Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Múltkor már kifejtettem, hogy mennyit változott a foci és az ilyen játékosok hasznossága egyre csökken, de abban az időben Djalminha valóban nagyon jól tolta a Deporban. És nagyon sok csapatban volt hozzá hasonló típusú játékos. Denílson a Betisben, Kily Gonzalez a Valenciában, volt egy venezuelai a Mallorca-ban, de neki nem jut eszembe a neve. Bilbao-ban Etxeberría (ő kevésbé volt technikás, de ide illik), RM-ben az argentin srác akinek szintén nem jut eszembe a neve, valami S betűs, Santanderben Benayoun/Munitis , Zaragoza Galleti és így tovább. Ma már a szélsők szerepe sokat változott, a játék fejlődése miatt és gyorsulása miatt sokkal inkább van szükség gyors, s baromi fontos, hogy fejben is gyors emberekre, akik keveset tologatják a labdát. Ráadásul többet is kell védekezni és kisebb területen folyik a játék. Univerzális játékosok kellenek, valakik hosszában, de valakik széltében játsszák be a területeket és fel kell tűnni a támadó harmadban bárhol és gyors döntéseket kell hozni. Nincs idő csesztetni a labdát, mert a védelmek rögtön korrigálnak és már hátulra is gyors embereket keres minden csapat. Egyszerűen a játék annyira sokat fejlődött, hogy megváltoztak a követelmények. A kulcsszó, gyorsaság és robbanékonyság. Focizni már mindenki tud, de azokat az apró hibákat kell kihasználni, amik adódnak és rögtön kell reagálni.palesz77 írta:Róla én is tudom kicsoda, habár csak néhány videón láttam, de őt kedveltem volna szerintem. Amúgy a "régiek" közül - kb a 90-es évektől kezdve - Pep, Laudrup és Koeman azok, akiket nagyonnagyon sajnálok, hogy nem láttam játszani - kivéve pár Barca TV-s meccsen -, de ő is egy olyan játékosnak tűnik, aki miatt érdemes volt meccset nézni. Aki pedig Djalminhát nem ismerné még annyira se, mint én, egy rövid videó róla - 3:00-tól.Bob_Marley írta:Djalminha azért teljesen más játékos volt, ő azért kevergetett rendesen és elég jó kis balosa volt.![]()
Djalminha ● The Magic of Football
solariRM-ben az argentin srác akinek szintén nem jut eszembe a neve, valami S betűs
Róla én is tudom kicsoda, habár csak néhány videón láttam, de őt kedveltem volna szerintem. Amúgy a "régiek" közül - kb a 90-es évektől kezdve - Pep, Laudrup és Koeman azok, akiket nagyonnagyon sajnálok, hogy nem láttam játszani - kivéve pár Barca TV-s meccsen -, de ő is egy olyan játékosnak tűnik, aki miatt érdemes volt meccset nézni. Aki pedig Djalminhát nem ismerné még annyira se, mint én, egy rövid videó róla - 3:00-tól.Bob_Marley írta:Djalminha azért teljesen más játékos volt, ő azért kevergetett rendesen és elég jó kis balosa volt.
Utána kerestem és Reiziger.palesz77 írta:Mascherano!Bob_Marley írta:palesz77 következő nagy feladat. Ki játszotta a legtöbb meccset Barca mezben a mezőnyjátékosok közül gól nélkül?![]()
Mascherano!Bob_Marley írta:palesz77 következő nagy feladat. Ki játszotta a legtöbb meccset Barca mezben a mezőnyjátékosok közül gól nélkül?
Már komolyan 5 öngólja van?Nero. írta:Maschenak azért van mar 5 golja nálunk . Igaz, mind az 5 saját kapura ment.
Djalminha azért teljesen más játékos volt, ő azért kevergetett rendesen és elég jó kis balosa volt. Mauro Silva meg egy kis tömzsi emberke volt, aki le-fel rohangált.visca el barca írta:de, 369 meccsen lőtt 1 góltmindéig keverem amúgy djalminhával
Én ezzel nem értek egyet. A Real sokkal erősebb, mint azt sokan gondolják.Feast4 írta:
Én speciel jobban félek tőlük most mint a Realtól. Erőszakosak, durvák, gyorsak és a Sevilla ellen fel is pörögtek. Jelenlegi formánkban iszonyatosan veszélyesek ránk nézve, sőt meg merem kockáztatni, hogy mázli kellene, hogy le tudjuk őket most gőzni. Szerintem az előző évvel elentétben a végén is most ott lesznek a két nagy csapat nyakán. Jó lenne ha megint valami módon LE élessé varázsolná a fiúkat mert ezzel így gond lesz. A Malaga ellen már látszott, hogy kezdünk visszajönni, de most sokkal jobb lenne egy könnyebb elenfél mint ők. Ráadásul van két olyan támadójuk akiktől a legtöbb csapatnak vonalkódos lesz a gatya. Szerintem nagyon darálós meccs lesz, ráadásul ők vannak otthon, jó lenne sérülés nélkül megúszni és egy soványka góllal elhozni a három pontot.Aztán egy időre elfelejteni őket.
Szerintem ez elhanyagolható. Tegnapi meccsből kiindulva, nem igazán tűnt idegen testnek az a 2 új ember. Mondjuk a múlt heti meccsen Martínez még annyira nem érezte.noname írta:Az Atletico kulcsjátékosokat kell beépítsen/újra beépítsen. Ez szerintem nekünk előny lehet.
Nehéz meccs lesz, de úgy gondolom h meg kéne nyerjük.
Persze a válogatott meccs miatt még kiszámíthatatlanabb a meccs.
Na ez meg a másik...visca el barca írta:sztem 20 éve nem nyertünk válogatott meccsek utánmost sem látok rá túl sok esélyt
LG írta:13/14-ben ellenük buktuk a bajnokségot és BL-t is, az előző szezonban viszont elég jól ment ellenük, sőt, épp ellenük indultunk be, mikor a Sociedad elleni vereség után legyőztük őket 3-1re. Olyan előzmények után szerintem nem sokan számítottak ilyen sima győzelemre.kanty írta:Közben a matracosok simán nyertek Sevillában. Nem volt 3 gól a két csapat között, sőt kb. ha a helyzeteket nézzük egál körüli meccs volt, de az Atleticonak kis szerencséje is volt.
Következő körben nagyon nem lesz egyszerű dolgunk, ez az Atleti idén is nagyon kellemetlen ellenfél lesz.
Martínez meg nem kis gólt akasztott.
Szóval a közelmúltból vannak jó és rossz emlékeink is róluk.
Nyáron papíron elég jól erősítettek, én úgy érzem, ebben a szezonban nagyobb beleszólásuk lehet a bajnoki cimért folyó harcba, mint az előzőben.
13/14-ben ellenük buktuk a bajnokségot és BL-t is, az előző szezonban viszont elég jól ment ellenük, sőt, épp ellenük indultunk be, mikor a Sociedad elleni vereség után legyőztük őket 3-1re. Olyan előzmények után szerintem nem sokan számítottak ilyen sima győzelemre.kanty írta:Közben a matracosok simán nyertek Sevillában. Nem volt 3 gól a két csapat között, sőt kb. ha a helyzeteket nézzük egál körüli meccs volt, de az Atleticonak kis szerencséje is volt.
Következő körben nagyon nem lesz egyszerű dolgunk, ez az Atleti idén is nagyon kellemetlen ellenfél lesz.
Martínez meg nem kis gólt akasztott.