Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Nem kell feltolni őket a kapu elé, tényleg nem tudom máshogy elmondani, mint hogy nézd meg a Modric-Kroos párost a Realnál. Bőven hagynak teret a csatároknak, védekeznek is, mégis elég kreatívan játszanak, nem csak oldalra dobálják ki a lasztit - persze csinálják azt is rendszeresen, csak néha "villantanak" is mellé valamit.Bob_Marley írta:Mindenki Suarezt várta meg hogy majd mi lesz, ennek a 3 embernek elől hely kell. Minek akarnánk bezsúfolni még jobban a területet, nem nagyon értem.
Ezzel nagyon nem értek egyet. Nagyjából működőképes a rendszer, s a csatárokra felesleges rátolni még a középpályásokat. Teljesen jó ez így, hogy stabilabb a védekezés. Nem nagyon értem miért lett most nagy divat rámenni a középpályásokra, értettem múltkor is hogy te pl mit szeretnél, csak nem kivitelezhető. Vagyis lehet, abból lesznek a PSG elleni birka meccseink, ahol feltoltunk agyig mindent.....Jelenlegi kp feladat a rendeződés és támadásépítés és ami a legfontosabb, hogy pontosság. Mert ha eladjuk akkor továbbra is gondunk van.2. A középpályánk sokkal kreatívabb lenne, és lehet végre igazi Barcajátékot produkálnának így. Amolyan idei Real style, király középpálya "hivatalos" vkp nélkül..
1. Én ilyenre nem is gondoltam, csak az a lényeg, h Masch végre vkp t játsszon.palesz77 írta: Nekem azért nem, mert:
1. Így lenne egy gyors/fordulékony kh Masc személyében - bár lehet ez csak nekem fontos.![]()
2. A középpályánk sokkal kreatívabb lenne, és lehet végre igazi Barcajátékot produkálnának így. Amolyan idei Real style, király középpálya "hivatalos" vkp nélkül..
Nekem azért nem, mert:bence-barca írta:Nálam Masch lenne Rafinha helyett a kpn, védelemben meg Pique. De mindegy is, mi erről nem döntünk.
Nálam Masch lenne Rafinha helyett a kpn, védelemben meg Pique. De mindegy is, mi erről nem döntünk.palesz77 írta: Amúgy én ma újítanék kicsit - úgyse -, és a kezdőm olyan lenne, hogy:
MAtS; Montoya-Bartra-Masch-Alba; Rafinha-Rakitic-Xavi; MSN
Mathias sérült, szóval ő alapból kilőve.zola8787 írta:Stegen - Montoya (Douglas), Bartra, Matyiő, Adriano - Masch - Rakitic, Xavi - MSN
Ne reménykedj, csak megmutatta nekik, hogy a Poolban milyen edzések voltak, ezután beállt a körbe passzolgatni.Erxy írta: https://pbs.twimg.com/media/B1sFKmsCEAEMa_K.jpg
viszont ma már végre gyakorolták a kapuralövéseket is!
Túl naív vagy, csak Suárez tanulta. A többiek nézik vagy körben állva passzolgatnak (kivéve Bartra és Douglas, akiknek már nincs mit tanulniuk).Erxy írta:https://pbs.twimg.com/media/B1sFKmsCEAEMa_K.jpg
viszont ma már végre gyakorolták a kapuralövéseket is!
https://pbs.twimg.com/media/B1sFKmsCEAEMa_K.jpg" target="_blankvisca el barca írta:Petr írta:Ezenfelül a körben lévő passzolgatást sikerült mesteri szintre fejleszteni, a kép tanúsága alapján csak ezt csinálták edzésen: https://pbs.twimg.com/media/B1sFHXhIEAMp0zu.jpg:large![]()
kész. ez itt már legenda.amugy vhol volt video a mai edzésről, természetesen ott sem csináltak semmit csak körben állva passzolgattak. felháborító, hogy ilyen szinten csak ennyire képesek.
Petr írta:Ezenfelül a körben lévő passzolgatást sikerült mesteri szintre fejleszteni, a kép tanúsága alapján csak ezt csinálták edzésen: https://pbs.twimg.com/media/B1sFHXhIEAMp0zu.jpg:large
Az a baj, hogy a lehető legerősebb összeállításban nem lenne benne Busquets, és valószinű Alves sem, helyette lenne Montoya és Busi helyett Mascherano VKP-ként, plusz Bartra középhátvédként. Busira rá férne egy kis pihenésPetr írta:Valamiért jó előérzetem van a mai meccsre, sokgólos győzelmet remélek. Tudom, nem vetíti elő a csapat jelenlegi formája, de kizártnak tartom, hogy háromszor egymás után befuccsoljanak, hiszek bennük. Érzésem szerint Suárez talál egy gólt és Neymar duplázik.
A madarak azt csicsergik, hogy a csapat a legerősebb összeállításával fog pályára lépni - talán ti is írtátok lejjebb -, nagyon kell a 3 pont, remélem ők is érzik.
Possible line-up (vs Ajax): TerStegen - Alves Bartra Mascherano Alba - Rakitic Busquets Xavi - Suarez Messi Neymar [as]
Possible line-up (vs Ajax): TerStegen - Alves Pique Mascherano Alba - Xavi Busquets Rakitic - Suarez Messi Neymar [md]
Ezenfelül a körben lévő passzolgatást sikerült mesteri szintre fejleszteni, a kép tanúsága alapján csak ezt csinálták edzésen: https://pbs.twimg.com/media/B1sFHXhIEAMp0zu.jpg:large
Kerethirdetés mikor várható? Kíváncsi leszek, hogy ki hogy marad bent, mert most van 5 szélső hátvéd, és 2 kh.. Masch szerintem középpályán lesz, mert ha nem, akkor ott nincs elég ember - legalábbis Lucho szokásos 1 kapus 1 kh 1 szélső védő 2 kp 2 támadó cserepadjához. Szerintem amúgy most Montoyara is kh-ként fog számítani Lucho a keretben, szerdán is ott játszatta elég sokat.BarcafanTomee írta:Az utazó keret:
Ter Stegen, Bravo, Masip, Montoya, Piqué, Bartra, Douglas, Jordi Alba, Adriano, Dani Alves, Rakitic, Busquets, Xavi, Rafinha, Mascherano, Pedro, Suárez, Messi, Neymar, Munir
igazad van, és lényeg hogy a játékosaink is úgy lépjenek a pályára hogy ne becsüljék le őket és ne érezzék úgy hogy tutira nyerünk, mert tavaly is sikerült minket megtréfálnia az Ajaxnak.Chino írta:Az biztos, hogy esélyesebbek vagyunk és remélhetőleg ezek után majd nagyon felszívják magukat a srácok, plusz lesz is tétje a meccsnek, nem úgy mint legutóbb.visca el barca írta:
kizártnak tartom h ez ajax megverjen. láthattuk, ők ua. játsszák mint mi, csak kevésbé hatékonyan. ha nincs náluk a labda, nem tudnak focizni. sztem nagyon sima lesz nekünk. legalább is remélem.
Azért azt se feledjük, hogy a PSG is csak egy X-et hozott le ellenük idegenben. Mondjuk a párizsiak az Apoel-el is megszenvedtek. Nyugodtan kaphattak volna egy hármast, csak a végén egy kiszenvedett góllal tudtak nyerni. Ez is tipikus, hogy ellenünk meg az életük meccsét hozzák.
Én igazán jobban félek az idegenbeli Ajaxtól, mint a hazai PSg-től. A hollandok legutóbb gyámoltalanul, szinte feltartott kézzel léptek ki a gyepre, otthon szerintem más lesz.
Ha csoportelsők akarunk lenni, muszáj lesz behúznunk, remélem Suarez otthonos környezetben hozza a már ott megszokott gólesőt.
Az biztos, hogy esélyesebbek vagyunk és remélhetőleg ezek után majd nagyon felszívják magukat a srácok, plusz lesz is tétje a meccsnek, nem úgy mint legutóbb.visca el barca írta:
kizártnak tartom h ez ajax megverjen. láthattuk, ők ua. játsszák mint mi, csak kevésbé hatékonyan. ha nincs náluk a labda, nem tudnak focizni. sztem nagyon sima lesz nekünk. legalább is remélem.
ZBarca írta:Miután kisírtuk magunkat a Real elleni vereséget követően, ideje a következő fontos meccsre koncentrálni, ami nem más, mint az Ajax elleni BL meccs idegenben. Én amondó vagyok, csak akkor temessük a csapatot, ha az Ajaxtól is kikapunk. Nem szabad mostmár a klasszikusra gondolni, a következő meccsek a fontosak. Addig is ne adjuk fel a reményt, lesz még combos csapatunk!![]()
VISCA EL BARCA
Ezzel 100%-osan egyet tudok érteni. Tipikus esete amikor valaki "húdejófej" akar lenni, és valahogy senki sem röhög.Alcantara írta:Őszintén szólva a lényeg eléggé sarkított ebben a cikkben szerintem (bár vannak találó elemzések is egyes játékosok felé), a stílus viszont enyhén szólva a legalja. A "jópofaságnak" tűnő fogalmazást inkább nevezném primitívnek.MessiNeymarSuarez írta:http://totelcamp.postr.hu/150gb?utm_sou ... mpaign=sec
Nem akarok reklámozni ,de most találtam ezt a cikket és szerintem egész jól leírta a lényeget.
Persze kinek-kinek ízlése szerint, nekem nem jön be ez a szakmainak legkevésbé nevezhető elemzés.
Szoktam olvasni az NSO-n ezeket a "totelcampos posztokat", vannak egészen jó írások is.
Őszintén szólva a lényeg eléggé sarkított ebben a cikkben szerintem (bár vannak találó elemzések is egyes játékosok felé), a stílus viszont enyhén szólva a legalja. A "jópofaságnak" tűnő fogalmazást inkább nevezném primitívnek.MessiNeymarSuarez írta:http://totelcamp.postr.hu/150gb?utm_sou ... mpaign=sec
Nem akarok reklámozni ,de most találtam ezt a cikket és szerintem egész jól leírta a lényeget.