Azt gondolom, objektívnak kell maradni, de úgyse tudsz. Én például azért nem, mert Messi játékát imádom, CR-é az én szememnek nem olyan kedves. Ebben közrejátszik az, hogy a kedvenc csapatom ősi riválisánál játszik, és Leo legfőbb riválisa is. Más stílust képvisel, de azért szemkápráztató, ahogy képes áttörni a védelmeket egy-egy villanással. Elsöprő futballista, mindenkit maga mögött hagy a lendületével, és félek (hajnesz írta:Egyik oldalnak sem adok igazat,mert nyilvánvalóan mindkét oldal lenézi az ellenfél sztárját(azok a divat fanok...),de mondjuk a másik oldal is teljesen lenézi Messit, és talán egymás hatására jöttek ezek a dolgok. Mindkettő játékos korunk egyénisége,ki-ki a maga müfajában,és ezt igy kell elfogadni. Azért utálni Messit,mert több aranylabdája van,az meg szerintem balgaság. Neki jobban kijött a lépés,ezért uafelonázni... nem kommentálom inkább. Nem az ő hibája,hogy rá szavaztak. De ugyanígy az egyéniségek közé sorolom Neuert is.Maga posztján a legjobb, a Bayernosok mégsem sírnak,hogy nem kapott aranylabdát.(hozzáteszem joggal,mert egy kapus nagyon ritkán kapja meg a bogyót,oda kell a csatárok,sztárok gyenge szezonja is)

Szerintem most azért jobb Messinél, mert sokkal motiváltabb, és elképesztő, mit képes kihozni magából. Ezért tűnik egy gépnek, mostanában tényleg nem normális, mennyi lehetőséget teremt a gólszerzésre. A Vb-n a szélről, kb 30-ról lőtt felsőkapufát, meggyőződésem, hogy be akarta rúgni, utána meg úgy rajzolta oda a csapattársa fejére a labdát kb. ugyanonnan, hogy csak szájtátva tudtam bámulni.
A lényeg: Kinek ez tetszik, kinek az. Abszurd, hogy egy átlag Barcás Ronaldót tartsa jobbnak, és az is, hogy egy átlag Madridista Messit.
Ők ketten mindenki felett állnak a labdarúgásban, ezért kizárólagos esélyesei az Aranylabdának sok-sok év óta. A díjazott kapus, akire gondolsz, meg Lev Jasin, a posztján máig az egyetlen, és ez valószínűleg így is marad.
szerk.: Cristiano nem atléta, ne keverjétek össze az atletikus alkatával és testével. Akit ma a fociban atlétának lehet nevezni, azok nagyjából az angol liga szélsői. Ne essünk át a ló túloldalára, neki hajszálpontos passzai, jó meglátásai, gyönyörű cselei és gyilkos lövései vannak. A Madrid-tábort ez a lefokozás egyébként nem csodálom, hogy idegesíti. Az, hogy pl. Koke kijelentette, hogy atléta, számomra nem sokat jelent. Könyörgöm, az Atléticonál játszik, elvesztette ellene a BL-döntőt, és pont ő az, aki csak szeretne úgy focizni, mint Ronaldo, mert sose fog.