Azért a GoT esetében figyelembe kell venni, h alapvetően a könyvekre támaszkodik és jelen periódusa a sorozatnak két, egyenként 950 és 1200 oldalas kötetekben van kifejtve, ráadásul külön-külön helyszínekre bontva. Ez is jelzi, hogy eléggé lelassultak az események és a megváltozott erőviszonyok után ismét alakulóban vannak a csapásirányok. Ráadásul igencsak terjedelmesen vannak tálalva írott formában, ami egyrészt tényleg rágósabb, másrészt pedig legalább érthetőek azok a dolgok, amik a szemünk láttára történnek és milyen jelentőséget is hordoznak valójában.
A sorozatban így is igen nagy léptekkel haladnak, mert nem merülnek bele túlságosan a miértekbe.
Tehát lényegében igen, lassult a sztori, de vezet azért valahova, de ez igazából írott formában jön át igazán, h mi miért és miért úgy történik, ahogy.
Szó, mi szó, én is többet vártam, tényleg kicsit lapos ez a periódus. Ahogy ilyentájban a könyvekkel is néha szenvedést éreztem már, ahogy nyúlt a rétestészta, de mindennek oka van és hamarosan azért lefő a kávé és meglátjuk mi(k) felé haladtunk.