2012.09.24. 11:25:50
Lesznek benne off részek, de sok összefüggés is Alexis helyzetével.
Először is: Olaszországban egy kontracsapatban játszott (ott eleve a stabil védekezésből sokkal több kontralehetőség van), ott ő volt a sztár, vitte a hátán a csapatot, sérülésmentes szezonnal.
Másodszor: visítani tudnék attól, h a jobb szélen játszatjuk. Most hirtelen két meccs jut eszembe (a Lever és a Real elleni idegen), ahol centerként brutálisan jól játszott, magabiztosan tartotta meg a labdát Pepe, Ramos mellett, aki szerintem az egyik legjobb védőpáros a világon, de h a legkeményebb, az ziher.
Aztán: fel kéne adni a Barca stílust?! Nehogy azt gondoljuk, h 70 éve ezt a focit játsszuk, ez most azért ilyen sikeres, mert van egy brutális generációnk (Messi, Ini, Xavi, Busi), nélkülük nem menne itt semmiféle tiki-taka, legalábbis 70-80 %-os labdabirtoklások tuti nem.
Azóta játszunk center nélkül, mióta Messi középen akart játszani, és Ibra el lett takarítva. Én most is centerrel játszanék, Villa vagy Alexis személyében.
Aztán, ebben a rendszerben nagyon vissza van fogva a kreativitás, az egyéni megoldások, éppen ezért szerintem pl. eddig ő is felesleges igazolás, hiszen egy "ingyenes" Pedro is megcsinálja ugyanazt, mint Alexis. Egyrészt a taktikánk miatt kényszerülünk ebben a helyzetbe, másrészt szűk területen kéne megcsinálni az egy vs egyet. Nem mindegy, hogy 2 vagy 8 négyzetmétered van rá. Előbbire jelenleg nagyon kevesen képesek. Abban biztos vagyok, h ő, vagy Thiago, de még Fabregas is jobban játszana a Realban, de mondhatnám az Arsenalt, a Mu-t, a Milan-t.
Ehhez még annyit, hogy nézzük meg a 3-4 évvel ezelőtti Messi gólokat, meg nézzük meg az ideieket vagy a tavalyiakat. Nincsenek ám már hatalmas szólók, vagy kicselezek 2-3 embert, ezek eltűntek, legalábbis ritkábbak, csak nem vettük észre, hatékonyság viszont brutális, odakerül, beveri.
Nemcsak azt kéne nézni, h nem cselez le senkit vagy nem lő gólokat, a miértjét is izgalmas.