La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.11.17. 13:00:44

http://vs.hu/sport/labdarugas/tajtival- ... rtlap-1114" target="_blank

Egyébként, ha Tajtit Robertohoz hasonlítják, akkor van esélye bejutni a felnőtt keretbe :P
Kép
Samper
Director del Fútbol

2014.11.16. 05:47:50

Közeledik a félév vége és egyre világosabb, hogy Eusebio nem tud olyan munkát végezni a B-ben, amivel hasznára válhatna az A-nak. Se csapatjátékban, se egyéni képzésben.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.11.15. 19:51:09

Gareth Tello írta:Látom, hogy Sandro, Munir és Dongou is kezdő... :shock: Milyen felállásban nyomják a kicsik? Mert ezt a három embert szinte lehetetlen beletuszkolni a klasszikus 4-3-3-ba, pláne, hogy Adama is ott van a kezdőben.

([auto_cenzúra] a netem, nem tudok streamelni, ezért kérdezem.)
Én nézegettem, nekem úgy tűnt, hogy Munir kb irányító volt, Sandro-Dongou-Adama meg a csatársor, de Adama sokszor visszalépett. Az utolsó 20 percet láttam csak amúgy sajnos, meg közbe 1-2 helyzetet - Ié-nek volt egy szólója ami után kapufát lőtt 8) -, szóval a meccsről nemigazán tudok többet írni..
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.11.15. 18:53:54

egoland írta:akit érdekel a kicsik meccse 26 perc 0-0

http://www.rojadirecta.me/goto/www.lfp. ... o/laligatv" target="_blank
Látom, hogy Sandro, Munir és Dongou is kezdő... :shock: Milyen felállásban nyomják a kicsik? Mert ezt a három embert szinte lehetetlen beletuszkolni a klasszikus 4-3-3-ba, pláne, hogy Adama is ott van a kezdőben.

([auto_cenzúra] a netem, nem tudok streamelni, ezért kérdezem.)
egoland
Barça C

2014.11.15. 18:28:27

akit érdekel a kicsik meccse 26 perc 0-0

http://www.rojadirecta.me/goto/www.lfp. ... o/laligatv" target="_blank
hank1ee
Director del Fútbol

2014.11.14. 14:41:56

Védekezésben nagyon ott kéne lenni a hátsó alakzatnak, de a Segundában és a korosztályában ez egy messze kimagasló középpálya és támadósor lenne. Tennék a bugit remdesen, értelemszerűen Halilovic kivételével ez a korosztályos váleszben is elmenne.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.11.14. 14:00:45

Nagyon örülnék, ha Munir végre visszatérne a B-be, elég nagy szüksége van most a további fejlődés érdekében arra, hogy sokat játsszon, erre pedig az MSN-trió mögött nem annyira lesz lehetősége. Az lenne a legideálisabb forgatókönyv, ha a szezon hátralévő részét a B-ben töltené (és újra összeállna az Európát végigverő Adama - Munir páros 8) ), újra felvenné a ritmust, megnyugodna, mentálisan erősödne, és aztán jövő nyáron véglegesen is felkerülne a nagyokhoz, vagy esetleg egy évet még kölcsönben töltene egy spanyol első osztályú csapatnál.

Joan Románt egyébként kipróbálnám a középpályán, hogy Sandro is beférjen valahogy, mondjuk egy Halilovic - Samper - Joan Román - Adama - Munir - Sandro hatos Grimaldóval megtámogatva tűrhető lenne, bár védekezésben valószínűleg akadnának hiányosságok. :D
hank1ee
Director del Fútbol

2014.11.14. 13:52:46

palesz77 írta:Munir El Haddadi, who has been with the first team since pre-season, could on Saturday play his first Barcelona B game of the season. [md]

Gondolom csak a válogatott szünet miatt megy vissza a kicsikhez a hétvégére, de jó lenne, ha Lucho az Almeria elleni meccs után belátná, hogy így semmi haszna a srácnak a keretben. Amikor esetleg játszana totál formán kívül van, a fejlődésben is megrekedhet emiatt simán.. Remélem visszatér a kicsikhez erre a szezonra legalább - úgyse.

Denis Suarez and Deulofeu, on loan at Sevilla, can play against Barcelona. There's no clause in their contracts fordidding it. #fcblive [md]

Ennek meg örülök, remélem mindketten játszani fognak. Kíváncsian várom, hogy hogy teljesítenek majd, biztos nagy lesz a bizonyítási vágy mindkettejükben - csak nehogy megverjenek minket.. :D

Barcelona have invited Stromsgodset midfielder Martin Odegaard (16) to visit the academy and could already have made him an offer. [marca]

Megmondom őszintén én még sosem hallottam a srácról, de akit érdekel, annak itt egy videó róla.
Munir dologban egyetértek, kár, hogy volt mellette egy másik fiatal, aki méltatlanul nem kapta meg helyette a lehetőséget, de még helyre lehet hozni!

Ödegaardról amellett, hogy már most látszik, hogy iszonyat nagy spíler, annyit kell tudni, hogy 15 évesen minden idők legfiatalabb norvég válogatottja lett az előző EB-selejtező fordulóban, a Bulgária ellen megnyert 2-1-es meccsen, talán fél órát kapott. Ennyi idősen úgy játszani felnőttek között, ahogy ő teszi, ritka eset. Meghívta már rajtunk kívül a Madrid is, nagyobb esélyét látom, hogy oda fog menni.

Deulofeura és Suárezre meg nem árt majd odafigyelni, utóbbira nekünk és a Sevillának sem. :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
palesz77

2014.11.14. 12:46:07

Munir El Haddadi, who has been with the first team since pre-season, could on Saturday play his first Barcelona B game of the season. [md]

Gondolom csak a válogatott szünet miatt megy vissza a kicsikhez a hétvégére, de jó lenne, ha Lucho az Almeria elleni meccs után belátná, hogy így semmi haszna a srácnak a keretben. Amikor esetleg játszana totál formán kívül van, a fejlődésben is megrekedhet emiatt simán.. Remélem visszatér a kicsikhez erre a szezonra legalább - úgyse.

Denis Suarez and Deulofeu, on loan at Sevilla, can play against Barcelona. There's no clause in their contracts fordidding it. #fcblive [md]

Ennek meg örülök, remélem mindketten játszani fognak. Kíváncsian várom, hogy hogy teljesítenek majd, biztos nagy lesz a bizonyítási vágy mindkettejükben - csak nehogy megverjenek minket.. :D

Barcelona have invited Stromsgodset midfielder Martin Odegaard (16) to visit the academy and could already have made him an offer. [marca]

Megmondom őszintén én még sosem hallottam a srácról, de akit érdekel, annak itt egy videó róla.
Samper
Director del Fútbol

2014.11.13. 10:52:05

Erxy írta:There have been new talks on the renewal of Barcelona B winger Adama (18) today. Deal could be announced soon. [rac1]

78 - Adama Traoré has completed 78 dribbles in the Segunda this season, at least 49 more than any other player. Mach.

Semmi bejelentés, pedig eseménytelen a Club.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.11.11. 07:26:45

There have been new talks on the renewal of Barcelona B winger Adama (18) today. Deal could be announced soon. [rac1]

78 - Adama Traoré has completed 78 dribbles in the Segunda this season, at least 49 more than any other player. Mach.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.11.09. 13:46:03

danianevem írta:A tegnapi meccs első félidejét láttam, szerintem nem volt rossz, de el nem ájultam a gyönyörtől. Samper, Adama és Bagnack játéka tetszett. Viszont lenne pár kérdésem azok felé, akik gyakrabban követik a B-s meccseket: A 3-4-3-szerű hadrend az általános, vagy a tegnapi kivétel volt?

Halilovic miért nem játszott?
A Farkas Norbi-féle magyarázat nem igazán tűnik logikusnak, hiszen gondolom pont azért került a B-be, hogy megtanulja a 4-3-3-at, meg fizikálisan is felépíthesse magát.

Előre is köszönöm.
A 4-3-3 az alap, de ebből gyakran lesz 3-4-3, ha mondjuk Grimaldo feljebb lép egy sorral. (Szerencsére úgy tűnik, Eusebio rájött végre, hogy balhátvédként kell játszatni a srácot, nem pedig támadó középpályásként.)

Ami Alent illeti, igazából én sem értem a mellőzését. Szezon elején többet játszott, és ugyan nem tűnt annyira ki a csapatból, és sok rossz megoldása is volt, de lehetett látni rajta, hogy nem mindennapi képességekkel van megáldva, fantasztikus megindulásokat, passzokat mutatott be. Fizikálisan valóban gyenge, ha a kezdőcsapatban kap helyet, akkor 60-70 perc után már kezd eltűnni hosszú percekre, de ezen a téren még bőven fejlődhet, és ez szerintem nem indokolja, hogy ilyen szinten mellőzni kelljen. Főleg, hogy nem is olyanok vannak most előtte a sorban (főleg Gumbau és Cámara), akik egyértelműen jobbak nála - sőt...

Nálam simán alapkezdő lenne a gyerek, legfeljebb lehoznám 70-75 perc után, ha nagyon elfáradna. De ezt a Gumbau - Samper - Cámara sort súlytalannak éreztem most is. Kevés a kreativitás a két támadó középpályás részéről, kicsit úgy érzem, hogy Eusebio túlságosan Adama egyéni villanásaira épít, a jól megkomponált csapatmunka helyett.
danianevem
Entrenador del Barça

2014.11.09. 13:03:42

A tegnapi meccs első félidejét láttam, szerintem nem volt rossz, de el nem ájultam a gyönyörtől. Samper, Adama és Bagnack játéka tetszett. Viszont lenne pár kérdésem azok felé, akik gyakrabban követik a B-s meccseket: A 3-4-3-szerű hadrend az általános, vagy a tegnapi kivétel volt?

Halilovic miért nem játszott?
A Farkas Norbi-féle magyarázat nem igazán tűnik logikusnak, hiszen gondolom pont azért került a B-be, hogy megtanulja a 4-3-3-at, meg fizikálisan is felépíthesse magát.

Előre is köszönöm.
Samper
Director del Fútbol

2014.11.08. 21:18:00

Hallatlanul gyenge volt a B a mai meccsen. Egyedül Adama mutatott néhány szép akciót, a kapus, Samper és Sandro elfogadhatót nyújtott. De a többiek...
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.11.05. 17:11:05

messideco írta:Barcelona B players whose contract ends in 2015: Patric, Juste, Robert Costa, Lucas, Kaptoum, Calvet, Adama, Joan Roman

Ezek nélkül Adama-n kívül kit tartotok nélkülözhetetlennek a B csapat számára?
Adama mellett én Kaptoummal is mindenképpen hosszabbítanék, a többiek pótolhatóak. Joan Román mondjuk elég jó idén, de szerintem ő távozni fog jövőre, egy Primera División-középcsapatba simán beférne.

A többiekben én nem látok túl sokat, felőlem mehetnek Isten hírével, bár Lucasért azért fájna kicsit a szívem, őt kedvelem nagyon.
Chino
Llegenda del Barça

2014.11.05. 15:58:26

messideco írta:Barcelona B players whose contract ends in 2015: Patric, Juste, Robert Costa, Lucas, Kaptoum, Calvet, Adama, Joan Roman

Ez teljesen egyértelmű. Patric. :)

Viccet félretéve, nem a legnélkülözhetetlenebb játékosok, viszont Joan Roman erre a szezonra egészen feljavavult és Kaptoum játéka is biztató, annak ellenére, hogy csak most debütál a B-csapatban. (egyébként az Eto'o alapítványon keresztül érkezett ő is) Persze nem azt jelenti, hogy nélkülük megáll az élet, de mindenképp erősségei a "kicsiknek).

Ez természetesen elég szubjektív és nem is láttam az összes meccsüket, de nekem így jött le.
Forca Barca!!!!
messideco
Presidente del Barça

2014.11.05. 11:48:34

Barcelona B players whose contract ends in 2015: Patric, Juste, Robert Costa, Lucas, Kaptoum, Calvet, Adama, Joan Roman

Kép
"And my heart will leave you never."
Erxy
Entrenador del Barça

2014.11.03. 19:04:03

palesz77 írta:Mondjuk ha az első csapatnál meg akarunk újulni - és úgy tűnik meg, de neked ezt nem kell magyaráznom, hogy változások vannak -,
vannak változások, igen, csak egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy jó úton járunk.

egyébként most így átgondolva azt amit írtál, ilyen felállásban játszhatnak a fiatalabbak, mert őket 343-ban képzik, elméletileg. (juvenil a alatt)
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2014.11.03. 17:27:35

Szerintem ha játékstíluson és sémán belül maradunk simán alakítható lenne a formáció, nem hinném, hogy probléma lenne. Bár a La Masía vezetői biztosan jobban értenek hozzá, de véleményem szerint kivitelezhető.
palesz77

2014.11.03. 17:19:43

Erxy írta:első ránézésre jónak tűnik, de ahogy Laporta is megmondta és GT aláírásában is benne van (megelőzött :D ) Cruyff - La Masía - Catalunya - UNICEF. az utánpótlásban ezen semmiképp sem szabad változtatni
Mondjuk ha az első csapatnál meg akarunk újulni - és úgy tűnik meg, de neked ezt nem kell magyaráznom, hogy változások vannak :D -, és az ifiket is be akarjuk továbbra is építeni, akkor nem lenne hülyeség szerintem a kicsik képzését is ahhoz alakítani, amit várnak majd tőlük a felnőtt keretben.. Mert annak nincs sok értelme, hogy a Cruyff féle 4-3-3-at nyomatjuk a B csapatig, a felnőtt keretben meg már az átalakított verzió van, és abba bele kell tanulniuk amint felkerültek. Értitek a logikám remélem.. :D
Erxy
Entrenador del Barça

2014.11.03. 17:07:26

palesz77 írta:Valahogy így:
--------------------Kapus-------------------
-------Ié------Bagnack------Diagne------
Adama---Samper--másik kp---Grimaldo
--------------Halilovic---------------------
---------Dongou-------Sandro-------------
első ránézésre jónak tűnik, de ahogy Laporta is megmondta és GT aláírásában is benne van (megelőzött :D ) Cruyff - La Masía - Catalunya - UNICEF. az utánpótlásban ezen semmiképp sem szabad változtatni
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.11.03. 15:56:49

palesz77 írta: Valahogy így:
Adama-nak egyértelműen ez a szerepkör felel meg legjobban. Ráadásul keményen vissza tud zárni, így a jobb szél sem maradna üresen. Legalábbis Patricnál szerintem mind támadásban, mind védekezésben ütőképesebbek lennénk.
Traoré nem olyan típusú szélső, mint mondjuk Pedro, akkor a legjobb, amikor kicsit mélységből kell indulnia. A felnőtt csapatban egy három védős rendszerben simán eltudnám képzelni, mert a kombinatív játékban is jó. A Celta ellen például nagyon jól jött volna szerintem.
Viszont van egy olyan érzésem, hogy nem fogjuk itt huzamosabb ideig látni.

A Samper-Sevilla dolgot leghamarabb 2016-ban láthatjuk, ha egyáltalán sorra kerülne. Denist két évig nem lehet onnan mozdítani a szerződése értelmében.
Forca Barca!!!!
palesz77

2014.11.03. 12:54:06

Petr a Lucho topicban írta:Bár ez kissé ambivalensnek tűnik, ha belegondolsz nem az. Nézzed meg a Bayern játékát, ahogyan most játszanak. Egyszerűen tanári. Hasonlóan állnak (3-4-1-2 / 3-3-3-1) fel, bár ott a támadóvonal összeállítása más, inkább 2 centerrel játszanak (Müller, Lewa). Irányítóként Götze ügyeskedik, a fedezete pedig a Lahm - Xabi középpálya a két szélen Bernattal (Ribéry) és Robbennel. Hátul egy gyorsabb védő (Alaba) és két lassabb, de erősebb és magasabb (Benatia - Boateng).
Na ahogy a Lucho topicban említettem, az ifiknél viszont ezt a felállást ki lehetne próbálni szerintem, sok veszítenivaló nem lenne vele, és legalább Patric is kikerülne a kezdőből.. :D

Valahogy így:

Csak azért írom ezt, mert Lucho az Espanyol ellen majdnem teljesen így játszatta a csapatot, akár működhetne is nem? Igazából azt se tudom, hogy kéne-e nekik valamit újítani, vagy sem, csak amiket Petr írt a Münchenről elültették a bogarat a fülemben, hogy az ifi keret igazából megfelelne ilyen játékra - elméletileg. A védők erősek és gyorsak. Samper nagyon labdabiztos és technikás - mellé nem tudom mondjuk ki passzolna, nem ismerem az ifi keretet -, nem lenne gond a labdakihozatal. Adama képes bejátszani az egész jobboldalt, Grimaldo meg a felkészülés alatt ezen a poszton játszott, szóval gondolom neki is menne. Halilovicnak is feküdne talán ez az irányító szerepkör, akkor nem kéne a saját térfélig visszajönnie labdákért, és jobban bírná fizikálisan - ez probléma vele ha jól veszem ki az írásaitokból -, elől meg lenne a 2 jó formában levő csatártehetség.

Aki szokott ifi meccseket nézni az mondhatna véleményt a dologról. :)
blupatrik
Jugador del Barça

2014.11.01. 19:09:49

Ha lesz töke Luchonak kissé változtatni/szélesíteni a támadórepertoárunkat akkor Adamát mindenképpen be kell építeni az első keretbe jövőre, közel ugyan azt tudja a csávó már most mint Tello 21 évesen.
Bár nálunk kezdő sosem lesz, sztárjátékos lehet egy kontracsapatnál mint a Madrid vagy Angliában egy Spursben vagy Poolban szvsz.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.11.01. 18:58:47

0-0-ra áll a B a Gijón ellen félidőben. Adama megint elképesztő, bejátssza az egész szélt, és félelmetes, hogy milyen könnyedén veri meg a védőket. Érdekes, hogy Patric eltiltása miatt a Diagne - Bagnack - Ié hármas kezdett hátul, és gyakorlatilag folyamatosan váltogatjuk a három- és a négyvédős rendszert, Grimaldo által, aki hol visszazár a három afrikai mellé balhátvédnek, hol előrébb húzódik, és kvázi balszélsőként vagy támadó középpályásként szerepel. Dongou elrontott két ziccert, Samper viszont baromi jó megint, egy 27-28 éves, tapasztalt játékos higgadtságával és érettségével irányít és védekezik. Jövő nyáron hoznám is fel a nagyok közé, de egy esetleges kölcsönadás sem lenne rossz ötlet, kárpótolhatnánk vele a Sevillát, ha igaz a hír, hogy Denist vissza akarjuk hozni.
Válasz küldése