Serie A / Coppa Italia

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
kanty
Llegenda del Barça

2009.09.04. 21:10:40

noname írta:Hát én azt mondom h a Juve lesz a bajnok. Az Inter is erősödött, de nem látványosat. Jött Etoo és Milito, de nincs már Ibra. Motta majd elválik h milyen lesz. A Juve ellenben ott erősödött, ahol fontos volt: egy remek karmestert vettek(az elérhető legjobbat), Melo is hatalmas fogás, Grosso személyében pedig végre van egy használható szélső is a csapatban.Most, hogy a Juve a hiányposztokon erősített, a 2 csapat nagyjából azonos játékerőt képvisel, de 2 okból mégis a Juvét tartom esélyesebbnek:
1. Az Inter elkényelmesedett sztem. Az utóbbi években mindig nagyon simán lettek bajnokok, nem volt kihívójuk, amikor a Roma közelítette meg őket, akkor is egy hatalmas előnyt adtak le
Szerintem az Inter nem fog elkényelmesedni. Pont azért mert jött jópár új játékos akiknek a Squdetto is nagyon fontos, hiszen még egyikük sem volt olasz bajnok.

A Juvénak pedig szerintem kellene egy jó 9-es aki igazán termeli a gólokat. Igaz, h ott van Amauri, Del Piero, Trezeguet, de közülük szerintem egyik se képes 20 gól felett termelni.

Az Internél az elmúlt évek legjobb csapata lehet, ha össze tudnak majd szokni. A BL-be is komolyan kell számolni majd velük.
Mert ha most se nyújtanak valami maradandót a BL-be akkor komoly bajok lehetnek.
Moratti már nagyon türelmetlen.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
noname
Llegenda del Barça

2009.09.04. 20:59:00

Hát én azt mondom h a Juve lesz a bajnok. Az Inter is erősödött, de nem látványosat. Jött Etoo és Milito, de nincs már Ibra. Motta majd elválik h milyen lesz. A Juve ellenben ott erősödött, ahol fontos volt: egy remek karmestert vettek(az elérhető legjobbat), Melo is hatalmas fogás, Grosso személyében pedig végre van egy használható szélső is a csapatban.Most, hogy a Juve a hiányposztokon erősített, a 2 csapat nagyjából azonos játékerőt képvisel, de 2 okból mégis a Juvét tartom esélyesebbnek:
1. Az Inter elkényelmesedett sztem. Az utóbbi években mindig nagyon simán lettek bajnokok, nem volt kihívójuk, amikor a Roma közelítette meg őket, akkor is egy hatalmas előnyt adtak le
2. Az Inter szeretne végre a BL-ben is alkotni valamit, míg a Juvénak egyértelműen a bajnokság a legfontosabb.
A 3. helyre én a Fiot tippelem, azért, mert ugyan nincs túl erős keretük, de képesek egyenletes teljesítményt nyújtani, márpedig ez sem a Milanra, sem a Romára nem igaz, a Genoa pedig eléggé átelakult, tehát ők se hinném h túl stabil teljesítményt fognak nyújtani.
A 4. helyre bárki odaérhet Milan, Roma, Genoa, de még akár a Napoli is. Vhogy a Romában nem érzek kellő erőt. A csapat elég demoraluizált: évek óta nincs pénz erősítésre, csak gyengülnek és gyengülnek, ameddig nem lesz tulajdonosváltás, kétlem, hogy összeállna a csapat. Nekem se lenne kedvem úgy játszani, hogy aztán lehet eladnak, mert a klubnak kell a pénz, ráadásul a fizetések se vmi jók. A Milan is elég demoralizált lehet, hiszen ők is tudják, hogy esélyük sincs beleszólni a bajnoki címbe, de azért a Romanal jobb esélyeik vannak, mert a keret nem rossz.
A 4. helyért sztem végül a Genoa, Milan és Napoli 3as fog küzdeni.

Az én tippem:
1. Juve
2. Inter
3. Fio
4. Genoa, Milan, Napoli
A Fifa egy szégyen
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2009.09.04. 20:23:45

sjd írta:Ez egyáltalán nem mérvadó, csak azokat a csapatokat számolják, akik nyernek is vmit...
Ez nem így van.
A lista mindig 1 szezonra vonatkozik és csak a lejátszott nemzetközi tétmeccsek számítanak bele. Győzelem x pont, döntetlen y pont. Az nem számit ki kit ver meg, vagy milyen kupasorozatban játsza a mérkőzéseit. Ezért ha pl egy ciprusi csapat a selejtezőből bejut az uefa kupába(el-be) és ott több mérkőzét nyer meg, mint pl a real a bl-ben akkor több pontja is lesz és előrébb végez ezen a listán. Ez csak egy szezonra kivetített statisztika, semmi több.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
Fernando
Llegenda del Barça

2009.09.04. 20:19:13

Szerintem idén az Inter erősödött a legjobban. Motta, Milito, Eto'o. Csak 3 nevet mondok. A Juve is beerősített, de szerintem Diego-n kívül sok hatalmas fogása nem volt. Bár remélem ők lesznek a bajnokok és nem az Inter. Unalmas focit játszanak emellett (vagy inkább ezzel együtt, ezért is) nem is igen kedvelem őket.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Mikaos
Director del Fútbol

2009.09.04. 20:17:22

Szerintem minden olasz klub gyengült, és a Juve kicsit erősödött.
Ennek ellenére az Inter képes lehet megnyerni a bajnokságot, mert hiába a sok új játékos, ha összeérik a csapat, akkor megint sikerük lehet. Nagyon úgy néz ki, hogy csak a Juve lesz az egyetlen ellenfelük.

Beszéltetek nemrég az olasz támadó-fociról. Örülök, hogy a Juve belépett e sorba, eddig mindegyik meccsükön (amit láttam) tetszetősen játszottak, és aktív támadóként léptek fel. Noha eddig ez csak a Milanról és a Romáról volt elmondható (már amennyire beszélhetünk olasz támadó-fociról, inkább fogalmazzunk úgy, hogy: támadóBB, mint a többi csapat).
Sajnos az a helyzet, hogy a Milan öregfiúk csapata nem tud megélni a múltbéli csillogásokkal, azok a klasszikus gyors passzok, és "védelemlyukasztó" megoldások Kaká nélkül már nem az igaziak, az öregek már nem képesek erre.
A Roma-ban meg nincs átütő erő, és edzőváltás miatt talán nem is nagyon lesz (bár ki tudja?!). Ettől függetlenül én e 2 csapatot sem írnám le pár forduló után. A Milan-Inter meccs végeredménye szerintem kicsit megtévesztő.
kanty
Llegenda del Barça

2009.09.04. 20:07:43

LG írta:Az Internek lesz meg zsinórban az ötödik! A Juve csak második lesz. A Roma meg a Milan meg idén lemarad BLról, a másik két béel résztvevő szvsz a Genoa és Fio lesznek.
Egyetértek veled. Az Inter messze a legjobb. Bár eljött Zlatan, de szerintem most erősebbek. Eto'o, Millito, Snejder, Motta nagyon nagy erősitést jelentenek.
A Juve is jobb, mint tavaly, de ez nem hiszem, h elég lesz a bajnoki cimhez.

Az Inter És a Juventus után elég nagy az űr.
Szerintem a Fiorentina, Genoa, Milan hármas között dől majd el a 4-5-6 hely sorsa.
Én a Romát gyengének tartom. Gyakorlatilag évek óta nem volt egy normális igazolásuk és igy nehéz elérni jó eredményeket.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.09.04. 19:33:04

Az Internek lesz meg zsinórban az ötödik! A Juve csak második lesz. A Roma meg a Milan meg idén lemarad BLról, a másik két béel résztvevő szvsz a Genoa és Fio lesznek.
Danka00792
Director del Fútbol

2009.09.04. 19:25:46

krokodil22 írta:Van egy argentin focista, akit Diego Militónak hívnak.Jól járt vele az Inter. Rá gondoltam. Eto'o-val rugdossák majd a gólokat az Interben. Ibra eljött új csatárok vannak.
Ja igen, na ezért irtam, hogy hülyeséget fogok irni. :)
Egyébként, ahogy én belátok az olasz fociba, szerintem a Juve most a nagy esélyes. Diegoval, meg Felipe Melo-val nagyot huztak, nagyon jó játékosok.
A Milan meg most a Milan-Inter meccs alapján ahogy láttam nagyon gyengék, nem hiszem hogy nagyon beleszolnak majd a bajnoki cimbe.
A Roma meg szerintem egész jó volt a Juve ellen egyébként, söt. :)
krokodil22
Jugador del Barça

2009.09.04. 19:19:09

Danka00792 írta:
krokodil22 írta:Szúrkolok a rómának és a Milánnak, meg az Internek a bajnokságban. Az Internél Diego és Eto'o nagy erősítés
Nem vagyok én nagyon otthon az olasz bajnokságban, de Diego nem a Juve-ba igazolt?
(Lehet, hogy most hülyeséget irtam :) De a brazil Diego, a Werderböl a Juvéba igazolt, mondjuk az lehet hogy másik Diegorol beszélsz, nemtom :lol: )
Van egy argentin focista, akit Diego Militónak hívnak.Jól járt vele az Inter. Rá gondoltam. Eto'o-val rugdossák majd a gólokat az Interben. Miután Ibra eljött új csatárok kerültek az Interbe.
Danka00792
Director del Fútbol

2009.09.04. 19:14:56

krokodil22 írta:Szúrkolok a rómának és a Milánnak, meg az Internek a bajnokságban. Az Internél Diego és Eto'o nagy erősítés
Nem vagyok én nagyon otthon az olasz bajnokságban, de Diego nem a Juve-ba igazolt?
(Lehet, hogy most hülyeséget irtam :) De a brazil Diego, a Werderböl a Juvéba igazolt, mondjuk az lehet hogy másik Diegorol beszélsz, nemtom :lol: )
krokodil22
Jugador del Barça

2009.09.04. 18:54:20

lui1698 írta:3. Club Estudiantes de La Plata :lol:

Sztem ez a legnagyobb vicc így hirtelen ránézésre.

És, hogy ne legyen teljesen off:

Kíváncsi leszek Ranieri mit tud virítani Rómában.
Torinóban nem váltotta meg a világot. :roll:

szerk.: mondjuk az se gyenge, hogy a Gamba Osaka is megelőzi Madridékat. :lol:
Szerintem ne becsüld le Veronékat. Jó csapat az estudiantes. Ahogy Tamás írta, A barca ellenfele lesz decemberben.

Szúrkolok a rómának és a Milánnak, meg az Internek a bajnokságban. Az Internél Diego és Eto'o nagy erősítés, a Románál meg remélem Tottiék összeszedik magukat. A Milánra is ráfér.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.09.04. 18:44:27

Azért nem is nagyon lehetett többet várni a tavalyi Juvétól. A Roma meg sztem bukásra van itélve, nem tudom mire föl vannak az ottani vezetőknek nagy elvárásaik, ha nem igazoltak egyetlen épkézláb játékost sem.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.09.04. 18:43:08

A Libertadores Kupa aktuális bajnokáról mondasz ilyen véleményt, akivel jó eséllye4l döntőzünk decemberben a Klub-VB-n.
Ha esetleg megvernének minket, akkoris viccnek titulálod majd? :roll:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2009.09.04. 18:39:22

3. Club Estudiantes de La Plata :lol:

szerk.: mondjuk az se gyenge, hogy a Gamba Osaka is megelőzi Madridékat. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lui1698 2009.09.04. 18:43:08-kor.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.09.04. 18:16:15

Varatrix írta:http://asroma.hu/index2.html

IFFHS akkora baromságokat tud írni.
Roma mint legjobb olasz klub.
Max az EL-ben...
Milyen szervezet ez egyátalán, mármint az IFFHS?
Amúgy is tavaly amikor az United nyerte a BL-t a Barca volt az 1. helyen, most meg a Manchasteri csapat.

Varatrix, a Real-t meg a Milan-t megelőzi most a Metalliszt Harkiv és a Twente is :D

http://iffhs.de/?10f42e00fa2d17f73702fa ... 6f28f53512

nézd meg :D (gondolom ennek örülsz azért, és látsz is benne rációt :P)
sjd
Llegenda del Barça

2009.09.04. 17:06:16

Varatrix írta:http://asroma.hu/index2.html

Max az EL-ben...
Amúgy is tavaly amikor az United nyerte a BL-t a Barca volt az 1. helyen, most meg a Manchasteri csapat.
Ez egyáltalán nem mérvadó, csak azokat a csapatokat számolják, akik nyernek is vmit, az UEFAkupa győzelmek idején pl a Sevilla volt a világ legjobbja
(Nem mintha a Roma nyert volna vmit)
Varatrix
Director del Fútbol

2009.09.04. 17:02:37

http://asroma.hu/index2.html

Max az EL-ben...
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.09.02. 20:29:32

TZS írta:
LG írta:Hú, én le vagyok maradva. Ranieri már nincs a Juvenál :?: :o Akkor most ki ott az edző? :)
Ferrara, a klub korábbi játékosa.
:lol:
Mi van, azt hiszik ha ők is kiniveznek egy rutintalan edzőt, aki nem rég vonult vissza, akkor ők is tripláznak?
Ettől függetlenül bármi lehet, lehet jó edző lesz, de ez mindig kétesélyes. A jó játékos nem mindig lesz jó edző is.
TZS
Capitá del Barça

2009.09.02. 20:22:50

LG írta:Hú, én le vagyok maradva. Ranieri már nincs a Juvenál :?: :o Akkor most ki ott az edző? :)
Ferrara, a klub korábbi játékosa.
Kép
„’Ini’ mindig csinál valami olyat, amivel elkápráztatja mind a közönséget, mind minket.
Egyszerűen ő a legjobb játékos a világon!” - Eto'o
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.09.02. 20:19:25

Hú, én le vagyok maradva. Ranieri már nincs a Juvenál :?: :o Akkor most ki ott az edző? :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.02. 11:35:01

Nekem semmi bajom a Roma-val, ahogy nem is kedvenceim, de egyik olasz klub sem az. ott csak milan felé vannak érzéseim,negatívak.

Viszont én úgy vettem észre,hogy az elmúlt 1-2évben egyáltalán nem volt olyan látványos a Roma játéka, lehetséges,hogy szerettek volna mindig támadófocit játszani,és ez tiszteletre méltó is, de ha meghallom hogy Roma, az elmúlt évek miatt,vhogy nem az ugrik be,h hmm de szépen játszanak, inkább úgy beleszürkültek az egészbe.

nem bántani akarom ezzel a szurkolóit, csak így vettem észre. sokan Arsenalhoz hasonlítják őket, szerintem az ágyúsokéra sokkal inkább jellemző maradt a látványosság és támadó szellem az utóbbi években, az eredménytelenség (ahogy ugye Roma-nál is) ellenére is.

egyszóval: Ranieri nem fog sokat rontani szerintem, lehet,hogy a 3-4-5 évvez ezelőtti támadójátékon igen,de a mostaniakon nem hiszem.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.09.02. 01:24:45

Fecooo írta:
Bányász írta:Ranieri miért rossz szakember?
a Roma évek óta támadó focit játszik, a Ranieri féle-foci se látványos, se igazán eredményes, ezért nem tartok olyan jó szakembernek..."színtelen, szagtalan " :? :? :?
Hát nem tudom.Szerintem a Chelsea elég jó focit játszott vele.Én szerettem akkoriban nézni a Chelsea játékát amikor Ő volt az edző.Nekem nem tűnt úgy,h nagyon defenzív focit játszanak.

Mondjuk lehet mostanság azért játszatott defenzívebb focit mert erre látta alkalmasnak a keretet.(mind a Valenciánál mind a Juvénál)

Én nem féltem a Romát.Szerintem szépen fognak focizni.Persze lehet nem lesz igazam.De reméljük a legjobbakat.

Az meg,h mennyire eredményes az sztem relatív.Két 3.hely a Juvéval az sztem nem olyan rossz ha megnézzük a tavalyi vagy a tavalyelőtti csapatot.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.09.02. 01:09:32

Bányász írta:Ranieri miért rossz szakember?
a Roma évek óta támadó focit játszik, a Ranieri féle-foci se látványos, se igazán eredményes, ezért nem tartok olyan jó szakembernek..."színtelen, szagtalan " :? :? :?
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.09.02. 00:40:57

Ranieri miért rossz szakember?
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Lezárt