Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.10. 11:53:03

Én nem hiszem, hogy valaha is viszont látjuk azt a Messit, akit tulajdonképpen az őszi sérülését megelőzően csodálhattunk. Ennek egyrészt fizikai másrészt mentális okai lehetnek, nyilván egymással összefüggésben.
Azt nem hiszem, hogy ő is éjszakánkét bulizni járna, inna, mint ahogy R10 tette. Nem tűnik annak az alkatnak. Az viszont egyértelmű, hogy nem tesz meg mindent a sikerért, nem hajt, küzd már úgy a meccseken, mint tette azt régebben. Nem lehet tudni ennek mi az oka, de aki látja is a meccseket az tudja miről beszélek. Nekem a legkézenfekvőbbnek az tűnik, hogy egyrészt már szinte mindent elért, másrészt pedig ez a halványabb teljesítmény is elég a nagyobb fizetéshez, az elismertséghez, így nem kell többet kiadnia magából sem meccseken, sem edzéseken. Harmadrészt pedig már nem a futball az első az életében, hanem a felesége és a gyereke - ami egyébként rendben van. A probléma az lehet, hogy Messi "csak" arra tud teljesen figyelni, koncentrálni, ami neki az első. Hogy ez betegség vagy szimpla beállítottság miatt van, azt nem lehet tudni.
A fizikai okok pedig a mentális okok következményei, illetve a több hosszabb ideig tartó sérülésé. A sérülések alatt nyilván nem, később pedig nem úgy tudott edzeni, ahogy azt egészséges állapotban. Amikor felépült akkor nyilván nem lehetett olyan állapotban, mint sérülés előtt, később pedig már a mentális okok miatt nem is akart úgy edzeni, hogy visszanyerje korábbi formáját, gyorsaságát. Az tény, hogy lassabb a futósebessége és az indulósebessége is, mint korábban és nem csak edzői utasítás miatt.
27 éves, egy kevésbé jó csapatban még elfocizgathatna (mint korábban R10), itt viszont tartok tőle, hogy előbb-utóbb őt is fütyülni fogják és az még inkább visszaveti majd a teljesítményét és csak ez után igazol majd el.
Véleményem szerint nem Xavitól kellene megválni, őt elég lenne csak a padra ültetni, nem Sáncheztől kellene megválni, aki a munkabírásával és több területtel még jobb lehetne, hanem azt a Messi-t, aki már túl van a zenitjén, de nyilvánvalóan nem fog padozni addig, ameddig itt van. Pénzügyileg mondanom sem kell, hogy mennyire érte volna meg.

Aztán ki tudja, lehet, hogy ősszel rám cáfol. Örülnék neki, de nem látok rá reális esélyt.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.07.10. 11:45:51

P.G.D. írta:Leoval valami komoly baj van szerintem. Nem mentálisan(a tizit is berúgta)nem is a hozzáállással(a meccs végén látszott mennyire örült és mennyire akarja ezt a vb-t,meccs közben is többször volt megindulása, többször látszott rajta az akarás), hanem fizikálisan vannak bajok. Konkrétan nem bír többet kiadni magából egy meccsen, mint 7-8 km, ez pedig rohadt kevés. Pedig annyira nem is volt fárasztó szezonja,és még csak 27. Nem tudom,hogy a combizomszakadás okozza(mondjuk az már régen volt) vagy a rosszullétek,de szinte az egész mezőnyben a leggyengébb a fizikai erő terén. Az már ősszel is látszott,hogy lassult(főleg fizikálisan és nem fejben),de mostanra már tulajdonképpen nem bír lehozni egy meccsen 9km-t,futva(kocogva).Remélem össze tudják szedni ősszel különben már soha nem fogjuk látni az igazi Messit :( Halkan persze megjegyzem, így is az egyik legjobb a mezőnyben,de valószínűleg ez csak kevesebb lesz idővel).
Én is észrevettem , asszem a belgák elleni meccsen mondta , hogy nagyon elfáradt pedig ott se futott többet 10 km-nél nem tudom , hogy a gyenge fizikai erő a sérülések miatt van ( ezt erősen kétlem ) vagy a hányós dolog miatt igazából nem tudom , de remélem , hogy megoldódik .Lehet , hogy idén nem azért nem hajtott nem volt kedve hanem azért mert van vele valami fizikális probléma amiről nem tehet . Mindenesetre remélem megnyerik a VB-t . VAMOS ARGENTINA
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
P.G.D.
Barça B

2014.07.10. 11:23:28

Leoval valami komoly baj van szerintem. Nem mentálisan(a tizit is berúgta)nem is a hozzáállással(a meccs végén látszott mennyire örült és mennyire akarja ezt a vb-t,meccs közben is többször volt megindulása, többször látszott rajta az akarás), hanem fizikálisan vannak bajok. Konkrétan nem bír többet kiadni magából egy meccsen, mint 7-8 km, ez pedig rohadt kevés. Pedig annyira nem is volt fárasztó szezonja,és még csak 27. Nem tudom,hogy a combizomszakadás okozza(mondjuk az már régen volt) vagy a rosszullétek,de szinte az egész mezőnyben a leggyengébb a fizikai erő terén. Az már ősszel is látszott,hogy lassult(főleg fizikálisan és nem fejben),de mostanra már tulajdonképpen nem bír lehozni egy meccsen 9km-t,futva(kocogva).Remélem össze tudják szedni ősszel különben már soha nem fogjuk látni az igazi Messit :( Halkan persze megjegyzem, így is az egyik legjobb a mezőnyben,de valószínűleg ez csak kevesebb lesz idővel).
Magamat nyugodt embernek tartom, félénk típus vagyok - Luis Suárez. :)
No Bajner,No Party!
noname
Llegenda del Barça

2014.07.10. 11:20:14

Messi helyzete elég lehetetlen a válogatottban. Nézzük meg a felállást:
hátul 4 védő, majd előttük Mascherano és Biglia mindketten a védekezéshez értenek jobban.
Van ugye a 2 szélső, Messi és Higuain.

Tehát:
LB-CB-CB-RB
LW-DM-DM-RW
.....MESSI......
......ST......

Gyakorlatilga a jelenlegi felállás azt eredményezi, hogy van 6!!! ember, aki védekezik(egyedül Rojo futkos fel a védelemből), majd vannak a szélsők, akik sose mozdulnak be a pálya közepe felé. Van a csatár, aki előre van tolva és ritkán jön vissza labdáért.
Tehát a pálya közepén az ellenfél térfelén ott van Messi egyedül, kb 10 méterre senki sincs mellett és őt fogja egyszerre az összes kp az ellenféltől. Messire durván 3-4 ember jut minden pillanatban. Meg lehet nézni, már az is ritka, amikor csak 2 ember van a nyakán.
Ez a taktika rendkívüli stabilitást ad a védelemnek, de az kész vicc, hogy a középpályások közül Mascherano az, aki felmegy támadni :lol: .
Ezért lehetetlen Messi helyzete. Egyszerűen túl sokan fogják és nincs kivel összejátsszon.

Pl a tegnapi meccsen is remekül meg lehetett figyelni, hogy amikor ki volt tolva szélre, rendszerint meg tudta verni az emberét, mert ott már volt segítsége is.
Sabella taktikája okos abból a szempontból h az egyik leggyengébb védelemmel rendelkező válogatottból a legstabilabbat csinálta. Az baj az, hogy ezért teljesen feladta a támadó középpályásokat, ami azt eredményezte, hogy Messi egyszerre kéne játsszon box-to-box kp-t, irányítót és még gólfelelős is kéne legyen.

Jelenleg viszont jobbat nem nagyon lehetne összehozni. Megoldható lenne pl az, hogy Messi hátrább lép osztogató szerepbe, miközben Aguero lép vissza 2. csatárnak, de Agüeronakk még nem volt 1 jó megmozdulása sem ezen a VB-n. Jelenleg ez a legjobb, amit össze lehet hozni és a röhejesen nagy teher ellenére Messi egyelőre tette a dolgát.

Szurkolok Argentínának Messi miatt. Persze tény hogy Németország jobban megérdemli.
Amúgy nem értem, hogy az emberek mit szeretnek Hollandián, miközben Argentínával vannak megakadva. Tegnap a hollandok meg se próbáltak játszani. Kapuralövés nélkül lehozni egy meccset. :roll: Szégyen. Ez a holland csapat nem játszik szépen és nem játszik támadófocit. Egyik meccsen se mutattak egy fokkal se többet, mint Argentína. Sőt. Az egymás elleni meccsen legalább a pár támadófeladattal ellátott argentin próbált valamit. A hollandoktól még Snejder is Messit fogta. 2 holland próbált támadni is: Robben és Van Persie, aki lehet rekordot döntött lesre állásban.
Argentínának mindig Messi miatt szurkoltam.
Hollandiának a szép támadó foci miatt szurkoltam, de olyat nem láttunk tőlük az utóbbi jópár évben, max Magyarországok vagy Costa Ricák ellen.
A Fifa egy szégyen
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.07.10. 10:59:07

Nézzünk a tegnapi meccsre pozitívan: Messi jobban játszott, mint Robben és Van Persie együttvéve! :D
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.07.10. 10:46:32

ZBarca írta:...Ezenkívül volt egy szép megindulása, amiből beadás lett és majdnem gól.
Ez a szomorú, hogy ezeket mostanában ki kell már emelni nála..
LG írta:Nekem abszolút deja vu érzésem van, mert R10-nél ugyanezek a körök voltak lefutva. Amikor a brazilnak már nem volt kedve futni, akkor nála is felhozták néhányan, hogy irányítót kéne játszania.
Mindegy, hogy hol játszik, mi a szerepköre, a jelenlegi hozzáállása megengedhetetlen hosszútávon, akár megyeri a VB-t, akár nem. A következő szezon vízválasztó lesz nála, vagy küzdeni fog, vagy úgy jár, mint az előző 10-es.
Ugyanezt gondolom én is. És akik ezeket az "egy szezon után nem fordulok el tőle" és egyéb szövegeket írják, azoktól őszintén, és bántás nélkül kérdezem, hogy ti láttátok Dinho "leépülését"? Csak mert el nem tudom képzelni, hogy aki azt végignézte, az a mostani Leo üggyel nem lát semmi hasonlóságot..

Nagyon bízom benne, hogy Messivel más lesz, mert eddig profibbnak tűnt a hozzáállása, de ahhoz képest, hogy sokak szerint a VB-re spórolt az energiájával, nem sokat mutat most sem.. Nincs jó előérzetem vele kapcsolatban sajnos.. :? De remélem jövőre rám cáfol.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.07.10. 10:08:34

palesz77 írta:
barcafacan írta:Nem láttok a szemetektől, hogy Messi soha nem látott dolgokat produkál ezen a VB-n? Nem olyan csapatban játszik, amelyikben mindenki őt szolgálja ki, hanem amelyiknek ő a vezéregyénisége? A régi Messit többé nem látjátok viszont, de az új köré épülhet az új Barca. Amelyben inkább az irányítás, mint a góllövés lesz a feladata.
Milyen soha nem látott dolgokat csinál a VB-n? :roll: Úgy tűnik vak vagyok, mert nekem eddig játékban kevés, de mivel akkora klasszis, még így is van jó pár meccseket eldöntő villanása. De a tegnapi meccsen a 120 perc alatti 4-5 szólócskáján kívül mi volt az, ami annyira jó volt a játékában?
Amúgy szerintem azért nem játszott tegnap olyan jól, mert egyszerre két hardcore védő is vigyázott rá. Ezenkívül volt egy szép megindulása, amiből beadás lett és majdnem gól.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.10. 10:05:07

palesz77 írta:
barcafacan írta:Nem láttok a szemetektől, hogy Messi soha nem látott dolgokat produkál ezen a VB-n? Nem olyan csapatban játszik, amelyikben mindenki őt szolgálja ki, hanem amelyiknek ő a vezéregyénisége? A régi Messit többé nem látjátok viszont, de az új köré épülhet az új Barca. Amelyben inkább az irányítás, mint a góllövés lesz a feladata.
Milyen soha nem látott dolgokat csinál a VB-n? :roll: Úgy tűnik vak vagyok, mert nekem eddig játékban kevés, de mivel akkora klasszis, még így is van jó pár meccseket eldöntő villanása. De a tegnapi meccsen a 120 perc alatti 4-5 szólócskáján kívül mi volt az, ami annyira jó volt a játékában?
Nekem abszolút deja vu érzésem van, mert R10-nél ugyanezek a körök voltak lefutva. Amikor a brazilnak már nem volt kedve futni, akkor nála is felhozták néhányan, hogy irányítót kéne játszania.
Mindegy, hogy hol játszik, mi a szerepköre, a jelenlegi hozzáállása megengedhetetlen hosszútávon, akár megyeri a VB-t, akár nem. A következő szezon vízválasztó lesz nála, vagy küzdeni fog, vagy úgy jár, mint az előző 10-es.
palesz77

2014.07.10. 09:37:06

barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.10. 09:29:05

Unicef írta:
Leon írta:Lehet itt szidni-horadni Messit de akkor is ott van a VB döntőben!!! 8) :D
Remélem játszani is fog, ha már a tegnapi meccset kihagyta! :mrgreen:

Bízok benne, hogy a döntőben nagyot fog alakítani. Tudom, hogy nincs élete formájában, de ha egy VB döntő nem spanolja fel, akkor már semmi se fogja.
Nem láttok a szemetektől, hogy Messi soha nem látott dolgokat produkál ezen a VB-n? Nem olyan csapatban játszik, amelyikben mindenki őt szolgálja ki, hanem amelyiknek ő a vezéregyénisége? A régi Messit többé nem látjátok viszont, de az új köré épülhet az új Barca. Amelyben inkább az irányítás, mint a góllövés lesz a feladata.
Unicef
Jugador del Barça

2014.07.10. 09:07:14

Leon írta:Lehet itt szidni-horadni Messit de akkor is ott van a VB döntőben!!! 8) :D
Remélem játszani is fog, ha már a tegnapi meccset kihagyta! :mrgreen:

Bízok benne, hogy a döntőben nagyot fog alakítani. Tudom, hogy nincs élete formájában, de ha egy VB döntő nem spanolja fel, akkor már semmi se fogja.
Leon
Director del Fútbol

2014.07.10. 07:45:45

zola8787 írta:
Masch-hoz miért nem írtál be egy hasonlót? Mostantól tényleg leállok a Messis kötekedéssel, de ááá nem bírom felfogni hogyan lehet ennyire bálványozni egy embert (igen tudom, hogy ő volt a legjobb éveken át).
Írtam! :)
Bálványozni?Én nekem nagyon sok örömet okozott Messi a Barcával az elmúlt bő fél évtizedben és nem tudok tőle elfordulni mert lett egy kevésbé jól sikerült szezonja! :roll:
És azt akarom,hogy nyerje meg a VB-t és akkor már senki nem vitathatja,hogy ő a történelem legjobb labdarúgója! 8)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
palesz77

2014.07.10. 01:00:25

Akkor se javult szinte semmit a játéka a VB-re sem. Kíváncsi leszek, hogy a döntőre felpörög-e, bár sok esélyt nem látok rá, ha eddig se tudott.

Azért grat neki, de 4 éve állítom jobban játszott a VB-n, pedig akkor nem is olyan poszton játszott ahol kellett volna.
zola8787
Director del Fútbol

2014.07.10. 00:54:56

Masch-hoz miért nem írtál be egy hasonlót? Mostantól tényleg leállok a Messis kötekedéssel, de ááá nem bírom felfogni hogyan lehet ennyire bálványozni egy embert (igen tudom, hogy ő volt a legjobb éveken át).
Leon
Director del Fútbol

2014.07.10. 00:46:19

Lehet itt szidni-horadni Messit de akkor is ott van a VB döntőben!!! 8) :D

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Grácies Messi!
corol
Entrenador del Barça

2014.07.09. 09:35:41

Nem lehet senki annyira elfogult - pozitív irányban - Messivel kapcsolatban, hogy ne érzékelje, ne vegye észre azt, hogy kedvencünk kb. másfél éve előnytelen módon megváltozott. Ennek számtalan oka lehet, közte olyan mentális okok is, amelyek vszeg nem publikusak. Mindenki találgat, újságírók is keresik az okokat, de igazán Messi, vagy a közvetlen környezet tudná csak elmondani, hogy mi a valós helyzet, ők meg nem nyilatkoznak.
Ami kívülről látszik az az, hogy kedvetlen, enervált, egyre többször hányingere van meccs előtt, vagy közben, egyébként meg minden olyan tulajdonsága hiányzik, vagy erősen megkopott, amiért kedveltük és amiért méltán istenítették.
Most is van egy-egy felvillanása, ami a zsenialitását idézi, de összességében a mai fociban egy csapat nem bírja el, ha egy tagja ennyire nem hajt, nem küzd, nem teszi oda magát. Amúgy csapatkapitányként meg megengedhetetlen ez a hozzáállás.
Leon
Director del Fútbol

2014.07.08. 17:20:07

Én sem azon vagyok kiakadva,hogy az idei sétálgatós szezonja után fújnak itt sokan rá,nekem se tetszett sokszor amit csinált,de az,hogy kifejezetten ellene drukkoljanak szerintem gáz. :roll:

L4wandowski

Grácies Messi!
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.08. 15:33:22

ZolTano írta:félreértés ne essék, nekem nem azzal van bajom, h szídják Messit, hanem azon vagyok fenn akadva, hogy összeségébe nézve egy ilyen rövid periódus miatt pálcát törnek felette. persze lehet nézni így is a dolgokat, de az sem elhanyagolható, bőven benne van még a forma javulás is, eladni meg abszordum. ha ennél szarabb lesz jövőre is, akkor jogos a felvetés, de addig egyáltalán nem érzem annak. a másik meg h a vb-n is rakász [auto_cenzúra]. hát nem tudom, de annyira azért nem "játszik rosszul"...
Robben példája meg azért nem ül nálam, mert igen is az elmúlt években sokszor volt az h ment a tingli - tangli nála is. csak az hirtelen elmosódik, mert most fut ( valszeg az uccsó vb-je, uccsó sansza). rengeteg meccsen kritikán aluli volt a teljesítménye összeségében. de mind1 is. a szomszéd kertje mindig zőldebb.
Teljesen mindegy, hogy egy szezonról van szó, vagy 2ről. Ha egy játékost egy BL kieséses szakasz, Kupa döntő (ősi rivális ellen), "bajnoki döntő" nem tud motiválni, akkor semmi. Ha arról lenne szó, mint Sánchez-nél (hogy küzdött hajtott, de mégsem jöttek neki össze a dolgok) volt tavaly, akkor szerintem senki sem vetné fel az eladását, senki sem szidná - én sem. Jelen esetben viszont arról van szó, hogy adott egy fürge, gyors, techinkás játékos, aki történetesen zseni, viszont a hozzáállása nem megfelelő olyannyira, hogy a profi futball legnagyobb kihívásai sem motiválják már. Láthattuk mi lett Ronaldinho-val vagy Adriano-val, akik szintén zsenik voltak, de nem tették oda magukat. És láthatjuk Ronaldo-t, aki bár kevésbé szimpatikus játékos, de belead mindent, így évről évre csak jobb lesz. Pedig ha csak a tehetséget nézzük, akkor szerintem ebben Messi jobb. Amivel Ronaldo Messi fölé tudott nőni az az akarat.

Nagyon meg lennék lepve, ha Messi fizikálisan és mentálisan is újra a régebbi önmagát idézné. Az pedig semmit sem ér, hogy ő rúg 40 gólt, de a támadások többségét rá hegyezik ki, így a többiek jóval kevesebbszer kerülnek a kapu elé. Inkább rúgjon három csatár 25-35-25 gólt, mint Messi 50-et, a többiek pedig 10-15-öt. :wink: Én Barcelona szurkoló vagyok és nem Messi-szurkoló...
ZolTano
Jugador d'estrella

2014.07.08. 13:08:10

félreértés ne essék, nekem nem azzal van bajom, h szídják Messit, hanem azon vagyok fenn akadva, hogy összeségébe nézve egy ilyen rövid periódus miatt pálcát törnek felette. persze lehet nézni így is a dolgokat, de az sem elhanyagolható, bőven benne van még a forma javulás is, eladni meg abszordum. ha ennél szarabb lesz jövőre is, akkor jogos a felvetés, de addig egyáltalán nem érzem annak. a másik meg h a vb-n is rakász [auto_cenzúra]. hát nem tudom, de annyira azért nem "játszik rosszul"...
Robben példája meg azért nem ül nálam, mert igen is az elmúlt években sokszor volt az h ment a tingli - tangli nála is. csak az hirtelen elmosódik, mert most fut ( valszeg az uccsó vb-je, uccsó sansza). rengeteg meccsen kritikán aluli volt a teljesítménye összeségében. de mind1 is. a szomszéd kertje mindig zőldebb.
palesz77

2014.07.08. 12:42:38

ZolTano írta:először is: persze, hogy nem tetszett Messi Atletico eleni produkciója például. ez egyértelmű. DE! azért ne pár meccs vagy egy félszezon( a másik felébe sérűlt volt) alapján törjünk, illetve törjetek pálcát felette. Robbennel dobáloztok itt össze ,meg vissza. Kérdem én, hol volt Ő azelmúlt 6 évben? most van egy hajtós vb-je és máris Ő az etalon? tény, hogy Messi a szezon több meccsén adós maradt a futómennyiséggel, de nem mindegyiken. DE biztos ti látjátok jól, Messi már nem fut szarik bele az egészbe, nem is fog változni, meg egy Robbenhez képest sincs sehol sem. el kell adni, hisz 27 évesen 10x-er ennyit kell futni. ( mondjuk a hollandok elleni meccsen Xavi futott a legtöbbet (többet, mint Robben) mégis a meccs legszarabbjának választották.........érdekes eza foci nem?)
mindegy is, remélem rátok cáfol, nekem nem tisztem védeni, mégis teszem, én bízom benne, hogy jövőre sokkal stabilabb teljesítményt fog nyújtani, mint ebben a szezonban.
Nem kell azért ennyire kisarkítani a kritikákat, senki nem mondta, hogy fusson 10-szer többet, elég lenne a 1,5-2-szer ennyi is.. :mrgreen: De ha nem látod/akarod megérteni, hogy mire gondolunk a Robben és közte levő párhuzamnál jelenleg, akkor fölösleges magyarázni a dolgokat szerintem. Kit érdekel, hogy hol volt 5-6 éve a Holland? (Megjegyzem amúgy mindig egy top csapat húzóembere volt.) Ő 30 évesen képes futni? Igen. Messi meg 27 évesen sétálgat csak. Szuper jó dolog, hogy Messi megnyert nekünk ennyi kupát, de abból nem lehet megélni, hogy anno jól játszott..

Én azt nem bírom felfogni amúgy, hogy mi fáj egyeseknek abban, ha Messit valaki szidja? Rúgott 40 gólt? Igen. Jól játszott mellé? Nem. Volt talán 5 meccse egész szezonban amikor odatette magát, akkor jó volt. Amúgy meg csak lődörgött. Ez meg a mai fociban nem elfogadható, még akkor sem, ha előtte 500 milió gólt lőtt évekig, és nyertünk vele 30 kupát. Dinho meg felhúzta a csapatot anno a középmezőnyből szinte, akkor őt miért adtuk el? Hálátlan drukkerek..
Leo amúgy is sokat lassult az elmúlt években, nem csak játékban, fejben is, idén nagyon sokszor rossz döntéseket hozott a kapu előtt is például, ami eddig nem volt rá jellemző. Ez nem azt jelenti, hogy el kell most rögtön adni. Hanem csak annyit, hogy ha nem fog változni a játéka, akkor lassan már inkább fék lesz a csapatban, mint húzóember. Még akkor is, ha berámol 35-40 gólt.. De ezeket a kritikákat ti páran személyes sértésként élitek meg komolyan.. Valaki mondja már meg miért.
ZolTano
Jugador d'estrella

2014.07.08. 12:16:37

először is: persze, hogy nem tetszett Messi Atletico eleni produkciója például. ez egyértelmű. DE! azért ne pár meccs vagy egy félszezon( a másik felébe sérűlt volt) alapján törjünk, illetve törjetek pálcát felette. Robbennel dobáloztok itt össze ,meg vissza. Kérdem én, hol volt Ő azelmúlt 6 évben? most van egy hajtós vb-je és máris Ő az etalon? tény, hogy Messi a szezon több meccsén adós maradt a futómennyiséggel, de nem mindegyiken. DE biztos ti látjátok jól, Messi már nem fut szarik bele az egészbe, nem is fog változni, meg egy Robbenhez képest sincs sehol sem. el kell adni, hisz 27 évesen 10x-er ennyit kell futni. ( mondjuk a hollandok elleni meccsen Xavi futott a legtöbbet (többet, mint Robben) mégis a meccs legszarabbjának választották.........érdekes eza foci nem?)
mindegy is, remélem rátok cáfol, nekem nem tisztem védeni, mégis teszem, én bízom benne, hogy jövőre sokkal stabilabb teljesítményt fog nyújtani, mint ebben a szezonban.
zola8787
Director del Fútbol

2014.07.08. 12:00:19

Leon írta:Csak gratulálni tudok azoknak a "Barca szurkolóknak" akik Messi ellen drukkolnak!Így is van ez jól, a Barca történelmének legeredményesebb játékosa már nem is akkora király,pláne egy ilyen szezon után ahol csak 40 gólt tudott rúgni!A a tucatnyi serleg amit jórészt neki köszönhetünk meg már el is van felejtve. =D> #-o
Remélem Leo megnyeri a VB-t az ellene drukkolók meg mehetnek át a Real Madrid fórumra siránkozni mert Leo VB címet ért el! :mrgreen:
Nem akarok átmenni a madrid fórumra :( (úgyis már a fél barca fórum ott van)

Nekem Argentína utoljára akkor volt szerethető válogatott, amikor Batistutáék rohamozták a kaput. Claudio López, Verón, Simeone féle csapat. Ez a mostani nekem nagyon semleges, 1 jáékos miatt meg nem fogok nekik szurkolni.
Leon azért azt is figyeld, hogy a múltból nem lehet megélni, ilyen téren Xavi se menjen sehová. Nekem azért vált unszimpatikussá Messi, amikor CR-t folyamotsan oltogatták ezen az oldalon, hogy nagyképű, meg díszb.zi, stb... Holott ő megy, akar, fut, Messi viszont...
palesz77

2014.07.08. 11:54:26

ZolTano írta: jha h nem fut annyit , mint 19 évesen? azért évek alatt a rutin is rápokolódott, tehát egyértelmű, hogy nem fog annyit futnu. mindegy is, remélem sokáig Barca játékos marad még akkor is ha ilyen rakás ... 40 gólos szezonokat hoz majd.
Hát ha te megelégednél olyan szezonokkal, mint az idei volt.. Gondolom az Atletico ellen is jó volt a játéka a kevesebb mint 7 km-el, mert akkora taktikusan helyezkedett a rutinja miatt, hogy fel se tűnt nekünk a kevesebb futómennyiség. Oh wait.. :roll:

Nézd meg Robbent, ő idősebb nála, sokkal több a rutinja, mégis felszántja a pályát, és eddig kb a VB legjobb játékosa.. Úgy bírom ezt a kifogást, hogy "idősödött, már nem fut annyit". Ha 34 lenne még meg is érteném, de 27 éves!! A legjobb korba van. Úgyhogy ez nem kifogás arra, hogy lassan az edző is többet mozog a meccs alatt, mint ő.

Messinél fejben vannak komoly gondok egy ideje, és ha nem fog ez változni, akkor hamar lecsúszhat a trónról. De ezt hál istennek LE-nek is feltűnt ez - első nyilatkozata alapján -, reméljük meg is tudja oldani ezeket, és segít kimászni neki a gödörből.
corol
Entrenador del Barça

2014.07.08. 11:46:01

ZolTano írta:én sem értem, hogy egy gyengébb szezon (40 gól....döbbenet, h ez egyáltalán lehet gyengébb szezon....) után így le van fikázva meg húzva Messi. egyetlenegy játékost mondjatok még aki folyamatosan 6 évig toppon volt szó szerint.ilyen nincs. de ha Messi tolt egy [auto_cenzúra] alig futok évet, egyből az ő hiábaja minden:sikertelenség, kupanélküliség. el kell adni evidens. atyaég ez akkora baromság, hogy szinte fáj. a vb-n meg nem tudom mi a bajotok vele, többet visszalép irányítani, forintos labdákat oszt, lövia gólokat, szinte minden meccsena meccse embere, mi kell még? jha h nem fut annyit , mint 19 évesen? azért évek alatt a rutin is rápokolódott, tehát egyértelmű, hogy nem fog annyit futnu. mindegy is, remélem sokáig Barca játékos marad még akkor is ha ilyen rakás [auto_cenzúra] 40 gólos szezonokat hoz majd. a vb-t meg nyerje meg!!!
Az elmúlt egy másfél év Messije, beleértve a VB-t is, ezzel a mentalitással már nem lehet N1. A mai fociban az ászoknak is gürizni kell, nem lehet végigsétálgatni a meccseket, egyet-egyet villanni, ez nagyon kevés. Folyamatos mozgás, beindulás, helyváltoztatás, letámadás, labdaszerzés - ez persze különböző intenzitással, de mindenkitől elvárható. Az már nagyon kirívó, hogy a kapus majdnem annyit fut, mint Messike. A 27 év még nem matuzsálemi, többen ennél jóval idősebbek, de próbálnak húzóemberek lenni, elég ha Robbenre utalunk, de a VB megmutatta, hogy minden egyes labdáért a szó szoros értelmében kíméletlen küzdelem folyik. Ebben aki - hangsúlyozom - látványosan nem vesz részt, az teher a csapatnak, lehet egyébként bármilyen zseni.
Léfe
Entrenador del Barça

2014.07.08. 11:03:46

Azt felsorolgatni, hogy eddig mit tett Messi felesleges, mert tudjuk. Azt is tudjuk, hogy minden meccsen nem lehet 1-3 golt rugni. DE ! Ami elmult, /elmult?/ abból nem lehet megélni.
Én láttam Maradonnát néha Pelét is, nehéz választani, de nem is kell. Ráadásul Ők befejezték Messinek van minimum 6 éve. Kérdés a motoiváció. Mert minden hodolat ellenére nem az a gond január ota, hogy milyen a formája, hanem az hogy alig fut és nem hajt. Kicsit talán lassabb is. Persze látni - igy is zseni, de... Nincsen mese, majd kiderül mi lesz, nem kell egymást cukkolmi.
Válasz küldése