2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Az olasz futball iskola zseniális edzőket adott a futballvilágnak akik így hirtelen eszembejutnak:Cappelo,Sacchi,Trap,Nevio Scala,az öreg Maldini,Lippi. Carlo az ő méltó utódjuk.Nagyon bírtam azt a Milan-t,amit összerakott. Egy csendes,szerény,igazi úriember. Taktikailag ahogy írod is,nem biztos,hogy ő a legfelkészültebb,nem egy forradalmár,de pedagógiai szempontból biztosan a legnagyobbak egyike. Nagyon nem örültem,amikor a Madrid őt választotta a padra. Kíváncsi vagyok,hogy S. Inzaghi felnő-e hozzájuk?bence0330 írta: ↑2024.05.09. 15:50:42Szerintem ez nem nagyon kérdés. Létezik nála nagyobb taktikai zseni, egy Arteta, Pep, Xabi pl. lehet, hogy a szó klasszikus értelmében vett játékot folyékonyabbra megtervezik, de amilyen intelligensen építi fel a csapatot, de főleg amilyen intelligensen építi fel egyénileg a játékosokat, és találja meg a helyüket, amilyen higgadt racionalizmussal kezeli nem csak a meccsen belüli adott szituációkat, hanem az egész keretét (Xavi ebben a kettőben tanulhatna a legtöbbet talán), amennyire jól alkalmazkodik, ahogy a formát időzíti, az kiemeli a mezőnyből. Szerintem kérdés nélkül az elmúlt 2,5 évtized legjobb edzője.
Néhány napja szóba került a szilárd racionalitás, a szerencse témájában is mindig racionális vagy. Ha egy csapat mindig le tudja hajrázni az ellenfeleit, az már nem szerencse. Akkor már kell hogy legyen emögött ebben egy tudás. Hogy csapott le a kipattanóra Joselu. Ilyen egy igazi középcsatár. A cserecenterük több gólt lőtt ebben a BL-kiírásban, mint a mi kezdő centerünk. Ez is jól mutatja, mennyire szét vagyunk esve csatárposzton is.
Szerintem a tegnapi alapján a Bayern volt a mázlis hogy egyáltalán a vezetést meg tudta szerezni a semmiből, egy épkézláb támadást nem tudtak pontosan kivitelezni annyira vakon voltak hogy indítás néven 10 méterrel arrébb rúgták a labdát mint ahova kellett volna. Mikor az örök vesztes Kane kihagyta a meccslabdát lehetett tudni hogy ebből mi lesz.grgly50 írta: ↑2024.05.08. 23:28:04Már tegnap is céloztam rá, de nem tudja senki a véleményemet megváltoztatni, hogy a Real a világ legmázlistább csapata. Most a játékáról nem beszélek. Egy kiváló sztár kapusnak pár percel a vége előtt bejön a hibapont.
Tegnap a PSG szétforgácsolta a kapufát, mégis kiesett.
Gratulálni kell a Madridnak. Nem ismernek veszített párbajt. Ebben is verik a mezőnyt
Meg azt még tegyük hozzá, elég jól alkalmazkodnak az ellenfelekhez. A City ellen végigbekkeltek 110 percet, a végefelé már a félpályát se nagyon tudták átlépni. Tegnap a Bayern nagyon passzív volt, így birtokolta a labdát a Real meg felállt védelem ellen is voltak helyzeteik. Már önmagában szerintem emiatt is megérdemlik az idei sikereket, az utolsó 10 percben meg félelmetesek, sokadik ilyen volt a BL-ben, de a bajnokságban is láttunk hasonlókat, csak nyilván nincs akkora hype ha egy spanyol kiscsapat ellen csinálod, mint a Bayern ellen.Mihu írta: ↑2024.05.09. 09:48:18Igazából itt azon kéne elgondolkodni, hogy elment tőlük CR, mindenki azt hitte, hogy majd összedől a világ. Utána nyertek 1 BL-t és 1 bajnokságot. De semmi gond, mert itt van még a Modric-Kroos-Casemiro középpálya és itt van Benzema is. Erre nyernek egy bajnokságot és egy BL-t. Majd elmegy Casemiro és Benzema egyszerre, Kroos és Modric átlépi a 34-et és a 38-at, lesérül a kezdő kapus, fél évre kidől a védelem közepe és nyernek egy bajnokságot utcahosszal, meg három hét múlva megnyerik a 15.-et úgy, hogy kiejtik a címvédő City-t és a Bayern-t...
Most azt megint lehet mondani, hogy a bajnokságban sok bírói ítélet nekik kedvezett, volt a Lipcse és most a végén ez a De Ligt szitu, de akkor is ..... mondjatok még egy ilyen csapatot, aki ha felcsendül a BL himnusz, 1 gól előnnyel indítja a meccset a pszichikai előny miatt... Ez szerintem akkora blokk az ellenfelek fejében is, hogy már minden csapat úgy áll fel a Real ellen a BL-ben, hogy jaj istenem, mi lesz ha rúgnak egy gólt...
Mi jelenleg mindenki ellen összeesünk, ha kapunk egy gólt, de ugyanakkor mindenki más összeesik, ha a Realtól kapnak egy gólt...Nagyon nagy különbség...
Egyébként az is hozzájárul a dologhoz, higgyétek el, hogy náluk a játékosok hergelik a közönséget (akit amúgy igazából nem is szükséges...). Aztán minden gólnál felcsendül a himnusz refrénje és a szpíker bevonja az ünneplésbe a közönséget. Ezek pszichésen tuti, hogy adnak egy akkora pluszt a közönségnek és a játékosoknak, hogy persze, hogy a falon is átmennek ha kell...
Ami csak úgy lett hibapont, hogy ott volt Joselu....megelőzve a védőjét is, tehát rajta volt a kipattanón és azért még azt be is kellett varrnia....láttunk már ilyet kimaradni
Normalis eddzovel lett volna esely, bajnoki cimre is lett volna.baas11 írta: ↑2024.05.08. 23:31:50Ossszejohettet volna az El Classico BL donto … ezúttal se a Realon múlt , természetesen mi balfackodtuk el …
De világos h főleg fizikailag es mentálisan kell nagyon sokat gyurnunk hogy a felső polcra kerüljünk !
Hogy ez pont Xavival … akinek pont egyik se az erőssége , hat nem tudom !