Világbajnokság 2014

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
etooka9
Capitá del Barça

2014.06.21. 19:00:58

Tevez siman elfert volna ebben a csapatban. Ilyen Maxi Rodriguez mit keres kint? (igaz, hogy most nem kezdo)
Kép
Jester
Barça B

2014.06.21. 18:55:59

Sabella igazán megmagyarázhatná, hogy mi predesztinálja Higuaint arra, hogy Tevez helyett játszon.

Azt látom, hogy az Argentinok legnagyobb ellenfele általában a mindenkori edző, mert egyszerűen képtelenek kihozni a maximumot a rendelkezésre álló emberanyagból ami amúgy nagyon jó minőségű.
Sabella otthon hagyja Tevezt.
Maradona otthon hagyja az abban az évben remek formában BL-t nyerő Cambiassot és Zanettit, hogy helyet csináljon annak a csicska Palermonak.

Az gauchoknak szerintem egy Hiddink kellene, tökmind1. Lényeg, hogy ne legyen Argentin az edző...

Iránnál meg még nem láttam nívótlanabb csapatot. Mondjuk az ilyenek kénytelenek így játszani.
100% pure awesomeness
culinho
Capitá del Barça

2014.06.21. 18:53:30

Ugyanúgy imádkozni fogok Higany esetén, mint Mathiuvel kapcsolatban. Szeretném hinni, hogy a fantasztikus vezetőink fejében meg se fordult a nevük, csak az újságokat kell eladni.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.21. 18:53:14

mintha az idei barcát látnám :lol: ötlettelen tilitoli nulla csapatjátékkal. higuainért 100 milliót! klasszis!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2014.06.21. 18:54:44-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.06.21. 18:50:57

Abban egyet értek egy meccset nem az határoz meg, hogy van száz gól vagy egy sem. Ezen a Vb-n sok gól van, de számomra sokkal üdítőbb, hogy remek iram, s nagyon sok láthatóan tudatos taktikai elem. A "kis csapatok" meg évek óta jönnek fel, ebből adódóan sokrétűbb a mezőny. Nyilván a végére egy ilyen hosszú torna folyamán az a pár csapat kerül, akiket mindenki vár, de odáig az út vér és verejték. 2002-ben egy Szaúd-Arábia kapott nyolcat a fritzketől, most meg pl egy Irán nagyon kulturáltan játszik egy Argentína ellen. Lehet most ezen a meccsen is sok gól, de eddig nagyon szépen helyt állnak a perzsák.

Idő tényleg sok mindent megszépít, illetve nem szabad elfelejteni, hogy most már szinte minden háztatásban óránként jön Suraez a pályára a Pl-ben, majd jön egy Bundesliga meccs, La Liga, közben Seria A és folytathatnám, folyamat minden elérhető. Régebben azért ez nem így volt és egy-egy VB-nek még inkább egy "karácsonyi ajándék" feelingje volt. Plusz hozzátenném, hogy az itteni fórumozók is felnőttek, sokkal szívesebben emlékszik vissza az ember hogy gyerekkorában nyári szünet megnézte a meccset, majd utána rögtön a haverokkal lekellet játszani a dühöngőben, és megvoltak a telepek Zidane-jai (én még Bierhoff aranygól vagy Poborsky emelé közben voltam így, de írhatnám hogy mindenki Laudrup akart lenni, vagy kihagytál egy büntetőt és lehettél Roberto Baggio), Beckham-jei stb. Szóval az e-fajta gyermekkori szép visszaemlékezés is benne van.
A mostani idő játékosai ugyanúgy remek játékosok, felsorolták már páran, Suarez, Ribery, Rooney, Messi, Ronaldo és lehetne sorolni napestig.
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.21. 18:49:27

Ezt focinak nevezik az argentinok? Agüero akar egyedül játszani, Mascherano mit tett le az asztalra az utóbbi 3 évbe, hogy szerződést kell vele újítani? Irán ellen 0-0 a félidőben, lemondanám a válogatottságot... Nem beszélve arról, hogy Higuaín neve szóba került a Barcában egyáltalán, nevetséges, majdnem 10 évig volt a Realban, elment, és megnyerték a BL-t, hát körülbelül ennyit róla.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hank1ee 2014.06.21. 18:51:06-kor.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Mezner2
Entrenador del Barça

2014.06.21. 18:47:50

Higu óriási =D> :lol: :lol: Ha akár csak kósza ötletként is felmerült a megszerzése a vezetőség fejében, akkor most takarodjon el az összes onnan ! Ez az ember önmaga paródiája ! Nem irigylem Leot, ilyen agyatlan Di Maríakkal kéne összjátékot kezdeményeznie....
etooka9
Capitá del Barça

2014.06.21. 18:20:17

5 argentin indult meg az irani vedelemmel szembe, csak Higuain ugy vette at a labdat a tizenhatoson belul, hogy mar egybol nem volt ziccer, na ezert nem kell o nekunk :!:
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2014.06.21. 18:19:17

Szép volt Higu 5:3 létszámfölényben nem tudja átvenni a labdát, szeretnék gratulálni =D>
Irántól meg kihányom a belemet, ezek nem is akarnak játszani !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mezner2 2014.06.21. 18:20:38-kor.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.21. 17:53:43

barcalaci84 írta: Persze h nem csak a gólok számítanak...Zidane pédául az legelegánsabban játszó középpályás volt a szememben....
csak Messinél és CR -nél is azt érzem h csak a góljaikkal foglalkoztok...és olyan mennyiséget termelnek h már ez inkább degradálóként veszik sokan az egész korszakra nézve...
Messi például nálam nem a gólmennyisége miatt van a valaha volt legjobbak közt (ez csak az esetleges plusz a többiekkel szemben), hanem pl labdavezetésben és így szólókban, cselezésben csak Maradona említhető vele egy szinten...
és hiába van itt Xavi , Iniesta, killer passzokban is a legjobb a csapatból Messi...
szinte biztos vagyok benne h Messi például másodvirágzását fogja élni majd egy pár év múlva egy kicsit hátrébb, középpályásként ...
Én Messit többre tartom Ronaldinhonál. Ő mindenki fölé emelkedett sok éven keresztül, konstans volt a világ legjobbja, ezt Ronnie pedig nem mondhatja el magáról. Viszont nagyszerű ember a brazil, és nem is tudom, van-e olyan, aki őt nem ismeri el, vagy nem kedveli. Jó ideig nem fog szerintem olyan szórakoztatóan játszani senki, mint ahogy ő csinálta, hát hányszor ejtette le úgy elég komolyan az állunkat a cseleivel, eleganciájával, szabadrúgásaival, ollóival... Szóval ha engem kérdeztek, Messi > Ronaldinho, de R10 lehet, hogy jobb képességű zseni.

ON: Vamos Albiceleste! :)
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

barcalaci84
Jugador d'estrella

2014.06.21. 17:45:24

Alcantara írta:
hank1ee írta:Minden korszaknak megvannak a maga zsenijei szerintem. Messi nem játszik olyan látványosan, mint R10, Ronaldo meg nem ad olyan labdákat, mint Zidane. Ők másban jók, a legjobbak.
Itt a lényeg! Nem feltétlen attól a legjobb valaki, mert sok gólt lő.
Szubjektív ítélet, én Zidane játékát többre tartom/tartottam, mint a mostani két sztárét.
R10 is számomra sokkal inkább jelenti a labdarúgót, mint a két aranylabdavadász.
Nyilván őket sem becsülöm le, klasszis játékosok, régen is sztárok lettek volna.
Persze h nem csak a gólok számítanak...Zidane pédául az legelegánsabban játszó középpályás volt a szememben....
csak Messinél és CR -nél is azt érzem h csak a góljaikkal foglalkoztok...és olyan mennyiséget termelnek h már ez inkább degradálóként veszik sokan az egész korszakra nézve...
Messi például nálam nem a gólmennyisége miatt van a valaha volt legjobbak közt (ez csak az esetleges plusz a többiekkel szemben), hanem pl labdavezetésben és így szólókban, cselezésben csak Maradona említhető vele egy szinten...
és hiába van itt Xavi , Iniesta, killer passzokban is a legjobb a csapatból Messi...
szinte biztos vagyok benne h Messi például másodvirágzását fogja élni majd egy pár év múlva egy kicsit hátrébb, középpályásként ...
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.21. 17:42:53

daffy írta:
visca el barca írta:hogy vb is legyen. 8 kötött fincsi lesz egy francia-német, jelenlegi formák alapján talán a 2 legjobb csapat csaphat össze
Utána meg a győztesnek jönnek a brazilok,majd a döntőben a túloldalról egy olasz-argentin valamelyike
igen, azért a felső (?) ág jóval combosabbnak tűnik.

nézem az argentín kezdőt, látom 4-3-3 lesz a felállás :lol: hiába noh, messi megmondta az újságírónak, hogy nem jó az 5-3-2, sabella egyből váltott :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.21. 17:25:17

hank1ee írta:Minden korszaknak megvannak a maga zsenijei szerintem. Messi nem játszik olyan látványosan, mint R10, Ronaldo meg nem ad olyan labdákat, mint Zidane. Ők másban jók, a legjobbak.
Itt a lényeg! Nem feltétlen attól a legjobb valaki, mert sok gólt lő.
Szubjektív ítélet, én Zidane játékát többre tartom/tartottam, mint a mostani két sztárét.
R10 is számomra sokkal inkább jelenti a labdarúgót, mint a két aranylabdavadász.
Nyilván őket sem becsülöm le, klasszis játékosok, régen is sztárok lettek volna.
messideco
Presidente del Barça

2014.06.21. 14:34:02

Lens fogja pótolni van Persiet a hétfői meccsen. :roll: Huntelaarnak jobban örültem volna.

Ha meglesz első helyen a továbbjutás, akkor jöhet Mexikó vagy Horvátország, utánuk Olaszország/Costa Rica/Elefántcsontpart.

Itt pedig egy kis reklám Nigel de Jongról:
http://www.football-oranje.com/nigel-de ... he-oranje/
Kép
"And my heart will leave you never."
barcalaci84
Jugador d'estrella

2014.06.21. 14:01:55

visca el barca írta:
Alcantara írta:CR-Messi féle kettős a média által túl van sztárolva.
dehogy vannak. mutassál már ronaldon kivul egy másik olyan palit az elmult 20 évből akinek több gólja van mint meccse. és nem csatár! nálam jobban senki nem utálja azt a műpózer palit, de tud valamit :D

mindkét ember félelmetes, ha 10 évvel ezelőtt játszanak, akkor is kiemelkednek a mezőnyből. max a most a szakadék nagyobbodott köztük és a "második vonal" között.
szerintem sincs túlsztárolva egyik sem...csak ugye megváltozott a világ és az internetnek hála ők már kapják a bulvármocskot is sokkal jobban mint azelőtt lehetséges volt...
és ennek a "sztárolásnak" pont az az eredménye h sokkal több a negatív is amit kapnak és sokkal nagyobbak az elvárások...
hihetetlen h ennél a két játékosnál ha nem lő gólt 2 meccsen keresztül akkor válságról, rossz formáról beszélünk...
olyan rekordokat döntenek meg inden évben amiket el nem tudtam képzelni h lehetséges lesz...
ilyen az igazi Ronaldo 47 gólos szezonja....
Gerd Müller rekordja ....(na ő egy dimenziós játékos de gólt azt tudott rúgni , de nagyon...
CR és Messi szerintem látványosságban ,és a játék szinte minden elemében klasszis...pluszban van ez a minden meccsen gól dolog , mi ma már elvárás feléjük a nagy médiahype-ban...

sokan úgy érzem nem emlékeznek arra hogy Zidane , Ronaldo stb is legjobb szezonjaiban is voltak hullámzó teljesítmények...és csak a szépre emlékeztek velük kapcsolatban...pedig ők is tűntek el a pályán...
CR és Messi szerintem igen is látványosan játszik, ráadásul másképp látványosan, de ugyanolyan eredményesen...immár 7 hosszú esztendeje lassan...

Nálam pl Maradona az etalon...de igazából elég nehéz lenne nyugodt szívvel kijelentem h Maradona látványosabban játszott volna Messinél...mert kb ugyanaz a stílus játékban...nagy szólók, kerülgeti azembereket mint a bólyákat és 5 védő szalad szanaszét ha vezeti a labdát...
kezezős gól, Getafe elleni gól stb...két három évnyi játékából is lehetne egy olyan látványos videót összerakni mint Diego pályafutásának legszebb góljai...emellé jön a sok kisebb gól is...

Cr-re se mondanám h csak a kaput érzi és nem képes látványosan játszani...:)sőt...
csak sokan úgy emlékeznek vissza , h Zidane és Ronaldo állandóan parádésan játszott...hát nem ...

illetve még az jutott eszembe h ha megnézem a mostani ledegradált sima sztárokat pl csatárposzton akkor ugyanúgy a 25 30 gól a bajnokságban már elég lenne aranycipőre mint anno ha nem lenne a két "megasztár":)
nem hiszem pl h a rendkívül látványos Inzaghi jobb lenne mint a egy Suarez, Ibra, Benzema,Falcao,Rooney,van Persie stb...
nem olyan gyenge ez a mostani "másodvonal" sem...
Ziadane , Totti féle poszt meg kb kihalt , de azért azt se mondjátok h most nincsenek klasszis középpályások...
klasszis védekező emberek is vannak...már nincs Viera de van Yaya Toure pl stb...
és lehetne folytatni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barcalaci84 2014.06.21. 14:38:09-kor.
daffy
Madridista

2014.06.21. 13:52:39

visca el barca írta:hogy vb is legyen. 8 kötött fincsi lesz egy francia-német, jelenlegi formák alapján talán a 2 legjobb csapat csaphat össze
Utána meg a győztesnek jönnek a brazilok,majd a döntőben a túloldalról egy olasz-argentin valamelyike
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.21. 13:46:56

hogy vb is legyen. 8 kötött fincsi lesz egy francia-német, jelenlegi formák alapján talán a 2 legjobb csapat csaphat össze
Kép
Initom
Entrenador del Barça

2014.06.21. 13:41:26

A múlt és a jelen ellentétéhez, Xavi mostani helyzetét tudnám felhozni :) Most a jelenben ,mindenki úgy van,hogy menjen mert most nem jó de pár év múlva, mindenki vissza fogja sírni Xavit,ő volt a nagy irányítónk az eszünk stb... ez így volt anno R10 el is.

Én is a Ronaldinho féle generációba szerettem bele,de most hogy egy Puyol,Giggs,Xavi,Totti távozik az éllabdarúgásból ugyan olyan érzéseim vannak ,és lesz majd egy Iniestánál,Neymarnal,Messinél.
Abi & Tito
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.21. 13:11:35

Minden korszaknak megvannak a maga zsenijei szerintem. Messi nem játszik olyan látványosan, mint R10, Ronaldo meg nem ad olyan labdákat, mint Zidane. Ők másban jók, a legjobbak.

visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.21. 13:05:35

Alcantara írta:CR-Messi féle kettős a média által túl van sztárolva.
dehogy vannak. mutassál már ronaldon kivul egy másik olyan palit az elmult 20 évből akinek több gólja van mint meccse. és nem csatár! nálam jobban senki nem utálja azt a műpózer palit, de tud valamit :D

mindkét ember félelmetes, ha 10 évvel ezelőtt játszanak, akkor is kiemelkednek a mezőnyből. max a most a szakadék nagyobbodott köztük és a "második vonal" között.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.21. 12:53:56

Barcaman14 írta:Ne legyen igazam, de ki fognak esni az olaszok ellen.
Nekem a tegnapi játékuk a bekapott gól után rejtély. Nem tudtam eldönteni, hogy ennyire óvták az egy kapott gólt, nehogy becsússzon egy kontragól és az uruk ellen kevés legyen a döntetlen vagy csak egyszerűen ennyire voltak képesek.

Meg lennék lepve, ha ennek ellenére nem jutnának tovább egy ócska döntetlennel.
Az uruk tényleg gyengébbek, mint 4 éve, ha Suarezt ki tudják venni az olaszok, nyert ügyük van.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.21. 12:52:20

Barcaman14 írta: A franci mészárlás pedig a számszerű eredményen kívül is az volt?
Az volt.

Barcaman14
Director del Fútbol

2014.06.21. 12:41:22

A tegnapi nap kimaradt, de ahogy látom kezd magára találni az olasz válogatott. Direkt kikaptak, hogy az utolsó körben, az általuk leginkább imádott forgatókönyvvel(döntetlennel) továbbmenjenek. :D
Suárez berámolt kettőt, de ettől függetlenül messze elmaradnak attól a játéktól, amit 4 éve nyújtottak. Ne legyen igazam, de ki fognak esni az olaszok ellen.

A franci mészárlás pedig a számszerű eredményen kívül is az volt? Mert Honduras ellen engem egyáltalán nem győztek meg, onnan én nagyon is hiányoltam Ribéryt, mivel nem sok kreativitás szorult a franciákba arra a 90 percre.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
daffy
Madridista

2014.06.21. 12:15:31

Alcantara írta:Nehéz eset ez a "melyik korban volt jobb a foci" eszmecsere.
Nem a jobb volt,nem volt jobb a kérdés. Mert olyan nincs. Puskás a mai teljesítménynövelőkkel,edzésmódszerekkel képes lenne magas szinten focizni. Ezért nem lehet azt mondani,hogy XY a régieket megverné,mert akkor még nem futottak így,nem volt ilyen a taktika. Ezért nincs minden idők legjobbja. Teszem hozzá,hogy nálam jelen kor legjobbja sincs,mert ugye ki a jobb,a kapus vagy a középpályás? Buffon vagy Henry? Nálam max olyan van,hogy a posztján képességekben és az adott formában(ami kb a fele) ki a jobb.
Az eredeti téma az volt,hogy régen azért nem emelkedtek ki ennyire,mert több volt az elit minőségű játékos,a klasszis. Cr tényleg hű de,haj de... De nálam képességek terén sehol nincs egy Maradonához,Ronaldinhohoz,Zidanehoz képest. Tehetséges,viszont olyan szorgalommal,fegyelemmel és alázattal van a foci iránt,mint nagyon kevesen. Ezért tart ott,ahol. Ha Ronaldinho is így állt volna hozzá,akkor maradonai magasságokban járna,mert nem sok tehetségesebb játékost láttam.
És ha megkérdezném a 40 éves nagybátyámat, akkor szerintem ő a saját gyerekkorának generációját említené, mint a legjobbak..
Én azért adnék a szavára,mert ő végigkövethette napi rendszerességgel a játékosokat és látta,hogy Ronaldo ki ellen mit és hogy csinált és látja Cr-t is ugyanígy. Abban gondolom egyetértünk,hogy ma már termesztik a sportolókat(nem tudom tudod-e,hogy általános iskolás korban már dopping van az élsportban),sokkal kevésbé hat természetesnek,mint 20 éve. Gép játszik géppel. Csak szubjektív szempontok alapján lehet ítélni,ízlésről meg ugye felesleges vitatkozni. Nekem a foci a virtuozitásról,cselekről,fineszes megoldásról szól. Nem a fizikai fölényről,a bíró megtévesztéséről. Nekem a foci nagyjából a 2006os vb-ig tartott. Remélem néhány év múlva újra tudom élvezni.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.06.21. 12:04:55

daffy írta: Mert jobb volt a mezőny. Ronaldinho-Zidane. Csak mellettük volt egy Ronaldo,egy Vieira,Maldini és lehetne sorolni. Cr és Messi messze nem akkora sztárok,csak akik nem látták a korábbi idők fociját,nekik ők a jelen kor Maradonái. + a mai média akkorát dob rajtuk,hogy hihetetlen.
Messi-Iniesta. És mellettük van egy Suárez, egy Yaya Touré,Thiago Silva és lehetne sorolni.

Szerintem is az van, hogy sokaknak - mint nekem is - a Zidane féle generáció voltak "A" focisták, és a maiakat kicsit "lenézzük" hozzájuk képest, vagy nem is tudom hogy mondjam. 10 év múlva meg a mostani fiatalság fogja ugyan úgy szidni a 2026-os VB-t szerintem, hogy bezzeg 14-ben mekkora sztárok voltak ott, és a 2026-os mezőny nem érhet fel hozzájuk. Bennem is úgy van meg a 2002-es VB, mint a legjobb, és űrfoci mindenütt, de szerintem azért, mert semmit nem konyítottam még szinte akkor a focihoz, és csak csodáltam minden egyes megmozdulását a nagyoknak. Azóta meg már annyi meccset láttam, hogy sokkal kritikusabb vagyok ilyen téren. És ha megkérdezném a 40 éves nagybátyámat, akkor szerintem ő a saját gyerekkorának generációját említené, mint a legjobbak.. Ez már csak így működik. :)

Persze lehet nem így van, de nekem úgy tűnik, hogy a jelent általában sosem értékeljük annyira, csak sok év távlatából mondjuk már azt, hogy mennyivel jobb volt akkoriban minden, pedig igazából nem is, csak az idő megszépít mindent..
Lezárt