Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
Yokozuna
Entrenador del Barça

2015.12.14. 20:37:04

Miért az Arsenal? Az Arsenalnak ez büntetés, de nekünk sem öröm. Kedvenc angol csapatom, Alexissel a támadósorban. Sokkal többre hivatott csapat, de nincs szerencséje a sorsolással. Bízom a Barca továbbjutásban, de sajnálom a kiesőt. Talán a City most szerencsésebb lesz, és összejön egy MC Barca döntő.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.14. 20:32:03

csababarca írta:
Bob_Marley írta:Arra akartam kilyukadni hogy egy Chelsea, Juventus, Atlético alapvetően hasonló labdatartos játékot játszik. Passzok kialakított helyzetek hasonlók.

@csababarca neked meg az az erved hogy látod, ez nekem kevés.
Nem ez volt az érvem, ha ennyit vettél le akkor problémák vannak.
De érdekes mindenki érti a dolgot, megint csak te beszélsz félre. De biztos megint mi vagyunk a hozzá nem értők.
Amúgy meg amit most írtál az igaz, de nem is ezen csapatok között ment a vita, hanem az arsenalt is idekeverted, hogy vedekezo csapat.
Ne velem foglalkozzál hanem a problémával. Mi volt az érved? Írtam pár statot majd írtad hogy a szem a lényeg (nem pontosan idézve). Majd hajtogattad hogy velem van a baj és másra nem emlékszem. Szerintem sem a statisztika a minden, de pont hogy egy még analitikusabb képet tud adni és olyat amit szemmel nem is lát az ember.

Pár stat:
Arsenal:
Total chances created 214
Possession 56%
AVG pass accuracy 86%
AVG pass length 18 m
AVG Def action 46

Juventus
Total chances created 211
Possession 54%
AVG pass accuracy 86%
AVG pass length 18 m
AVG Defensive action 37

Ezeket írtam, hogy nem szignifikáns különbségek.

Csak BL:
Arsenal
Total chances created 55
Possession 49%
AVG pass accuracy 84%
AVG pass length 18 m
AVG Def action 48

Juventus
Total chances created 78
Possession 48%
AVG pass accuracy 84%
AVG pass length 19 m
AVG Defensive action 39

Ilyenekre gondoltam, mikor hasonló dolgokról beszéltem és a cikkben is hasonlókat feszegettek. Rengeteg az ide-oda igazolás, rengeteg a külföldi edző jobbra-balra és globalizálódik a futball.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.14. 20:07:03

Bob_Marley írta:Arra akartam kilyukadni hogy egy Chelsea, Juventus, Atlético alapvetően hasonló labdatartos játékot játszik. Passzok kialakított helyzetek hasonlók.

Nem ez volt az érvem, ha ennyit vettél le akkor problémák vannak.
De érdekes mindenki érti a dolgot, megint csak te beszélsz félre. De biztos megint mi vagyunk a hozzá nem értők.
Amúgy meg amit most írtál az igaz, de nem is ezen csapatok között ment a vita, hanem az arsenalt is idekeverted, hogy vedekezo csapat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
TripleH
Entrenador del Barça

2015.12.14. 19:58:15

Egyébként rendben van, hogy mi kicsit tartunk az Arsenaltól, na de akkor mit érezhetnek ők? :mrgreen:
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.12.14. 19:51:51

TripleH írta:
MessiNeymarSuarez írta:Én kifejezetten örülök az Arsenalnak, írtam is, izgalmas meccsnek ígérkeznek végre, ha odafigyelünk akkor szerintem továbbjutunk.

Amúgy azt lehet tudni hogy a jegyek kb mennyitől indulnak?
Tervezem úgyis, hogy tavasszal kimegyek, pl a márciusi Camp Nou Barca-Arsenalra.
Hirtelen ezt találtam neked.
Köszönöm a linket, körbenézek =D>

Alfa:Egyetértek, reméljük a fiúk nem becsülik le őket, és akkor ha odafigyelnek plusz használható formában leszünk akkor be kell húzni.
Amúgy az Arsenal rendkívül tetszetős és kreatív játékot nyomat, ezért is szerettem volna megkapni őket, viszont tényleg vigyázni kell velük, egy Bayernt is vertek 2-0-ra otthon.

Amúgy szerintem most a legszerencsétlenebb a Juventus...Cityt oda-vissza verte, erre utolsó fordulóban fordít a City, így lesz csoportelső, erre Juventus meg bekap egy Bayernt.
Alfa
Entrenador del Barça

2015.12.14. 19:44:08

Én tartok az Arsenaltól , nem szabad lebecsülni őket. Főleg úgy nem , hogy van egy Öziljük es egy Alexisük. Egyértelműen mi vagyunk az esélyesek es ha úgy játszunk mint pl a real ellen akkor sima lesz a párharc viszont ha esetleg gyengén játszunk azt az Arsenal simán kitudja használni es akkor még meleg lehet a pite. De ha minden jól alakul akkor nagy valószínűséggel sima lesz ( [-o< ).

Egyébként az Arsenal tényleg végtelenül szerencsétlen. Az a sok sérülés plusz lassan már 4-5 éve rögtön erős ellenfelet kap :D .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
TripleH
Entrenador del Barça

2015.12.14. 19:02:55

MessiNeymarSuarez írta:Én kifejezetten örülök az Arsenalnak, írtam is, izgalmas meccsnek ígérkeznek végre, ha odafigyelünk akkor szerintem továbbjutunk.

Tervezem úgyis, hogy tavasszal kimegyek, pl a márciusi Camp Nou Barca-Arsenalra.
Hirtelen ezt találtam neked.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.12.14. 19:00:22

Én kifejezetten örülök az Arsenalnak, írtam is, izgalmas meccsnek ígérkeznek végre, ha odafigyelünk akkor szerintem továbbjutunk.

Messias2
Director del Fútbol

2015.12.14. 18:42:24

Én se értem, miért tartotok az Arsenaltól. Ahogy már mások is írták, az egyik legnagyobb lúzer csapat, az egyik legnagyobb lúzer edzővel. :lol:
Wenger szinte minden ilyen párharc során eltaktikázza magát, erre most is lehet számítani. :D
Ráadásul addigra tuti tele lesznek sérültekkel is, tehát én egyáltalán nem aggódom a 2 meccstől. Kb. hasonlóra számítok, mint idén a City ellen. Sokkal jobban paráznék, ha a Juve vagy a PSG jönne szembe. Bennük valóban megvan a potenciál, hogy elkapjanak minket. De szerencsére nem őket kaptuk.

Ha nem jutnánk tovább, magamra varratom Wenger papa fejét. :lol:
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
roby122
Entrenador del Barça

2015.12.14. 18:25:13

Hasonló stílusú csapat az Arsenal, mint mi, majdhogynem ugyanazt is játszák. Egy semleges szurkolónak a legjobb meccs lehet. Én még így is élvezni fogom, abszolút nem bánom, hogy őket kaptuk.
Özil Sanchez duótól lehet tartani, bombaformában vannak. Viszont ugye az Arsenal is egy eléggé kiszámíthatatlan csapat, egyszer megy nekik, utána meg képesek kikapni ilyen Norwich szintű csapatoktól.
Ettől függetlenül egy jó mérkőzést, igazi focit szeretnék látni, de azért jussunk tovább.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.12.14. 18:10:19

Nem örülök az Arsenalnak, jobb lett volna, ha egy gyengébb csapatot kapunk.

A BM-Juve és PSG-Chelsea párharcokra nagyon kíváncsi leszek. A Real megint bemakkolta, a Citynek pedig esélye nyílik bejutnia a legjobb 8 közé.

Visszatérve a mi párharcunkra: ha nehezen is, de tovább kell jutni. Tavaly is a bajnokokon átgázolva nyertük meg a BL-t, idén sem kell, hogy ez máshogy legyen. :D

Visca El BARCA!!!
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.14. 17:52:48

Sokkal inkább Arsenal, mint egy Chelsea, Juve, Psg, Atma....számomra súlytalan az Arsenal, nem mondom, h simán, de sztem magabiztosan fogunk továbbjutni. Bár valaki írta, nagyon hektikusak, ami veszélyes lehet. De, ha két meccsen nem ejtjük ki őket, akkor nem is érdemlünk semmit.

Btw...Messi még sosem rúgott gólt Cechnek :? :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2015.12.14. 18:21:59-kor.
TripleH
Entrenador del Barça

2015.12.14. 17:44:33

Azért azt ne felejtsük már el, hogy pont a Chelsea/Atma/Juve azok a csapatok akiktől azt látom, hogy 8 mezőnyjátékos áll a saját 16osuk 30 méteres sugarában, és az a taktika, hogy inditsuk el a 2 csatárt elől, van kivétel mikor véletlen játszanak, de az esetek többségében ezt lehet tőlük látni. Csababarca pedig jól mondja össze sem hasonlítható játékosságban az Arsenal és a Juve, az olasz egy köztudottan bunker/bundabajnokság, ha már statisztikák náluk van a legtöbbször döntetlen a topligák közül. Igen szép és jók a grafikonok, csak nem bajnokságok összehasonlítására, mert a szerint az NB1 majdnem olyan mint a La Liga, na ne vicceljünk már.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.14. 16:46:50

Arra akartam kilyukadni hogy egy Chelsea, Juventus, Atlético alapvetően hasonló labdatartos játékot játszik. Passzok kialakított helyzetek hasonlók.

Kép
Kép
Kép
Balinho
Entrenador del Barça

2015.12.14. 16:22:56

Na még erre reagálok, de aztán elengedem a témát, mert szét vagyok csúszva és 3x kell javítsak minden posztot, hogy helyesen legyen egyeztetve az alany az állítmánnyal :D
Bob_Marley írta:Ezt mondom hogy nincs bekelosebb csapat, mert a stílusok hasonlóak. Nekünk is akkor megy pl jól ha jól védekezünk.
Nincsenek különböző stílusok? Hasonló stílust játszik az olasz válogatott, meg a spanyol, az Atletico Madrid meg a Barca, a Chelsea vagy az Arsenal? A második mondatod alapján minden csapat azonos stílusban játszik, mert gólt akar rúgni és nem akar gólt kapni. Szerinted a Pep-féle Barcának hasonló volt a stílusa, mint a Lucho-félének? Szerintem pont hogy statisztikailag lehetne alátámasztani, hogy mennyire különböző a kettő (pl. mennyi idő alatt visz végig egy támadást a csapat, mennyi a hosszú indítás stb...).

De most kicsit kifejtve nyilván a Mourinho-féle csúcs-Chelseanek és a Pep-féle csúcs-Barcának is az volt a célja, hogy elkerülje a kapott gólokat, de pont a más stílusból eredően máshogy kívánta ezt megvalósítani, mert míg Mou egy betonkemény falat húzott fel, védekező felfogású középpályával, míg Pep a labdabirtoklással és középpályás dominanciával fojtotta meg az ellenfelet.

No offense, alapvetően tökre szeretem a hozzászólásaidat, jó látni a mainstreamtől eltérő véleményeket, de most itt egyáltalán nem értem mire akarsz kilyukadni.
noname
Llegenda del Barça

2015.12.14. 16:15:41

Az Arsenal kellemetlen ellenfélnek tartom. Ennek a fő oka a kiszámíthatatlanságukban rejlik. Amikor az Arsenal rossz napot fog ki, akkor bárkitől kikaphat, de ha jó napot fog ki, akkor a világ legjobbja is alaposan megszenved ellenük. Tele van a csapatuk hangulatemberekkel, akik ha jó passzban vannak, a világ legjobbjai közé tartoznak, ha meg rossz napot fognak ki, teljesen használhatatlanok. Emiatt veszélyes az Arsenal. Azt mondjuk nem tudom mennyi hiányzójuk lesz, mert ha jól emlékszem több kulcsjátékosuk is hosszabb távra kiesett. Sokkal jobb egy Roma típusú csapat ellen játszani, ahol ha minden bejön(félpályás gól), akkor is maximum egy döntetlen erejéig nehezíthetik meg valaki dolgát. Ha csak az erőviszonyokat nézzük, akkor könnyebben kéne leverni őket, mint mondjuk a benficát, de azért azt se feledjük h az Arsenalban több zseni van, tovább annyiszor játszottunk ellenük h már valamilyen szinten Wenger is tud taktikát összerakni. Az igaz, hogy a csapatunk változott, de mindent egybevetve jobb lett volna elkerülni őket.
Remélem már az első meccsen hamar elhúzunk 2-3 góllal és akkor nincs miről tárgyalni.
A Fifa egy szégyen
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.14. 16:08:17

Balinho,igen megvan a veszélye annak amit mondasz.
De én abból indultam ki,hogy hasonlóak mint mi,de két hasonlóból csak a jobb kerülhet ki győztesen :D mi meg amit ők tudnak,azt jobban tudjuk. sZóval ezért gondolom,hogy nekünk nem baj,hogy ebből a hármasból őket kaptuk. De ez a része már szubjektív.

Az amit te is írsz lentebb,az már full objektív dolog, köszönöm,hogy te képes vagy értelmezni és felfogni dolgokat, pozitív ez itt.
Egyébként én sem vagyok ellensége ezeknek, de nagyon fals képet tud adni bizonyos csapatokról, és én arra a statra rágtam be,hogy benyögte Bob,hogy az Arsenal csak eggyel kap több gólt mint a Juve= ők is védekező csapat...na ne már, ez nem ennyitől függ. Nah ez a statisztika kifordítása.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Balinho
Entrenador del Barça

2015.12.14. 16:04:17

csababarca írta:Ezeket én is így látom, ezzel nincs is baj.
De én az Arsenalt nem látom egy fegyelmezett csapatként, anélkül meg hiába rohannak át, mi is büntetünk.

Az is igaz, hogy már nem bunkerből fociznak ellenünk, mondjuk a kapott góljaink jelentős része így is a kontrából jön.
A kiemelt részre reagálva én pont ezért tartom a PSG-vel együtt a legveszélyesebb ellenfélnek az Arsenalt, mert alapvetően képesek arra, hogy a védelmi megingásainkat kihasználják, utána meg ha szabadon kontrázhatnak, az szerintem nagyon feküdne nekik. De mindegy szerintem ezt körbebeszéltük :)
Bob_Marley írta:off: InStat dolgokat meg rengeteg csapat használja... de a fociban óriási teret kap a statisztika és elemzés.

Te a szemednek hiszel, de nem hiszem, hogy pl az összes Juventus vagy Arsenal meccset láttad volna. Egész egyszerűen ez sztereotípia, hogy x bekkel másik meg nem. Juventus is képes olyan játékra mint az Arsenal és vica versa. Fogadd el, hogy nincs igazad, ennyi. Statisztikák szerinte nincsen.
Bob! Az InStat veszett hasznos, ezt szerintem senki nem vitatja, sőt egy igazán hozzáértő kezeiben valószínűleg igazán nagy fegyver. De egyfelől nem lehet egyes statisztikákat vákuumban nézni, illetve most komolyan az InStatra alapozva akarod kihozni, hogy az Arsenal meg a Juve (meg úgy általában Európa nagy csapatai) ugyanúgy játszanak?

Ahhoz nem kell minden meccset látni, hogy kijelentsük, hogy a Juve masszív védelemre alapoz és nem Morata-Dybala-Zaza-Mandzu-féle kombinatív csatárjátékra, pláne ha vesszük a csodafegyverként be-bevetett védelmi BBC-t (Barza-Bonucci-Chiello). Az Arsenalról se az ugrik be, hogy Koscielny-Mertesacker duó sorra eszi meg a támadókat, sokkal inkább az, hogy a Cazorla-Özil-Ramsey-Alexis-Giroud-Walcott tengely mit alkot. Azt se hiszem el, hogy neked az összbenyomásaid azonosak az egyes ligákról, az egyes csapatokról stb...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Balinho 2015.12.14. 16:10:12-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.14. 15:56:21

Bob_Marley írta:Ezt mondom hogy nincs bekelosebb csapat, mert a stílusok hasonlóak. Nekünk is akkor megy pl jól ha jól védekezünk. Legyen igazad, de elbeszeltunk egymás mellett. Te feltevésre alapozol es állítod be ténykent. Ami koránt sem tény, erre hoztam fel példákat.
Miért ne lenne? Milyen stílusok hasonlóak?
Ezt arra az origos cikkre alapozod?
Láttál pl Dortmund meccset? Azt mihez hasonlítod?
A nagy csapatoknak van stílusa,ami közel sem ugyanaz...évek alatt is változik. Lehet nagy átlagban ha összevetjük,akkor hasonlóak a stílusok, mivel nagy a merítés így persze jobban közelítenek az átlagok egymáshoz,ez egyszerű matek.
De ez két csapat esetén már nem igazán van így, mert pl mi tök más stílust nyomunk,mint a csapatok nagy része, az Arsenal hasonlíthat stílusra talán.

Ne haragudj de nem feltevés,hogy játszósabb csapat az Arsenal, ez szemmel látható. Érdekes veb is ezt írja, meg Balinho is, biztos ők is hülyék, és csak te érthetsz ehhez is...
Velük máson megy a vita, ami sokkal inkább lehet vitaalap,meg nehezebb is kibontani,mert ide-oda vannak érvek.
De te olyanon akadsz fenn, hogy a Ferrari nem piros,hanem zöld, és ezt akarod nekem beadni.
Bocs ez most nem fog sikerülni, mert most nem fogok nyelni,és abbahagyni,mint teszik azt ellened sokszor,mert beleunnak.

Az meg megint más kérdés,hogy ellenünk mit mutat egy csapat, ez már szitufüggő,de nem erről volt szó, és ebbe felesleges belemenni, mert ez is egyértelmű, hogy alkalmazkodnak a csapatok. (általában a gyengébbek, most is az arsenal fog mást kitalálni,mert amiben ők jók, abban mi még jobbak vagyunk)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.14. 15:51:25

Ezt mondom hogy nincs bekelosebb csapat, mert a stílusok hasonlóak. Nekünk is akkor megy pl jól ha jól védekezünk. Legyen igazad, de elbeszeltunk egymás mellett. Te feltevésre alapozol es állítod be ténykent. Ami koránt sem tény, erre hoztam fel példákat.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.14. 15:35:05

Ezeket én is így látom, ezzel nincs is baj.
De én az Arsenalt nem látom egy fegyelmezett csapatként, anélkül meg hiába rohannak át, mi is büntetünk.
Egy adok kapokba meg mi nem fogunk belemenni szerintem, érettebb ennél a csapat.

Az is igaz, hogy már nem bunkerből fociznak ellenünk, mondjuk a kapott góljaink jelentős része így is a kontrából jön.

Mindegy ezen nem veszünk össze, én jobban örülök nekik mint az olaszoknak, őket mindig kerülném, egyszerűen túl gusztustalan csapatok, és jó játék nélkül is eredményesek tudnak lenni.
Meglátjuk, én nem félek az angoloktól, onnan is ezerszer jobban tartanék a gyengélkedő cselzitől és Moutól, mint Wengeréktől.

Bob nem érdekelsz, magadnak mondasz ellent két hsz között. Bújd a statokat, aztán majd meglepődsz;)
Nem attól lesz valaki bekkelősebb csapat mert kevesebb gólt kap. Vagy mi szerinted bekkelősebb cspat vagyunk? Mégis viszonylag kevés gólt kaptunk az utóbbi időben...akkor bekkelős csapat vagyunk? Nem, csak szervezett a védekezés, de nem a bekkelés az ismérvünk.

De akkor legyèl boldog: AZ ARSENAL A VÉDEKEZŐBB CSAPAT MERT UGYANANNYI GÓLT KAP MINT A JUVENTUS!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.14. 15:30:32

csababarca írta:
Bob_Marley írta:Szerintem bőven volt ennek mutató értéke. És azt nem értem miben különbözik, hogy van megcsinálva egy diagram. :D Mindegy hagyjuk, szerintem a számok sosem hazudnak. És még csak annyit, hogy a foci is egyre inkább használja a technikát és a staisztikákat. InStat olyan mély leképezést ad, amit el sem tudsz képzelni. És bizony ezek sok mindent megmutatnak és pont az általad felvázolt sztereotípiákat döntik le.
Hát nem érdekel hogy ledöntik, ha a pályán tök más látszódik.
Ne akard már bemagyarázni,hogy az Arsenal beparkolós buszos tömörülős védekezéssel rendelkezik,mert lefordulok a székről menten.
Vagy,hogy a Juve majd leállna bárkivel is focizni,meg a fülcimpán táncoltatni a labdát.

Nyilván nem tudom elképzelni,mert nem érdekel. Engem az érdekel amit a pályán látok,és nem számokat látok futni,beadni,becsúszni a pályán,hanem embereket.
A foci nem ilyen, szerencsére, és sose lesz ilyen,hogy számok alapján határozódik meg egy csapat.
Ez olyan,mint mikor a Chelsea José alatt az első időszakban lőtt egy raklap gólt,mégis az összes szakember,meg hozzáértő tudta,hogy ott a kontra,és a beton védekezés volt a kulcs, nem az hogy lőttek 100 gólt, nem az alapján határozódtak meg.

De lehetne ezer meg egy példát hozni, de úgy látom nem akarod megérteni a dolgokat.

A számok hazudnak a legtöbbször, ha a számok alapján ítélnének bajnoki címeket, lehet nem lenne annyink...de pont Te szoktad mondani,hogy mindegy mennyi gólt lő egy csapat, ha nyer. Akkor most hogy is van ez megint?!

Még mindig az alapfelvetés az,hogy az Arsenal játszósabb csapat mint a Juve, ez tény, most ezen nem is érdemes vitatkozni,meg számokat bedobálni. Úgyhogy szerintem ehhez a megállapításhoz kanyarodjunk vissza. Mert én ebből a tényből indultam ki, és hogy talán nekünk ez jobban fekszik. Ez se talán,mert mindig a bunker lett a vesztünk, általában amikor nekünk jött egy csapat,vagy kinyílt, azoknak végük volt. Persze erre is fogsz találni példát, hogy aztán felnagyítsd, de kivételek mindig voltak, és lesznek is.
Mourinho is olyan, hogy alkalmazkodik. Tessék olyan hú de nagy védekező csapat, hogy sorra nyelik a gólokat.

Tény mert te úgy állítod be. :D Én meg elírtam, hogy szerintem meg azok a tények, hogy pl egy szerinted bekkelősebb csapat egy góllal kap csak kevesebbet. És a cikket is azért hoztam fel, hogy egész egyszerűen nincsenek nagy különbségek filozófiában olaszok, angolok, spanyolok terén. Hidd el Az Arsenal se 70%-ban fogja birtokolni pl ellenünk a labdát. Csapathoz viszonyul a dolog.

off:
InStat dolgokat meg rengeteg csapat használja, amit anno LVG, Mourinho, Lobanovszkij, Cruyff stb jegyzetelt az szerinted mi volt? Bevásárlólista? A technika nagyon sokat segít feltérképezni egy csapat gyenge pontját és játékosok gyengéit, erősségeit. Hol kell fejleszteni, milyen döntést hoz. Nyilván az emberi tényezőt és az intelligencia faktor teljesen kielemezni nem lehet, de a fociban óriási teret kap a statisztika és elemzés. Te a szemednek hiszel, de nem hiszem, hogy pl az összes Juventus vagy Arsenal meccset láttad volna. Egész egyszerűen ez sztereotípia, hogy x bekkel másik meg nem. Juventus is képes olyan játékra mint az Arsenal és vica versa. Fogadd el, hogy nincs igazad, ennyi. Statisztikák szerinte nincsen.

A mindegy mennyi gólt lő egy csapat dolog mert miért ellentmondás? A győzelem a lényeg a többi körítés meg smafu. És ha a számok nem számítanak akkor a pontok sem? Nem értettem ezt a dolgot, de akkor legyen ellentmondás, nem véltem felfedezni benne.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.12.14. 15:17:02

balinho jól látja. a bekkelős csapatok már rég nem jelentenek gondot. ez guardiolánál volt jellemző, hogy álltunk 30 méteren és csak oldal passz volt. ma az ilyen csapatok ellen van már legalább 5-6 tiszta ziccerünk és ebből laller általában be is ver 1-2-t. a játszós csapatokkal viszont gond van, mert a védelmünk jó esetben is egy középszer. az arsenal ellen is az lesz a baj, hogy majd úgy átrohannak rajtunk mint a huzat.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Balinho
Entrenador del Barça

2015.12.14. 15:08:07

csababarca írta:Még mindig az alapfelvetés az,hogy az Arsenal játszósabb csapat mint a Juve, ez tény, most ezen nem is érdemes vitatkozni,meg számokat bedobálni. Úgyhogy szerintem ehhez a megállapításhoz kanyarodjunk vissza. Mert én ebből a tényből indultam ki, és hogy talán nekünk ez jobban fekszik. Ez se talán,mert mindig a bunker lett a vesztünk, általában amikor nekünk jött egy csapat,vagy kinyílt, azoknak végük volt. Persze erre is fogsz találni példát, hogy aztán felnagyítsd, de kivételek mindig voltak, és lesznek is.
Érdekes, mert én egyre kevésbé érzem azt, hogy ellenünk a bunker lenne a nyerő. Nyilván azt adom, hogy a stabil védekezés az mindennek az alapja ellenünk, nem lehet nekiállni fejjel nekünk rontani, de idén nem találok példát arra, hogy valaki bunkerből vert volna meg minket.

Pár példa (vagyis az összes): A Sevilla kétszer is nekiállt játszani (nem nekünkrontani) ellenünk egyszer ki is kaptunk tőlük, az EU Szuperkupa döntőn, meg centiken múlott, hogy megégjünk. A Bilbao hazai pályán szintén támadólag, agresszívan lépett fel, a Vigo attraktív, támadófocival tömött ki minket, de most a Vale és a Depor is hátrányból mentett pontot, tehát nem az történt, hogy lőttek egy gólt, aztán parkolták a buszt. Mondhatnám még példaképp, hogy a 'Kusen ellen, hogy megszenvedtünk vagy a hazain, mert azok is 'játszós' focit toltak.

Bekkelős csapat elleni pontvesztésnél max a Roma elleni meccs ugrik be, amikor az egyenlítő gól után szenvedtünk velük, de a többi csapat esetében általában a 'játszós' focival győztek le/szedtek tőlünk pontokat el.(Nyilván minden meccsnek megvolt a maga fordulópontja, nem azt mondom, a Vigo/Bilbao ellen hatalmas bakiknak köszönhetően alakult úgy a játék képe, hogy az az ellennek pont jól feküdjön és az is igaz, hogy a Sevilla elleni két meccsen, vagy a Vale/Depor ellen is rég el kellett/lehetett volna dönteni a meccset... )

Amire ki akarok lyukadni, az az hogy az Arsenal (és egy alapvetően játszós csapat) sokkal inkább képes arra, hogy
-ha nem megy a csatárainknak és emiatt kinyílunk hátul, akkor azt büntesse.
-ha mondjuk vezetünk és lankad a figyelem, vagy a védelemből valaki könnyelmű, azt büntesse.
-ha egy tetűlassú Matyi vagy egy fennragadó Alves a két szélsőhátvédünk, akkor azt a gyors szélsői révén büntesse.

Ez alapján én tartok az Arsenaltól, mert mindazon képességek birtokában vannak, amivel idén eddig meg lehetett fogni minket, és azt gondolom, hogy sokkal veszélyesebbek ránk nézve, mintha valaki beáll buszozni...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.12.14. 14:22:32

Bob_Marley írta:Szerintem bőven volt ennek mutató értéke. És azt nem értem miben különbözik, hogy van megcsinálva egy diagram. :D Mindegy hagyjuk, szerintem a számok sosem hazudnak. És még csak annyit, hogy a foci is egyre inkább használja a technikát és a staisztikákat. InStat olyan mély leképezést ad, amit el sem tudsz képzelni. És bizony ezek sok mindent megmutatnak és pont az általad felvázolt sztereotípiákat döntik le.
Hát nem érdekel hogy ledöntik, ha a pályán tök más látszódik.
Ne akard már bemagyarázni,hogy az Arsenal beparkolós buszos tömörülős védekezéssel rendelkezik,mert lefordulok a székről menten.
Vagy,hogy a Juve majd leállna bárkivel is focizni,meg a fülcimpán táncoltatni a labdát.

Nyilván nem tudom elképzelni,mert nem érdekel. Engem az érdekel amit a pályán látok,és nem számokat látok futni,beadni,becsúszni a pályán,hanem embereket.
A foci nem ilyen, szerencsére, és sose lesz ilyen,hogy számok alapján határozódik meg egy csapat.
Ez olyan,mint mikor a Chelsea José alatt az első időszakban lőtt egy raklap gólt,mégis az összes szakember,meg hozzáértő tudta,hogy ott a kontra,és a beton védekezés volt a kulcs, nem az hogy lőttek 100 gólt, nem az alapján határozódtak meg.

De lehetne ezer meg egy példát hozni, de úgy látom nem akarod megérteni a dolgokat.

A számok hazudnak a legtöbbször, ha a számok alapján ítélnének bajnoki címeket, lehet nem lenne annyink...de pont Te szoktad mondani,hogy mindegy mennyi gólt lő egy csapat, ha nyer. Akkor most hogy is van ez megint?!

Még mindig az alapfelvetés az,hogy az Arsenal játszósabb csapat mint a Juve, ez tény, most ezen nem is érdemes vitatkozni,meg számokat bedobálni. Úgyhogy szerintem ehhez a megállapításhoz kanyarodjunk vissza. Mert én ebből a tényből indultam ki, és hogy talán nekünk ez jobban fekszik. Ez se talán,mert mindig a bunker lett a vesztünk, általában amikor nekünk jött egy csapat,vagy kinyílt, azoknak végük volt. Persze erre is fogsz találni példát, hogy aztán felnagyítsd, de kivételek mindig voltak, és lesznek is.
Válasz küldése