Andrés Iniesta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.27. 20:35:45

én egy percig sem féltem, az ilyen szintű játékosoknál mindig azt szoktam mondani, talán öreg bill...hogy "form is temporary, class is permanent."

iniesta pedig abszolút nem az a karakter, aki szétbulizza az agyát, vagy konfliktusok kereszttüzében égne.
idén több a gyengébb meccse, mint a jó, viszont az is igaz, hogy az ő mércéje az átlagosnál magasabban van.

az utóbbi években nem nagyon volt formahanyatlása, nagyjából végig hozta a klasszis szintet, szóval időszerű volt,hogy legyen egy olyan periódusa, mikor nem megy úgy.
Kalap1988
Director del Fútbol

2013.10.27. 12:56:32

visca el barca írta:
P.U.Y.O.L. írta:Amit többen kiemeltetek, (elszórt labda, amiből CR indult)az szerintem nem az ő hibája volt. Busi oda tette hozzá a labdát, amikor már a bogyó nélkül is 2-en voltak rajta és gyorsan szerelték is. Bravúr lett volna kijátszani onnan. (persze ő képes rá, de ettől még nem automatikusan elvárható)
tévedsz.

nyugodtan játszhatta volna egyből tovább alvesnak, aki simán megindulhatott volna a labdával, de nem neki mint mostanában mindig, rá kell tekeredni a labdára. és sajnos sokszor veszem észre, hogy nem csak ő, hanem más is képes zsonglőrködni a saját térfelünkön...

http://www.youtube.com/watch?v=ETc-2AUrycY" target="_blank
Sajnos ezzel egyetértek, meg hát a felvétel alapján nehéz is lenne ezzel vitatkozni. A világon mi vagyunk a legjobbak az egy érintőben, többet kellene és gyorsabban, határozottabban csinálni, amellett, hogy a saját lassabb stílusunk is megmaradna. Ez tenné olyan váratlanná, kiszámíthatatlanná a játékunkat, amik miatt a legjobb napjainkon a világ legerősebb csapata lehetnénk egyértelműen. A kettő én ötvözném ,nem értek egyet azokkal, akik direktebb játékot akarnak, de többet kell használni ezt a játékelemet is. Csak emlékezettek, hogy a 2-6 vagy az 5-0 alkalmával sokszor megalázóan kényszerítőztünk perceken keresztül. És, ha az egy érintő, kényszerítő örületbe kergeti az ellenfelet, akkor az 1-1-ek is jobban bejönnek ( Ininek, Messinek, Neymarnak) mert megörül az ellenfél, nem tudja mire számíthat. Nyilván ezt tudja Tata és a játékosok is, de a gyakorlatban is meg kell valósítani. Ennek ellenére nyertünk, nem is tragikus játékkal, lényegében megérdemelten ( és azért Ininek is volt rengeteg jó megoldása, amolyan Xavis hosszú indítások Messinek, vagy Neymarnak stb.) . Úgy hogy előre tovább. A védekezés, ami a leginkább biztató, van még mit fejlődni abban is, de folyamatosan javul.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2013.10.27. 12:51:43

P.U.Y.O.L. írta: Igazad volt. Tényleg volt egy pilannat, amikor megkapta egyből tovább lehetett volna pöcizni. Ezért is írtam, hogy mégegyszer megnézem a meccset, de azután se valószínű, hogy azt fogom írni, hogy rosszul játszott. Ráadásul volt olyan szituáció is, amikor megoldott hasonlót és ügyesen kijátszotta. Minden esetre én remélem hogy hasonlóan tudja folytatni a szezont vagy még tovább javul, mert az idei produkciójára egyelőre nagyon nem lehet büszke.
v e b írta: tévedsz.

nyugodtan játszhatta volna egyből tovább alvesnak, aki simán megindulhatott volna a labdával, de nem neki mint mostanában mindig, rá kell tekeredni a labdára. és sajnos sokszor veszem észre, hogy nem csak ő, hanem más is képes zsonglőrködni a saját térfelünkön...

Off: bocs a javítgatásért, csak mobilon nem vagyok nagy művész. :-)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára P.U.Y.O.L. 2013.10.27. 13:00:44-kor.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.27. 12:37:03

P.U.Y.O.L. írta:Amit többen kiemeltetek, (elszórt labda, amiből CR indult)az szerintem nem az ő hibája volt. Busi oda tette hozzá a labdát, amikor már a bogyó nélkül is 2-en voltak rajta és gyorsan szerelték is. Bravúr lett volna kijátszani onnan. (persze ő képes rá, de ettől még nem automatikusan elvárható)
tévedsz.

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2013.10.27. 12:23:45

20tek írta:
P.U.Y.O.L. írta:Nálam a meccs embere! (Neymar mellett) Végre megint félelmetes formában játszott. Remélem kellő lökést ad neki ez a teljesítmény. Hajrá Ini!
A topikot tévesztetted el vagy más meccset néztél...
/quote]
Off: Szerintem meg az eltérő véleményt lehetne normális ember módjára, személyeskedés nélkül is közölni!

On: én továbbra is tartom, hogy remekül játszott. (az idei szezonban talán először) Több nagy zsugát kiosztott, főleg Messi szöktetése tetszett és sokszor szépen tartotta meg a labdát 2-3 játékossal szemben. Voltak szép megindulásai is, az egyikből gól is lett.
Amit többen kiemeltetek, (elszórt labda, amiből CR indult)az szerintem nem az ő hibája volt. Busi oda tette hozzá a labdát, amikor már a bogyó nélkül is 2-en voltak rajta és gyorsan szerelték is. Bravúr lett volna kijátszani onnan. (persze ő képes rá, de ettől még nem automatikusan elvárható)

Azt is említette valaki, hogy sok labdát szórt el. Ehhez jelenleg nem szeretnék érdemlegesen reagálni, mert én nem emlékszem tőle sok eladott labdára. Meg fogom nézni mégegyszer a meccset és akkor könnyebb lesz értékelni. Egyébként aki szerint rosszul játszott, annak is ugyan ezt tudnám ajánlani. (Nézzétek meg mégegyszer és figyeljetek különösen az ő teljesítményére...)
Maxi
Entrenador del Barça

2013.10.26. 23:02:44

szerintem is a meccs egyik legjobbja volt a csúnya eladott labdájától függetlenül.kezd visszatérni.
Forca Barca
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.26. 22:02:56

20tek írta:
P.U.Y.O.L. írta:Nálam a meccs embere! (Neymar mellett) Végre megint félelmetes formában játszott. Remélem kellő lökést ad neki ez a teljesítmény. Hajrá Ini!
Megint gyengén játszott, idén sokadszorra. A gólpassza jó volt, de a mai teljesítményén az is csak egy szépségtapasz
igy van, önmagához képest halovány. a kedvenc az volt amit csaba is emlitett, mikor a saját 16osunk előtt 7 madrid játékossal a nyakán sem szabadulna a labdától...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
20tek
Jugador del Barça

2013.10.26. 21:34:52

Megint gyengén játszott, idén sokadszorra. A gólpassza jó volt, de a mai teljesítményén az is csak egy szépségtapasz
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.10.26. 20:44:33

húha,hát szerintem meg ritka pontatlan volt ma, rengeteg labdát elszórt, olyanokat,amikből helyzet lehetett volna...plusz volt az az elcselezett labdája is,amiből ziccerbe került Cé. Szóval ma ezzel nem értek, de nem lógott ki lefele sem a csapatból,ez igaz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2013.10.26. 20:22:24

Nálam a meccs embere! (Neymar mellett) Végre megint félelmetes formában játszott. Remélem kellő lökést ad neki ez a teljesítmény. Hajrá Ini!
Nem Ede72
Jugador del Barça

2013.10.20. 14:48:27

Gareth Tello írta:Két finomság tegnapról:
http://www.youtube.com/watch?v=EQMPelxhsQU" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=K0ly-N5Fyes" target="_blank
az a baj,hogy ez volt az összes értékelhető megmozdulása tegnap...
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.20. 14:19:37

Két finomság tegnapról:
http://www.youtube.com/watch?v=EQMPelxhsQU" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=K0ly-N5Fyes" target="_blank
shutterisland
Director del Fútbol

2013.09.24. 22:11:23

nah, talán visszatalál a helyes, világklasszis útra. :)
az a labda neymarnak (ahol ugye át akarta emelni a kapust) nagyon adta.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.24. 14:18:21

Iniesta édesapja is megszólalt az ügy kapcsán, emlékeztetett mindenkit, hogy Iniesta korábban azt mondta, hogy a Barçából szeretne majd visszavonulni. Hozzátette, hogy "Azok, akik ismerik Andrést (aki 18 éve van a Barçánál), nem kérdőjelezik meg a szavait."

99,999999%, hogy nem fog elmenni. :)
Miksi Józsefné
Barça B

2013.09.24. 13:59:57

Majd ki fog derülni egyszer hogy ki és miért akar elmenni.Valdes sem árulta el a mai napig hogy miért akar elmenni, de ragaszkodik elképzeléséhez. Én meg azt gondolom,hogy a játékosok közeledvén a 3o-hoz vagy ha már meghaladták szeretnének olyan szerződést kapni ami az utolsó játékos évek anyagilag megtérülnek. Én igy gondolom. Végülis apró gye tumekkoruktól fogva ezt csinálják , ehhez értenek és ebből kell neki a jövendőt megteremteni ha visszavonulnak. Valdes olyasmit is mondott,hogy szeretné magát más bajnokságban is kipróbálni az utolsó évekre az még csak hab a tortán,hogy szép summát ajánlanak ragyogó teljesitménye alapján az őt megszerezni kivánó klubok. Iniestának sem látunk bele a fejébe, ki tudja hogy a menedzserével mit beszéltek meg és hogy 3o felé közeledvén még mit vagy milyen lehetőséget kiván még kapni. Én mindenesetre szoritok,hogy neki is jól jöjjön ki a lépés és kapja meg amit szeretne és maradjon a klubnál.
Szerintem Iniestánál fel sem merül Messi neve hogy árnyékában élne, hiszen Messi első barcelonai beugrásánál 16-17 évesen már ott volt a 2o éves Iniesta is aki végigkövethette Messi pályafutását is a sajátja mellett.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.24. 13:24:41

mess2009 írta: miről beszélek? arról, hogy máris jelentkezett(értsd úgy hogy azon a szinten, ahogy magát a sztorit megismertük, tehát sajtóhír) három klub akik szítják a parazsat(ha van?!).semmi szándékom megingatni a hitedben, de szerintem kissé fajsúlyosabb ez a probléma mint te hiszed.nem véletlenül nyilatkozta Tata azt amit! amúgy Iniestában Messi árnyékában jó ideje gyűlhetett már némi keserűség, most még hozzá jött egy másik Argentín......továbbá tedd mellé, hogy akárhová megy ennél csak többet kereshet, úgyhogy az a négy kilences (%) lehet hogy merész jóslat.
Már megbocsáss, de óriási nagy sületlenség, amit írsz. Bejelentkeztek érte csapatok? Erről semmilyen megerősítés nincsen, csupán a sajtó írja. De mégha lenne is, akkor is kit érdekel? Azért mert bejelentkezett egy csapat érte, azért Ini és az egész gárda rosszabbul fog teljesíteni? Ne röhögtessük már magunkat ilyenekkel...

Iniesta Messi árnyékában? Azt hiszem, ha van vki, aki nem így gondolja, akkor az maga Iniesta. A legintelligensebb játékosok közé tartozik minden szempontól, emellett én ilyen alázatos játékost csak nagyon keveset láttam. Nem hinném, hogy ilyen gondolatai lennének. Másrészt, ha tényleg Messi árnyékába lenne, akkor is mi van? Jelenleg mindenki a háta mögött kullog egy orrhosszal...

A másik argentín témát sem értem... Azért nem hosszabbít, mert egy spanyol edző helyett, jött egy argentín. Ja így már értem. Mocskos Messi összeszedi a bandáját, hogy Iniestát elüldözze a csapatból, mert mintha nem ő lett volna eddig a legjobb játszótársa. Nem 99,99%, hogy hoszabbít, hanem még több.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Deus
Boixos Nois

2013.09.24. 12:02:06

Szerintem nem a pénz miatt van komplikáció, hanem más miatt.

Inire nem jellemző ez a "pénzéhes" jelző.

Inkább a vezetőség és Ini között van probléma.
KépKép
Miksi Józsefné
Barça B

2013.09.24. 11:56:15

Azért nem kéne mindenhová Messit "benevezni" hogy azért megy el mert Messi árnyékában él, ezt mindenki tudja hogy nem igaz. Messi majd félévig nem is focizott sérülés miatt,hol nyomta volna el Iniestát és Tata is augusztus közepén jött tehát árnyékról szó sem lehet. Jó lenne már ha Messi személyét nem vetnék be már mindenhol, mintegy magyarázatot szolgáltatva arra hogy kinek mi a lelkivilága. Gondolom Tatával megbeszélték a problémájukat Iniestáék,ha egyáltalán van, mint ahogy Valdes is pénzügyi okok miatt - vagy ki tudja miért - megy el világot látni, ugy Iniestának is lehetnek egyéni elképzelései a játékos pályafutása levezetéseképpen.Egyébként ő nem eladó benne van a klub 5 játékosa között akik érinthetetlenek. A kért pénzt meg ugyis meg fogja kapni és szerintem nem is Iniesta áll e mögött,hanem a menedzsere és mint tudjuk azok sokkal nagyobb étvágyuak mint sokszor a játékosok.
mess2009
Director del Fútbol

2013.09.24. 11:25:04

Barcaman1993 írta:
mess2009 írta: na és a vérszagra már gyüledeznek a dögkeselyűk...... ez nem hiányzott nekünk.
Miről beszélsz? 99,99%, hogy hosszabbítani fog. Nem értem a dögkeselyűk jelzőt, hiszem semmi nem történt. Elédobtak egy szerződést, nem tetszett neki, raknak elé egy olyat, ami majd fog.

Ha meg netalántán elmenne (amire hála égnek semmi esély), akkor olyan árat el lehet kérni érte, amennyit nem szégyellünk.
miről beszélek? arról, hogy máris jelentkezett(értsd úgy hogy azon a szinten, ahogy magát a sztorit megismertük, tehát sajtóhír) három klub akik szítják a parazsat(ha van?!).semmi szándékom megingatni a hitedben, de szerintem kissé fajsúlyosabb ez a probléma mint te hiszed.nem véletlenül nyilatkozta Tata azt amit! amúgy Iniestában Messi árnyékában jó ideje gyűlhetett már némi keserűség, most még hozzá jött egy másik Argentín......továbbá tedd mellé, hogy akárhová megy ennél csak többet kereshet, úgyhogy az a négy kilences (%) lehet hogy merész jóslat.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.24. 11:18:39

Barcaman14 írta:nem kizárt, hogy Iniesta bőven 100-on felül kelne el.
várjál Te azzal :lol: ismerve roselléket sztem simán képesek lesznek eladni 20-22 millióért :lol:

amugy én sem értem mi a rákot tököl ennyit, ő volt az utolsó a csapatban akiről nem gondoltam volna h pénzéhes :? (puyit leszámítva, ő sztem fizetne is h játszhasson :D )
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.09.24. 09:34:34

Én megnézném a MU-ban. De max levezetésnek.
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2013.09.23. 17:58:04

Nem értem ezt az egész hosszabbítási mizériát, meg, hogy most a pénzről van szó, vagy tényleg ennyire megsértődött, amiért elküldték a kedvenc erőnléti edzőjét. Egyébként szerintem józan emberbe fel sem merül, hogy ő egyáltalán másik klubnál játszana. Túl drága is lenne a korához képest (mellesleg 100 m-t senki nem fog adni egy lassan 30 éves játékosért), meg hát az, hogy 1996 óta itt van... Vagy összebeszéltek Valdéssel? :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.09.23. 17:03:49

Barcaman1993 írta: Ha meg netalántán elmenne (amire hála égnek semmi esély), akkor olyan árat el lehet kérni érte, amennyit nem szégyellünk.
Néha eljátszok a gondolattal, ha netalántán áruba bocsájtanánk a legjobbjainkat, mint Iniesta pl. a világ minimum 3 legdrágább játékosa biztosan innen kerülne ki. :) Ha Bale 100 milliót kóstált és nem csak a Real, hanem állítólag a MU is megadott volna ennyit, nem kizárt, hogy Iniesta bőven 100-on felül kelne el.

Persze ezek csak kósza gondolatok, nyilván azt szeretném, ha Don Andrés innen vonulna vissza és ő is ezt akarja, ez szinte biztos. Úgyhogy megfognak egyezni a felek, csak jó lenne minél hamarabb, mert amúgy sincs minden rendben Ini formájával, nem kell, hogy még ez is lekösse a gondolatait.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.23. 16:43:23

mess2009 írta: na és a vérszagra már gyüledeznek a dögkeselyűk...... ez nem hiányzott nekünk.
Miről beszélsz? 99,99%, hogy hosszabbítani fog. Nem értem a dögkeselyűk jelzőt, hiszem semmi nem történt. Elédobtak egy szerződést, nem tetszett neki, raknak elé egy olyat, ami majd fog.

Ha meg netalántán elmenne (amire hála égnek semmi esély), akkor olyan árat el lehet kérni érte, amennyit nem szégyellünk.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
mess2009
Director del Fútbol

2013.09.23. 16:27:14

mindenekelőtt: sokakkal együtt nagyon kedvelem a játékát, de az elsők között voltam(gondolom) akik leírták, hogy valami gáz van vele mert nem úgy kezdte az idényt ahogy tavaly abbahagyta.
ezidőszerint tehát, zajlik egy huzavona miszerint nem fogad el egy olyan szerződést ami Messi után sorolná be, nyilvánvalóan visszafogottan játszik, és az új edző (időnként a rotáción tul is) padoztatja. továbbmegyek: ha a haverját elküldték az összefügghet az érkezőkkel(Tata emberei) akkor viszont Iniesta nemcsípi az új edzőt és viszont. na és a vérszagra már gyüledeznek a dögkeselyűk...... ez nem hiányzott nekünk.
Válasz küldése