Peter írta: ↑2021.05.28. 14:12:48
Titinho írta: ↑2021.05.28. 13:38:57
Azon vísítottam amikor megkérdezte az újságíró, hogy:
- Mi változott azóta hogy Messi elküldte azt a bizonyos burofaxot?
- Az hogy most én vagyok az elnök.
A válasz remek, de tettekben mérhető.....
Ha minimum egy Ten Hag szintű edzőt sem képes a Barca kispadra ültetni és Piké SR a keret tagja marad kevesebb fizuért (no még Lenglet barátunkról se feledkezzünk el), előbb vagy utóbb a visszatérő közönség lengetni fogja azt a fehér zsebkendőt....
Azért azt se felejtsük el, hogy nem csak mi vagyunk rossz gazdasági helyzetben. A többi klub sem dúskál a pénzben így hiába széles a piac, nem könnyű eladni játékosokat, főleg ha ilyen magas a bérük. A mai hírek szerint SR komolyan átadólistára került, mert magas a fizuja és most tudnak még pénzt látni belőle, mert jövőre nem kívánnak hosszabbítani vele.
Egy Umtiti esetében is fejre állhatnak, bármennyire el szeretnék adni nincs olyan vevő akinek megéri, még ha fillérekért menne is. Baromi egyszerű mondani, hogy XY-t el kell adni ez nem így megy. Az "öregek" közül Busquets és Alba érezheti magát biztonságban, ami szerintem korrekt is.
Az olyan játékosokat, mint pl. Dembélé viszonylag könnyű áruba bocsátani, de az SR, Umtiti, Pjanic, Matheus, Lenglet, Braithwaite vonal más. A Lyon is hiába szeretné nagyon vinni Umtitit, akár fillérekért, a bérigénye baromi magas. Azoknak a csapatoknak, akik meg tudnák fizetni nem kellenek, ahová beférnének ott szűk a büdzsé. Senki nem hülye még csak 5-6 milliót sem cashelni olyan emberekért, akik max cserék/kiegészítő emberek lesznek. A mostani gazdasági helyzetben pláne nem.
Lehet felhozni Pep-et példának, de egy Decon, Ronaldinhon, Eto'on (alatta is rezgett a léc) nem olyan nehéz túladni.
Nem védeni akarom Laportát, de ez nem csak rajta múlik, jelenleg szinte képtelenség egy teljes nagytakarítást csinálni, sajnos Bartomeu nagyon rossz helyzetben hagyta itt a klubot.
Sokan azt hiszik, ez úgy működik, hogy valakire azt mondom eladó és már viszik is, főleg ha az illető maradni is akar. Lásd: Umtiti, Braithwaite, Lenglet