Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Palesz77: Abszolút egyetértek azzal, amilyen gondolatokat megfogalmaztál. Igenis LE taktikája bevált, és ezt el kell ismernünk. Kockázat volt benne, de tudjuk: aki mer, az ...! Bejött annak ellenére, hogy egyes játékosok egyéniben nem hozták a tőlük elvárható szintet, - szerintem részben azért, mert az új szerkezetet még nem gyakorolták élesben, másrészt pedig azért, mert egyszerűen nem a legjobb napot fogták ki (pl. Ini és a csatárok) -; vagy egyesek egyáltalán nem képesek a legmagasabb teljesítményre azon a poszton, amit szánt nekik az edző! DE ettől még a szerkezet hatékony (lehet), csak csiszolásra szorul! Az általad belinkelt szerkezettel és felállással teljes mértékben egyet tudok érteni mint variációs lehetőséggel! Variációs lehetőséggel, de nem egyedüli opcióval: LE-nek nagyon igaza van abban, hogy a kiszámíthatatlanságunkból nagyot nyerhetünk az ellenfelekkel szemben! Persze be kell gyakorolni és tökéletesíteni a különböző formációkat. Egyetértek, hogy túl sok formáció alkalmazása nélkülözi az állandóságot, és ez a minőség kialakulását veszélyezteti. De - szerintem - 2-3 formáció és alaptaktika alkalmazására képes ez a keret szellemi, fizikális és technikai minőségét tekintve is!palesz77 írta:Én valahogy így küldeném fel a srácokat ebben a szerkezetben, bár Maschot lehet vétek onnan kiszedni, akkor Busi helyett Rakitic, hátra meg Adriano mondjuk - játszott már középső védőt nem is rosszul -, hogy legyen egy gyors emberke is hátul - vagy Ié-t.Annyi a gond ezzel a felállással, hogy ha egy védőnk is lesérül, akkor kampec az egész, mert pihentetni nem tudnánk..
Nem, akkor James és Carvajal mellett tűnt lassúnak és kevésbé fordulékonynak, Bale a lelátóról nézte a meccset -bár lehet a kispadról, nem emlékszem pontosan. De ott ugye támadó szellemű balhátvédet játszott, ami nem feküdt neki, szóval ez is rontott a megítélésén.mess2009 írta: a Madridban meg éppen Bale ugye (jól emlékszem? a világ egyik leggyorsabbja!) aki mellett lassúnak tűnt.
1. De, Lucho "fantasztikus" taktikájának is köze volt ahhoz, hogy nyertünk, mert a letámadás ebben a formációban nagyon is jól működött, nagyon sokáig kontrolláltuk a játékot - a második félidőre hátrébb húzódtunk, az hiba volt mondjuk szerintem, nagyon magunkra húztuk őket - és rengeteg fejpárbajt nyert a 3 colos középső védőnk, ami egy Ibra-Cavani duó ellen elég fontos.. Ha nem ők kezdtek volna, és Ibráék folyton megszerzik a nekik fellőtt labdákat, akkor meg azon menne a felháborodás, hogy minek kellett törpékkel kiállni ellenük.visca el barca írta:1. nem LE "fantasztikus" taktikája miatt nyertünk, hanem azért, meg a 11 játékosból mind csúszott mászott, győzni akart. ha ezek a játékosok mindig igy mennénekk ki, tök mind1 mi lenne a felállás. elől olyan trió van, h ha a 3ból csak 2nek megy a játék, akkor nyerünk.
2. szélen akkor kerültek mögénk mikor akartak. sem neymar, sem pedro nem tud védekezni, nem is véletlen h bárhol megnézel a világon egy 3-5-2-t, a két szélen olyan emberek vannak, aki standard esetben hátvédek.
3. matyiő másodjára bizonyította, h alkalmatlan a szélre. lendületből bárki megveri, cselezni nem tud, a passzjátéka borzalmas. ő középre való 4. védőnek bartra, masch, piqué után. akár 20 milla volt akár nem. küzd, hajt, jól fejel, van fizikai erénye és ennyi. nem őt hibáztatom, hanem akik arra tettek h legyen a védelem egyik pillére.
nem volt ez olyan sima meccs, a psg nyugodtan lőhetett még volna 2 gólt.
Na mondjuk az ő helyében pont nem szólalnék meg, a szuper cseréinek köszönhettük, hogy sima lett a vége..kristop írta:Blanc (coach PSG): "It seemed that Barcelona's surprising line-up confused their players more than our players."
Blanc: "Barcelona's line-up surprised us, but their system wasn't decisive. Their players were."
Mathieu sebessége kh-ként teljesen rendben van és nem is lett volna akkora gond, ha nem egy Lucas van ott. Énnél szerintem Alba jobb megoldás lett volna vagy Adriano. Lehet, hogy a magasság nincs meg, de a brazil biztos nem okozott volna ennyi fejfájást. A francia alapból nem egy rossz szélső védő, az eredeti posztja is az, viszont ilyen villámléptű játékosok ellen 3 védős rendszerben nem a legjobb megoldás.hank1ee írta:Alba egyáltalán nem gyenge, de Mathieu fegyelmezettebb védekezésben. A 3 védős rendszer miatt egy olyan játékost kellett odatenni, aki nem futkos el felelőtlenül az ellenfél szögletzászlajáig, hogy aztán lekontrázzák. Egyébiránt Jordi szerintem alul van itt értékelve.
Matyiő inkább a védelem mögé ívelt labdák hárítására jó, és ez nem csak a rögzített helyzetekben történhet meg, ezért játszik a szélen is sokkal hátrébb, mint Jordi. Egyébként egyre inkább kiütköznek a hiányosságai, ahogy jönnek a komolyabb meccsek.herlius írta:Lehet, hogy Matyi fegyelmezettebb védekezésben, de sajnos neki a félpályáig sem kell elmennie, hogy lekontrázzák. A tegnapi meccsen egy idő után már számolni is eluntam hányszor futották le, kerülték meg. Ráadásul technikailag igencsak lefelé lóg ki a csapatból. Az rendben van, hogy kilóra és magasságra megvan a srác, de ez csak a rögzített helyzeteknél előny, minden más esetben csak hátrányt jelent. A sebessége értékelhetetlen, a cselei botrányosak, passzolni pedig csak akkor tud rendesen, ha nincs nyomás alatt. Már a Real elleni meccsen is kijöttek a hibák a szélsőjátékában, és a tegnap sem volt egy kimondott életbiztosítás. A PSG érezhetően erőltette is az ő oldalát, csak a belső védőink és Busi jó napjának volt köszönhető, hogy megúsztuk 1 kapott góllal. Középen egész szépen elboldogult korábban is, talán nem kéne a szélen elfecsérelni a srácot.hank1ee írta:Alba egyáltalán nem gyenge, de Mathieu fegyelmezettebb védekezésben. A 3 védős rendszer miatt egy olyan játékost kellett odatenni, aki nem futkos el felelőtlenül az ellenfél szögletzászlajáig, hogy aztán lekontrázzák.
Lehet, hogy Matyi fegyelmezettebb védekezésben, de sajnos neki a félpályáig sem kell elmennie, hogy lekontrázzák. A tegnapi meccsen egy idő után már számolni is eluntam hányszor futották le, kerülték meg. Ráadásul technikailag igencsak lefelé lóg ki a csapatból. Az rendben van, hogy kilóra és magasságra megvan a srác, de ez csak a rögzített helyzeteknél előny, minden más esetben csak hátrányt jelent. A sebessége értékelhetetlen, a cselei botrányosak, passzolni pedig csak akkor tud rendesen, ha nincs nyomás alatt. Már a Real elleni meccsen is kijöttek a hibák a szélsőjátékában, és a tegnap sem volt egy kimondott életbiztosítás. A PSG érezhetően erőltette is az ő oldalát, csak a belső védőink és Busi jó napjának volt köszönhető, hogy megúsztuk 1 kapott góllal. Középen egész szépen elboldogult korábban is, talán nem kéne a szélen elfecsérelni a srácot.hank1ee írta:Alba egyáltalán nem gyenge, de Mathieu fegyelmezettebb védekezésben. A 3 védős rendszer miatt egy olyan játékost kellett odatenni, aki nem futkos el felelőtlenül az ellenfél szögletzászlajáig, hogy aztán lekontrázzák.
Középpályán vérátömlesztésnek ott van Samper és Halilovic.danianevem írta:Megvoltam győződve, hogy marad a 4-3-3, csak Alves-Pedro cserével. Hát rám cáfolt LE. Igazából nem is tudom pontosan meghatározni, leginkább 3-5-1-1-szerű volt a hadrend, mindenesetre húzott egy merészet, ezúttal bejött.
Viszont a jelenlegi kerettel nem vagyok bizakodó, a középpályán kellene egy "vérátömlesztés", hogy hosszú távon jól működhessen ez a taktika, bár lehet, hogy csak egy-egy ilyen rangadóra tartogatja. Nem tudom, majd idővel elválik. Megszokni megtudnám.
Elég groteszk, hogy összességében majdnem egy "sima" 4-4-2 lett. Elnézve Neymar tegnapi játékát, -bár némileg megsínylette, hogy hátrébb kellett játszania- még akár lehetne is játszani bal oldali középpályásnak. Nyilván csak pár meccsen.palesz77 írta:Hasonló volt, itt a hivatalos verzió.
Jogos. Eszembe nem jutott volna ránézni.palesz77 írta: Danianevem, pont neked nem jutott eszedbe megnézni ezt az oldalt..?![]()
A hazai rangadókon is meglepő húzásokkal tavasszal megnyehetjük a bajnokságot. A meglepetésekhez néhány fiatal is hozzájárulhat.Alfa írta:http://lineupbuilder.com/?sk=5fx24 én valami ilyesmit láttam nagyvonalakbandanianevem írta:Megvoltam győződve, hogy marad a 4-3-3, csak Alves-Pedro cserével. Hát rám cáfolt LE. Igazából nem is tudom pontosan meghatározni, leginkább 3-5-1-1-szerű volt a hadrend, mindenesetre húzott egy merészet, ezúttal bejött.
Viszont a jelenlegi kerettel nem vagyok bizakodó, a középpályán kellene egy "vérátömlesztés", hogy hosszú távon jól működhessen ez a taktika, bár lehet, hogy csak egy-egy ilyen rangadóra tartogatja. Nem tudom, majd idővel elválik. Megszokni megtudnám.
Számomra kicsit meglepő amikor valaki egy győztes meccs után leírja, hogy mit kellett volna másképp, vagy épp kit játszatott volna. Valószínűleg az általad írt változtatással sem értünk volna el a 3-1-nél jobb eredményt, vagy igen?mess2009 írta:nem bántom amikor győz a csapat de:...szerintem nagy lutri volt ez! bejött OK. én hagytam volna Mathieut középen, a két szél pedig Bartra és Adriano.
Amorfabbnak hittem a felállástpalesz77 írta:Hasonló volt, itt a hivatalos verzió.Alfa írta:http://lineupbuilder.com/?sk=5fx24 én valami ilyesmit láttam nagyvonalakbanDanianevem, pont neked nem jutott eszedbe megnézni ezt az oldalt..?
![]()
Hasonló volt, itt a hivatalos verzió.Alfa írta:http://lineupbuilder.com/?sk=5fx24 én valami ilyesmit láttam nagyvonalakban