Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Grecki sztem a rotálást képzeli ellionelmessi19 írta:Grecki, ha nem a padra, akkor hova akarnál erősíteni a csatárokat illetően?
Larsont soha nem fogjuk tudni pótolni. Gyakorlatilag ennyire kiegyensúlyozottan jó, és univerzális csatár azóta sem nagyon van.Game90 írta:Ha cserecsatárokra gondolunk, akkor dos Santos már adott. Giuly, Ezqu és Guddy (?) helyére kéne valakiket találni. Henry az elsőszámú célpont, de ő sztem nem fog jönniValami idősebb, gólérzékeny csatárnak örülnék, aki elfogadja a padozást és beleillik a Barca játékába. Larssont nem tudtuk pótolni rendesen.
Grecki, ha nem a padra, akkor hova akarnál erősíteni a csatárokat illetően? Samu 5, Messi 4 hónapig volt távol, és Ronaldinhoval karöltve még így is ők hárman magasan a legjobb csatársor idén. Ha véletlen lenne egy sérülés mentes szezonunk, ami mostmár a nagy számok törvénye alapján is be kellene hogy következzen, akkor sztem páratlanul erős támadó sorunk van.grecki írta:
Azt is végig kellene gondolni szerintem, hogy nem feltétlenül a padra kell erősíteni. Guddy-nál sokkal jobb csatárt speciel szerintem ne is várj, aki egyértelműen elfogadja a másodhegedűs szerepkörét... Szerintetek majd Milito, Huntelaar & co vígan elücsörög majd a padon, amikor pályafutásuk zenitjén vannak?????
Max Makaay, ha csak pusztán erre a szerepkörre gondoltok, de őt sokan nem akarják... Speciel én neki is örülnék, de legjobban Henry-nak... Vele ugye ezt nem lehetne megtenni...
Azt is végig kellene gondolni szerintem, hogy nem feltétlenül a padra kell erősíteni. Guddy-nál sokkal jobb csatárt speciel szerintem ne is várj, aki egyértelműen elfogadja a másodhegedűs szerepkörét... Szerintetek majd Milito, Huntelaar & co vígan elücsörög majd a padon, amikor pályafutásuk zenitjén vannak?????lionelmessi19 írta:Őszintén szólva, nem fogok leugrani sehonnan, ha Henry jön, de szerintem egyáltalán semmi szükségünk arra, hogy ilyen szintű támadó játékost vegyünk.
Csak a védelmet, és a padot kell erősíteni.
Ha a Brazil válogatottnál működött-látványosan, eredményesen-akkor itt sem lenne baj. Persze meg kell tudni tölteni tartalommal, de ebben az összetételben ez működne. Ne feledjük: Védekezésben 7, támadásban min. 6 játékos tudna tökéletesen részt venni a játékban. Ez nagyon sok. Más felállás ennyim lehetőséget nem kínál...A szélsőknek nagyon nagy szerepük lenne.lionelmessi19 írta: Ez már hat védekező típusú játékos. Hiába vannak feljebb tolva a szélsők... A nem létező hitemből is kitérnék, ha ilyen csapattal állna ki valaha is a Barcelona.
Az előző variáció jobban tetszett Rivaldo...
A padot nagyon megkell erősíteni. Milyen csatárcseréink voltak ebben az évben? Giuly, Guddy, Ezqu. Saviola jó is lenne, csa hátlionelmessi19 írta:Csak a védelmet, és a padot kell erősíteni.
De végülis a te felállásoddal is megvan a 6 védekező szellemű játékos, csak átvariáltanRivaldo11 írta:Henry nálam nem játszana egyszerre a tridentével. Ezt csak példának írtam a 3 védős felállásra. Az a baj, hogy ha megbontom mondjuk Ronaldinho kedvéért a középpályát, az már nem lenne stabil. És megint oda lyukadnánk ki, hogy átszaladnak rajtunk.
Egyetértek, a szélekre ehhez a taktikához olyan Cafu, R.Carlos szerű emberkék kellenek. D.Alves, és Zambrotta meg tudná oldani.grecki írta:Így már mindjárt más a leényzó fekvése!Rivaldo11 írta:A 3 védős rendszer nem rossz, csak megfelelő emberek kellenek hozzá. Hátra 3 belső védő, középre két vkp, a szélekre pedig az egész pályát bejátszó, védekezni, és támadni egyaránt tudó, "tripla tüdejű" játékos kell. Ők megfogják az ellen szélsőit. Ja,mielőtt elfelejtem: A Brazil válogatott világbajnoki címig jutott 2002-ben, úgyhogy a modern futballban igenis működik. Ez egy roppant rugalmas felállás. Ezért működhet.
----Naldo-----Puyol------Chivu---
D.Alves--Albelda--Xavi--Zambrotta
---Messi-------------------Ronaldinho
-------------Eto'o--------------------
A három védős felállás csakis úgy működhet szerintem, ha a a középpálya két szélén szélső kp-k/hátvédek (előretoltabb szerepkörben) játszanak. Daniel Alvessel és a talján bikánkkal ez tökéletesen működne szerintem... Mással viszont nem nagyon tudom/akarom ezt a felállást elképzelni...
Így már mindjárt más a leényzó fekvése!Rivaldo11 írta:A 3 védős rendszer nem rossz, csak megfelelő emberek kellenek hozzá. Hátra 3 belső védő, középre két vkp, a szélekre pedig az egész pályát bejátszó, védekezni, és támadni egyaránt tudó, "tripla tüdejű" játékos kell. Ők megfogják az ellen szélsőit. Ja,mielőtt elfelejtem: A Brazil válogatott világbajnoki címig jutott 2002-ben, úgyhogy a modern futballban igenis működik. Ez egy roppant rugalmas felállás. Ezért működhet.
Ez már hat védekező típusú játékos. Hiába vannak feljebb tolva a szélsők... A nem létező hitemből is kitérnék, ha ilyen csapattal állna ki valaha is a Barcelona.Rivaldo11 írta:A 3 védős rendszer nem rossz, csak megfelelő emberek kellenek hozzá. Hátra 3 belső védő, középre két vkp, a szélekre pedig az egész pályát bejátszó, védekezni, és támadni egyaránt tudó, "tripla tüdejű" játékos kell. Ők megfogják az ellen szélsőit. Ja,mielőtt elfelejtem: A Brazil válogatott világbajnoki címig jutott 2002-ben, úgyhogy a modern futballban igenis működik. Ez egy roppant rugalmas felállás. Ezért működhet.
1. Csupán 4 új játékost kellene ehhez összehozni, és akkor még mindíg nincs egy normális csatárunk Guddy helyettRivaldo11 írta:A 3 védős rendszer nem rossz, csak megfelelő emberek kellenek hozzá. Hátra 3 belső védő, középre két vkp, aszélekre pedig az egész pályát bejátszó, védekezni, és támadni egyaránt tudó, "tripla tüdejű játékos kell.
3 védős rendszert inkább neRivaldo11 írta:Viszont érdekes lenne egy 3 védős felállás. Akkor esetleg megoldható lenne.
Szerintem menne Touréval isgrecki írta: Ehhez azonban igazi minőségi középpályára van szükség, minimum egy beton vkp-val... Xavi és Albelda esetében én ezt elfogadhatónak tartom, Touréval már messze nem biztos, hogy ez frankón működne...
A Real Beckham érkezéséig és Del Bosque távozásáig nagyon jól alkalmazta ezt a módszert... Ehhez azonban igazi minőségi középpályára van szükség, minimum egy beton vkp-val... Xavi és Albelda esetében én ezt elfogadhatónak tartom, Touréval már messze nem biztos, hogy ez frankón működne...Rivaldo11 írta:Hm. 4-2-4?Zozzy 5 írta: védelem...
------------Xavi/Ini----Vkp---------------
Messi-----------Ronnie-------------Henry
------------------Eto'o---------------------
Ezt jó 40 évvel ezelőtt játszották. A modern futballban nincs ilyen.
Viszont érdekes lenne egy 3 védős felállás. Akkor esetleg megoldható lenne.
Milyen modern futball? Nem az számít modern futballnak, hogy megjátszották-e már ezt a taktikát, hanem hogy bevállna-e most. És szerintem igenis beválhatna. Lenne 4 védőnk, meg 2 védekezőbb szelleműbb középpályásunk. Tvaly sem volt több...Rivaldo11 írta:Hm. 4-2-4?Zozzy 5 írta: védelem...
Ezt jó 40 évvel ezelőtt játszották. A modern futballban nincs ilyen.
Viszont érdekes lenne egy 3 védős felállás. Akkor esetleg megoldható lenne.
Hm. 4-2-4?Zozzy 5 írta: védelem...
Igen, ezt olvastam én is, de sztem nagyon nagy kamu...Titinho írta:http://www.foci24.com/index.php?ugras=h ... 18&nyelv=0
Nagyon remélem, hogy ez kamuhír!De gondoltam azért belinkelem.