Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
danianevem
Entrenador del Barça

2015.04.25. 11:42:54

Felesleges kiindulni a 7:0-ból, meg a tavalyi Real győzelmekből. Ez most két teljesen más találkozó lesz, sőt talán kivételes, abból a szempontból, hogy két hasonló alapokra épített játékstílus fog összecsapni. Nagyjából a tavalyi Atlético-Chelsea reciprokára számítok, szóval busz helyett kiélezett és izgalmas meccsekre.

A hiányzókat kérdeztétek: Alaba, Badstuber biztosan kimarad, Benatia (az ő felépülésének örülök, nem a gyorsabb védőik egyike), Martinez kérdéses, Ribéry és Robben a visszavágóra már szerintem formában lesz, de már az odavágóra is összedrótozhatják őket.
Csbal írta:Sok szakerto... Orom olvasni a sok idetlen hozzaszolast... Fogalmatlanok... Tisztelet a kivetelnek. Sajna kevesen vannak.
Lehet, hogy pesszimisták, de ők legalább felépítik a gondolatmenetüket és érvélnek mellette...
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.04.25. 11:28:39

Rivaldo11 írta:Ha ők, akkor ők. Itt a sansz törleszteni, ez egy lehetőség, hazai finálétól elütni őket. Amúgy ha itt továbbmennek, berlinben kicsinálják a túloldalról érkezőt is, abban biztos vagyok. Két németországi finálét nem fognak elbukni.
Jó esélyt látok, jelenleg a játék minőségét tekintve a négy csapat közül miénk a legjobb. Már csak ki kell ezt hozni.
Teljes mértékben egyetértek, számomra is nagyon vegyes érzelem a Bayern elleni párosítás...
Egyrészt ott van a 7-0, másrészt meg ott van az azelőtti 5-1-es Barca győzelem.
Mindkettőből kiindulhatunk különböző szempontok alapján, de a legfontosabb hogy bízzunk a csapatunkban, ha ez a mostani Barca úgy igazán odateszi magát és Messiék is jó napot fognak ki akkor esélyesek vagyunk.
Azért akit tavaly a Real 5-0-ra vert összesítésben, azellen talán csak lehet nekünk is keresnivalónk, hiába volt esetleg félresiklás a Bayern részéről...(Szerintem amúgy a tavalyi Barcánál nem volt erősebb max kicsivel a tavalyi Real, csak ugye mi hamar megkaptuk az Atletit...)
Azóta nem hiszem hogy annyit erősödött a Bayern, sérültekről nem is beszélve, VISZONT mi jelentősen erősödtünk..
Durva elég csak megnézni a felállást, nem is ritkán úgy kellett kiállnunk hogy Iniesta a bal szélső, Neymar meg jobb szélső, ami finoman szólva sem a legjobb pozíciója a brazilnak se...

Kis "retro":
https://www.youtube.com/watch?v=SdKaROarpMg
hasonlóságok:
*előző szezon kupanélküli, szóval sikeréhes csapat
*újjáalakuló Barca
*Messi jobb szélső
*igazán ütős támadótrió és szép,hatásos játék
*Az odavágó a Camp Nouban volt

Persze nem azt mondom hogy most is tuti 4-0-ra verjük őket otthon, csak azt, hogy nézzük az érem másik oldalát is, és ne csak a 7-0-ra gondoljunk.

Szó ami szó...Ha a csapatunk mindent belead és minden tőle telhetőt megtesz, én már akkor is büszke leszek rájuk ha esetleg kiesnek.
Ha meg esetleg bejutunk, akkor micsoda siker lesz egy Angol bajnok-Francia bajnok-Német bajnok ágon bejutni a döntőbe :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.25. 11:12:09

MessiNeymarSuarez írta: És persze hogy mi kapjuk azt hogy 6 nap alatt játszuk a 2 elődöntőt..(Amúgy ennek mi értelme hogy az egyik páros 8 a másik 6 nap alatt játsza le? #-o Miért nem lehet mindkettő 7 nap alatt? )
Mivel valószínűleg a K-Sze játéknapnak külön van a TV jogdíja, hiszen nálunk is valaki csak Kedden ad meccset, így muszáj forgassák a csapatokat. A hét nap meg azt jelentené, hogy csak Kedden vagy csak Szerdán lenne mind a kettő mérkőzés, ami megint csak nem kivitelezhető. VB/EB, bármilyen sorsolásnál valaki kevesebbet pihen, de ez megszokott. Pechünkre most mi kerültünk oda, hogy 6 nap, máskor meg nyolc. Ez nem lehet kifogás, vagy tényező.
Kép
Kép
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.04.25. 10:51:54

Ha ők, akkor ők. Itt a sansz törleszteni, ez egy lehetőség, hazai finálétól elütni őket. Amúgy ha itt továbbmennek, berlinben kicsinálják a túloldalról érkezőt is, abban biztos vagyok. Két németországi finálét nem fognak elbukni.
Jó esélyt látok, jelenleg a játék minőségét tekintve a négy csapat közül miénk a legjobb. Már csak ki kell ezt hozni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.04.25. 09:43:46

Brutál lesz ez a május eleje...3 naponta meccselünk, nem is akármilyeneket...
És persze hogy mi kapjuk azt hogy 6 nap alatt játszuk a 2 elődöntőt..(Amúgy ennek mi értelme hogy az egyik páros 8 a másik 6 nap alatt játsza le? #-o Miért nem lehet mindkettő 7 nap alatt? )
Most aztán jól fog jönni hogy rotáltunk, illetve az hogy az elmúlt hetekben tartalékosan játszottunk.
Samper
Director del Fútbol

2015.04.25. 04:57:47

Az Espanyol meccs is döntő lesz: ha azt símán, biztosan lehozzuk, nyugi lesz a csapat körül.
Csbal
Jugador d'estrella

2015.04.25. 03:21:20

Sok szakerto... Orom olvasni a sok idetlen hozzaszolast... Fogalmatlanok... Tisztelet a kivetelnek. Sajna kevesen vannak.
Dave87
Capitá del Barça

2015.04.25. 01:51:24

Normandia írta:Én nem gondolom, hogy ez az év kiugrónak kellene, hogy legyen a barca számára. Nem a játékosok tudására értem, hanem arra a változásra, amit LE hozott a játékunkba. Még szerintem nem tökéletes....
Ez igy van. Szerintem többségünk simàn alàírta volna a mostani helyzetet a szezon elején, velem az élen. Ha nekem valaki a tavalyi év utàn azt mondja, hogy àprilis végén vezetjük a bajnoksàgot, kupadöntö elött àllunk és a BL legjobb 4 csapata között vagyunk, bizony elfogadtam volna.

Na persze evés közben jön meg az étvàgy, és a formànkat elnézve tényleg bàrkivel felvesszük a versenyt. Összeért a gàrda, úgy làtszik, hogy minden a helyére került és mentàlisan rendben vagyunk (ami nem mellékes).
Nem gondolom, hogy csapatként feltétlenül gyengébbek vagyunk akàr a Madridnàl, akàr a Bayern-nél. Tudom, közhely, de szerintem aprósàgok fognak dönteni. Mindenesetre alig vàrom [-o<
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
Normandia
Director del Fútbol

2015.04.24. 23:21:33

Én nem gondolom, hogy ez az év kiugrónak kellene, hogy legyen a barca számára. Nem a játékosok tudására értem, hanem arra a változásra, amit LE hozott a játékunkba. Még szerintem nem tökéletes. Akár a Bayern, akár a Madrid szerintem még jobb csapat, a Juvét most hagyjuk. Szóval én úgy látom, hogy a következő év lehetne a mi évünk. Persze ettől még megnyerhetünk mindent, de szerintem az sem tragédia, ha nem jutunk a döntőbe. Még kell ez az év arra, hogy a szisztéma tökéletesen működjön. Nyilván ezen sokan fognak vitázni, de én ezt így látom és érzem. Jelenleg nem vagyok egyáltalán biztos abban, ne legyen igazam, hogy abszolválni tudjuk a Bayern elleni meccset. Előrébb vannak még.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Alonso0190
Jugador del Barça

2015.04.24. 23:14:52

Durva, hogy hogy félünk egymástól. :D A Bayernnél se örülnek, hogy minket kaptak. :D
"Inkább vagyok a nyolcadik helyen egy olyan csapattal, ahol ezer ember azt akarja, hogy a hetedik helyen végezzek, mint a harmadik helyen egy olyannal, amelyik a fordítottját akarja." - Fernando Alonso
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.04.24. 23:01:53

visca el barca írta:
Enjoy írta:Elég rossz ilyennel spekulálni, de döntő lehet..
Kik azok a fontosabb játékosok, akikkel esetleg nem számolhat Pep legalább az első meccsen?
(De fura ezt leírni..)
alaba, benatia, ribéry tuti nem lesz, robben sztem már igen. a visszavágón már csak a francia nem lesz.
Ez az info honnan van? Ahol en neztem csak Alaba es Badstubert irja kesobbi visszateresre, Riberyrol azt irtak edzesbe allt, Robben Benatia meg apr 27-en ter vissza.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.04.24. 22:29:35

én valamivel jobban örülök most nekik, mint ha a döntőben futottunk volna össze, mert 2 meccs alapján nagyobb eséllyel fog kiderülni, hogy ki a jobb. pl. nagyon érdekes lesz sok más mellett, hogy ki tud a másik csapat katlanjához jobban alkalmazkodni.

a Pep-faktor jelenlétét ebben a pillanatban én számunkra érzem kedvezőbbnek, aztán majd ez lehet változik. mert azon túl persze, hogy valamilyen szinten ezt a Barcát is ismeri stb., most az a benyomásom, hogy a Bayern szempontjából nem szerencsés, hogy ekkora érzelmi érintettsége van az edzőjüknek az ellenfelükkel, amitől teljesen nyilvánvalóan nem tudja függetleníteni magát, és a média is ezen fog pörögni egyfolytában. szerintem az energiájának jelentős részét el fogja az venni, hogy ott ez az emocionális komponens. tavaly se jött ki jól szvsz abból, hogy amikor megkapták a Madridot, és az összes szembejövő sajtós elkezdte felhánytorgatni a megvívott classicocat meg az egész világ azon pörgött, hogy vajon most majd hogy meccsel velük.

LE-nél ez nincs meg, számára bár valahol volt csapattársa miatt különleges, de "csak" egy újabb ellenfél. nem kell küzdenie azért, hogy kizárja a múltat és nem kell majd egyfolytában elmondania az újságíróknak, hogy már a Barca edzője és a múlt elmúlt, ezzel jelentős tartalékai maradhatnak és szerintem objektívebben fog tekinteni a párharcra. ebből szvsz jól jöhetünk ki, de persze ez csak egy feltevés, egyáltalán nem biztos, hogy ennek lesz jelentősége, de most valamiért intuitív alapon azt érzem, hogy Enrique hűvösebb, szárazabb karaktere és a Bayernnel szembeni semleges múltja mellettünk szól.

abba nem mennék bele, hogy taktikailag mi lesz, innen kívülről (laikusként) nem tudjuk megítélni, hogy pl. Pep mennyire keni vágja a jelenlegi Barcát vagy mennyire nem, arról meg főleg vajmi kevés elképzelésünk lehet, hogy LE mennyire felkészült belőlük. ami tény, hogy Guardiola több mindent látott és megélt tréner.
lehet csak azért, mert involvált vagyok a helyzetben és azt látom, amit szeretnék, de itt is azt gondolom, hogy LE rugalmasabb felfogása, ahol alkalmanként a bekkelős célfutball is oké, TALÁN melletünk szól. aztán lehet, hogy labdát birtokolva lemosnak, vagy éppen Pep adja fel az elveit 2 meccsre és megkontráznak 5-ször, minden elképzelhető.
és akkor még csak arról a két emberről beszéltünk, akik egyébként hozzá sem fognak érni a labdához...

mindenesetre gyilkos menetek lesznek, igazi futball élmény. elfogultság miatt 55-45% nekünk.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.04.24. 22:15:48

Valahogy éreztem... Megint bemakkolta a Real, és konkrétan megint úgy fog döntős lenni, hogy már a legjobb 16-ban kiesett volna ha nem egy kis tulzással hokicsapatot kap( arról nem is beszélve hogy az is majdnem kiejtette, hátmég ha befújták volna a tizit nekik...)

A Bayerntől én is félek, kemény meccs lesz.
Ami esetleg előnyünkre válhat azzal hogy most kerültünk össze velük az a sok Bayern hiányzó.
Viszont a Bayernesek is ugyanúgy félnek, főleg a védelmük miatt, szerintük nem túl sok jó sül ki abból ha Dantéék lesznek a hátvédek.

Én arra számítok, hogy kezdetleges óvatosság után elkezdi Enrique nyomatni azt a gyors, kapura törő passzos játékot amivel a City és még egyéb nagycsapat játékát sikerült megtörni, aztán ha nem sikerül akkor visszaáll és elsősorban kontrákra rendezkedünk be.
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.04.24. 21:10:22

Szívem szerint inkább a döntőben néztem volna meg a két csapat összecsapását, de hát így alakult. Ennyire már rég vártam párharcot. Az előző években kb. mindig sejteni, hogy mi lesz a forgatókönyv az aktuális ellenfelük ellen: labdabirtoklásban dominálunk, az ellenfél védekezésre, és kontrákra épít. Kivétel volt ugye épp a Bayern 2013-ban, de akkor hatalmas formában voltak, mi pedig mélyponton. Most más a helyzet, még mindig piszok erősek, de közel sem verhetetlenek, és mi is sokkal jobbak lettünk, tehát eléggé kiszámíthatatlan, hogy ki fog a döntőbe jutni.
Remélem látványos, gól gazdag, sportszerű meccseket látunk, melyeken mi megyünk tovább. Ha pedig ők, akkor nyerjék is meg a döntőt, mert a másik két csapatot finoman szólva sem kedvelem.
corol
Entrenador del Barça

2015.04.24. 20:16:23

Szerintem a Bayern sem túl happy, hogy a Barcát kapta. Ők is tudják, hogy a múltkori kettős győzelem nagy valószínűséggel egyszeri eset volt. A jelenlegi Barcelonának nincsen félnivalója senkitől és valóban a BL trófeáért mindenkit meg kell verni. Két nagy skalpunk már van, ami azért önbizalmat is adhat.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.04.24. 20:15:49

Enjoy írta:Elég rossz ilyennel spekulálni, de döntő lehet..
Kik azok a fontosabb játékosok, akikkel esetleg nem számolhat Pep legalább az első meccsen?
(De fura ezt leírni..)
alaba, benatia, ribéry tuti nem lesz, robben sztem már igen. a visszavágón már csak a francia nem lesz.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
roby122
Entrenador del Barça

2015.04.24. 20:09:25

zola8787 írta:
roby122 írta: Szerintem Pep azóta is rendre követheti a Barca meccseit , City meccsen is volt kinn , olyat írni , hogy majd tátott szájjal fog ott állni a kispad előtt , nem kicsit erős.
Na majd a 2 meccs után visszatérünk erre és nem irónia volt.
Rendben. Én tiszteletben tartom a véleményed , még ha nem is értek vele egyet. A közös cél mindenkinek egy dolog. Jussunk a döntőbe.
De ha Pep állhat a kispad előtt tátott szájjal , akkor ugyanúgy LE is állhat ott bambulva és tanácstalanul , mint ahogy azt már láthattuk is. (ne így legyen , csak azért gondoljuk végig.)
culinho
Capitá del Barça

2015.04.24. 19:51:06

Visszaolvasva a kommenteket, meglep, hogy mennyire pesszimista a társaság. Egyrészt, az a cél, hogy megnyerjük a trófeát, ahhoz pedig meg kell őket verni. Ha nem most, akkor a döntőben jó eséllyel kerültünk volna össze, Berlinben. Jelenleg több a sérültjük, mint az egészséges. Van másfél hetük, hogy néhányat összedrótozzanak, de a meccshiányt nem tudják addig pótolni. Én inkább most játszanék velük, mint május végén, amikor ők a lefutott bajnokságuk miatt kipihenten, alapcsapattal, kvázi hazai pályán várnák az agyonhajszolt fiainkat.
Én Pepet nagyon tisztelem, örökre a szívembe zártam, de azt nem lehet vitatni, hogy Heynckes után csalódást keltő az eddigi bajor produkció. Továbbra is rendkívül erős csapat, de az az űrfoci, amivel BL-t nyertek elmúlt, nyertek legutóbb 7-0-ra, de előtte csúnyán megégtek 3-1-re és a tavalyi BL búcsújuk nem volt szebb, mint a miénk 2 éve ellenük.
Utcsó gondolat: az LE Barca a City ellen idegenben, a Sevilla ellen az első 30 percben azt az egyérintős, félelmetesen gyors játékot hozta, amit Pep legszebb évei alatt ismertünk meg. Az ellen a játék ellen a bajorok játékos focija kevés lehet, azt egyedül a Real tudta eddig hatástalanítani.
Gyönyörű futball élményeket várok és az mögöttünk lévő idény miatt valamiért nagyon nyugodt vagyok. Az MSN-hoz azért a bajorok sincsenek hozzászokva. Olyan trió,, melynél nem lehet védelmi oldalról súlypontot képezni 1 vagy 2 játékosra, bármelyik képes eldönteni a továbbjutást a legkisebb megingás esetén. Jelenleg a világ legjobb formában lévő támadóegysége nálunk van, közte egy Messivel, aki januárban zokon vette, hogy CR be akarja érni Aranylabdában...
noname
Llegenda del Barça

2015.04.24. 19:25:17

Örülök a Bayernnek. A Real akármilyen gyenge, ellenünk mindig felszívják magukat és a meccsek formától, taktikától függetlenül kiszámíthatatlanok. A Juve ellen meg mehettünk volna egy bunkervédelem ellen, aminek megint kiszámítható a végeredménye, főleg, hogy a Juve kb annyit készül az ellenfélből, amennyit kedve tartja.

A Bayern ellen viszont a saját játékunkat játszhatjuk, nem lesz verekedés a pályán, hanem mindent bele és győzzön a jobb. Jelenleg és a Barcát tartom jobbnak. Ha a Bayern az erősebb, akkor meg úgyis kikaptunk volna tőlük a döntőben, így legalább 2 jó meccsel gazdagodik a világ és 2 rosszal, nem pedig 4 rosszal.

Hajrá Barca!
A Fifa egy szégyen
zola8787
Director del Fútbol

2015.04.24. 19:19:48

roby122 írta: Szerintem Pep azóta is rendre követheti a Barca meccseit , City meccsen is volt kinn , olyat írni , hogy majd tátott szájjal fog ott állni a kispad előtt , nem kicsit erős.
Na majd a 2 meccs után visszatérünk erre és nem irónia volt.
Enjoy
Capitá del Barça

2015.04.24. 19:17:26

Elég rossz ilyennel spekulálni, de döntő lehet..
(De fura ezt leírni..)
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2015.04.24. 19:06:39

roby122 írta:Én azért Pep-et nem sza..nám le! Lehet , hogy ez a csapat más focit játszik már , direktebb foci , kontrák , pontrúgások meg hasonlók , de Pep úgy ismeri ezt a Barcelonát , mint a tenyerét.
Ugyanez elmondható visszafelé is. A Barca is ismeri Pep-taktikáját, a játékosok, a edzői stáb gy része... Ez a "Pep-faktor" (már ha van ilyen) elsülhet bárhogy.

Az viszont, hogy a Bayern egy verhető csapat... igen, mert minden csapat verhető. Viszont páran úgy írják itt, mintha nem lenne egy brutálisan erős ellenfél és mintha mi lennénk az egyértelmű esélyesek. A valóság viszont az, hogy a Bayern egy CSAPAT. Nálunk van elől az MSN, mögöttük pedig egy két soros "sánc", ahonnan néha kilép egy szélső védő. Még a kp-ás szervezőmunkát is szinte teljes egészében Messi-nek kell ellátnia. Nálunk inkább a sztárokon van a hangsúly, mint a csapatmunkán. Itt látom a buktatót. Ugyanis a Bayern labdát fog birtokolni, játszani fog, márpedig a mi kp-ánk képtelen lesz velük lépést tartani, csak bekkelni fog tudni. Ha beállnánk kontrázni, akkor kiegyenlíthetnénk az esélyeket, ha Lucho-nak lesz egy cseppnyi esze is, akkor ezt húzza meg, hazai pályán is. ha viszont beállunk "farokméregetésre" nagyon gyorsan eldől majd a párharc. :roll:
CsocseX
Jugador del Barça

2015.04.24. 19:06:25

Feast4 írta:Ami pedig minket illet 100 szónak is egy a vége megint a lehető legrosszabb sorsolással kell szembenéznie a csapatnak.Ezen már kár katogni mi lett volna ha mondatokat kezdeni.Eljött a csapat és Luis Enrique munkájának az igazi tesztje.Ha nem megyünk át rajta nem érdemlünk Bl trófeát.És azt is tudtuk előbb utóbb ugyis szembe kell vélünk kerülni.Hat most eljött a napja.
Na, itt van a lényeg erről az egészről.

Vamos Barsa!
Força Barça!
Mathieu18
Barça B

2015.04.24. 19:00:40

Ronaldinho&Barca írta:Őszintén szólva örültem volna a Juvénak, végső esetben a realnak. Olaszokat jó lenne már valaki megverné szépen bucira, kicsit nagy az önbizalom, hogy kibekkeltek eddig buli csapatokkal. Szerintem a realt is le tudtuk volna győzni, én a bayernt legszívesebben a döntőben néztem volna el, talán velünk a legerősebbek most európa elitjében. Viszont így nagyon jó két meccsel lett gazdagabb a futball társadalom. Ezt a bayern nagyon össze rakták, Pepet pedig senkinek se kell bemutatni, a Barca valaha volt legnagyobb edzői alakja. Piszok erősek a bajorok, viszont szerintem nagyon szépen felépítettük ezt az évet, és ha valahogy, akkor így lenne szép a győzelem, mert utána akit kapunk a döntőben, annak lent lesz a roló. Remélem egészséges tud mindenki lenni és teljes erőbedobással megyünk majd ki a pályára.
Alapvetően igazad van, de egy komoly hiba mégiscsak csúszott a mondandódba.
Pep a Barça történelmének EGYIK legnagyobb edzői alakja. Vannak még mellette páran, hasonló kaliberűek.
A Bayernben pedig - eddig még - semmilyen eredményt nem ért el. A német bajnoki cím nem releváns, azt egy kutyával a padon is begyűjtené a bajor gárda.
kanty
Llegenda del Barça

2015.04.24. 18:53:48

zola8787 írta: Pep-et meg hagyjuk már. Majd ott fog állni a pálya szélén előre bámulva és semmit sem fog tudni, mert taktikát nem változtat, cserélni nem tud... Abból él, hogy egy tökéletes Barcelonával végigverte Európát (állandóan a legerősebb keretet feldobta, aztán ha gond volt például a Chelsea ellen csak állt és tartotta a száját és várta, hogy valamelyik klasszis megmentse a seggét). Könyörgöm abban a csapatban volt Alves - Abidal (akkori 2 legjobb szélső védője), Puyol, Xavi - Ini - Busi, Messi és a többiek. 20 edzőből 20 megcsinálta volna ugyanezt. Nem fogom elismerni, ha hülyének néztek akkor sem.
Ha iróniának szántad, akkor nagyon erősre sikerült.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Válasz küldése