James lutri lesz az tuti, viszont az érkezése még nem vonja maga után rögtön DM távozását, bár elég sok hír szól róla. Viszont ugyanúgy keringenek hírek Khedira távozásáról (MU, Chelsea, Arsenal), Casmerio elment és Xabi is már jóval kevesebbet fog játszani idén (már ha marad, mert az ő távozásáról is volt 1-2 hír, bár szerintem ő még elférne bőven, jó az öreg a háznál), illetve Illara sem biztos, hogy el fogja érni azt a szintet, amire szükség lenne. Vagyis ha mondjuk a Herceg távozik, akkor 3 posztra lesz 6 vagy 7 ember (Modric, Kroos, Illara, Isco, DM, Xabi, (Hámesz)), ami valóban soknak tűnik, ugyanakkor elég sok meccse lesz a Realnak idén és az sem elképzelhetetlen, hogy Carlo a tavalyi sikeres szezon után új taktikát eszel ki, vagy legalábbis új formációt vezet majd be, amelyben bőven elférnek majd ezek a játékosok.
----------------------kapus----------------------
--------------------védelem---------------------
-------------------Xabi/Illara/Kroos--------------------
---------------Modric/Isco------Kroos/DM-----------
---Bale/James-----Benzema/James/Isco----CR/Jesé
Na már eleve CR és Jesé nem lesz bevethető ősszel, így ott akár James, Isco, DM is játszhat a szezon elején, illetve nincsen cserecsatár sem, szóval azt is el lehet képzelni, hogy ha mondjuk nincs Benzema (azért 60-70 meccses szezont nyilván nem fog tudni lehozni egyedül), akkor a helyén egy kicsit visszavontan játszhat James, Isco, vagy akár DM is, akik adogatják a labdát a két futóbolondnak a szélen. De az is lehet, hogy Xabi a 10. után távozik, csak még nem hozták nyilvánosságra, így Kroos az ő helyére érkezett. Szóval szerintem még felesleges pálcát törni a kolumbiai felett, mert még bőven lehetnek távozók, illetve a formáció is változhat. Egyszezonos játékosnak sem mondanám, mert aki jobban követi az eseményeket, az már azért találkozott a nevével a Portóban, vagy Monacóban. Az igaz, hogy a vb-n brutál teljesítményt hozott és valószínűleg ilyen jól nem fog szerepelni Madridban (?), de teljesen flopnak sem mondanám az embert, mert bőven jó játékos még így is. Az ára meg... Tényleg sok, de nem a mi pénzünket költik, állítólag bőven van rá keret, ugyanakkor üzleti szempontok is közrejátszanak a leigazolásában, hiszen például a Barcának sokkal nagyobb a rajongótábora Amerikában (Messi, Masch, Sanchez, Neymar és most Suarez miatt). Többek között Navas is ezért érkezett egyrészt, mondjuk a kapus kérdés még a Hámesz ügynél is érdekesebb, mivel López állítólag marad, viszont Casillas úgy néz ki, hogy távozni fog (amit én rohadtul fogok sajnálni, de be kell látni, hogy ő már túl van a zeniten, talán mindkét félnek jót tenne a váltás). Ha viszont Iker távozik, akkor Lópezt szétszedik a szurkolók Madriban, bár az is lehet, hogy Navas kezdőnek jött és Lópezé a kupa, végül is a padot elviseli az emberünk.
Amúgy szerintem ezzel nem jár jól a Real, Di maria volt a szezon legjobbja így barcás szemmel, erre most teszik ki. Még ha tavaly, akkor oké, de most ezt kicsit nem értem.
Itt nem is szakmai okok vannak, hanem inkább üzleti, mivel DM kb a fizetésének megduplázását szeretné. Mondjuk Carlo marasztalja, szóval szerintem bőven megvan a helye a jövő évi csapatban is, egyedül a szerződés hosszabbítás, ami bekavar.
szerk.: Közben James átment az orvosin, szóval hamarosan jön a hivatalos bejelentés is.