Feast4 írta: ↑2021.09.29. 13:57:57
Szerintem nincs igazatok. Griezmann esetében ezt el lehet fogadni, mert ő tényleg a játékba a taktikába nem illett be, de nála nem. Lentebb is írtam pár, hogy szerintem egyszerűen arról van szó, hogy felültünk a Klopp hatásnak.
Vannak játékosok akik csak Klopp alatt működtek. Abban a rendszerben amit szakállas barátunk kitalált és őt beillesztette, mint egy kirakóst abban hihetetlen jó volt. Elment meg is főtt. Sok ilyen játékos volt már aki így járt.Götze, Sahin, Kagawa, de most is szerintem legalább 3 játékos van a pool kezdőjében aki ha elmenne onnan lefőne, mint a kávé.
Benne egészen egyszerűen ennyi van. Ami pedig ezt szerintem a legjobban igazolja a Bayern. Az amit a Bayern játszott, nagy futásokkal lendületi érkezésekkel pontos beadásokkal, sok keresztlabdával, sokkal közelebb állt a Poolhoz, mint a mi játékunk. És ott se ment neki. Gyenge volt összjátékban, rosszul érkezett, nem működtek a keresztlabdái, konkrétan semmi sem ment neki.
Mondhatjuk itt, hogy fejben van a baj, bla bla, te tény az klasszis mindenhol, mindig klasszis. Messi és CR a tökéletes élő példa erre. Amikor nem megy nekik akkor is pályán voltak, mert egy villanással bármikor megvertek 3 embert és puff gól. Lehet ennyit csináltak, de rossz formában is a veszélyt láttad rajtuk.De mondhatnánk itt Ibrát, az igazi Ronaldot, vagy középpályáról csak vegyünk a saját házunk táját Xavi, Iniesta. Zidaneról már ne is beszéljünk. Ő nem hogy nem veszélyes, de most már alibizik. Eltűnik az embere mögött, sose mozog megjátszható területre, nincsenek jó beadásai, passzai. A legnagyobb veszélye az, ha lendületből ráfut a kapura és elenged egy lövést. Szerintem ő a jelenlegi legnagyobb alibikirály jelenleg és teljesen felesleges a + 20 milláért (ami lassan egyébként a piaci ára), hogy ő itt játszogasson.
De akkor ne vegyünk klasszist, vegyünk csak két jobb képességű nem olyan karriert futott játékost. Egy Pedro és egy Alexis, ha nem hasznosabb veszelyesebb játékos volt nálunk akkor szakadjak ketté.Nekik ha nem ment legalább kapartak, lekötöttek egy-két embert. Pedig ott is volt pszihés gát, mind a kettőnél. Szerencsétlen Coutinho meg tanácstalanul néz körbe folyamatosan és bujkál, hogy nehogy rajta dadogjon le az összjáték.
Sajnálom mert szimpi a srác. Nagyon sokszor vártam egy-két meccs után azt gondoltam, na majd most. De semmi. Neki lefőtt a kávé és szerintem a karrierje is.
Alapvetően én is azt írtam, hogy nem lehet az kifogás nála, hogy nem illet a játékunkba, ezért gyenge. Ennyire.
A Klopp dologban simán lehet, hogy igazad van, bár szerintem nem ütik egymást az érvek azzal, hogy fejben (is) kevés. Vagy akkor inkább úgy írom, hogy az biztos, hogy fejben kevés, és simán lehet, hogy korántsem akkora klasszis, amilyennek a Poolban tűnt. Az nem kérdés, hogy a felsorolt játékosokhoz semennyire nem ér fel, de leginkább mentalitásban, profizmusban nem, pl. a CR, Ibra típushoz mérten nem gondolom, hogy annyira gyengébb lenne tehetségben, egyszerűen nem az a lelki alkat, mint ők, nem harcos. Úgy néz ki a pályán, mint egy elárvult kisfiú, aki próbálkozik, de már ő sem hiszi el, hogy valami lesz belőle, ezért is gondolom, hogy fejben gondok vannak nála. Ettől még abban tök igazad lehet, hogy nagyon túl lett hype-olva, mert Klopp patentul összerakott gépezetében megvolt a helye, az önbizalma és jól ment neki.
Azért Pedro és Alexis is mindketten temperamentumos, hajtós, reklamálós játékosok, akiknek arcuk is volt a pályán (jó értelemben). Ehhez képest Coutinho? Mint egy visszafogott 12 éves az első szülinapi zsúron.
Ezt írod: "A legnagyobb veszélye az, ha lendületből ráfut a kapura és elenged egy lövést" - Tök igazad van. De ezt bárhol bármilyen körülmények között tudná hozni, ha kizárólag a teljesítményével lennének gondok, tökmindegy melyik csapatban és meg is élhetne belőle, pláne egy spanyol ligában.
Szóval szerintem nagyjából egyetértünk, az már rég bebizonyosodott, hogy nem igazi klasszis (sőt), én is megválnék tőle, nemhogy még fizetnénk érte bármennyit is. Csak én egy megtört embert látok a pályán, szerintem ez is nagyon rányomja a bélyeget a játékára, nem csak önmagában az, hogy túlértékelt volt a Klopp-érában.