Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
baas11
Entrenador del Barça

2014.08.21. 14:11:36

Érdekes ez a Reus dolog.....ő ugye igazából úgy lett volna jó ha nem jön Suarez és egyszerűen elcseréljük Sanchezre !De nem így alakult....
-
Jelenleg viszont durva de nem fér be a kezdőbe szerintem ( Bus--Rakitic-Iniesta--Messi-Suarez - Neymar) legalább is így látatlanban, viszont ebből 4,5 pocizóban bevethető (vkp + center nem) ráadásul klasszisként...mind a támadó mind a középpályás sorban és ugye Rafinha támadó LE szerint, XAvi meg ugye nyáron távozik....ha tényleg 25-30 ért mozdítható csak meg kéne gondolni a jövő "Iniestaja" !
( csak ne essünk az R10 Eto'o Messi Henry szindrómába)

-
KOKE ?...remélem sokáig erősíti még az Atleticot!
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2014.08.21. 13:17:35

Elsőre ijesztően hangzott, de amint leülepedett kevésbé olyan borzasztó ez. Idén egész jól igazoltunk, egyedül az árakban lehetett volna faragni és akkor még beférne egy jobbszélső. Minden ponton meg vagyunk, egyedül középpályára kell majd ember ha Xavi távozik, de addig a nagy tehetségünk Halilovic is szépen fejlődhet és talán néha-néha kap majd idén is lehetőséget. Abszolút nem kell kongatni a harangokat. Én sokkal inkább a vezetőségnél tennék rendet, mert elég kiábrándító ez a sok botrány ami mostanság van, klub elnök feje is veszett, és továbbra is jönnek napvilágra jobbnál jobb sztorik és büntetések, ami csorbíthatja a klub hírnevét.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
noname
Llegenda del Barça

2014.08.21. 13:11:50

Remélem ez a brazil gyerek tényleg ügyes lesz. Mindenesetre most még lesz egy éve fejlődni. Amúgy engem annyira nem akaszt ki a transzfer tilalom. Tulajdonképpen mindenhol egész jól állunk. Mind2 kapus rendben van még évekig. Szélső védők terén Adriano, Alba rosszabb nem lesz, Montoya beválhat, a brazil gyerek meg rosszabb nem lehet, mint a jelenlegi Alves. A csatársor még mindig egész fiatal, igazából senki sincs onnan kifutóban, Deu is visszajön jövőre(ajánlom!), a kpn sincs még gond, ha Rafinha és Rakitic azt hozza, amit várunk tőlük, akkor még az is lehet h Iniesta fog padozni. Középső védő téren pedig létszámra bőven megvagyunk még vagy 2 évre(addigra Mathieu kezd majd gyengülni), jobb minőséget meg úgyse tudunk összehozni. Most a szokottnál jóval több Masia tehetség kopogtat a nagy csapatnál. Van most minden: védők mindenhova, középpályások és támadók is. Ha nem tudunk igazolni, akkor itt a remek alkalom h lenullázzuk a csapat tartozásait. Jelenleg vmi 200 millió euró a teljes tartozás, 2 év igazolás nélkül ezt gyakorlatilag lenullázza.

Szóba jött még Reus és Koke. Nos. Mind2 erősítés lenne, de egyikre sincs szükség jelenleg. Reus csak akkor játszana rendszeresen, ha Messi a kp-ra lenne visszavonva, de ebben az esetben a kpn már lenne annyi játékos, hogy ne kelljen még egy kp. Ugyanakkor Koke egy remek box-to-box kp, aki nem hiszem h sokat fejlődjön, de mindig lehet rá számítani.
Reust ha el lehet hozni tényleg ilyen max 30 millióért, akkor elhoznám. Egye fene.
A Fifa egy szégyen
mess2009
Director del Fútbol

2014.08.21. 11:54:25

tudom, hogy jósolgatni értelmetlen, de hát ilyenek vagyunk.... Suarez eltiltása és fellebbezése, CAS - ügye viszont engem arra inspirál, hogy az eltiltás fenntartását tartsam reálisabbnak.
B.Tamás cikkben foglalta össze a helyzetet, amit a fórum is tükröz - ha le számítjuk a szélsőségeket - de a lényeg a cikk végén van: kupákat nyerni és fiatalokat beépíteni netán generáció váltást végrehajtani nos ezek nem éppen összeférő dolgok. (egy azon évben!)
horybazs
Barça B

2014.08.21. 11:44:21

A La Masia-s cikkre reagálva.

Valóban minden évben van 1-2 tehetséges fiatal aki felkerül a nagyok közé, meg elmondják róla, hogy így meg úgy nagy király lesz. Emlékszem mikor Thiago eligazolt Münchenbe, Zubi azt mondta, hogy "Sergi Roberto a válaszunk".
Meg hogy bedobjuk-e a mély vízbe, vagy fokozatosan, stb.. Montoyát még most sem építettük be, pedig 3-4 éve az első csapat tagja. És közben szép lassan se Cuenca, se Krikic, se Tello, se Deu, se Gai Asulin, se Oriol Romeu, se Dos Santos fivérek, se Jeffren, se Thiago, se stb... Majd talán Rafinha.....

Inkább visszavettük a kineveltjeinket (Jordi Alba, Fabregas), de ez sem igazán jött be. Pedro és Busquets felhozatala óta nem volt egy fiatal sem aki beépült volna (ha volt akkor javítsatok)
Emiatt érzem halványabbnak a Mes Que un Club jelszót, nem a szponzorok miatt.

Ugyhogy ha az átigazolási tilalom alatt a fiatalokra támaszkodnunk, ahogy a cikk írja, akkor az sem jó előjel, az elmúlt 2-3 évből kiindulva. De próbálok optimista maradni! (majd Tajti Matyi)
Visca el Barca!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára horybazs 2014.08.21. 11:55:11-kor.
"A dicséretekkel nem sokra mész, ellenben a pofonok, amiket kapsz, jó útra téríthetnek. A kritikák nem befolyásolhatnak negatívan, csakis arra használhatod őket, hogy fejlődjél." Dani Alves
Feast4
Director del Fútbol

2014.08.21. 09:43:45

ZBarca írta: Aidar: "Megszületett a megegyezés Douglas ügyében, már csak a papírmunka van hátra. Pénteken, vagy hétfőn bejelenthetjük. Egy év kölcsön, utána csatlakozik a Barcához" [uol]
Na pl. ezt se értem. A brazil védők híresen olyan jók, hogy ott kell hagyni és 0 európai tapazstalattal idehozni. #-o Meg kéne venni és ha mindenképp úgy van elnyomni kölcsönbe egy spanyol középcsapathoz vagy mit tudom én hollandiába vagy ilyesmi, legalább szokja a közeget. 24 éves és még ott játszik... Annyira nel lehet nagy spiler. Én egy meccsét láttam felvételről amikor szóba került. Annyit látok benne, hogy gyors. Ennyi.

Kováncsi leszek mi lesz ezek után. Legalább két igazolást csinálni kéne még a jövő évre tekintettel, de teljesen biztos vagyok benne, hogy a vezetőség úgy gondolta eltörlik a büntetést. Erre utal az is, hogy a pénzügyi fair play határára sodródtunk. Szerintem úgy gondoltál he nem elég majd veszünk még valakit télen. Az inkompetencia teljes példáját látom!
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.21. 09:33:05

Aidar (a Sao Paulo elnöke): "A Barcelona megvásárolja Douglas-t, majd egy évre kölcsönbe visszaadja nekünk. 2015-ben megy majd Spanyolországba" [lancenet]

Aidar: "Megszületett a megegyezés Douglas ügyében, már csak a papírmunka van hátra. Pénteken, vagy hétfőn bejelenthetjük. Egy év kölcsön, utána csatlakozik a Barcához" [uol]
Kép
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.08.21. 09:31:54

Nyilván a következő héten lesz még 1-2-3 igazolás attól függően, hogy érkezik-e az illető, vagy mindjárt megy kölcsönbe. Kényszerhelyzetben igenis lehet fordítva ülni a lovon. Nem azt nézni, hogy milyen posztra kellene valaki, hanem azt, hogy ki az a klasszisjátékos, akit hirtelenjében eladnak nekünk elfogadható áron. Aztán majd LE feladata lesz a készletből jó csapatot formálni, a vezetőségé pedig, hogy lepattintsa a felesleges embereket. A jobbhátvéd - kérdést meg láthatóan másképp ítéli meg LE, és másképp a szurkolók. A formációt illetően úgyis az edző dönt. Legfeljebb ha nem jönnek az eredmények, kénytelen lesz az elképzelésén változtatni.
krisztiantobias
Barça B

2014.08.21. 09:09:58

Amúgy ha lehetett volna választani, hogy a jelenlegi Suarez + Vermaelen + Mathieu igazolás legyen, vagy mondjuk Mandzukic - Hummels - Marquinhos akkor talán az utóbbit választom, de nem vagyok benne annyira biztos. (főleg hogy akkor maradnia kellett volna Sancheznek)
Subinho
Director del Fútbol

2014.08.21. 08:35:56

Pont az esetleges büntetés miatt kellett volna előrelátóan az alábbiak szerint igazolni:
1., Song és Alves mindenáron el! Pótolni csak Alvest kellett volna (Mascherano miatt) és a helyére egy fiatal jobb oldali védőt (nem Cuadrado, aki nem védő!), mint pl. Danilo (akit pl. Dunga most be is válogatott, pont Dani helyére...)
2., Középhátvédnek vagy Matyi, vagy Verma, de semmiképp mindkettő és egyikük helyett bármi áron egy stabil kezdő védő, vagy egy fiatal tehetség (ez lett volna a Benatia, Marquinhos, Mangala vonal) és nem Suarezre kifizetni 81 milliót!!!
3., Ha középcsatár kell LE-nek, akkor olcsóbban kellett volna keresni valakit, vagy letornázni Suarez árát... DE ettől most vonatkoztassunk el, mert ha ő kellett és ennyiért, akkor arra elvileg meg volt a pénz Alexis és Cesc árából...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.08.21. 08:15:58

palesz77 írta:Viszont ezzel a hsz-el egyetértek, Bartoék tuti úgy készültek, hogy igazolhatunk majd - sőt, szerintem még most is erre alapoznak, mert szerintük majd a CAS biztos eltörli a büntit -, úgyhogy még jobban jártunk a dologgal így, mintha az átigazolási szezon után derült volna erre fény..
Szerintem meg pont arra készültek, hogy nem törlik el. Azért ne nézzük már a vezetőséget teljesen hülyének! Nekik úgy kellett cselekedniük, hogy a legrosszabbal kellett számolniuk. Most gondoljunk bele, 8 új ember érkezett (Haliloviccsal együtt), ill. 1 még fog érkezni... Ezek közül pl. a kapuskérdésben tisztán látszik, hogy a tutira ment a klub. Alapesetben nem lett volna szükségünk 2 ilyen kapusra, de bebiztosították a csapatot arra az esetre, hogy mi van akkor ha Ter Stegen nem válik be. Az áruk sem véletlenül centre pontosan ugyanannyi. A középhátvéd kérdés ugyanez. Abban biztosak lehetünk, ha mindenki egészséges lesz, akkor egy ember nagyon keveset fog játszani a csapatban.

9 játékos érkezése mit jelent, ha nem azt, hogy felkészültünk a büntetésre? Szemmel láthatóan túl lettünk biztosítva. Azt hiszem ennek az ellentettjét felróni a vezetőségnek egyszerűen irreális.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.21. 07:44:13

S.Agüero írta:Borussia Dortmund have offered winger Marco Reus to Barcelona to avoid that the German player joins Bayern Munich. [sport]
Kroos, Falcao, most Reus.. Lassan Zubi felesleges lesz, mert minden csapat megkeres minket, hogy vegyük már meg a legjobbjait.. :lol:
MatyiG
Adminisztrátor

2014.08.21. 03:38:25

Azért azt ne hozzuk ki a dologból, hogy nem jártunk rosszul... :mrgreen:

Borussia Dortmund have offered winger Marco Reus to Barcelona to avoid that the German player joins Bayern Munich. [sport]
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.20. 21:37:34

GonzalezRaul írta:Megköszönhetitek, hogy 1 nap alatt megkaptátok a választ, hiszen így maradt még esélyesek igazolni. Igazából ezzel jól jártatok. Ha október 8-án tudtátok volna meg rosszabb lett volna.
Na, én most értem haza, és őszintén bevallom lusta voltam átolvasni a sok hozzászólást, de a párból amit átolvastam látom, hogy teljes a pánik sokaknál.. :D Nem is nagyon értem amúgy, mert erre számítani lehetett, de igazából nem lepődtem meg.

Viszont ezzel a hsz-el egyetértek, Bartoék tuti úgy készültek, hogy igazolhatunk majd - sőt, szerintem még most is erre alapoznak, mert szerintük majd a CAS biztos eltörli a büntit -, úgyhogy még jobban jártunk a dologgal így, mintha az átigazolási szezon után derült volna erre fény.. Így még akár le lehet zsírozni nagyobb erősítést kölcsönadással, aztán majd jövőre csatlakoznak az illetők - Koke! 8) Ha meg esetleg mégsem igazolunk már senkit, csak Douglast, akkor is örülhetünk szerintem, mert így is hoztunk kb 7-8 embert, pedig úgy tűnik ezt sem lett volna igazából szabad..

Meg amúgy a B csapat is jelenleg hál istennek tele van olyan játékosokkal, akik jövőre már bőven bevethetőek lesznek, szóval ha nagyon ég a ház, akkor onnan is csemegézhetünk arra az egy évre. Ebben az esetben kupákat nagyon nem fogunk nyerni, de legalább beépítjük őket, lehet sokat nyernénk vele hosszútávon..

Úgyhogy őszintén megmondom én annyira nem aggódok most emiatt az eltiltás miatt. Legalább lesz egy nyugodt nyarunk.. :mrgreen:
Sanama
Llegenda del Barça

2014.08.20. 21:22:44

Hat en csak abba gondolok bele, hogy most letszamban meg vannak hatul a jatekosok, de minoseg az kerdojel. 2ev mulva egyik se lesz fiatalabb, alves valoszinuleg elmegy, marad 1 jhv montoya. marad mellette kozepen egy 33 eves matyio, egy kitudja milyen pique, es a tobbi.
a kozeppalyan meg akkora lyuk lesz, mint egy haz. 2 eppkezlab jatekos lesz iniesta es rakitic. Elobbi mar akkora 32 eves lesz, rafinha meg szinten kerdojel.

Semmi bajom nem lenne, ha a vedo kerdest hosszu tavu jelleggel lett volna megoldva, illetve a kp-n xavi helyett jott volna valaki, aki jovore valtana. De igy eleg nagy bajban lesz a csaapat, ha nem lehet majd igazolni.
Chino
Llegenda del Barça

2014.08.20. 21:02:34

Messithebest írta:
player10 írta:...
nagyon jó kis írás és sok mindenben egyet is értek de abban viszont nem hogy ez a Douglas gyerek megoldás JHV-nek.. előbb kezdetném Montoyát mint őt...akkor már inkább maradjon Dani... egyébként tényleg, JHV posztra kell egy ember(Cuadrado vagy senki nálam) és Xavit kell akkor pótolnunk jövőre, ez megoldható úgy hogy igazolunk és kölcsönben ottmarad a jelenlegi klubjánál. Koke lenne nálam a No1. Csatársor talán kicsit hiányos, de ha Munir bizonyít a B-ben idén + Duli visszajön akkor jövőre ott is megvagyunk.

Pánikra viszont valóban semmi ok és ebben maximálisan egyetértek, talán soha nem igazoltunk egyszerre ennyit.
Én kicsit szélsőségesnek érzem Sanama véleményét, de player is túlzott szerintem. A csatársor az tiszta, azzal még évekig elvagyunk. Ha Messi pedig menne is, ott van Munir, még nem tudni mi lesz Deulofeuval, szóval ott nem érzek káoszt. Azt a csapatrészt, ha igaozlhatnánk sem hiszem, hogy piszkálnánk.

Koket nem értem miért kellene annyira. Most van egy Ini-Rakitic kezdő, ami nagyon erős, cserének Rafinha és Xavi (+SR) itt, a cseréknél lehetne majd jövőre változtatni. Ha Halilovic rendben fejlődik akár ő is megoldás lehet. Denist két évre adtuk kölcsön, és ha tudja azt nyújtani a B-ben még az is lehet, hogy azt lesz nehéz necces kiválasztani, hogy a 3 fiatalból ki kezdjen. De Rakitic még akkor is ott lesz és Ini se vonul vissza 32 évesen.

A védelem már más tészta. Oda igenis kellene jövőre valaki. Középen, ha Bartra beválik, amire minden esély megvan félig-meddig OK. Mellé pedig mindenki csak a nyugdíjas Mathieu-vel jön, legalábbis az elégedetlenek közül. Azért egy 32-33 éves kh még messziről sem nyugdíja, ráadásul ott egy Vermaelen is, aki 2 éve még top-védő volt. Ha a sérülések elkerülik, könnyen stabil kezdő lehet.

Én inkább a szélső védő miatt izgulok. Oda mindenképpen kellene valaki. Akár úgy, hogy ott hagyni egy évre, akár elhozni, nem tudom mennyi pénzünk van még, de ha a fifa fair play tényleg nem akadályoz akkor zsebbe kell nyúlni, nincs mese, jövőre úgyis csak növekedhet, mert nem költhetünk.
Már csak azért is gond Alves gyenge védőmunkája, mert mind Vermaelen, mind Mathieu akik gyorsabbak a "bal oldalon" helyezkednek el, míg Piqué és Bartra játszik "Alves felé" akik pedig elég lassúak, így sokkal könnyebben lefutja őket egy támadó, főleg ha lendületből érkezik. (lsd. Bartra vs Bale)

Ráadásul szerződést se hosszabbíthatunk az eltiltás értelmében, úgyhogy ha Alves megtáltosodna se oldódna meg a problémánk. Aki pedig arra számol, hogy majd jön Patric a B-ből, már mondom, hogy jobb ha nem lelkesedik.
Forca Barca!!!!
Kash
Entrenador del Barça

2014.08.20. 21:01:34

Nem a lehetőségeket kell számításba venni, hanem inkább azt, hogy hogyan jöhetünk ki ebből a büntetésből. Átigazolások hiányában a kövektkező szezon botrányos lesz, hasonló, mint utóbbi, és az azt követő szezon is pocsék lesz. Vagy pedig az ezt követő 2 szezon jól fog sikerülni (minimum 1 kupa) és mindenki happy, aztán meg már igazolni is birunk. Én Bartrat már nem tartom zöldfünűnek, nekem már bizonyított, szóval Vermaelen, Mathuei, Piqué, Bartra és Mascherano, ez 4+1 középső védő.
Első olvasásra hogy "2016-ig nem igazolhat a barca" engem is letaglózott, de később, tiszta fejjel átgondolva a dolgokat annyira nem vészes.
Kép
player10
Barça B

2014.08.20. 20:43:34

Erxy írta:
player10 írta:....
Nem olyan szörnyű a helyzetünk, de azért pár dologgal vitatkoznék.
Jobbhátvéd kérdés: ott komoly problémánk is lehet. Azt írod, hogy valaki a B-ből, de sajnos nincs olyan arc ott akit akár majd 1 év múlva a felnőtt csapat kötelékében látok.
Godswill-nek hívják a jobbhátvéd tehetségünket, de neki még nagyon távol van a felnőtt csapat, egyáltalán nem áll rá készen.
Alvesnek egyébként 1+1 éves szerződése van, szóval számszerileg nem biztos hogy hiányban leszünk. Viszont hogy még 2 évig nem akarom Alvest látni játszani, az tuti.
Vagy odaadjuk Montoyának a posztot és bízunk abban hogy felnő a feladathoz.

Középhátvédnél meg fene tudja, lutri az egész, ezt a transfer ban előtt is így gondoltam. Kitudja Piqué milyen formát hoz, kitudja Vermaelen milyen formát hoz.. kitudja hogy Bartra hogy fejlődik tovább, kitudja mikor lassul be Mathieu.
szóval elég sok a kérdőjel..
Őszinte leszek Veled Erxy, Douglast soha nem láttam játszani, viszont a Montoya-Adriano kettőst sokat és ha velük kell versenyeznie, az nem jelenti azt, hogy Nálunk fog futkározni az új Cafu, vagy a pályája csúcsán lévő Maicon, vagy Alves, de szerintem pánikra nem ad okot. (Főleg, hogy volt már Douglassal Henrique-s párhuzam, vagy akár Cacares-es: szeritnem ők sem feltétlenül fürödtek volna be, főleg utóbbi, legalább kiegészítőként, az uruknál, a sevillánál és a juvénál is fix a helye, nálunk lehetőséget is alig kapott - tudom, hogy amikor meg igen, akkor nem ért vele. De simán lehet, hogy most meg valaki majd fog. Ha meg nem, akkor még mindig bomba erős a keretünk, illetve a világon a legjobb az utánpótlás, lehet majd a taktika változik kicsit a kerethez….)
Illetve a sok 'ki tudjára' reagálva: ki tudja, hogy nem fog élni egyik fiatal sem a talán soha vissza nem térő lehetőséggel és teljesedik ki rögtön?

Plusz én is azt írtam, hogy remélem még igazolunk idén - név szerint Cuadrado-t említettem, akivel egyébként szerintem áttérnénk sok esetben a 3-4-3-ra, de ez másik post… -, de mint Te is írtad még akár Alves is maradhat, plusz a bal oldal akkor is megvan, ha csak Albát és Mathieut vesszük oda, és talán Patrick-ot a B-ből.

Akit meg Te írtál, Godswill, nem emlékeztem a nevére, de már olvastam róla… 3. vagy 4. hátvédnek kell lennie az adott poszton kezdésnek, azért az nem rögtön mély víz…

Viszont nem vitatkozni akarok, csak gondoltam, hogy nem rossz, ha nem mindenki csak puffog, idegeskedik, mert így sem olyan szörnyű a helyzet, plusz még van 10-11 nap igazolni...
krisztiantobias
Barça B

2014.08.20. 20:38:42

Bünti miatt érdemes most tényleg rámennünk Cuadrado-ra és gyorsan eladni legalább Songot, hogy akkor már a Fair play miatt ne bűnhődjünk. Ha ez nincs, akkor a 2015/16os szezonban nem lesz jobbhátvédünk vagy Alves olyan szerződést harcolhat ki amilyent akar
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.20. 20:29:34

player10 írta:....
Nem olyan szörnyű a helyzetünk, de azért pár dologgal vitatkoznék.
Jobbhátvéd kérdés: ott komoly problémánk is lehet. Azt írod, hogy valaki a B-ből, de sajnos nincs olyan arc ott akit akár majd 1 év múlva a felnőtt csapat kötelékében látok.
Godswill-nek hívják a jobbhátvéd tehetségünket, de neki még nagyon távol van a felnőtt csapat, egyáltalán nem áll rá készen.
Alvesnek egyébként 1+1 éves szerződése van, szóval számszerileg nem biztos hogy hiányban leszünk. Viszont hogy még 2 évig nem akarom Alvest látni játszani, az tuti.
Vagy odaadjuk Montoyának a posztot és bízunk abban hogy felnő a feladathoz.

Középhátvédnél meg fene tudja, lutri az egész, ezt a transfer ban előtt is így gondoltam. Kitudja Piqué milyen formát hoz, kitudja Vermaelen milyen formát hoz.. kitudja hogy Bartra hogy fejlődik tovább, kitudja mikor lassul be Mathieu.
szóval elég sok a kérdőjel..
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2014.08.20. 20:23:08

player10 írta:...
nagyon jó kis írás és sok mindenben egyet is értek de abban viszont nem hogy ez a Douglas gyerek megoldás JHV-nek.. előbb kezdetném Montoyát mint őt...akkor már inkább maradjon Dani... egyébként tényleg, JHV posztra kell egy ember(Cuadrado vagy senki nálam) és Xavit kell akkor pótolnunk jövőre, ez megoldható úgy hogy igazolunk és kölcsönben ottmarad a jelenlegi klubjánál. Koke lenne nálam a No1. Csatársor talán kicsit hiányos, de ha Munir bizonyít a B-ben idén + Duli visszajön akkor jövőre ott is megvagyunk.

Pánikra viszont valóban semmi ok és ebben maximálisan egyetértek, talán soha nem igazoltunk egyszerre ennyit.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
barca0000
Jugador del Barça

2014.08.20. 20:09:43

Sanama írta:Két kimenetel lehet.
1. Nem hozunk senkit, de akkor a következő években semmit nem nyer a csapat.
2. Zsebbe nyúlnak, hoznak még 1 kp-t és 1 jhv-t, számolva az esetleges fair play büntivel, de akkor legalább 2 év múlva is versenyképes a csapat. Idén pedig a 2 új embert kölcsönben hagyni jelenlegi csapatánál.

Mást nagyon nem tudok elképzelni.
Az nem merül fel benned hogy esetleg az utánpótlásból fel lehet hozni valakit? Van nagyon sok jó játékos akiknek jól is jöhet ez a büntetés!Samper,Halilović,Ié,Sandro,Bagnack,Grimaldo,Adama akár már idén is vállalhatnak kisebb szerepet a csapatnál. A kölcsönből vissza jöttek Denís Suárez és Deulofeu is jó erősítés lehet jövőre. 8)
player10
Barça B

2014.08.20. 20:08:04

Te jó ég, mindenki milyen negatívan lát mindent, csak a puffogás…

Kapus poszton - elvben - rendben vagyunk évekre, tehát ez ok.

Védelemben mindenki marad, nem engedünk el senkit, jövőre csak egy Douglas - Alves csere, közben Bartra egy évvel rutinosabb lesz, felkerül végleg Ié, meg egy szélső hátvéd pluszban és tökéletesen rendben leszünk. Az olyan fárasztó storykat, hogy a nyugdíjas Mathieu nem tudja majd vezetni a védelmet, meg hagyjuk már. Egyrészt nem egyedül lesz, másrészt nem egy évre igazoltuk, harmadrészt nem 46 éves lesz jövőre, negyedrészt annyi, hogy szerintem csak az sírt az igazolása miatt, aki soha nem látta játszani: sokoldalú, határozott, gyors, erős, magas és mindezek mellett nagyszerű jellem. Ez a viselkedéséből, nyilatkozataiból, gesztusaiból eléggé átjön, de mondjuk nem ez akar lenni a fő mondanivalóm…

Douglas, Montoya, XY fiatal (jobb, vagy bal), Adriano, Alba és esetlegesen Mathieu szélre.
Középen meg: Pique, Bartra, Vermaelen, Mathieu, Ie és esetlegesen Mascherano.

Csatársor elképesztő lesz így is: Messi, Neymar, Suarez, plusz Pedro, szükségszerűen Rafinha, visszajön Deulofeu egy év plusz rutinnal a La Ligából, plusz felkerül végleg Munir (úgyszintén egy évvel idősebben, rutinosabban, a felnőttekkel való egy év edzés után..), plusz Adama és talán még Dongou. TÖKÉLETES! (Annyi, hogy én idén örültem volna egy a zenitén túllevő egykori extraklasszisnak, aki lehetett volna az új Larsson, aki örül, ha csak pár perc jut neki és hogy szinte nálunk fejezheti be - nálam Klose lett volna a nyerő, de itt nem is a név a lényeg…)

És akkor a középpálya: Inieste, Rakitic, Sergio Busi, Masch, plusz Rafinha és Halilovic. Meg ha nagyon muszáj, akkor Sergi Roberto… (Én se nézek ki belőle sokat, de szerintem ne kérdőjelezzünk meg valakit, aki játszott Pep, Tito, Tata, LE és a világ további legjobb utánpótlás edzőinek a kezei alatt - a felnőttben és a B-ben, illetve az Ifiknél is -, tehát valószínüleg oka van annak, hogy ott van…) Tehát az egy szem (korántsem jelentéktelen, sőt) legendás, de már a csúcson túllevő Xavit kell pótolni (meg a távozó Alvest), de közben visszajön Deulofeu, felkerül végleg Ié, Adama, Munir, Dongou, esetleg Sandro, meg egy szélsőhátvéd, plusz jön Douglas és még most is van 11 nap, simán lehet igazolás.

Szerintem lesz is - Cuadrado lenne még mindig a legjobb opció -, de adott esetben LE mégis számolni fog Songgal és akkor sincs semmi veszve. Annyi, hogy akkor nem el (főleg nem ingyen), hanem csak kölcsön kell adni, és jövőre úgy jöhet vissza, hogy játékban van. Az Arsenalban nagy kártyás volt, a MU is akarta, meg talán a Milán is, nálunk sem tiltakozott edző, elnök, technikai vezető, illetve nem is rá kell építeni a csapatot…

Akkor így néznénk ki jövőre, ha idén már nem is igazolunk (nem idén, hanem úgy, hogy sok játékos plusz rutint szerzett, jobban össze vannak szokva, lejártak az eltiltások stb…):

'A': MTS - Douglas, Pique, Mathieu, Alba - Rakitic, Masch, Ini - Messi, Suarez és Neymar.
'B': Bravo - Montoya, Bartra, Vermaelen, Adriano - Halilovic, Busi, Rafinha - Deulofeu, Munir és Pedro.
Plusz: Ié, szélsőhétvéd a B-ből, Sergi Roberto, Adama és Dongou (meg ugye Song akár).

Ha meg még jönne egy kp, vagy Cuadrado, akkor maga lenne a Mennyország.
Úgyhogy, csak semmi pánik, de főleg ne legyen idegeskedés.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára player10 2014.08.20. 20:10:10-kor.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.08.20. 19:40:37

visca el barca írta:
2. Zsebbe nyúlnak, hoznak még 1 kp-t és 1 jhv-t, számolva az esetleges fair play büntivel, de akkor legalább 2 év múlva is versenyképes a csapat. Idén pedig a 2 új embert kölcsönben hagyni jelenlegi csapatánál.

aha. tehát ha megvesszük kokét meg XY-t akkor mindent nyerünk, ha nem akkor semmit.
Hát nagyjából igen, legalábbis 2év múlva biztosan, azt kihagytam. Nem hiszem, hogy majd 2 év múlva egy 33 éves Mathieu vezérletével és egy lyukas középpályával bárhol versenyben lehetnénk.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.08.20. 19:33:11

aha. tehát ha megvesszük kokét meg XY-t akkor mindent nyerünk, ha nem akkor semmit.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése