Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én Messit többre tartom Ronaldinhonál. Ő mindenki fölé emelkedett sok éven keresztül, konstans volt a világ legjobbja, ezt Ronnie pedig nem mondhatja el magáról. Viszont nagyszerű ember a brazil, és nem is tudom, van-e olyan, aki őt nem ismeri el, vagy nem kedveli. Jó ideig nem fog szerintem olyan szórakoztatóan játszani senki, mint ahogy ő csinálta, hát hányszor ejtette le úgy elég komolyan az állunkat a cseleivel, eleganciájával, szabadrúgásaival, ollóival... Szóval ha engem kérdeztek, Messi > Ronaldinho, de R10 lehet, hogy jobb képességű zseni.barcalaci84 írta: Persze h nem csak a gólok számítanak...Zidane pédául az legelegánsabban játszó középpályás volt a szememben....
csak Messinél és CR -nél is azt érzem h csak a góljaikkal foglalkoztok...és olyan mennyiséget termelnek h már ez inkább degradálóként veszik sokan az egész korszakra nézve...
Messi például nálam nem a gólmennyisége miatt van a valaha volt legjobbak közt (ez csak az esetleges plusz a többiekkel szemben), hanem pl labdavezetésben és így szólókban, cselezésben csak Maradona említhető vele egy szinten...
és hiába van itt Xavi , Iniesta, killer passzokban is a legjobb a csapatból Messi...
szinte biztos vagyok benne h Messi például másodvirágzását fogja élni majd egy pár év múlva egy kicsit hátrébb, középpályásként ...
Persze h nem csak a gólok számítanak...Zidane pédául az legelegánsabban játszó középpályás volt a szememben....Alcantara írta:Itt a lényeg! Nem feltétlen attól a legjobb valaki, mert sok gólt lő.hank1ee írta:Minden korszaknak megvannak a maga zsenijei szerintem. Messi nem játszik olyan látványosan, mint R10, Ronaldo meg nem ad olyan labdákat, mint Zidane. Ők másban jók, a legjobbak.
Szubjektív ítélet, én Zidane játékát többre tartom/tartottam, mint a mostani két sztárét.
R10 is számomra sokkal inkább jelenti a labdarúgót, mint a két aranylabdavadász.
Nyilván őket sem becsülöm le, klasszis játékosok, régen is sztárok lettek volna.
igen, azért a felső (?) ág jóval combosabbnak tűnik.daffy írta:Utána meg a győztesnek jönnek a brazilok,majd a döntőben a túloldalról egy olasz-argentin valamelyikevisca el barca írta:hogy vb is legyen. 8 kötött fincsi lesz egy francia-német, jelenlegi formák alapján talán a 2 legjobb csapat csaphat össze
Itt a lényeg! Nem feltétlen attól a legjobb valaki, mert sok gólt lő.hank1ee írta:Minden korszaknak megvannak a maga zsenijei szerintem. Messi nem játszik olyan látványosan, mint R10, Ronaldo meg nem ad olyan labdákat, mint Zidane. Ők másban jók, a legjobbak.
szerintem sincs túlsztárolva egyik sem...csak ugye megváltozott a világ és az internetnek hála ők már kapják a bulvármocskot is sokkal jobban mint azelőtt lehetséges volt...visca el barca írta:dehogy vannak. mutassál már ronaldon kivul egy másik olyan palit az elmult 20 évből akinek több gólja van mint meccse. és nem csatár! nálam jobban senki nem utálja azt a műpózer palit, de tud valamitAlcantara írta:CR-Messi féle kettős a média által túl van sztárolva.![]()
mindkét ember félelmetes, ha 10 évvel ezelőtt játszanak, akkor is kiemelkednek a mezőnyből. max a most a szakadék nagyobbodott köztük és a "második vonal" között.
Utána meg a győztesnek jönnek a brazilok,majd a döntőben a túloldalról egy olasz-argentin valamelyikevisca el barca írta:hogy vb is legyen. 8 kötött fincsi lesz egy francia-német, jelenlegi formák alapján talán a 2 legjobb csapat csaphat össze
dehogy vannak. mutassál már ronaldon kivul egy másik olyan palit az elmult 20 évből akinek több gólja van mint meccse. és nem csatár! nálam jobban senki nem utálja azt a műpózer palit, de tud valamitAlcantara írta:CR-Messi féle kettős a média által túl van sztárolva.
Nekem a tegnapi játékuk a bekapott gól után rejtély. Nem tudtam eldönteni, hogy ennyire óvták az egy kapott gólt, nehogy becsússzon egy kontragól és az uruk ellen kevés legyen a döntetlen vagy csak egyszerűen ennyire voltak képesek.Barcaman14 írta:Ne legyen igazam, de ki fognak esni az olaszok ellen.
Az volt.Barcaman14 írta: A franci mészárlás pedig a számszerű eredményen kívül is az volt?
Nem a jobb volt,nem volt jobb a kérdés. Mert olyan nincs. Puskás a mai teljesítménynövelőkkel,edzésmódszerekkel képes lenne magas szinten focizni. Ezért nem lehet azt mondani,hogy XY a régieket megverné,mert akkor még nem futottak így,nem volt ilyen a taktika. Ezért nincs minden idők legjobbja. Teszem hozzá,hogy nálam jelen kor legjobbja sincs,mert ugye ki a jobb,a kapus vagy a középpályás? Buffon vagy Henry? Nálam max olyan van,hogy a posztján képességekben és az adott formában(ami kb a fele) ki a jobb.Alcantara írta:Nehéz eset ez a "melyik korban volt jobb a foci" eszmecsere.
Én azért adnék a szavára,mert ő végigkövethette napi rendszerességgel a játékosokat és látta,hogy Ronaldo ki ellen mit és hogy csinált és látja Cr-t is ugyanígy. Abban gondolom egyetértünk,hogy ma már termesztik a sportolókat(nem tudom tudod-e,hogy általános iskolás korban már dopping van az élsportban),sokkal kevésbé hat természetesnek,mint 20 éve. Gép játszik géppel. Csak szubjektív szempontok alapján lehet ítélni,ízlésről meg ugye felesleges vitatkozni. Nekem a foci a virtuozitásról,cselekről,fineszes megoldásról szól. Nem a fizikai fölényről,a bíró megtévesztéséről. Nekem a foci nagyjából a 2006os vb-ig tartott. Remélem néhány év múlva újra tudom élvezni.És ha megkérdezném a 40 éves nagybátyámat, akkor szerintem ő a saját gyerekkorának generációját említené, mint a legjobbak..
Messi-Iniesta. És mellettük van egy Suárez, egy Yaya Touré,Thiago Silva és lehetne sorolni.daffy írta: Mert jobb volt a mezőny. Ronaldinho-Zidane. Csak mellettük volt egy Ronaldo,egy Vieira,Maldini és lehetne sorolni. Cr és Messi messze nem akkora sztárok,csak akik nem látták a korábbi idők fociját,nekik ők a jelen kor Maradonái. + a mai média akkorát dob rajtuk,hogy hihetetlen.