Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
gránit
Director del Fútbol

2014.11.05. 22:59:44

Hozzá kell szoknunk, hogy gálákat nem várhatunk túl gyakran ettől a csapattól. Én már jócskán leadtam a mércét, engem már az sem érdekel, ha nem játszanak látványosan, vagy semmi tudatosság nincs a játékunkban. Egy talált góllal lehozott 1-0-nak én már nagyon tudok örülni. Meg kell becsülni ezt a győzelmet is. A három pontot behúztuk, nem igazán látom reálisnak többet elvárni. Suareztől sem vagyok elájulva. A győzelem megvan, úgyhogy én maradéktalanul örülök.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
Erxy
Entrenador del Barça

2014.11.05. 22:54:56

az első félidő pocsék volt, nem volt játékunk, Suárez és Ney kint szenvedett a szélen, nem voltak meg a labdakihozatalok, ter Stegen jól védett. második félidőre váltott Lucho, jól nyúlt bele. Suárez felküldte centerbe, Messit szélre. közelebb húzta egymáshoz a középpályát, így volt már nekik is jelenlétük a pályán és a labdakihozatalok sem annyiból álltak hogy ter Stegen felpasszolja (egyébként nagyon pontosan) a szélre a labdát.
ennél azért több kell majd a jövőben.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.11.05. 22:50:12

Szuszimester írta:Gyerünk fiúk, cáfoljatok rám, és mutassátok meg, hogy mit várhatunk tőletek idén!
Hát remélem nem csak ennyit.. :lol:

Ez szörnyű volt. Miután az Ajax lelkileg megtört - hála a kiállításnak - elkezdtünk játékra hasonló dolgot művelni a pályán, de amúgy semmi ötlet, semmi hajtás, pontatlanság.. Egyedül Bartra és MAtS voltak pozitívumok, amúgy minél előbb el kell felejteni ezt a meccset.

Az meg azért kicsit aggasztó, hogy a támadójátékunk tényleg csak azon múlik, hogy a 3 nagy ott elől épp hogy érzi magát, de ma például semmi tudatosságot nem véltem egy támadásunkban sem felfedezni, kb ahogy esik úgy puffan alapon zajlottak.. :?
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.11.05. 22:38:33

tömören: ratyi meccs, pontatlanság, semmi akarás, nulla lendület, nuku pörgés, Messi rekord, kötelező 3 pont.
Szuszimester
Jugador del Barça

2014.11.05. 20:40:12

Most akkor tegyük félre az elmúlt hetek kellemetlen emlékeit, hagyjuk magunk mögött a múltat!
Lássuk végre tényleg, igazán, mi az, amit ez a csapat nyújthat!

Szurkoljunk innen is, hogy Európa újra megtudja:
Mi is az a "Visca el Barcelona" !!!

Gyerünk fiúk, cáfoljatok rám, és mutassátok meg, hogy mit várhatunk tőletek idén!
Szuszimester
Chino
Llegenda del Barça

2014.11.05. 20:39:41

Piqué nagyon kihúzhatta a gyufát Luchonál. :lol:
Mondjuk nekem annyira nem hiányzik.

Montoya érdekes kérdés. Én még a jövő évet megvárnám. Ha lécel Alves akkor fog kiderülni, mi is lesz vele. Persze el kellene már kezdeni beépítgetni, de én még nem temetném. Ha jövőre is pados lesz, akár Douglas vagy Adriano mögött, akkor hivatalosan is vége az itteni pályafutásának. Douglast amúgy is egy látszatigazolásnak tartom. Cuadradot nem sikerült megszerezni, aztán gyorsan előhúztak valahonnan egy olcsó védőt, hogy elmondhassák, hoztak jobb bekket.

A meccstől kicsit tartok. Még mindig az a véleményem, hogy legalább olyan nehéz lesz, mint majd a PSG itthon. Amsterdamban mindig nagyon erősek és nem olyan barna gatyával fognak kijönni, mint tették azt legutóbb. Ha képesek lesznek irányítani a meccset nagyon megéghetünk.
A kezdő aránylag rendben van, a szokásos Alves-Busquets trióval nem értek egyet, de ha belegondolunk, hogy Piquén kívül nincs más középső védőnk, akkor nagyon is indokolt Masceranot játszatni ott.
Remélem a helyzetkihasználásunk nem olyan lesz, mint hétvégén, mert annyi lehetőségünk biztosan nem lesz, az Ajax pedig támadni fog.
Mats remélem jó napot fog ki és bemutat néhány bravúrt.
Forca Barca!!!!
palesz77

2014.11.05. 20:24:38

MessiNeymarSuarez írta:Arról nem is beszélve, hogy azért Alvesnek is kéne pihennie....:S
De amúgy ez a vicc komolyan, hogy őt még pihentetni se pihenteti Lucho.. Nem bírom ép ésszel felfogni ezt a helyzetet.
Kejbord
Barça C

2014.11.05. 20:24:24

Nem tud valaki streamet?:)
ute-matáv fc sopron-fc barcelona
defender3
Entrenador del Barça

2014.11.05. 20:12:06

pales meg lassan írhatja az avatarját Mr Stand-ra :mrgreen:
gianni
Entrenador del Barça

2014.11.05. 20:07:04

Azért Adrianóról se feledkezzünk meg!
MatyiG
Adminisztrátor

2014.11.05. 20:06:15

Montoya lassan annyit lesz a lelátón, mint Puyí. :mrgreen: =D>
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.11.05. 20:00:48

defender3 írta:
bence-barca írta:Barcelona line-up (official): TerStegen - Alves Bartra Mascherano Alba - Rakitic Busquets Xavi - Suarez Messi Neymar

Barça substitutes v Ajax: C.Bravo, Piqué, Pedro, Rafinha, Douglas, Adriano & Munir.
No places for Masip or Montoya.
Ezzel végképp bebizonyosodott, h LE nem számol Montoyával. Csak azt nem értem, h akkor miért nem mondta a vezetőknek, h el lehet adni.

Ebben a felállásban van 5 védekezőbb játékos (Bartra, Masch, Busquets, Rakitic, Alba, mert visszaér) a többiek nem arról híresek, h mennyire jól védekeznek. Talán nem lesz gond belőle.

Most reménykedjünk abban, h Douglas nem játszik, mert szerintem ő még a mostani Alvesnél is gyengébb és nagy esélyt látok arra, h ő is egy lesz a bukta igazolásaink közül.
Arról nem is beszélve, hogy azért Alvesnek is kéne pihennie....:S
defender3
Entrenador del Barça

2014.11.05. 19:50:01

bence-barca írta:Barcelona line-up (official): TerStegen - Alves Bartra Mascherano Alba - Rakitic Busquets Xavi - Suarez Messi Neymar

Barça substitutes v Ajax: C.Bravo, Piqué, Pedro, Rafinha, Douglas, Adriano & Munir.
Ezzel végképp bebizonyosodott, h LE nem számol Montoyával. Csak azt nem értem, h akkor miért nem mondta a vezetőknek, h el lehet adni.

Ebben a felállásban van 5 védekezőbb játékos (Bartra, Masch, Busquets, Rakitic, Alba, mert visszaér) a többiek nem arról híresek, h mennyire jól védekeznek. Talán nem lesz gond belőle.

Most reménykedjünk abban, h Douglas nem játszik, mert szerintem ő még a mostani Alvesnél is gyengébb és nagy esélyt látok arra, h ő is egy lesz a bukta igazolásaink közül.
palesz77

2014.11.05. 19:49:39

Lucho, hogy az a jó büdös.. :evil: Montoyat eladjuk év végén, ezzel számomra biztossá vált. Ezennel lemondok a nem hivatalos Lucho támogatói posztomról, és mostantól szimplán csak eltűröm Enriquet a csapatnál! :D

Amúgy jó kezdő, ha Rafinha hétvégén kezd, és ma kap egy fél órát kb, akkor az ő kihagyása sem gáz. Rakitic remélem ma hagyja majd maga mögött a rossz formáját. És leginkább azt remélem, hogy megtörik a Suárez átok, és végre nyerünk vele a fedélzeten.. :D
danianevem írta:Alves meg fix pont. Igazából most kezdenek értelmet nyerni a Farkas Norbi által "ismertetett" barcás statisztikák. Addig csűrik-csavarják, amíg ki nem hozzák, hogy Daninak létjogosultsága van a kezdőben.
Az amúgy igen jó statisztika, megnéztem, eddig szerelt 33-at, csak azt hagyják ki belőle, hogy a 69 lehetőségből, magyarul 36-szor cserébe meg otthagyták. És ezek mellé meg még jön a számtalan szitu, amikor oda se ért, hogy szereljen.. :roll:
Bob_Marley írta:Csak ők sokkal fizikálisabbak főleg a német.
Kroos nem jobb ebben Rakiticnél, Modric meg Rafinhanál. Vagy ha egész csapatra gondolsz, akkor igaz - bár nem sokkal..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.11.05. 19:51:53-kor.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.11.05. 19:45:35

Bob_Marley írta: Mascherano lenne nálunk jó, csak őt meg vétek kivenni hátulról, mikor a legjobb emberünk ott.
Érdekes ez... 3 éve ő vt a legjobb kp azon a poszton a csapatban, aztán elkezdett gyengülni tavaly kifejezetten rossz vt, most meg megint jó... állandósíthatná ezt a formáját!
danianevem
Entrenador del Barça

2014.11.05. 19:44:18

Bartra a kezdőben, már ez is valami...

Alves meg fix pont. Igazából most kezdenek értelmet nyerni a Farkas Norbi által "ismertetett" barcás statisztikák. Addig csűrik-csavarják, amíg ki nem hozzák, hogy Daninak létjogosultsága van a kezdőben. Ok, ő a legtapasztaltabb, meg elvileg ő a legalkalmasabb a "szélsőként" való támadásokhoz, de akkor is nonszensz az egész történet. Már én is lassan szívesebben látnám Pedrót a jobb oldali védő pozíciójában, sokkal nem lennénk hátrébb.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.11.05. 19:40:02

Csak ők sokkal fizikálisabbak főleg a német. Mascherano lenne nálunk jó, csak őt meg vétek kivenni hátulról, mikor a legjobb emberünk ott.

Szerintem nekünk nem a Realra kell hasonlítani vagy a Bayernre vagy Csabacsűdre, hanem a játékunkat kell játszani és a lehetőségekből a legtöbbet kihozni és három embernek előre minél több helyet biztosítani.

A mai nem ígérkezik könnyűnek a csoportelsőség miatt fontos lenne a győzelem. Az Ajaxot is nagyon szeretem, úgyhogy az egyik szemem sírni fog a másik nevetni hacsak nem lesz döntetlen. :D
Kép
Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.11.05. 19:36:09

Barcelona line-up (official): TerStegen - Alves Bartra Mascherano Alba - Rakitic Busquets Xavi - Suarez Messi Neymar

palesz77

2014.11.05. 19:30:46

Bob_Marley írta:Mindenki Suarezt várta meg hogy majd mi lesz, ennek a 3 embernek elől hely kell. Minek akarnánk bezsúfolni még jobban a területet, nem nagyon értem.
Nem kell feltolni őket a kapu elé, tényleg nem tudom máshogy elmondani, mint hogy nézd meg a Modric-Kroos párost a Realnál. Bőven hagynak teret a csatároknak, védekeznek is, mégis elég kreatívan játszanak, nem csak oldalra dobálják ki a lasztit - persze csinálják azt is rendszeresen, csak néha "villantanak" is mellé valamit.

De ez lehet megint csak az én mániám, mint pl hogy fürge középhátvéd is kell, meg hogy Montoya legyen a kezdő.. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.11.05. 19:22:38

Nem mondom, hogy tökéletes, amit LE kitalált, de alapvetően remek kis gondolat, hogy a pályát minél "szélesebbé" tenni, s a szélsőhátvédek feladat az egész oldal bejátszása, míg a csatárok beljebb mozogva próbálnak érkezni és veszélyeztetni.
2. A középpályánk sokkal kreatívabb lenne, és lehet végre igazi Barcajátékot produkálnának így. Amolyan idei Real style, király középpálya "hivatalos" vkp nélkül..
Ezzel nagyon nem értek egyet. Nagyjából működőképes a rendszer, s a csatárokra felesleges rátolni még a középpályásokat. Teljesen jó ez így, hogy stabilabb a védekezés. Nem nagyon értem miért lett most nagy divat rámenni a középpályásokra, értettem múltkor is hogy te pl mit szeretnél, csak nem kivitelezhető. Vagyis lehet, abból lesznek a PSG elleni birka meccseink, ahol feltoltunk agyig mindent.....Jelenlegi kp feladat a rendeződés és támadásépítés és ami a legfontosabb, hogy pontosság. Mert ha eladjuk akkor továbbra is gondunk van.

Mindenki Suarezt várta meg hogy majd mi lesz, ennek a 3 embernek elől hely kell. Minek akarnánk bezsúfolni még jobban a területet, nem nagyon értem.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2014.11.05. 19:21:46

Puyol is elutazott a csapattal, lehet, hogy Piqué mellett ő fog kezdeni:
KATT
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.11.05. 19:18:00

palesz77 írta: Nekem azért nem, mert:
1. Így lenne egy gyors/fordulékony kh Masc személyében - bár lehet ez csak nekem fontos. :D
2. A középpályánk sokkal kreatívabb lenne, és lehet végre igazi Barcajátékot produkálnának így. Amolyan idei Real style, király középpálya "hivatalos" vkp nélkül.. :D
1. Én ilyenre nem is gondoltam, csak az a lényeg, h Masch végre vkp t játsszon. :D
2. Adódik az első pontból, h a kp n Masch játszana és nem egy kreatívabb.

Lassan viszont megtudjuk a valós kezdőt! :)
palesz77

2014.11.05. 18:48:30

bence-barca írta:Nálam Masch lenne Rafinha helyett a kpn, védelemben meg Pique. De mindegy is, mi erről nem döntünk. :D
Nekem azért nem, mert:
1. Így lenne egy gyors/fordulékony kh Masc személyében - bár lehet ez csak nekem fontos. :D
2. A középpályánk sokkal kreatívabb lenne, és lehet végre igazi Barcajátékot produkálnának így. Amolyan idei Real style, király középpálya "hivatalos" vkp nélkül.. :D
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.11.05. 18:33:45

palesz77 írta: Amúgy én ma újítanék kicsit - úgyse -, és a kezdőm olyan lenne, hogy:
MAtS; Montoya-Bartra-Masch-Alba; Rafinha-Rakitic-Xavi; MSN
Nálam Masch lenne Rafinha helyett a kpn, védelemben meg Pique. De mindegy is, mi erről nem döntünk. :D
palesz77

2014.11.05. 18:26:47

zola8787 írta:Stegen - Montoya (Douglas), Bartra, Matyiő, Adriano - Masch - Rakitic, Xavi - MSN
Mathias sérült, szóval ő alapból kilőve. :D

Amúgy én ma újítanék kicsit - úgyse -, és a kezdőm olyan lenne, hogy:
MAtS; Montoya-Bartra-Masch-Alba; Rafinha-Rakitic-Xavi; MSN

Ma megálmodtam magamban ezt a kezdőt - alapjáraton Inivel Xavi helyett -, és simán ezt játszatnám mostantól pár meccsen keresztül, megnézni hogy működik. Védekezésben nem lenne gyengébb, mivel a Rakitic-Rafinha duó támadói kvalitásaik mellett nagyon jól védekezik, azt a szintet simán hoznánk, mint amikor Busi szűr. Montoya csak ritkán menne fel, így maradna 3 védő hátul - Masch direkt Alba oldalán, hogy mikor ő fellép a fürge argentin biztosítson mögötte -, ezért a középpályások közül nem kéne senkinek hátrébb lépnie egy sorral biztosítani, így kicsit kreatívabbak lehetnénk talán ott, ha mást nem a létszámfölényből adódó háromszögelések lehetősége miatt. Kicsit Pep féle 08/09-es Barca, csak a baloldalra tükrözve.

Vélemények? (Jöhetnek PÜ-be is, vagy másik topicba, nem akarom ezt szét offolni.)
Erxy írta: https://pbs.twimg.com/media/B1sFKmsCEAEMa_K.jpg
viszont ma már végre gyakorolták a kapuralövéseket is!
Ne reménykedj, csak megmutatta nekik, hogy a Poolban milyen edzések voltak, ezután beállt a körbe passzolgatni.
Válasz küldése