Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Maxi
Entrenador del Barça

2014.07.16. 16:15:31

Bár én nem értek hozzá, vagytok itt elegen aki, igen, De...nálunk nem biztos, hogy csak a védelem miatt volt ilyen gyatra a védekezés hanem bizony a középpálya gyengesége miatt,mert se Xavi, se Ini, se Busi nem védekezett, ahogy Cesc sem.ezzel nem azt akarom mondani, hogy rendben van a védelem, de kicsit jobban figyeljünk már meccs közben és ne csak a divatot fújjuk.
Én Örülök Matyiőnek, fele olyan rossz sincs mint ahogy itt be van állítva, csak ügye ő nem a veretes portugál bajnokság második helyezettjétől( akik minden embert aranyáron adnak el, majd azokon az emberek röhög a fél világ, tisztelet a kivételnek) vagy a Psg kispadjáról jön.

Feast no offense, de leszállhatnál végre Kroosról, létezik olyan, hogy ő a realba akar menni...

Én nagyon bizakodó vagyok a szezon miatt,ha jön védő már csak egyetlen aggályom marad.dobpergés...igen őt Lionel Messinek hívják.
Forca Barca
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.07.16. 16:07:28

"Az átigazolási piac nem olyan, mint egy szupermarket, ahová bemész, leveszed a polcról a terméket, majd hazaviszed." De igen, olyan, lásd Real Madrid, Chelsea, Paris SG vagy Manchester City...
Kép
Kép
Kép
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2014.07.16. 16:00:01

Vannak szimpatikus részek a nyilatkozataiban Luisnak, de ami nekem szemet szúr az 2 dolog, ami továbbra is egy problémát szül:
Egyrészt egy középhátvéd tuti jön, ami nagy valószínűséggel Matyi lesz. Mellette Masc, mint középhátvédi (is) fog szerepet kapni! Ha minőségben nem is, létszámban épepen meg is lehetünk a Matyi, Piqué, Bartha, Masc négyessel.
Másrészt említette a csatársort nyilatkozatában, amit nyilván alapesetben a Neymar, Messi, Suarez trió fog alkotni, és említi, hogy ugyanúgy bízik Pedroban, Deuban, és Rafinhában! Eszerint utóbbival is elől számol, vagy legalábbis ott is!
Adódik a kérdés és a probléma: ha megy Xavi is, és Song is, akkor marad középen egy Busi, Ini, Rakitic, S. Roberto négyes, és Rafinha és Masc itt is, ott is játszani fog...nem vékony ez így kicsit???
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.07.16. 15:57:15

20 millió euró egy 31 éves játékosért? Felháborító. A játéktudásával semmi probléma, de ez a pénz nevetséges. 5-10 millió között meg tudnánk venni és Adriano átmenne a jobbosra, akkor talán látnám értelmét, de így ez egy rossz vicc. Pár éve meg ennek az összegnek a töredékét sajnáltuk Thiago Silvára... Komolyan, egyre jobban kezdtem komolyan venni ezt az átigazolási piacot, de úgy látom, hogy fölösleges. Suarez biznisz is egy vicc volt, de ez túltesz mindenen. És akkor ott van a Bravo-Ter Stegen duó, akik közül egy minimum pénzkidobás volt, Tello és Fabregas meg elmentek fillérekért. Nem tudom felfogni, hogy miért kell ekkora pénzeket kifizetni fölöslegesen...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Feast4
Director del Fútbol

2014.07.16. 15:23:49

Én most itt a VB után igen sok baj látok kirajzolódni.
Kezdem is az elején:Jérémy Mathieu leigazolásának két marha nagy gondját látom: Az ára és a kora! Egyetlen egy játékos van akiért még a 30 milliót se sajnálnám ennyi idősen az pedig Thiago Silva. A másik gond nem klasszikus értelemben vett középhátvéd. Nyilván van aki jobban figyeli a karrierjét, de ha jól tudom, csak 2-3 éve játszik belül. És hogy ha a problémát tovább akarjuk boncolgatni ő se kardoskodna szerintem ennyire az idejövetel mellett ha nem a kezdőbe lenne ígérve a hely számára. Ő szerintem még az EB-re ki akar menni és oda folyamatos játék kell. Ha nem lenne megígérve nem kérlelnl ő is csapata vezetőségét, hogy engedjék ide. Nem ágálnék ennyire ellene a 25-27 éves lenne. De a fiatalítás jegyében mit akarunk egy 31 éves védővel? Ez kb. mintha engem 30 évesen beraknának az ifibe. Futni már nem bírok de legalább lassítani őket igen.
Mindemellett nem ismerem annyira a játékát, hogy a képességeiről meg legyek győzve vagy ne legyek meggyőzve, de ha még be is válna, könyörgöm 31 éves. Megoldás lehet jövőre talán még az utána következő évre ha nem sérül le súlyosan. Azért látjuk, hogy a mai felgyorsult fociban ritka az a játékos aki 32-33 évesen nem válik kerékkötővé a csapatában. Tehát 20 milláért had gratuláljak. bízom benne, hogy Zubi ötlete nem LE agyszüleménye mert ha ilyen igazolásokban gondolkodik nagy baj lesz.

És ha már a pénznél járunk csak nagyjábóli számok, megvettünk egy Suarezt 80 millió körül. Ezzel önmagában bajom nincs, szerintem is kellett egy 9-es. Eladtunk egy Alexist valószínűleg olyan 35-36 milla körül és egy Fabregast 33ért. Ez a két játékos visítósan fedezte Suarez árát. Vettünk két kapust elköltöttünk értük kb. olyan 22-25 millió közötti összeget. Megvettük Rakiticet olyan 24 millió körül. Szerintem ez sem volt egy rossz igazolás. (érdekes, hogy minden igazolásról mindenki mást mond) Ha nagyon nagy vonalúan akarunk számolni vettünk kb. 3 játékost olyan 45-50 millió közt. És nem vagyunk képesek végrehajtani egy értelmes védőigazolást( akinek lehet 50 körül menne az ára de látjuk, hogy a minőségi védő 45-50 közt fut). Ennyire bonyolult a piac?

És a további gondok: Oké Rafhina örülök neki, jöjjön vissza épüljön be fejlődjön, de én igen csak fenntartásokkal kezelem. Nagyon fiatal és azért ez csak a Barca ahol sanszosan mindenki Thiagohoz fogja hasonlítani. Azért ez szerintem marha nagy teher. Sergi Roberto... #-o Hagyjuk inkább! Na már ha ez a cserepad és Kroos tényleg kb 30 milla volt és elvben mi felállást és játékrendszert váltunk akkor miért nem hoztuk ide? Főleg annak a fényében, hogy Iniesta akármekkora zseni( semmi cinizmus tényleg az szerintem mai napig ő a világon talán a legjobb a maga posztján), de tudjuk, hogy sérülékeny. A lerúgják mi lesz? Beesett az eső?
Aztán Cruyff megfogalmazta azt amitől a legjobban félek. Messi, Neymar, Suarez. Ki fogja magát alárendelni a másiknak? Ki fog visszajárni védekezni? (ezért kellett volna megtartani Alexist mert ő a klasszukus aládolgozó munkásember volt)Vagy majd Busquets a középpályán, Alba, Pique, Mathieu és Alves megoldják? Busquets önmagában nem sokat tesz hozzá a védekezéshez és lassú is szerintem. Alba rendben van. Mr. Shakira tudjuk, hogy csak egy világklasszis védővel maga mellet tud világklasszis lenni, Alves meg... Pfuuu.
Ja igen és Alves esetleges pótlása. (ami nem ártana mert vannak ott gondok) Cuadrado. Mondhatjuk azt, hogy ő régen jobbszélső védő volt de az a srác egy kivételesen ügyes jobbszélső. Felfut! Gyors! Robbanékony! Ő ugyanaz lesz mint Bale bal oldalon. Balbekk volt aztán aprajával előre rakták teljesen mert az adottságai ott élnek igazán.

És a tetejébe LE mai nyilatkozata( Mascherano univerzális játékos, holott marhára nem. Megvettünk egy világklasszis vkp-t és csináltunk belőle egy gyenge közepes védőt és ezt egyik edzőnk se hajlandó belátni!) előrevetíti azt, hogy itt csak egy védő lesz véve. És gyanítom Bartra lesz a 4 számú védő Masch meg beugrik amikor kell. =D> Nem akarok idő előtt rémeket látni de Mathieu leigazolásával nálunk véget fog érni az átigazolási időszak. Max még nagy okosan ide hozzuk védőnek Cuadrado-t. És megint a torka is véres lesz mindennek! #-o
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2014.07.16. 15:11:35

Az egyetlen pozitívum LE nyilatkozatában az, hogy nem fog ész nélkül ragaszkodni a szokásos 4-3-3as felállásunkhoz, de várhatóan azért ez lesz az alap taktikánk.
Ami a belső védő igazolást illeti, engem inkább elkeserített mintsem megnyugtatott volna.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.16. 15:03:00

palesz77 írta:Jön Matyi, és jövőre nekifutunk a szezonnak a Pique-Bartra-Mathieu-Mascherano védőnégyessel.. :roll: Simán kinézem ez alapján a nyilatkozat alapján, hogy ez lesz..
jó lesz ez :D 3 hónap alatt összeszedünk -10 pontot, onanntól meg már uis tök mind1 :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.07.16. 14:53:11

visca el barca írta: Egy középhátvédet akarunk igazolni, és az érkező személyétől függnek a további terveink.
+
"Nagyon tetszik nekem az, ha egy játékos több poszton is képes futballozni. Mascherano pontosan ilyen, középhátvédként és szűrőként is kiváló teljesítményre képes. Hogy hol fogom játszatni? Ez mindig a csapat adott pillanatbeli lehetőségeitől függ majd."
=
Jön Matyi, és jövőre nekifutunk a szezonnak a Pique-Bartra-Mathieu-Mascherano védőnégyessel.. :roll: Simán kinézem ez alapján a nyilatkozat alapján, hogy ez lesz..
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.16. 14:48:03

LE első nyilatkozatából az jön le, hogy ki van szolgáltatva annak, hogy kit hoz még neki Barto és Zubi. Erre az ő válasza az, hogy nem egy felállást és egy kezdőcsapatot hajszol, hanem kiszámíthatatlan lesz az ellenfeleknek is, a játékosainak is. Ilyesmit mondott Rakiticnak is, aki ezt elfogadta.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.16. 14:37:44

Gali írta:
Barcafan339 írta: Song megy, ezért Mascherano felmegy. Jönni fog egy nagyobb nevű védő a kezdőbe és egy kisebb Rojo/Mathieu a padra.
Nem tennék rá nagyobb összeget, de azért remélem neked lesz igazad.
Egy középhátvédet akarunk igazolni, és az érkező személyétől függnek a további terveink.

- matyió+vmi másik kókler 2*20 milláért
- vagy egy normalisabb jatekos
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.07.16. 14:35:26

Vertonghen nemigen akar távozni a Tottenhamntől..

“I’ve got more years left at Tottenham and I’m happy. I want to stay so it doesn’t matter who the manager will be.”

Persze volt már rá példa, hogy valaki egy ilyen után távozott, de nem ad túl sok okot a bizakodásra ez a nyilatkozat.
Gali
Capitá del Barça

2014.07.16. 14:26:57

Barcafan339 írta: Song megy, ezért Mascherano felmegy. Jönni fog egy nagyobb nevű védő a kezdőbe és egy kisebb Rojo/Mathieu a padra.
Nem tennék rá nagyobb összeget, de azért remélem neked lesz igazad.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
Replay
Director del Fútbol

2014.07.16. 14:25:04

Durva belegondolni, mit üzen ez a piacnak, hogy nem tudtunk egy fillért sem alkudni egy Mathieu árából.

Lassan Zubizarreta számára szobrot kell emelni, hogy többek között vele akarja megoldani az évek óta, már teljesen az arcára égett védőproblémát.
Barcafan339
Barça B

2014.07.16. 13:52:46

csabimo: T.Silva eleve nem volt az opciók közt sajnos. David Luiz legjobb barátja meg pont ő és ezért ment a PSGbe. Hiába akar Silva idejönni, ha nem engedi az ottani vezetőség. Ráadásul most leigazolják Marcelot is valószínűleg ezért esélytelen, hogy ezt a kettőt megszerezghettük volna. Hummels elég erősen benne van a pakliban. 55 millió euróért vihetjük is, de mi a védőkért sose adtunk ennyit , de szerintem most fogunk. A Mathieu üzlet már télen felmerült, de Rojo is jó megoldás, mert ő 7,5ért jöhetne. Mathieu pedig a ligában kéne csak rotálás céljából. Tavaly a liga legjobb védője volt Godin mellett.
csabimo
Capitá del Barça

2014.07.16. 13:43:37

Matyifan: gondolom ha megkérdezlek az átigazolasi szezon kezdetekor hogy kik azok a középső védök akiket szivesen látná Matyiovel kezded! 20 millioer.. Hagyjuk már..
Tsilva Davidluis Hummels után johet barki mert az megint csak *B* megoldas ;)
Barcafan339
Barça B

2014.07.16. 13:41:24

De ki lesz a "3." számú khv?
Luis Enrique: "I like Mascherano a lot, I like versatile players. He'll play at centre back or as midfielder depending on what we need."
A fentiek alapján nem lepne meg, ha Mascherano maradna a védelemben.
Akkor viszont megint nem vagyunk kint a vízből.[/quote]

Song megy, ezért Mascherano felmegy. Jönni fog egy nagyobb nevű védő a kezdőbe és egy kisebb Rojo/Mathieu a padra.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.07.16. 13:38:55

Masch vkp lesz. Bartra lesz a 3. számú védő, mivel még hozunk egy védőt... :roll:
Gali
Capitá del Barça

2014.07.16. 13:33:37

S.Agüero írta:Amúgy simán el tudom képzelni azt is, hogy Mathieu lesz a csere balhátvéd és a 4. számú középhátvéd. Alves megy, Adriano-Montoya kettős meg megoldja a jobboldalt. :?
De ki lesz a "3." számú khv?
Luis Enrique: "I like Mascherano a lot, I like versatile players. He'll play at centre back or as midfielder depending on what we need."
A fentiek alapján nem lepne meg, ha Mascherano maradna a védelemben.
Akkor viszont megint nem vagyunk kint a vízből.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
Barcafan339
Barça B

2014.07.16. 13:33:08

S.Agüero írta:Amúgy simán el tudom képzelni azt is, hogy Mathieu lesz a csere balhátvéd és a 4. számú középhátvéd. Alves megy, Adriano-Montoya kettős meg megoldja a jobboldalt. :?
Dani Alves nem megy sehova. Kitölti a szerződését.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.07.16. 13:11:01

Amúgy simán el tudom képzelni azt is, hogy Mathieu lesz a csere balhátvéd és a 4. számú középhátvéd. Alves megy, Adriano-Montoya kettős meg megoldja a jobboldalt. :?
Boixos
Llegenda del Barça

2014.07.16. 12:39:00

Matyifan írta:Láthatóan az itt habzó szájú, de teljesen tudatlan és ostoba népségek kedvéért. Jeremy Mathieu jelenleg a világ egyik legnagyobb védője. Eredeti posztján bal bekk, de a Valencia középső hátvéd hiánya miatt bekerült stabilan már középre két éve (és milyen jól tették!). Amíg meg nem operálták a lábát, olyan szélvész gyorsan tudott feljutni bal szélen és beadni méregpontosan a labdát, ahogy arra a barcelona nem divat drukkerei is emlékezhetnek talán. (A kis divat buziknak meg egy kis emlékeztető: https://www.youtube.com/watch?v=Z7GVXzx47eI" target="_blank
A műtét után ugyan vesztett a gyorsaságából (amúgy szerintem nem...), de leginkább a centrális elhelyezkedés miatt a bal oldali felfutásai már elmaradtak, néha viszont meg-megindul felfelé, és akkor abból mindig veszély származik az ellen kapujánál. Az utolsó évet talán hiba nélkül lehozó játékos, ha a pályán van, mindig egy megnyugvás. Egy az egyben nem igazán verhető, erről akár Messike is regélhetne, nem nagyon tudott élni mellette az utóbbi években.
Én azért vagyok csalódott, mert ugyan büntetik a Barcelonát, amiért minden évben felvásárolja a világot (hol is vannak a világszabadalmi utánpótlás embereik?!), de a tököm ki van már, hogy ez a Elton csapat elviszi a Denevéresek legjobbjait!
ahhoz képest, h tanítani akarod ennek az "elton" csapatnak a (szerinted) tudatlanabb szurkolóit, elég sza.r a stílusod, sej! :?
most az általad beidézett egy meccstől térdéljenek le itt azok, akik nem érzik át ennek az igazolásnak súlyát? nem ragoznám túl a dolgot, max annyit mondanék, h nem igazán ugyanazok a "denevéresek" céljai és problémái, mint a barcáé. volt köztünk most is hat hely és kb 40 pont difi, nem oda.
PUYOL-XAVI-INIESTA
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.16. 12:26:14

nincs itt túl dimenzionálva semmi. veszünk 20 millioért egy olyan palit, aki pl. válogatott közelében sosem volt, egy tök átlagos tudással rendelkezik, 31 éves, és egész életében balhátvéd volt. 2 év múlva mehet a lecsóba mer olyan lassú lesz ihaj.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2014.07.16. 12:17:57

visca el barca írta:ha tényleg megvesszük 20 milláért ezt a gyereket, a fél világ rajtunk fog röhögni. alig várom. más ennyi pénzből jó játékosokat vesz, mi meg olyanokat akik másod,- harmadvonalasak, és van bennük max 3 év.
már nem ismétlem,(vagy mégis :roll: ) hogy én sokakkal ellentétben jó játékosnak tartom és jobb Piquen kívül mindegyik jelenlegi védőnknél tehát igenis erősítés lehetne.
gőzöm sincs miért?! éppen őt hozzák, való igaz (ostobaság lenne mást állítani) sok hasonló képességű van a piacon.
az árával sztem semmi baj, ilyen a piac! az itt emlegetett szuper csávók átlagban 10-15 el kerülnének többe ! na ezt a különbséget kellene beárazni !! miből is jönne ez ki???
mielőtt neki álltok ajánlom figyelmetekbe a Brazil védelmet melynek minden tagja világsztár!! és mennyit is kapott két meccsen??
kicsit mintha túl dimenzionálódtunk (szép szó!)volna Mathieu és védő kérdésben! merhogy ugye ott van az egész csapatos védekezés, a letámadás és a taktikai malőrök elkerülése is arról nem is beszélve, hogy ha egy- kettővel többet rúgunk ugye.... nincs is védő kérdés.
Matyifan
Barça C

2014.07.16. 12:17:28

Láthatóan az itt habzó szájú, de teljesen tudatlan és ostoba népségek kedvéért. Jeremy Mathieu jelenleg a világ egyik legnagyobb védője. Eredeti posztján bal bekk, de a Valencia középső hátvéd hiánya miatt bekerült stabilan már középre két éve (és milyen jól tették!). Amíg meg nem operálták a lábát, olyan szélvész gyorsan tudott feljutni bal szélen és beadni méregpontosan a labdát, ahogy arra a barcelona nem divat drukkerei is emlékezhetnek talán. (A kis divat buziknak meg egy kis emlékeztető: https://www.youtube.com/watch?v=Z7GVXzx47eI" target="_blank
A műtét után ugyan vesztett a gyorsaságából (amúgy szerintem nem...), de leginkább a centrális elhelyezkedés miatt a bal oldali felfutásai már elmaradtak, néha viszont meg-megindul felfelé, és akkor abból mindig veszély származik az ellen kapujánál. Az utolsó évet talán hiba nélkül lehozó játékos, ha a pályán van, mindig egy megnyugvás. Egy az egyben nem igazán verhető, erről akár Messike is regélhetne, nem nagyon tudott élni mellette az utóbbi években.
Én azért vagyok csalódott, mert ugyan büntetik a Barcelonát, amiért minden évben felvásárolja a világot (hol is vannak a világszabadalmi utánpótlás embereik?!), de a [auto_cenzúra] ki van már, hogy ez a Elton csapat elviszi a Denevéresek legjobbjait!
menczel
Entrenador del Barça

2014.07.16. 12:05:55

Abidal elengedése óta,egy kezemen meg tudom számolni hány olyan fajsúlyos döntésük volt, amivel egyetértettem.... szomorú
Válasz küldése