bence-barca írta:ZBarca írta:
Akkor inkább kijavítom magam, a cselei egy része bejön. És én igazából elismerem Roncit, de az oldalvonal melletti biciklicselekkel nem szokott sokra menni.

Basszus, nehogy már az legyen a baj, h cselezgetik.
Pont nekünk, akik a spanyol foci mellett tesszük le a voksunkat, kellene azt mondani, h milyen szép cselek. Értem én, h megcsinálja a biciklit és ha hátrapasszolja vagy nem lesz gól mondhatni nem ért semmit, de hát akkor a cselek 95%a ilyen. Neymar, Messi mind nyomatja a cseleit mégse lesz mindig belőlük semmi. Akkor Neymar esernyője is értelmetlen vagy Messi szlalomja, amiután mondjuk nem tud megjátaszani senkit elől és hátrapasszol? Ezek a cselek nem mindig arra mennek, h gól legyen belőle. Hanem, hogy színezzék a játékot, ezért szép. Legyen az egy biciklicsel CRtől, Neymartól vagy Munaintól.
Szerintem és ezt tényleg nem támadólag írom, csak annyian mondják ezt és én sose értettem. Tipikus, ha itt csinálná ezeket a cseleket úgy olvadnának el egyesek, mint most Neymar finomságainál.

Én tényleg nem akarom Cr-t szapulni vagy bármilyen érdemét elvonni, de hasonlítsd össze a korábbi Cr-t és a mostanit. Kihangsúlyozom nem azért írom mert Madridban játszik, de még a manchesteri évei alatt öröm volt nézni a játékát. Látványos volt és könnyed, a válogatottban szintén. Ez mára, ha lehet ilyet mondani, leegyszerűsödött, gépiessé vált. Tisztelem az elszántságát és profizmusát (bár néha ez már negatív irányba megy át) viszont én sokkal szívesebben látnék egy olyan CR-t, aki tényleg "játszik".
Messi játéka visszaesett, de várható volt, hogy nem lehet ugyanazt a színvonalú szintet hozni 8-10 év után is. Ennek ellenére még mindig ott van az első-második (ez úgy gondolom szimpátia kérdése) helyen. Az a játékintelligencia, és kreativítás még mindig ott van benne. Nem pörgeti a f...-án a labdát, sosem volt ilyen, de azok a szólók, védelem mögé bepöckölt labdák a szememben többet érnek, mint a biciklicsel és futok utána.
Nyilván lehet youtube videokat hozni, hogy Cr is csinál szép cseleket, de kb ugyanannyit lehetne (ha a realt nézzük) Modric-tól vagy Kroos-tól is.
Arról pedig annyit, hogy ha ezeket a cseleket nyomná itt elolvadnánk csak Alexist tudom felhozni. Ő is kb. ugyanezeket csinálta csak nem voltak meg azok az adottságai hozzá, mint a portugálnak. És nem emlékszem, hogy itt olvadoztunk volna.
Én amúgy Neymaron érzem, hogy akár 1-2 éven belül befogja, akár meg is előzi az eddigi két letaszíthatatlant. Látszik a folyamatos fejlődés rajta, már az eredményességére sem lehet panasz. Mind a klub, mind a válogatott teljesítménye egyre jobb. Remélem nem reked meg és tovább megy ezen az úton, de azért az már elmond valamit róla, hogy 21-22 évesen már szinte a hátán viszi a világ egyik legerősebb válogatottját.
Amúgy meg, hogy a látványos játék vagy ez az "egyszerűbb", de profi teljesítmény ér többet csak egy kérdést tennék fel. Kire fognak emlékezni jobban és ki lesz az akit magasabb szinten fognak emlegetni Ronaldinhot vagy Cr-t? Szerintem (elfogultság nélkül) 10-ből 8 ember a brazilt mondja majd. Pedig hány évet volt a top-on? Kettőt? És Cr? Nyolcat-tízet?
Ez igazán a lényeg. Hajára kenheti az Aranylabdáit, Messivel együtt. De van egy olyan érzésem, hogy 5-10 év múlva kettőjük közül is inkább az argentint fogják a nagyobb játékosnak titulálni.
És komolyan nem azért írom, mert nem becsülöm vagy lenézem Cr-t, biztos, hogy őt is a legjobbak között fogják majd emlegetni, de úgy sejtem inkább a statisztikái miatt.