olyan csapatom amivel van esélyem feljutni. :(
Dobj egy linket vagy teamID-t és rápillantok. Egyébként így kezdésnek rosszul hangzik, hogy tűrhető csapatot dobtál össze, az elején az a jó, ha olyan trágya a csapatod amennyire csak lehet és helyette normális fiatalokat edzegetsz. Az azonnali feljutás, főleg mostmár ötödosztályba egyrészt nehéz, másrészt tuti nem ragadsz meg fent, harmadrészt hosszútávon semmilyen fejlődéssel nem kecsegtet. Hitelt összehalmozni pedig különösen nem érdemes, mert ha csak most jónak tűnő, de amúgy abszolút középszerű játékosokkal adósságcsapdába sodortad magad, akkor edzett játékosok nélkül halálra van ítélve a csapatod. De azért mondom, ha látom a csapatodat, akkor jobban tudok ítélkezni. :)

szerk.: ha már benéztem ebbe a topicba, akkor beszámolok a kupaélményeimről is. Mai továbbjutással sikerült a klubcsúcsot beállítani, viszont ez gyakorlatilag végállomásnak is tekinthető. A következő ellenfelem garristop, nekem idegenben. Ha valakinek nem mond ez a név semmit, akkor elöljáróban annyit, hogy 5-szörös kupagyőztes 2002 óta... :D
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Rinku
Director del Fútbol

2014.02.19. 17:18:57

Gareth Tello írta:A szurkolók kétségbeesetten nézték végig, amint Richárd Króner (Nyíregyháza) segítségért kiáltott egy durva ütközés után, és hordágyon vitték le a pályáról.

Egyébként visszavágtam a múlt heti vereségért. 8)
Elmehet a csapatod a sunyiba! :mrgreen:
Jövőhéten remélem a kapusod bánja ezért... :D
Football, bloody hell. /SAF/
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.02.19. 16:30:28

Rinku írta:Hátha sikerült megint egy MMA-szerű meccset összedobni... :? :lol:
Te akartad... :mrgreen:

A mérkőzés 41. percének krónikájához hozzátartozik, hogy Sebastian Zakalczyk csúnya rúgást kapott a támaszkodó lábára, de rövid ápolás után visszatért a pályára.

Louis Leatherdale (Fuentealbilla) durva szabálytalansága sárga lapot ért.

A szurkolók kétségbeesetten nézték végig, amint Richárd Króner (Nyíregyháza) segítségért kiáltott egy durva ütközés után, és hordágyon vitték le a pályáról.

Louis Leatherdale (Fuentealbilla) megrángatta ellenfele mezét. Próbálta tisztára mosni magát a bírónál, de nem járt sikerrel, megkapta második sárga lapját, és ezzel be is fejezte a játékot.

Egyébként visszavágtam a múlt heti vereségért. 8)
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2014.02.17. 09:28:38

Barca+ írta:Sziasztok Én most kezdtem el játszani elég tűrhető csapatot tudtam összerakni igaz 48000 hitellel. :oops:
még egy jó kapust szeretnék igazolni de már nem engedi pedig (200eFt tudtam volna igazolni az utolsó percben)nem 100,000,e Ft a hitelkeret?
Üdv a megszállottak területén :)

A hitel kereted az 40 000 eFt, tehát -40 000 eFt-ig tudsz vásárolni, de a csődöt a cspatod cska -100 000 eFt-náél fogja bejelenteni. Az elején nem érdemes ilyen költségekbe vágni magad, mert nem lesz meg még az a nézőszámod, amivel nyereséges lennél és gyorsan közeleg az a csőd bejelentési küszöb. Egy jó tanács, érdemes itt érdeklődni a dolgokról, aki a legjobban éárt a dolgokhoz az Michabee.

További élvezetes menedzselést!
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Barca+
Jugador del Barça

2014.02.15. 16:39:21

Sziasztok Én most kezdtem el játszani elég tűrhető csapatot tudtam összerakni igaz 48000 hitellel. :oops:
Rinku
Director del Fútbol

2014.02.15. 15:48:32

zola8787 írta:...
Ha a másodiknak lenne esetleg egy jó szélsőjátéka, azzal el lehetne kicsiben képzelni valamit. Spec sem ártana neki, de mint mondtam, kicsiben el lehetne képzelni valamit, szélsőhátvédnek, vagy esetleg pár 10k-t megérne.

Az meg hogy kit érdemes nevelni, az a te terveiden múlik. Lehet katasztrofális képességből istenit is csinálni, ez egy olyan játék, ahol csakis a számok játszanak, ilyenek, hogy tehetség, meg hasonlók, ilyenek nincsenek. :) De ezt józan paraszti ésszel is el lehet dönteni, nem túl bonyolult megállapítani, hogy kiben van potencia és kiben nincs sok.
zola8787
Director del Fútbol

2014.02.15. 12:54:52

Ifiakadémiáról érdeklődnék: milyen játékost érdemes nevelni és majd később felvinni a nagy csapatba?

Legjobb játésokaim:
Védekezés: 4/5 (gyenge (maximum középszerű))
Játékszervezés: 5/8 ismeretlen (maximum középszerű)

Másik:
Védekezés: 4/6 gyenge (maximum megfelelő)
Szélsőjáték: 5/? középszerű (maximum ismeretlen)

15 éves mindkettő. Ők sem érnek semmit, vagy hogyan működik ez? :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.02.15. 10:53:43

Találtam egy pazar tehetséget a számodra. 17 éves, a neve pedig: Ruetger Pfeffereder.
Oké :lol:
Rinku írta:Btw ha lenne kedve valaki(k)nek megint egy kis mini házi barátságos-bajnokságot lenyomni, írjatok. :) Én tökre benne lennék egy baráti csörtében. :)
Csatlakozom. :)
Rinku
Director del Fútbol

2014.02.13. 07:01:15

Gareth Tello írta:Jó meccs volt a mai barátságosom Rinku ellen... Kikaptam 3-0-ra és még le is sérült az egyik (igaz, nem kulcsembernek számító) középpályásom három hétre (mondjuk Rinku, te sem voltál sokkal szerencsésebb ezen a téren... :lol: ). De azért kösz a meccset. :) Visszavágó
Egyértelmű, hogy visszavágó. :D Hátha sikerült megint egy MMA-szerű meccset összedobni... :? :lol:

Amúgy értékelem a játék humorát, ha-ha-ha... Hétvégén egyik ígéretes 17 éves edzetni való játékosom 4 hétre sérült le (szerencsére a kora miatt csak 1 meccset kell kihagynia majd összességében, de akkor is, a másik kettőhöz ő van lemaradva a legjobban - sajátnak való kp-kat nevelek), tegnapi ifi barátságoson két játékosom is 3-3 hétre ugrott ki. Várom, hogy mit dob még ez szr, vagymi a Hattrick. :D

Btw ha lenne kedve valaki(k)nek megint egy kis mini házi barátságos-bajnokságot lenyomni, írjatok. :) Én tökre benne lennék egy baráti csörtében. :)
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.02.12. 16:55:16

Jó meccs volt a mai barátságosom Rinku ellen... Kikaptam 3-0-ra és még le is sérült az egyik (igaz, nem kulcsembernek számító) középpályásom három hétre (mondjuk Rinku, te sem voltál sokkal szerencsésebb ezen a téren... :lol: ). De azért kösz a meccset. :) Visszavágó?
Barcaman1993 írta:Gyerekek történetem legizgalmasabb és legkeményebb meccsén vagyok túl. Alig hiszem el, hogy nem sikerült a végén behúznom... Óriási siker lett volna.

468292693
Az tényleg nem semmi... :shock:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.02.12. 12:30:55

Gyerekek történetem legizgalmasabb és legkeményebb meccsén vagyok túl. Alig hiszem el, hogy nem sikerült a végén behúznom... Óriási siker lett volna.

468292693
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
streho87
Jugador del Barça

2014.02.10. 10:50:49

MichaaBee írta:
streho87 írta:hihetetlen, hogy egy fél szezon alatt másodjára babrál ki velem a játék...
Ebben mi a hihetetlen? :D Féltávnál kieső helyen állok úgy, hogy erőrangsorban a második legerősebb vagyok... :D
nem bánom ha 5-4-re vagy 4-3-ra kapok ki, utóbbi meg főleg az első otthonában elért eredmény, csak ne lenne az, hogy 40 mp épp hogy eltelik a gólom után, máris kapok egy gólt :D :D
FC BARCELONA!FERENCVÁROS!
FRADISTÁNAK LENNI FELELŐSSÉG!!!
FRADISTA VAGYOK NEM TERRORISTA!!
Hattrick: Bokafogó SC (580760)
Bajnokság: V.114 (19386)
IFI:Bokafogó SC (1243476)
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.02.08. 23:50:58

streho87 írta:hihetetlen, hogy egy fél szezon alatt másodjára babrál ki velem a játék...
Ebben mi a hihetetlen? :D Féltávnál kieső helyen állok úgy, hogy erőrangsorban a második legerősebb vagyok... :D
H a t t r i c k
streho87
Jugador del Barça

2014.02.08. 23:25:49

hihetetlen, hogy egy fél szezon alatt másodjára babrál ki velem a játék...az első meccsen mikor kikaptam 5-4-re mindíg egyből kaptam gólt, amint szépítettem...most meg az első otthonában egyenlítek, még 1 perc se telik el megint vezet...majd 3-1 után szépítek nem telik el 3-4 perc megint 2-vel vezet...aztán végülis 4-3-ra kaptam ki ami számomra nagyon is jó eredmény :) remélem ebben a szezonban most már nem babrál ki velem a játék :D

a bajnokságot nézve nem állok rosszul, 1 pontra vagyok a 4.-től és 6 ponttal előzöm meg a kiesőhelyen lévőket. Úgyhogy nem rossz, nem rossz :D
FC BARCELONA!FERENCVÁROS!
FRADISTÁNAK LENNI FELELŐSSÉG!!!
FRADISTA VAGYOK NEM TERRORISTA!!
Hattrick: Bokafogó SC (580760)
Bajnokság: V.114 (19386)
IFI:Bokafogó SC (1243476)
Rinku
Director del Fútbol

2014.02.08. 22:58:53

zola8787 írta:Még 1 kérdés: az elején érdemes edzőt venni?

Vezetői képesség: gyenge

Edzői képesség: megfelelő

Ilyen edzőre lenne pénzem (hitellel). Lenne értelme megvenni, vagy inkább gyűjtögessek még?
Nos, közvetlenül azután, hogy megkapod a csapatodat, azután egyből már kell(ene) egy jó edzőt szerződtetni. :) Alacsonyabb ligákban bőven-bőven elég a jó edző, csapnivaló vezetői képességgel (mivel Te is kezdő vagy, most a vezetői képességről nem írok, felesleges, a legalsóbb szinteken nincs értelme nézni, csak legfelül lehet döntő tényező, ahogy nüanszok tudnak dönteni, bár ott sem feltétlen). Jó edzőnél lehet 100%-nyi elérhető edzésmennyiséget elérni az adott héten. Megfelelőnél ez valami 88%, középszerűnél valami 75 körül van. A remek pedig olyan 112%-t ad az egészhez, de az mondani sem kell, hogy több, mint marha drága. :) Egyszer láttam erről egy táblázatot valahol a fórumon, hogy melyik edző mennyire hatásos, valahol itt vannak ezek az értékek. Ugye minden skill szint egy értéknek felel meg. Nagyszerűvé például akkor válik egy játékos, ha elérte/túllépte a 9.0 számot. Minden edzés ad egy bizonyos mennyiségű pluszt ehhez az értékhez. Hogy mennyit, arról így konkrét adatom nincs, de értelemszerűen minél magasabb a szint, annál nehezebb azt fejleszteni. Ezért kellenek 5-6-7 hetek az alsóbb (megfelelő-jó-remek-stb.), és hónapok a felsőbb (titáni-varázslatos, stb.) szinteknek míg fejlődik a képesség, minden edzés adott 0.xx-t ad ehhez a fő értékhez. És hogy elérd ez az elérhető +0.xx-t, kell a jó edző, aki ezt a 100%-nak vehető értéket biztosítja, míg alacsonyabb képességűeknél ez csökkenni fog, tehát sokkal lassabban fognak fejlődni a játékosok, több hét kell majd nekik. Vagyis mondjuk egy megfelelő edzővel jó szintről akarod remekre fejleszteni a játékost. Legyen 5 hétnyi idő míg felfejlődik, ugye akkor 0.20-t kap hetenként, és így 5 hét alatt meg is van a szint. Viszont megfelelő edzőnél ezt a heti 0.20-nak a 88%-t kell venni és csak ennyi kap, ez valami 0.17-18 lehet, tehát ebben az esetben már legalább 6 hét kell, hogy szintet lépjen. És azért az idő nagy pénz ebben a játékban is, egy igazán jó csapatot évek munkája összerakni. :)

Így láthatod, hogy ahhoz, hogy kihozd a legtöbbet az edzetésekből, kell a jó edző. Olyan 50.000 környékén lehet jó/csapnivaló-t szerződtetni, ez egyáltalán nem egy komoly összeg, külső toborzással bármikor meg lehet csinálni. :) Szóval ha nincs pénzed, ne szórd el, következő hazai bajnokin lesz annyi bevétel, hogy meglegyen onnantól. :) Nem támadó és nem védekező felfogásút ajánlok.
zola8787
Director del Fútbol

2014.02.08. 21:19:32

Rinku írta:
zola8787 írta:Ha védekezés edzést állítottam be és 17 éves fiatal védőket játszatom a barátságos meccseken, de kikapok, mint a piszok, akkor is fejlődnek?
Igen. Sőt, ha feladják ellened a meccset, edzést akkor is kapnak. :)
Köszi a választ :)

Még 1 kérdés: az elején érdemes edzőt venni?

Vezetői képesség: gyenge

Edzői képesség: megfelelő

Ilyen edzőre lenne pénzem (hitellel). Lenne értelme megvenni, vagy inkább gyűjtögessek még?
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.02.08. 10:37:39

Jó nap volt a csütörtöki.

Nutu Mathani
A kitartó munka meghozta gyümölcsét, Átadás képessége kiemelkedő szintről ragyogó szintűre változott.

Mihály Lettrich
A kitartó munka meghozta gyümölcsét, Átadás képessége ragyogó szintről lenyűgöző szintűre változott.

Noel Foltányi
A kitartó munka meghozta gyümölcsét, Átadás képessége ragyogó szintről lenyűgöző szintűre változott.

Louis Leatherdale
A játékos Átadás képessége középszerű szintről megfelelő szintre emelkedett.

Harald Hartviksen
A játékos Átadás képessége középszerű szintről megfelelő szintre fejlődött.

Ráadásul ma végre találtam egy tűrhető ifit is:
Renátó Pintér nagyon ígéretesnek tűnik. 15 éves, és van benne valami, ha érted, mire gondolok.

Ez a játékos jelenleg gyenge szintű Gólszerzés képességgel rendelkezik. Ha fejlesztjük Gólszerzés képességét, rövid időn belül jó szintre is léphet! Ez a játékos középszerű szintű, ha összességében nézzük, és szerintem kiváló tehetség!
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.02.07. 23:16:53

TrogAir írta:Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol találok az edzéssel kapcsolatos MAGYAR nyelvű kalkulátort? Ugyanis a toolbox-os valami nekem nem jön be. Valaki?:)
Kimondottan magyar nyelvű kalkulátor nincs, viszont nem kell igazán ördöngős paramétereket beállítani, úgyhogy az angol nyelvűek is teljesen használhatók. :)
Én ezt a kettőt használom:
http://trainingspeed.freehostia.com/
http://ht-box.ru/training.php
H a t t r i c k
Rinku
Director del Fútbol

2014.02.07. 23:03:27

zola8787 írta:Ha védekezés edzést állítottam be és 17 éves fiatal védőket játszatom a barátságos meccseken, de kikapok, mint a piszok, akkor is fejlődnek?
Igen. Sőt, ha feladják ellened a meccset, edzést akkor is kapnak. :)
zola8787
Director del Fútbol

2014.02.07. 23:00:19

Ha védekezés edzést állítottam be és 17 éves fiatal védőket játszatom a barátságos meccseken, de kikapok, mint a piszok, akkor is fejlődnek?
TrogAir
Jugador d'estrella

2014.02.07. 14:53:11

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol találok az edzéssel kapcsolatos MAGYAR nyelvű kalkulátort? Ugyanis a toolbox-os valami nekem nem jön be. Valaki?:)
Kép

"The other day I watched him make this goal. They say it was like Maradona. I think he is better. (Salvador Aparicio)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.02.05. 13:19:41

Sikerült a történetem legjobb kupaszereplését produkálnom. Eddigi legjobb szereplésem a 8. kör volt, amit most is sikerült elérnem. Annyi különbséggel, hogy abban a szezonban még VIII. osztály. Bárcsak a bajnokságban is ilyen jól nyomnák a fiúk. [-o<
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2014.01.24. 22:56:16

zola8787 írta:Köszi ismét a válaszokat, ki is kaptam edző meccsen, na nem baj, gyorsan át is állítottam :D
Még 1 kérdésem lenne, aztán befejezem (1 időre :P):
a középpályám erősségét mi befolyásolja? Mert "pocsék alatt"-i jelzőt kapott, figyelembe vettem a játékszervezést, a szélső játékot. Mit kell még nézni a középpályásoknál? Vagy mindent egybe-véve?
Játékszervezés és a forma. Mikor még játszottam, kp edzést tartottam, 5 középpályással, és a szélsők sem igazi szélsők voltak, nekik is a játékszervezés volt a fő skilljük a szélsőjáték helyett.
Az 5 középpályásból 3-nak volt titáni játékszervezése, 2-nek természetfeletti, így jött össze ragyogó kp.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
zola8787
Director del Fútbol

2014.01.24. 20:24:43

Köszi ismét a válaszokat, ki is kaptam edző meccsen, na nem baj, gyorsan át is állítottam :D
Még 1 kérdésem lenne, aztán befejezem (1 időre :P):
a középpályám erősségét mi befolyásolja? Mert "pocsék alatt"-i jelzőt kapott, figyelembe vettem a játékszervezést, a szélső játékot. Mit kell még nézni a középpályásoknál? Vagy mindent egybe-véve?
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.01.24. 19:52:25

zola8787 írta:Köszi a válaszokat, megtaláltam a csere lehetőséget. Viszont :D
Beállítottam, hogy bármikor cserélhet, erre mind3 cserét a MÁSODIK percben végrehajtotta :lol:
Oké, hogy a Barca későn cserél, de talán ez is túlzás :D:D
Ha azt állítod be, hogy bármikor cseréljen, akkor rögtön cserél, amint minden egyéb megadott feltétel teljesül.
Barcaman1993 írta:MichaaBee, egy újabb kérdés. :D Azt hittem, hogy lassan teljesen megértem majd a játékot, de egy újabb ismeretlen tényező lépett a képletbe. 1-2 Hattrick Press cikkben találtam egy tradelés nevezetű elnevezést, ami fogalmam nincs, hogy mi? Persze a szó jelentését értem, de nem tudom, hogy ez mit takar a játékban. Ha ezt meg tudnád magyarázni, azt megköszönném. :roll:
Ne haragudj, nem mindig olvasom a topicot. :D A trédelés azt jelenti, hogy gyors haszonra törekedsz játékosok adás-vételével. Alapvetően ugye hosszabb-távú edzéssel szokás a játékosok értékét növelni és ezáltal tőkéhez jutni, ezzel szemben trédelésnél vagy rövid távú edzéssel (1-2 hét, szintlépés után eladás = skill trading), vagy más piaci viszonyokat kihasználva (day trading) teszel szert bevételre. Erre mondok egy példát: régebben a 19 éves jó kapusok feleannyiba kerültek, mint az ugyanilyen 20 évesek, ezért zsákszámra vettem a 19 éves 100 naposnál idősebb kapusokat és adtam el 1 meccs után 10-20 millió haszonnal. Azóta sajnos ez már nem lehetséges, mert a piac korrigálta ezt az igazságtalan árkülönbözetet, de egy ideig jól kihasználtam. :D Másik példa day tradingre, ha simán piaci ár alatt hozzájutsz valakihez mert pl. sérült, aztán rövidesen haszonnal adsz túl rajta, akkor úgymond trédeltél. Legtöbb esetben viszont abból áll a trédelés, hogy olyan játékost veszel, aki kevés edzéstől szintet lép és máris adod el gyorsan haszonért.

Remélem nagyjából érthetően sikerült körüljárnom a témát. :D
H a t t r i c k
Válasz küldése