Ami még kulcs volt az impotens támadójátékunkban, az a lecsorgó labdák begyűjtése, illetve nem begyűjtése. Egész meccsre nincs statom (ha valaki talál ilyet linkelje már be), de a 85. perctől a saját harmincunkon belül konkrétan 0 (nulla, tegnapikapuralövésünk, zéró, nuku,) labdát sikerült megszereznünk. Vártam hogy majd a végét meghúzzuk, de ahelyett hogy nyomtunk volna, kergettük a labdát a saját térfelünkön.
LE lekapta Neymart (így kell!), hogy aztán a brazil tesztelhesse a malagai vendég kispad körüli gravitációt egy galacsinnal. Persze Jr. tett róla hogy működjön, jól földhöz sz@bta.
13 szabálytalanságból a fele szinte teljesen felesleges és elkerülhető lett volna.
Aztán itt van ez a jobb támadó szélső területe a pályának. Én nem tudom mi van ezzel, de bárki arra téved, egyszerűen nem tud beadni se bepasszolni. Pedig tegnap sokan tévedtek arra. Rövid, hosszú, árnyék, blokk, már csak a luft hiányzott, szerencsére az nem volt. Kivéve a másik oldalon Pedrónál, ami nálam fixen a meccs megmozdulása. Mert azért valljuk be, ilyen kivételes kivitelezést nem minden hétvégén látni focipályákon, még az imádott MB1-ben sem.
Dougles barátunkon meg azt láttam, mint amikor 14 évesen elvittek junior csapattal. Felmentem pályára, néztem jobbra, néztem balra, néha jött egy laszti hát belerúgtam, de lényegében tippem nem volt mit kéne csinálnom.. Helyette inkább futottam egy csomót. Magyarul az első meccses lámpaláz tüneteit véltem felfedezni. És bízom benne hogy lámpaláz volt, mert ha ennyit tud akkor gáz van. Többször bevágták mikor Iniesta mondta neki egy eladott labda után hogy: "Dougles, rúgd fel inkább". Közben pedig mutogatott háta mögé Malaga kapu és kispadok közé felé. Aztán persze ki tudja.. Mivel nem olvasok szájról spanyolul, lehet ezt mondta: "Dougles, prego kérjél cserét izibe!"
Nem értek az ilyen stratégia hadműveletekhez (sem), de lehet Xavit meg lehetett volna próbálni hogy kicsit többet legyen nálunk a labda. Mármint minőségben, mert a 69% így is szép.
Két szögletünkből kontráztak le minket úgy, hogy az elvégzése után a laszti nem került beljebb oldalvonaltól mint öt méter. Ez a halálom, rendszeresen elbőgöm magam.. Gondolom a belső védőink meg ugyanilyen rendszerességgel anyáznak a 80 méteres visszasprint közben.
Bravo jó volt, ismét klín sit.
But all in all it was a big sit.
Tabellát vezetjük, ez a lényeg. Visca el Barca!