visca el barca írta:1. nem LE "fantasztikus" taktikája miatt nyertünk, hanem azért, meg a 11 játékosból mind csúszott mászott, győzni akart. ha ezek a játékosok mindig igy mennénekk ki, tök mind1 mi lenne a felállás. elől olyan trió van, h ha a 3ból csak 2nek megy a játék, akkor nyerünk.
2. szélen akkor kerültek mögénk mikor akartak. sem neymar, sem pedro nem tud védekezni, nem is véletlen h bárhol megnézel a világon egy 3-5-2-t, a két szélen olyan emberek vannak, aki standard esetben hátvédek.
3. matyiő másodjára bizonyította, h alkalmatlan a szélre. lendületből bárki megveri, cselezni nem tud, a passzjátéka borzalmas. ő középre való 4. védőnek bartra, masch, piqué után. akár 20 milla volt akár nem. küzd, hajt, jól fejel, van fizikai erénye és ennyi. nem őt hibáztatom, hanem akik arra tettek h legyen a védelem egyik pillére.
nem volt ez olyan sima meccs, a psg nyugodtan lőhetett még volna 2 gólt.
1. De, Lucho "fantasztikus" taktikájának is köze volt ahhoz, hogy nyertünk, mert a letámadás ebben a formációban nagyon is jól működött, nagyon sokáig kontrolláltuk a játékot - a második félidőre hátrébb húzódtunk, az hiba volt mondjuk szerintem, nagyon magunkra húztuk őket - és rengeteg fejpárbajt nyert a 3 colos középső védőnk, ami egy Ibra-Cavani duó ellen elég fontos.. Ha nem ők kezdtek volna, és Ibráék folyton megszerzik a nekik fellőtt labdákat, akkor meg azon menne a felháborodás, hogy minek kellett törpékkel kiállni ellenük.
A csúszás mászáshoz meg annyit, hogy előfordulhat, hogy Lucho tüzelte fel őket nem..? Meg ennyi erővel akkor csak valami nagy motiváló képességekkel rendelkező ürgét kéne leigazolnunk edzőnek, és tökmindegy mi a taktika, ha ő feltüzeli az első hármasunkat úgyis nyerni fogunk. Értem amúgy, hogy nem ilyen lesarkítva gondoltad, de azért ne vegyük már el a tegnapi meccsből Lucho érdemeit..
2. A München meg mostanában sokszor 3 védős rendszert játszik az egyik szélen Robbennel - a másikon sokszor Riberyvel -, és tökéletesen működik a dolog. Nálunk most Neymar oldalával volt csak gond szerintem, ő nem jó arra a posztra, de a jobbosunkkal nem volt érzésem szerint komolyabb gond. Pedro meg talán itt volt idén a leghasznosabb eddig.
3. Matyiőt meg én is hoztam volna le félidőben, és vagy Albat vagy Adrianot felhoztam volna a helyére, komoly taktikai utasításokkal, hogy csak a védekezésre koncentráljanak. Vagy Maschot hátrébb vittem volna, és Rakiticet fel a helyére. De hál istennek nem lett baj belőle..
A PSG meg valóban lőhetett volna még 2 gólt nyugodtan, de mi is még vagy 4-et, ha nem szerencsétlenkedik az első sorunk folyamatosan.. Nagyon rossz napot fogott ki a támadóhármasunk, az esetek többségében rosszul passzoltak egymásnak kulcsmomentumokban, mégis nyertünk. Azért csak van valami köze Luchonak ehhez..
Megmondom őszintén nekem tetszett ez a felállás, látok benne fantáziát, csak kicsit alakítgatni kéne rajta. Neymarnak pl nem jó ez a nagyon szélső poszt, támadni se tud annyira, védekezni meg főleg nem.. Én
valahogy így küldeném fel a srácokat ebben a szerkezetben, bár Maschot lehet vétek onnan kiszedni, akkor Busi helyett Rakitic, hátra meg Adriano mondjuk - játszott már középső védőt nem is rosszul -, hogy legyen egy gyors emberke is hátul - vagy Ié-t.

Annyi a gond ezzel a felállással, hogy ha egy védőnk is lesérül, akkor kampec az egész, mert pihentetni nem tudnánk..
Arra meg külön kíváncsi leszek, hogy Lucho fogja-e még ezt használni, vagy hanyagolja. Mert annak ellenére, hogy én támogatom az újításait, annak nem sok értelmét látom, hogy minden rangadóra valami extrémet kitalál, aztán attól függetlenül, hogy működött-e vagy sem, a következő kisebb meccsre dobja is a kukába a dolgot, és visszatér a régi játékunkhoz.. Most ha újít, akkor csinálja úgy, aztán azt használjuk is idővel, vagy akkor inkább a standard felállást csiszolja tökéletesre. De még egyszer mondom, nekem tetszett ez a mostani újítás is, de csak akkor tartom hasznosnak, ha a jövőben is használjuk majd..
kristop írta:Blanc (coach PSG): "It seemed that Barcelona's surprising line-up confused their players more than our players."
Blanc: "Barcelona's line-up surprised us, but their system wasn't decisive. Their players were."
Na mondjuk az ő helyében pont nem szólalnék meg, a szuper cseréinek köszönhettük, hogy sima lett a vége..