Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Atletico helyében gyorsan kinevezném Ferguson-t edzőnek.Alcantara írta:Howard Webb vezeti a szerdai meccset.
hehe, pont most olvastam én is, biztos h jobban fogja hagyni a hentelést mint egy német vagy egy olasz bíró.Alcantara írta:Howard Webb vezeti a szerdai meccset.
Én nem örülök túlságosan Webbnek.
Az ő felfogása inkább az Atletico stílusának fog kedvezni.
Szálljunk már le erről a "Mascherano feljebb léphet" témáról. Vegyétek már észre, hogy a Barca VK szerepköre nem egyenlő egy átlagos VK szerepkörrel. A csapat játékrendszeréből adódóan nálunk a hagyományos értelemben vett VK-ok a védelem közepén kapnak helyet, mert az agyig feltolt védelmi vonalban pontosan azok a tulajdonságok kell érvényesüljenek, amik egy hagyományos szerkezetben a VK funkciója lenne: becsúszó szerelések, ütközések, gyors reagásál, taktikai faultok jó kivitelezése. Itt nem kell kétpercenként fejpárbajt nyerni a csatárok ellen, hiszen a legtöbb esetben amúgyis gyors, lapos kontrákkal próbálnak megbontani minket. Ez ellen viszont még mindig Masch az egyik legjobb alternatíva. Ennek persze megvan a hátránya a rögzített játékhelyzeteknél, de ezt a kompromisszumot néha fel kell vállalni. A klasszikus középső védők statikus, fizikális fölénye nálunk nem sokat érne. Valószínűleg kevesebb gólt kapnánk rögzített szitukból, de lényegesen többet kontrákból.culinho írta:Bartra nagyon jól szállt be, pl. Diego Costát simán szerelte egy az egyben. Itt van élete lehetősége, hogy mindenkit meggyőzzön a kezdőben a helye. Ha összejön neki, akkor jövőre Pique párja lehet és nem elé, hanem mögéjük kéne erősítés. Maschesrano pedig feljebb léphet eggyel, ha Songot eladjuk.
Teljesen egyetértek. Fabregast tegnap is kifütyülték, pedig idén nagyon jó teljesítményt hozott le eddig...eimenis1212 írta:egy kicsit off, de mégsem.
Engem irritál ahogy a barca szurkolók viselkedenek a stadionban. 5 éve olyan csapatot láthatnak amire álmukban nem mertek gondolni. Erre kimennek a meccsre és végigülik szurkolás nélkül. Már ez önmagában döbbenetes, hogy mennyire nem értékelik a csapatot. Egy ilyen csapatnak nem ez járna.. De oké ez még csak hagyján, lehet mondani ilyen a temperamentumuk, sok a túrista stb. De pl. ahogy megtalálnak játékosokat ( Fabregast idén nem egyszer fütyülték ki - tegnap is, Dani Alves kóstolgatják folyamatosan stb.). Pl. Fabregas mivel szolgált rá idén a kifütyülésre? Egyébként, oké, lehet nem szeretni játékosokat, kívánni, hogy menjenek el, de azért azt a keretben egy játékos sem érdemli meg, hogy kifütyüljék... Szval összefoglalva hálátlan és szr publikum a stadionba látogató közönségünk ( és itt most nem egyesekről beszélek, hanem mint szurkolótáborról)
Ezt az Atleticót meg még nagyon sok csapatot az életbe ki nem csalsz onnan!!! Lehet mondani, hogy most már sok csapat felveszi a versenyt a Barcával, ez így van, de csak két csapat merte felvenni játékkal. Az egyik a tavalyi Bayern aki le is gázolt minket, a másik a Real, na nekik eddig még nem nagyon sikerült.mess2009 írta:Valdés után Piqué is kiesett! ez azért mondjuk ki egy amúgy is gyenge csapatrész esetében tragikus.
nem zárom ki, hogy most fogja a Barca megfizetni annak az éves bénaságnak az árát, hogy nem voltak képesek rendbe tenni a védelmet.(télen) ebben sajnos döntő szerepe van Martínónak is aki már Pulyol megítélésében is tévedett azután pedig nem volt elég agilis a haladéktalan pótlásában sem. azért is tartom ezt bizonyos fokig felelőtlennek, mert egy stabil védelem összehozása sokkal egyszerűbb és olcsóbb -szerintem- mint nemzetközi szintű támadókat venni és beépíteni.
ezt tartom én a tegnapi meccs legnagyobb figyelmeztető jelének, remélem ezúttal eljut a döntéshozók agyáig is.( már ha én jól látom?!)
a másik: amit a meccs után azonnal leírtam, ez a körbepasszolgatós, megtört lendületű támadójáték szerintem NEM ELÉG, vagy : TÚL EGYSÍKÚ, több kellene a lendületes ,racionálisabb gólratörőbb játékból. az a baj (tudom) hogy ez az állítás könnyen cáfolható az istenített barcastílusra hivatkozással. vagy azzal, hogy alkalmasint mégis ez az eredményes.(mondjuk ha Messi bekotor tegnap egyet, ugye nehéz lenne ezzel előhozakodni!) akkkor miért hozakodok elő én(azért gondolom nem vagyok egyedül) ezzel? mert olyan sokszor kapjuk meg ugyanígy ugyanezt!!
a két dolog ha jól megnézzük még ráadásul össze is függ. egy stabilabb védelemre jobban ki lehetne csalogatni a betömörült védelmet, akkor pedig több a lehetőség a lendületes támadásra.
mindezt arra az esetre gondoltam, ha (mint éppen tegnap) Messi nem intézi el a dolgot egyedül.