Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az kérjen menekültstátust, ne kamionokat törtjön fel.Boixos írta:ez egy olyan szitu, amit egyszerűen nem lehet már jól kezelni. hogy a francban válogatod ki a brigádból azokat, akik tényleg a kiírtás elől menekülnek
Ezt nem is értem hogy gondolod, csak körbe kéne nézned Európában, sőt én már Budapesten is egyre több szépséget látok...visca el barca írta:
nem fogom a saját bőrömön megtapasztalni, mert ez soha nem fog megtörténni, csak veled próbálják meg elhitetni.
Nem is tudtam, hogy a youtube egy fotelnáci honlap...jelwaz írta:Ne járasd már le magad fotelnáci honlapokkal. Ahhoz képest, hogy milliószámra jön az "élősködő", munkát elvevő, törvényeinket és kultúránkat nem tisztelő, deviáns, kártékony bevándorló, hát igazán nem sokat tudnak felmutatni, hogy miért is vagyunk veszélyben tőlük.
Aha, szóval a bevándorlókat nem lehet általánosítani, de a magyarokat igen, gratulálok.albicelesteX írta:Amúgy nekem a magyarok meg ne prédikáljanak a becsület magas lováról, ahol az 50+% bérlet és jegy nélkül utazik, radar a kocsiban, mágnes a gázórán, minimálbérből BMW-t vezető vállalkozók, számlák-számlák-számlák...
1. Pont ezt akarják megakadályozni, igenvisca el barca írta:az hogy svédországban mit csinálnak engem itt 2000 km-rel arrébb valahogy nem foglalkoztat. évek óta ez megy a franciáknál is, meg mindenhol ahol milliószámra vannak. itt soha nem lesznek ennyien. mi egy csóró tranzitország vagyunk, itt senki nem akar letelepedni, csak elkerülhetetlenek vagyunk. 2-5-10 évvel ezelőtt egyébként miért nem aggódtál ezen? vagy akkor miért nem akartál áramos kerítést a határra mikor tízezrével jöttek a macedónok, meg az albánok? jah, mert hogy akkor nem ez folyt non stop a csapból. ma, ha bekapcsolod a tv-t, tuti hogy 5 perc múlva bevágnak egy képet, amin 2 ágról szakadt fazon bóklászik a határon, majd jön józsi bácsival egy riport, ahol elmondja, hogy ellopták a kapáját és bedobtak két csokis papírt a hátsó kertjébe. mellesleg a cigók meg a fehérek is erőszakolnak meg gyilkolásznak.
[/quote]visca el barca írta: a debreceni videó meg klassz amit linkeltél, 10-20 ember felgyújtott egy kukát meg kiabál. egy zte-hali derbin nagyobb őrjöngés meg vandalizmus van. egyébként az itthoni menekült táborokban évek óta ez van, csak most vkik azt szeretnék hogy jobban rettegj tőlük és minden nap ezen agonizálj (látod? sikerült nekik, ezek szerint jól csinálják). de tedd ezt, szíved joga attól félni, hogy elveszik a munkádat, meg megvernek, kirabolnak. csak furcsa, hogy tarsoly, akit az egész politikai elit tolt hátulról bedőlt, aztán két napra rá hirtelen 10x-re nőtt a bevándorlók száma és ez lett a legnagyobb problémagondolom a független politikai elemzők is pont olyan hülyék mint én hogy ezt szajkózzák. sőt az is véletlen h a kormány egyik nemhivatalos tanácsadója pont az a finkelstein, aki az efféle manőverezésnek az egyik legnagyobb neve
amint kiderül vmi óriási blama, másnap egyből lenyomják valamivel (nav botrányra két napra jött az internet adóztatása, egyből mindenki azon csámcsogott). mondjuk ez a bevándorlós téma brutálisan jó húzás volt. egyrészt a gonosz terrorizmussal riogatni 09.11 óta bejön, másrészt ezt a többivel ellentétben addig lehet húzni amíg csak akarják. jól írta Tim, kreálni kell egy ellenséget, majd legyőzni és évekig lovagolni a "sikeren". felhúzzák a kerítést, aztán majd a kormány által fizetett statisztikai hivatalok kimutatják hogy 90%-kal csökkent a bevándorlók száma és hirtelen az esti híradóban újra más lesz a téma
![]()
![]()
nem mellesleg látom budapesten laksz, költözz le a zolához 2 hétre borsodba, egyből nem fognak érdekelni a bevándorlók![]()
![]()
vagy agyonvernek a cigók két szál cigiért, vagy éhen halsz mert nem találsz munkát.
kár, hogy tiborczot annyian bántották a saját lábon való állás miatt, hogy el kellett adnia a LED-es bizniszt, gondolj bele, milyen zsír lenne egy 74892 km-es drótkerítés ledes villogóvalkristop írta:nem csodálkoznék, ha itt is hirtelen előkerülne valami haver "kerítésépítő" cégevisca el barca írta:de tolni kell 5-10-20 milliárdért a kerítést, mert meg kell védeni a a hazát a gonosz szírektől. a nagy hazavédőktwo in one.
Látom értelmezési problémáid vannak. Én konkrét számokra reagáltam és egy szót sem szóltam azokról, amiről ìrsz. Hozzászólásod értelmetlen számomra.jelwaz írta:Ebben mennyi konkrétum és konklúzió van ellenben azzal, amire reagáltál? Az ostoba érv meg ostoba érv, ha tetszik, ha nem. Akkor ne sajnáljam és ne követeljem az államtól a hajléktalanok helyzetének humános(!) megoldását, ha nem szállásolok el egyet a lakásomban? Ne követeljem a mezőgazdaság rendbetételét, ha nem megyek ki dolgozni egy napra random földre? Nem akarjam, hogy a börtönben vegyék emberszámba a rabokat és inkább rehabilitálják őket, ha nem foglalkozom vele egy órát? Csak sokkal nehezebb átlátni ezeket a dolgokat, mint ostoba feketeruhás "honvédők" agyatlan baromságait mantrázni.
Nem mellesleg veb és Tim rávilágított a lényegre, ennek a súlyossága huszadlagos MO-n. Ez most konkrétan elfed egy csomó problémát, amit régóta nem sikerül kezelni, nem mellesleg a botrányokat is háttérbe szorítja. Miért kell az NBIII-ba 800 milliós stadion, a nagyapám meg, aki végigszenvedte a háborút, a kommunizmust, és mai napig dolgozik és amióta csak kell TB-t fizet, annyit nem érdemel, hogy addig lehessen a kórházban, amíg fel nem épül? Vagy nem érdemelne egy olyan szekrényt, amiről fekvőbetegként is le tudja venni a vizespalackot. Abból meg, amik a NAV-botrányból leestek milliárdok, egy kisebb afrikai országot is vendégül láthatnánk, úgyhogy van bőven más, amin lehet spúrkodni, nem pedig tönkretett, poklot megjárt családok normális életről szőtt vágyain.
Az USA-valjelwaz írta:Hát nem ennyire ostobának ismertelek meg, ne haragudj. Nem az egyes állampolgárok problémája ez, nem nekik kell megoldani. Ahelyett, hogy a kormány velünk meg a migránsokkal cseszekszik, EU csúcs kell, az EU-nak tárgyalnia kell az USA-val, közös program kell. Az a pénz nem zavar, amit azokra a plakátokra költenek, amivel ellenük hangolnak? Abból mennyi ellátását meg lehetett volna oldani? Pontosan a figyelemelterelésről szól, ahogy lentebb írták, nem ezek szipolyozzák el a pénzed. Amúgy nekem a magyarok meg ne prédikáljanak a becsület magas lováról, ahol az 50+% bérlet és jegy nélkül utazik, radar a kocsiban, mágnes a gázórán, minimálbérből BMW-t vezető vállalkozók, számlák-számlák-számlák... Megnézném a felmérésedet is arról, hogy aki a közvetlen közelükben van, az mind ki van
Ebben mennyi konkrétum és konklúzió van ellenben azzal, amire reagáltál? Az ostoba érv meg ostoba érv, ha tetszik, ha nem. Akkor ne sajnáljam és ne követeljem az államtól a hajléktalanok helyzetének humános(!) megoldását, ha nem szállásolok el egyet a lakásomban? Ne követeljem a mezőgazdaság rendbetételét, ha nem megyek ki dolgozni egy napra random földre? Nem akarjam, hogy a börtönben vegyék emberszámba a rabokat és inkább rehabilitálják őket, ha nem foglalkozom vele egy órát? Csak sokkal nehezebb átlátni ezeket a dolgokat, mint ostoba feketeruhás "honvédők" agyatlan baromságait mantrázni.Normandia írta:Nekem itt úgy tűnik, aki a propagandát szórja az te vagy.
1., az itt lefojtatott menekültügyi eljárások során mennyi az a fő, akit kitoloncolunk, illetve mennyi kérelmet továbbìtottunk a célország felé?
2., a számok, melyet voltál becses leìrni többet mondanak mindennél.
3., ezt a tömeget, csak etetnünk kell, szállást, orvosi ellátást biztosìtani stb.
4., a tavalyi 44 ezer egész évi adat még nem verte hasba se az országot se az eu-t. A jelenlegi napi aátlag ezres tömeg már igen, csak számolnod kell.
Azt sem tudom elfogadni, hogy "hülyézed" azokat, akik nem értenek veled egyet és az hagyján, hogy itt megteszed, de más topickokban is. Fogadd el, hogy nem nálad van a bölcsek köve, akkor talán érdemes is lenne vitáznunk.
nem csodálkoznék, ha itt is hirtelen előkerülne valami haver "kerítésépítő" cégevisca el barca írta:de tolni kell 5-10-20 milliárdért a kerítést, mert meg kell védeni a a hazát a gonosz szírektől. a nagy hazavédők
így van. az olyan dolgok meg lényegtelenek hogy apám, aki 50 évig dolgozott mint a hülye, elmegy egy műtétre, aztán másnap mikor ott voltam nála a kórházban hozták a vacsorát: egy közepes méretű, kb 3 napos kenyér szelet, meg egy dobókocka méretű "vaj"Tim írta:jelenleg nem ez a legnagyobb gond ebben a szerencsétlen országban.
Így beszél egy úriember. Mióta fórumozok nem emlékszem hogy lehülyéztem volna bárkit,még akkor sem ha nagyon más volt a véleménye.Normandia írta:Basszus...mea culpa, mea maxima culpa. Tényleg nem te voltál.Tim írta: Erről egy linket,képet,vagy valamit légy oly kedves. Ha ilyet esetleg nem találnál,akkor minimum
egy bocsánat kérést elvárok.
Basszus...mea culpa, mea maxima culpa. Tényleg nem te voltál.Tim írta: Erről egy linket,képet,vagy valamit légy oly kedves. Ha ilyet esetleg nem találnál,akkor minimum
egy bocsánat kérést elvárok.
Erről egy linket,képet,vagy valamit légy oly kedves. Ha ilyet esetleg nem találnál,akkor minimumNormandia írta:.
Azt sem tudom elfogadni, hogy "hülyézed" azokat, akik nem értenek veled egyet és az hagyján, hogy itt megteszed, de más topickokban is. Fogadd el, hogy nem nálad van a bölcsek köve, akkor talán érdemes is lenne vitáznunk.
Nekem itt úgy tűnik, aki a propagandát szórja az te vagy.Tim írta: Ez remek példa a propaganda sikerére,mert ez nem egészen így működik.Itt valószínüleg a Dublin III rendeletről lehet szó amely kimondja hogy a menekültügyi eljárást lehetőleg abban az uniós országban kell lefolytatni, ahol a menekült először került kapcsolatba a hatóságokkal. Szóval ahol “elkapták”.Tegyük fel, hogy egy koszovói menekültet Magyarországon megállítanak a rendőrök, rájönnek, hogy illegálisan lépte át a határt. Ha menedéket kér (és általában kér), akkor kezdődhet a menekültügyi eljárás, amiben eldöntik, hogy az illető itt maradhat-e, vagy haza kell mennie. Ebbe az eljárásban például ujjlenyomatot vesznek, ami bekerül egy európai adatbázisba. Az eljárás végét a Magyarországon így megállított külföldiek szinte soha nem várják meg, hanem általában 3 napon belül mennek tovább nyugat felé, mondjuk Berlinbe.
A Dublin III. Rendelet szerint ha pár héttel később Berlinben igazoltatja az illetőt a rendőr, kiderül, hogy nincsenek papírjai, leveszik az ujjlenyomatát, akkor fogják látni, hogy ő nemrég járt Magyarországon, ott indult vele kapcsolatban egy eljárás. Ennek alapján akár vissza is hozhatják ide az illetőt.
De.
A Dublin III. Rendelet azt is kimondja, hogy az eljárást ott kell lefolytatni, ahol az illető rokonai élnek. Tehát ha a menekültnek már a férje/ felesége / apja / anyja mondjuk Németországban van, akkor őt már nem hozhatják vissza Magyarországra, még ha itt is találkozott a hatóságokkal először.
Ennél is sokkal fontosabb, hogy bizonyos kivételektől eltekintve a menekültek ezen az alapon csak 6 hónapig küldhetőek vissza.
Tehát ha az említett koszovói 2012-ben jött Magyarországra, itt nyilvántartásba vették, de továbbment Németországba, és ott 2013-ban igazoltatja a rendőr, akkor őt már nem lehet Magyarországra visszaküldeni.
És nézzük csak hogy is fest ez a számok tükrében:
-Tavaly összesen 42777 ilyen menekültügyi eljárás indult itthon, és ehhez képest összesen 827 embert küldtek vissza hozzánk nyugatról.
- Idén április végéig ~41 ezer eljárás indult, és 522 embert küldtek vissza.
Lusta voltam kikeresni hogy hányan kaptak letelepedési engedélyt,illetve hányan kaptak olyanok
akik megvették a letelepedési kötvényt,és mindenféle ellenőrzés nélkül kaptak állampolgárságot.
Úgy emlékszem az utóbbiak vannak többen.
nem fogom a saját bőrömön megtapasztalni, mert ez soha nem fog megtörténni, csak veled próbálják meg elhitetni.albicelesteX írta:Kanadát se érdekelte a magyar cigányság mégis mikor kimentek egyből rosszul lettek.Igazából nem értem ezt a hozzáállást, mert lehet ma még közvetlenül nem érint, de holnap majd a saját bőrödön tapasztalod...majd akkor mond, hogy nem érdekel.
Ez remek példa a propaganda sikerére,mert ez nem egészen így működik.Itt valószínüleg a Dublin III rendeletről lehet szó amely kimondja hogy a menekültügyi eljárást lehetőleg abban az uniós országban kell lefolytatni, ahol a menekült először került kapcsolatba a hatóságokkal. Szóval ahol “elkapták”.Tegyük fel, hogy egy koszovói menekültet Magyarországon megállítanak a rendőrök, rájönnek, hogy illegálisan lépte át a határt. Ha menedéket kér (és általában kér), akkor kezdődhet a menekültügyi eljárás, amiben eldöntik, hogy az illető itt maradhat-e, vagy haza kell mennie. Ebbe az eljárásban például ujjlenyomatot vesznek, ami bekerül egy európai adatbázisba. Az eljárás végét a Magyarországon így megállított külföldiek szinte soha nem várják meg, hanem általában 3 napon belül mennek tovább nyugat felé, mondjuk Berlinbe.Normandia írta: Ugyanis, oda küldik vissza, ahol először lépett be az eu területére.
Ne járasd már le magad fotelnáci honlapokkal. Ahhoz képest, hogy milliószámra jön az "élősködő", munkát elvevő, törvényeinket és kultúránkat nem tisztelő, deviáns, kártékony bevándorló, hát igazán nem sokat tudnak felmutatni, hogy miért is vagyunk veszélyben tőlük.
Hát nem ennyire ostobának ismertelek meg, ne haragudj. Nem az egyes állampolgárok problémája ez, nem nekik kell megoldani. Ahelyett, hogy a kormány velünk meg a migránsokkal cseszekszik, EU csúcs kell, az EU-nak tárgyalnia kell az USA-val, közös program kell. Az a pénz nem zavar, amit azokra a plakátokra költenek, amivel ellenük hangolnak? Abból mennyi ellátását meg lehetett volna oldani? Pontosan a figyelemelterelésről szól, ahogy lentebb írták, nem ezek szipolyozzák el a pénzed. Amúgy nekem a magyarok meg ne prédikáljanak a becsület magas lováról, ahol az 50+% bérlet és jegy nélkül utazik, radar a kocsiban, mágnes a gázórán, minimálbérből BMW-t vezető vállalkozók, számlák-számlák-számlák... Megnézném a felmérésedet is arról, hogy aki a közvetlen közelükben van, az mind ki vanalbicelesteX írta:De a te pénzedből IS tengenek lengenek itt. Bírom ezt a hozzáállást. Miért nem viszel haza belőlük vagy 10-et? Érdekes akik a közvetlen közelükbe élnek azok mind ki vannak...Nem idevalók.Nincs szükség rájuk.Élősködőből van elég ebben az országban!!!
De bizony mi vagyunk!visca el barca írta:
nem, nem mi vagyunk a belépő ország. mielőtt hozzánk érnek, a többsége átmegy a görög-török-bulgár-macón-szerb vonalon, így ez is csak egy maszlag amivel lehet riogatni. ha már nem jön elég menekült, akkor majd ez erősödik fel, hogy tízervével küldik vissza őket nyugatról. ha majd onnan sem jönek már, akkor majd a pincékben megbúvó terroristák lesznek a placcon.
mégis minek hoznék haza 10-et? kit érdeklenek? hol írtam én olyat h kedvelem őket vagy bármi? annyit írtam hogy az egész egy tökéletesre felfújt lufi, ami miatt az emberek meg úgy aggódnak, mintha már az ISIS irányítaná az ország 2/3-át.albicelesteX írta:Miért nem viszel haza belőlük vagy 10-et? Érdekes akik a közvetlen közelükbe élnek azok mind ki vannak...
nem, nem mi vagyunk a belépő ország. mielőtt hozzánk érnek, a többsége átmegy a görög-török-bulgár-macón-szerb vonalon, így ez is csak egy maszlag amivel lehet riogatni. ha már nem jön elég menekült, akkor majd ez erősödik fel, hogy tízervével küldik vissza őket nyugatról. ha majd onnan sem jönek már, akkor majd a pincékben megbúvó terroristák lesznek a placcon.Normandia írta:ìgy mint belépő országnak nekünk küldik vissza
De a te pénzedből IS tengenek lengenek itt. Bírom ezt a hozzáállást. Miért nem viszel haza belőlük vagy 10-et? Érdekes akik a közvetlen közelükbe élnek azok mind ki vannak...Nem idevalók.Nincs szükség rájuk.Élősködőből van elég ebben az országban!!!visca el barca írta:egy cirka 40e fős városban tegnap elmentem lottót feladni, egy öreg ott kántálta előttem a bevándorlós vonalat, aztán 10 perc sorban állás után miután meguntam a dumáját, megkérdeztem tőle, hogy eddig melyik gyerekének vagy unokájának vették el a munkáját, melyik családtagját erőszakolták meg, vagy egyáltalán látott e már az életben szír vagy macedón menekültetnekiállt pampogni, kiröhögtem, bekussolt, aztán szép csendben elhúzott. tipikus buta X párt szavazó. X-et azért nem nevezem meg, mert nem politizálunk itt.
Hát ez remek. Most miért szidod BAZ-megyét? Az fáj, hogy visszamentem focizni és a 20-as keretből hárman vagyunk magyarok? Ez fáj?visca el barca írta:
nem mellesleg látom budapesten laksz, költözz le a zolához 2 hétre borsodba, egyből nem fognak érdekelni a bevándorlók![]()
![]()
vagy agyonvernek a cigók két szál cigiért, vagy éhen halsz mert nem találsz munkát.