Világbajnokság 2014

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.06.07. 10:37:22

Tiszteletlennek tűnhetettek az írásom, de abszolút nem gondolom úgy. Rossz szavat választottam, mert az eredményei kimagaslóak, föleg a nemzeti csapatban, csak egyszerűen ő nem az csillogó típus. + Ronaldoval ha szembeállitom, számomra a brazil jobb.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.07. 10:26:27

reus - bokaszalag szakadás. ugy néz ki ribéry után ő is kidőlt...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MyShadow
Jugador del Barça

2014.06.07. 08:14:03

Egy az egyben adom!

Nem szeretem a német válogatottat, Klose sem tartom kimagasló tehetségnek, de mindig odatette magát, alázatos volt, és egy-két tette igen emlékezetes marad: már olaszban volt talán, amikor kézzel egyenlített, a bíró először érvényesnek gondolta, majd Klose bevallotta neki, h szabálytalanul szerzett gólt, még mielőtt megadta volna azt a bíró!

Közben ezt találtam róla:
http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... treja.html
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.07. 07:57:18

BarcafanTomee írta:Amúgy én is nagyon drukkolok Klose ellen. Elég hihetetlen, hogy egy középszerű játékos már csak a rekord közelébe is odajut. Maradjon csak az élen a Fenomeno.

Pár szót a "középszerű" játékosról.

A pályafutása nem úgy kezdődött, hogy labdával a hóna alatt született, ösztönös tehetség lett volna már 1 éves korában.
Hetedosztályban (!!!) kezdett el játszani. Foci mellett ácsként dolgozott, ebből tartotta el magát.
Nagyon későn lett profi játékos, más labdarúgókhoz képest.

Ehhez képest a "középszerű" játékos rendelkezik 130 válogatottsággal, a mindenkori legeredményesebb válogatottak közül 12. (!!) helyet fogalja el, ami belegondolva a labdarúgás történetébe és játékosaiba, hatalmas dolog.
35 évesen még aktív játékos és válogatott, ráadásul nem kegyelemből.

Nem említem a VB játékának eredményeit, mert az adott gondolom.

Lehet, sőt egészen bizonyos, hogy nem ő a világ legpengésebb játékosa, de az eredményei, pályafutása rendkívül tiszteletreméltó. Amennyiben gólt lő és legeredményesebb játékos lesz a VB-k történetében, azt teljes joggal megérdemli. Nem feltétlen a képességek számítanak, mert akkor Pelének és Maradonának kellene örök életre a csúcsot tartani.

Lehet nem szeretni Klosét, de kicsivel több tisztelet jár neki a fentiekben leírtak miatt.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.06. 16:23:25

ribéry is kidőlt a sorból... mire elkezdődik a torna, nem marad jó játékos :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.06.06. 11:38:30

Érdekességként, a VB-re készülő játékosok legértékesebb 11-e:

Kép

Amúgy én is nagyon drukkolok Klose ellen. Elég hihetetlen, hogy egy középszerű játékos már csak a rekord közelébe is odajut. Maradjon csak az élen a Fenomeno.
PCsabi
aka Game90

2014.06.03. 16:13:39

S.Agüero írta:
Game90 írta: Amúgy annak szurkolni fogok, hogy Klose ne döntse meg Ronaldo rekordját.
Milyen rekordra gondolsz?
World Cup Top Scorers:
1. Ronaldo 15 goals
2. Klose 14 goals (+ Gerd Müller 14 goals)

OFF: nem tudom, hogy mit írjak erre az avatarra.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MatyiG
Adminisztrátor

2014.06.03. 16:07:35

Game90 írta:Falcao kihagyja a VB-t.

Amúgy annak szurkolni fogok, hogy Klose ne döntse meg Ronaldo rekordját.
Milyen rekordra gondolsz?
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.03. 13:09:26

Game90 írta:Falcao kihagyja a VB-t.

Az elsőt nem kommentálnám, a másodikról pedig csak annyit, hogy annak én is... Klose nagy játékos, de ő és Fenomeno ég és föld, egyszerűen nem tetszene már az sem, ha beállítaná a rekordot.

szerk.: mégis kommentálnám, mégpedig azzal, hogy Jackson Martinez hatalmas esélyt kapott a sorstól. Ha él vele, a vb után könnyen egy BL-esélyes csapatnál találhatja magát.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
PCsabi
aka Game90

2014.06.03. 01:38:59

Falcao kihagyja a VB-t.

Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.02. 21:36:15

Én osztom Bob véleményét, a belgák nem sok vizet fognak zavarni. A könnyű csoportból biztosan továbbmennek, de ennyi. Hiába edződtek komoly tétmeccseken, senki nem játszott nagy tornán közülük, ez igenis sokat számít. Itt nincs egy-két hét felkészülés 1 tétmeccsre, nyomni kell 3 naponta a sorsdöntő meccseket. A lehetséges ellenfél Portugália sokkal jobban hozzá van szokva a sorozatmeccsekhez. CR nélkül (ha tényleg annyira sérült) még egységesebbek lesznek.
A végén még nehogy meleg legyen nekik a pite a csoportban, Dél Korea ellen.
PCsabi
aka Game90

2014.06.02. 20:05:50

Bob_Marley írta:Tízen x éve nem voltak világeseményen.
És?

De azt ne mond már, hogy a sztárok közül, például Courtois vagy Hazard összekakilná magát attól, hogy most világbajnokságon fognak játszani (max. Lukaku-ból nézném ki, hogy ez neki még sok lesz).
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.06.02. 18:05:54

Game90 írta:
Bob_Marley írta:Nagyon fiatal csapat, sok tehetséges játékossal, de a VB-n mikor tényleg 1-1 bealvás eldönthet egy meccset a rutin rengeteget számít.
Vertonghen 27, Vermaelen és Kompany 28, Dembélé és Fellaini 26 évesek. Courtois 22, de már 3 éve az Atletico elsőszámú kapusa, Hazard meg a Chelsea egyik legjobbja. Illetve ne felejtsük el, hogy a legtöbb játékosuk már évek óta a PL-ben edződik.
Tízen x éve nem voltak világeseményen. Kompanyra mondom egyedül, hogy olyan emberke, aki sokat megélt. Én nem hiszem hogy sokáig mennek a belgák, de cáfoljanak rám. Egy 20-on éves emberre, aki nem volt még se EB-n meg se VB-n ráadásul a bajnokságon kívül nem nagyon játszott nemzetközi meccset az nálam totál rutintalan. És tele vannak ilyen játékosokkal.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2014.06.02. 14:57:12

Bob_Marley írta:Nagyon fiatal csapat, sok tehetséges játékossal, de a VB-n mikor tényleg 1-1 bealvás eldönthet egy meccset a rutin rengeteget számít.
Vertonghen 27, Vermaelen és Kompany 28, Dembélé és Fellaini 26 évesek. Courtois 22, de már 3 éve az Atletico elsőszámú kapusa, Hazard meg a Chelsea egyik legjobbja. Illetve ne felejtsük el, hogy a legtöbb játékosuk már évek óta a PL-ben edződik.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.06.02. 14:03:02

LG-vel egyet értek, szerintem a belgák nem érettek még meg egy kiugró teljesítményre. Nagyon fiatal csapat, sok tehetséges játékossal, de a VB-n mikor tényleg 1-1 bealvás eldönthet egy meccset a rutin rengeteget számít. Tizenegyeseknél, hosszabbításban, vagy a kapu előtt stb. Óriási a nyomás egy ilyen rendezvényen és nem hiszem, hogy egy ilyen fiatal társaság ezt még mentálisan tudja kezelni. EB lehet nekik jó, itt most tudnak szerezni egy kis "csibészséget" és ott alkothatnak esetleg.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.02. 12:34:16

Barcaman1993 írta:
etooka9 írta:Belgakra kivancsi vagyok nagyon, ma is jol jatszottak. Csoportelsoseg nem nagyon lehet kerdes (erosebbek mint az oroszok), utana pedig erzesem szerint elodontoig menetelnek majd.

Kulon orom szamomra pedig Eto'o mai jateka, meg ugy az egesz csapate. Hajra oroszlanok. :mrgreen:
Nekem van egy sanda gyanúm, hogy a portugálokkal fognak találkozni a csoportkör után és rögtön zúgnak is ki. Nyilván ez csak a privát megérzésem. Csak annyira sztárolja mindenki őket, hogy végül nehogy magas ló legyen belőle, mert onnan tudjuk, hogy mekkorát lehet esni. Ez a portugál csapat is egy nagyon erős gárda.

Meglepően jól játszott ma Kamerun. Meglepődnék, ha nem lennének utolsók a csoportjukban, de ma szépen összeszedték magukat a németek ellen. Tőlük meg hiányzik 1 igazi gólvágó.
Igen, a belgákra sokan mondják, hogy ők lehetnek az egyik meglepetéscsapat. De ők nem lehetnek meglepetéscsapat, mert a meglepetéscsapatok olyan válogatottak, akiktől senki nem vár semmit, mégis szép eredményt tudnak felmutatni. A belgákat viszont már annyian emlegetik, hogy náluk inkább az lenne a meglepetés, ha semmi különöset nem tudnának felmutatni, mondjuk kiesnének rögtön a csoportkörben. Amikor pedig egy kisebb nevű csapattól ennyire várják a jó szereplést, nagyon gyakori, hogy fordítottja valósul meg.

Egyébként az utóbbi évek azt mutatják, hogy taktikázni kell az ilyen tornákon, aki az elején parádézik, a végére könnyen elfogyhat. Ez a veszély leginkább a brazilokat fenyegetheti, szerintem ők már az első meccseken erőt akarnak demonstrálni, aminek később böjtje lehet.
Tobias88
Entrenador del Barça

2014.06.02. 11:39:06

"Barack Obama amerikai elnök ezen a héten a Fehér Házban fogadja a világ- és Európa-bajnoki címvédő spanyol labdarúgó-válogatottat.

Ezt a spanyol szövetség közölte azt megelőzően, hogy a jövő hét csütörtökön kezdődő, brazíliai vb-re készülő nemzeti együttes elutazik Washingtonba, ahol öt napot tölt majd.

Vicente del Bosque szövetségi kapitány együttese szombaton egy tesztmeccset is játszik majd Salvadorral az amerikai fővárosban, majd továbbutazik vb-főhadiszállására, Curitibába.

A spanyolok jövő pénteken, a hollandok ellen játsszák első csoportmérkőzésüket a vb-n. A négyes tagja még Chile és Ausztrália."

Csak számomra furcsa és kicsit zavaró, hogy a vb előtt minek kell 5 napig turnézni más országban? Felháborító hogy mennyire pénzéhes lett a Spanyol szövetség.
94:39 6 - 1
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.06.01. 22:45:35

etooka9 írta:Belgakra kivancsi vagyok nagyon, ma is jol jatszottak. Csoportelsoseg nem nagyon lehet kerdes (erosebbek mint az oroszok), utana pedig erzesem szerint elodontoig menetelnek majd.

Kulon orom szamomra pedig Eto'o mai jateka, meg ugy az egesz csapate. Hajra oroszlanok. :mrgreen:
Nekem van egy sanda gyanúm, hogy a portugálokkal fognak találkozni a csoportkör után és rögtön zúgnak is ki. Nyilván ez csak a privát megérzésem. Csak annyira sztárolja mindenki őket, hogy végül nehogy magas ló legyen belőle, mert onnan tudjuk, hogy mekkorát lehet esni. Ez a portugál csapat is egy nagyon erős gárda.

Meglepően jól játszott ma Kamerun. Meglepődnék, ha nem lennének utolsók a csoportjukban, de ma szépen összeszedték magukat a németek ellen. Tőlük meg hiányzik 1 igazi gólvágó.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
etooka9
Capitá del Barça

2014.06.01. 22:35:17

Belgakra kivancsi vagyok nagyon, ma is jol jatszottak. Csoportelsoseg nem nagyon lehet kerdes (erosebbek mint az oroszok), utana pedig erzesem szerint elodontoig menetelnek majd.

Kép
Nervo
Capitá del Barça

2014.06.01. 21:00:16

BarcafanTomee írta:a végleges holland keret:

Kapusok: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United – angol), Michel Vorm (Swansea City – brit)
Védők: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa – angol), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (Augsburg – német), Stefan de Vrij (Feyenoord)
Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City – angol), Jonathan de Guzmán (Swansea City – brit), Nigel de Jong (AC Milan – olasz), Wesley Sneijder (Galatasaray – török), Georginio Wijnaldum (PSV)
Támadók: Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04 – német), Dirk Kuyt (Fenerbahce – török), Jeremain Lens (Dinamo Kijev – ukrán), Robin van Persie (Manchester United – angol), Arjen Robben (Bayern München – német)

Nekem semleges ez a holland csapat, nincs játékos akivel szimpatizálok, csak pár akivel nem.
Szerintem ebből a keretből ez lehetne egy jó kezdő 11:
Krul, Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind, Nigel de Jong, Sneijder, Robben, De Guzmán, Lens, Van Persie.
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.06.01. 20:57:55

Ribery hátproblémái miatt veszélyben a VB szereplése.
PCsabi
aka Game90

2014.06.01. 20:44:43

Olaszország.

Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Salvatore Sirigu (PSG – francia), Mattia Perin (Genoa).

Védők: Ignazio Abate (Milan), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Torino), Mattia De Sciglio (Milan), Gabriel Paletta (Parma)

Középpályások: Alberto Aquilani (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (Roma) Claudio Marchisio (Juventus), Thiago Motta (PSG – francia), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Verratti (PSG – francia)

Támadók: Mario Balotelli (Milan), Antonio Cassano (Parma), Alessio Cerci (Torino), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.05.31. 23:09:04

Kíváncsiságból megnéztem az 1938-as vb eredményeit, ahol tudniillik a magyar válogatott szintén ezüst érmes lett. Aztán nem ez ragadta meg leginkább a figyelmemet. 2 csapat: Kuba, de leginkább, HOLLAND KELET-INDIA. :D Hogy mik meg nem történtek. :D Ez meglepett.

http://www.nemzetisport.hu/eredmenyek/l ... civb/1938/
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
TT
Capitá del Barça

2014.05.31. 22:31:45

nem értem ezeket a szemét barátságos meccseket a vb előtt. nem elég egy komoly szezon mindenki mögött? kell még ez is? mexikói srác azzal a borzalmas sérüléssel, most meg a ghánai...
Subinho
Director del Fútbol

2014.05.31. 14:13:36

Az a helyzet, hogy Costa nem fog felépülni, vagy ha összedrótozzák, nem építeném rá az első számú csatár szerepét, mert visszasérülhet, inkább küldeném be az utolsó fél órára csereként.
Sztem ez lesz a kezdő emaitt:

---------Casillas-----------
-Azpili-Piqué-Ramos-Alba-
------Xavi-----Busquets---
--Silva----Cesc----Iniesta--
------------Villa-----------

VAGY

---------Casillas-----------
-Azpili-Piqué-Ramos-Alba-
------Xabi-----Busquets---
--Silva----Xavi----Iniesta--
-----------Cesc-----------