Na igen... Ha ezeket lépték volna meg Zubiék, akkor nagyságrendekkel nyugodtabban várnám a szezonkezdetet.visca el barca írta:fogták volna a 160 millát amit elvertek suarezre (+sanchez+cesc) vehettek volna belőle egy komplett védelmet. két belső védő 80-100, szélső védő 20, meg futotta volna egy reusra oszt jónapot.
Egyébként nem értem ezt. Innen otthonról olyan logikusnak tűnik mindez, hogy hogyan kell(ett volna) elosztani a pénzt a csapatrészek erősei között, erre a támadó részre elköltenek egy valag pénzt, ahol igazából nem voltak súlyos problémáink. Oké, Messi már nem a 2009-es Messi, de egy kis szerkezetváltással a terhet át kellett volna adni Neymarnak és Alexisnek, akik a VB-n is bizonyították, hogy szenzációsan oldanak meg nagyobb feladatot annál, minthogy a vonal mellett futkározzanak fel-alá.
A középpályánk pedig abszolúte megvolt, Xavi el, Rafinha be, Fábregas adogasson. El akart menni, mert nem becsülték itt eléggé? Elé kellett volna tenni egy szerződést, amitől leesik a székről, és megmondani neki, hogy "öcsém, eljött az időd, kellesz nekünk". Ehelyett teljes kérdőjel lett a kp is.
Védelem pedig még mindig sehol. Jön Matyiő? Piqué, Bartra, Masch és Matyi. Igazából ez így vicc kategória, de ha Zubiék következetesen dolgoznak, márpedig miért is ne tennék, akkor így is fog kinézni a védelmünk. Szegény Mascherano így viszont nem biztos, hogy sokat védekezőközéppályáskodhat (ez a szó alá lett húzva pirossal, nem is értem, hogy miért

Szóval eléggé sok ismeretlenes az egyenlet így, ahhoz, hogy jövőre igazán jók legyünk, nagyon sok mindennek kell bejönnie, már-már annyi dolognak kéne klappolnia, hogy csodaszámba menne. Az új emberek beválnak, Barca porontyok és igazolások egyaránt; a sérülések elkerülik a csapatot; a szerkezetváltás, ha lesz működni fog; rekordidő alatt összeszokik a csapat; stb...
Ebből a felsorolásból egyébként kiemelném a sérülések elkerülését, mert a pad az bizony rövid. Még ha érkezik is 2 védő, akkor is. Elől bárki lesérül, már egy kérdőjel Deulofeunak vagy egy Pedronak kell beszállnia, akinek már rég nem itt kellene fociznia. Középen ugyanez, Iniestát elkapja a nyavaja, akkor... Ezt a gondolatmenetet nem is folytatnám, fölösleges.
És ahogy kezdtem az egészet, otthonról olyan könnyű mondani. Nem is olyan rég felvetődött itt a fórumon, hogy Zubiék csak tudják, mi a jó a csapatnak, ők vannak ott, nyilván értenek hozzá. Régebben én is így gondoltam, mostanra eléggé megingott bennem ez a vélemény.
De oké, új korszak, persze, hogy sok a kérdőjel, lehet, hogy totál hülyének fogok kinézni, mert a csapat szárnyalni fog, én meg ennyire pesszimista vagyok. De valahogy amikor korszakváltáskor Deco, Eto'o, Larsson, Giuly, Belletti stb... jöttek, akkor több tudatosságot láttam az építkezésben. Dehát Txikiék tudták is, mifán terem a focista.