palesz77 írta:Bob_Marley írta:Djalminha azért teljesen más játékos volt, ő azért kevergetett rendesen és elég jó kis balosa volt.
Róla én is tudom kicsoda, habár csak néhány videón láttam, de őt kedveltem volna szerintem. Amúgy a "régiek" közül - kb a 90-es évektől kezdve - Pep, Laudrup és Koeman azok, akiket nagyonnagyon sajnálok, hogy nem láttam játszani - kivéve pár Barca TV-s meccsen -, de ő is egy olyan játékosnak tűnik, aki miatt érdemes volt meccset nézni. Aki pedig Djalminhát nem ismerné még annyira se, mint én, egy rövid videó róla - 3:00-tól.
Djalminha ● The Magic of Football
Múltkor már kifejtettem, hogy mennyit változott a foci és az ilyen játékosok hasznossága egyre csökken, de abban az időben Djalminha valóban nagyon jól tolta a Deporban. És nagyon sok csapatban volt hozzá hasonló típusú játékos. Denílson a Betisben, Kily Gonzalez a Valenciában, volt egy venezuelai a Mallorca-ban, de neki nem jut eszembe a neve. Bilbao-ban Etxeberría (ő kevésbé volt technikás, de ide illik), RM-ben az argentin srác akinek szintén nem jut eszembe a neve, valami S betűs, Santanderben Benayoun/Munitis , Zaragoza Galleti és így tovább. Ma már a szélsők szerepe sokat változott, a játék fejlődése miatt és gyorsulása miatt sokkal inkább van szükség gyors, s baromi fontos, hogy fejben is gyors emberekre, akik keveset tologatják a labdát. Ráadásul többet is kell védekezni és kisebb területen folyik a játék. Univerzális játékosok kellenek, valakik hosszában, de valakik széltében játsszák be a területeket és fel kell tűnni a támadó harmadban bárhol és gyors döntéseket kell hozni. Nincs idő csesztetni a labdát, mert a védelmek rögtön korrigálnak és már hátulra is gyors embereket keres minden csapat. Egyszerűen a játék annyira sokat fejlődött, hogy megváltoztak a követelmények. A kulcsszó, gyorsaság és robbanékonyság. Focizni már mindenki tud, de azokat az apró hibákat kell kihasználni, amik adódnak és rögtön kell reagálni.
Ha már nosztalgia Mauro Silva mellett ott volt a másik nagy öreg Donato.

Ő már akkor öreg volt mikor megszüeltett.
kristop egyébként megelőzött, valóban Denílson a Betisben szinte ugyanaz volt. Róla nekem mindig a 98 VB döntő jut eszembe, amikor bemutatta a hogyan lehetünk a csapatunk leghaszontalanabb és "leglabdatemetőbb" embere.
szerk: valóban Solari, köszönöm és Arango volt a másik. Solariban is több volt, jó játékos volt ő csak rosszkor volt rossz helyen.