2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Rengetegszer estek abba a hibába, hogy azt hiszitek, ha itt maradt volna valaki, akkor hasonló/ugyanolyan fejlődéspályát mutatott volna be. Pedig pont az ellenkezője igaz.
Szerintem kufárkodni akarunk, ahhoz nem kell regisztrálni sem. Megvesszük 9-ért és eladjuk pl 23-ért, akkor keresünk rajta 14 milliót, ha simán a Celta adja el ugyanannyiért, akkor meg "csak" 11,5-et.gránit írta: ↑2024.09.09. 11:04:12Sok értelme volt őt is a semmiért elengedni. Most meg vásárolhatjuk vissza...FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 09:32:52MD szerint figyeljük Mingueza játékát.
4 meccs 2 gól, 3 gólpassz, mindezt a Celta Vigoban, 2 meccs jhv, 2 bhv-ként.
Elvileg 50%-a a tulajdonjogának a miénk, és 9 millió a visszavásárlási.
Sok értelme volt őt is a semmiért elengedni. Most meg vásárolhatjuk vissza...FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 09:32:52MD szerint figyeljük Mingueza játékát.
Meg mozgástér a Ligától. Ez már az álom kategória, de ha igazolhatnánk egy rendes vkp-t, mellette ütős lenne. De ez már két darab lehetetlen.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 09:32:52Fábián Ruiz helyzete is érdekes lehetne, a válogatottban nagyon megy neki, a PSG-ben 2* játszott csereként a 4 meccsből.
Persze ehhez kellene bevétel.
Csak összefoglalókat néztem, Mingueza egyszer bal, egyszer jobb szélen játszott az 5 védős rendszerben. Whoscored szerint is bal, jobb szárnyvédő volt a meccseken.
Hú, de jó lenne, és egyben szimbolikus is lenne kicsit az elmúlt évek hibáinak javítására. Kétlem, hogy bármi gond lenne a kh posztra visszanevelésével, nagyot ment ott régen is. Ha meg nem, akkor ott lehet szélen, ott lehet vkp-n, bárhol. Élet-halál kérdés lehet nekünk kb egy ilyen TGV, jelenleg szerintem egy gyors csapat megtudna enni minket, ha nem rúgunk épp elég gólt, senki nem tud visszaérni egy jól felrúgott labdával, egy jó kontrával. Én sokkal, de sokkal nagyobb hibának tartom, mint akár Nicót, pedig az is elég nagy volt. Sokat elmond valakiről, ha még egy Celtából is válogatott tud lenni, egy nem túl feltűnő poszton. Nálunk játszva stabil kerettag lett volna szerintem.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 09:32:52MD szerint figyeljük Mingueza játékát.
Fábián Ruiz helyzete is érdekes lehetne, a válogatottban nagyon megy neki, a PSG-ben 2* játszott csereként a 4 meccsből.
Mingueza mindent játszik csak nem szélsőhátvédet. Teljesen fel van tolva, a szűrők előtt játszik, rendre ő szokott második hullámban érkezni.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 09:32:52MD szerint figyeljük Mingueza játékát.
Fábián Ruiz helyzete is érdekes lehetne, a válogatottban nagyon megy neki, a PSG-ben 2* játszott csereként a 4 meccsből.
A Nike per már réges rég lezajott a fellebbezéssel együtt, jó ideje szóba sem hozta a vezetőség. Sőt, nagyon kevés volt az esélye, hogy azt megnyerjük. Inkább ilyen próba-szerencse dolog volt.gránit írta: ↑2024.09.06. 16:30:50
Nyilván nem fog ilyet nyilatkozni, hanem próbálja fenntartani a szurkolók bizakodását. És jól is csinálja, mert tényleg mindenki elhiszi, hogy most már aztán küszöbön a Nike-szerződés, és ezt a századik alkalommal is el tudja játszani Laporta. Meg is értem ezt, csak felesleges bármit is elhinni ebből. Pontosan tudtam, hogy nem lesz itt szezonkezdetre sem Nike-szerződés, sem liberós pótlás. Ha már a sokadik alkalom után is csak az üres nyilatkozatok, magyarázkodások maradnak, akkor lehet tudni, hogy itt baj van. A Nike perre is ment velünk, és meg is nyerte, ami nem arra vall, hogy ők 2028-ig nagyon módosítgatni akarnák a szerződést.
FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 15:52:19https://www.sportcal.com/news/barcelona ... l/?cf-view
Oké, a Nike szerződés ne legyen 5%-os felhasználtságú, legyen teljes
Elérjük az 1/1-et. Távozik pl. Lewy 30 milliós fizetéssel
Hosszabbítunk Yamallal 8 milliós fizetéssel, és Araujoval 7 milliós fizetéssel, amit bárki megadna nekik, sőt...(Bruttó 30=Lewy bére).
3 éve "véreztetnek" minket. Tele vagyunk hiányposztokkal, akkor kellene Lewy helyére egy csatár, és már "csak" 10 játékossal kell hosszabbítani 2 év alatt.
100-ért igazolhatunk 2 játékost, pl. 10-10 milliós bruttó fizetéssel, 5 éves szerződéssel, aminek az amortizációja évi 20 millió.
Tehát a 40 millió regisztrációjához távoznia kell még (Capology átlagot nézve) 5 játékosnak
Vagy nem igazolunk, de hosszabbítunk minden játékossal (szintén átlag szerint), akinek 2026-ban jár le a szerződése.
Ez egy ördögi kör, amíg a La Liga nem változtat.
Mert a vezetőség nem akar balhét, és úgy döntött, hogy megfelelünk az elvárásoknak.
https://www.sportcal.com/news/barcelona ... l/?cf-view
Én is azt gondolom, hogy ez szabályosan megkárosít minket. Nem hogy versenyképesek nem bírunk lenni de komoly kockázat ez a jelenlegi értékeink főleg azoknak a tehetségeknek a tekintetében akikre ha minden jol megy akár 10+ évig is számíthatunk vagy adott esetben pár év mulva nagy összegért mehetnek el. (Arról nem is beszélve, hogy nekem már ezek a karok is nagyon félelmetesek meg a 20 évre megkötött catering szerződés stb. de azt "legalább" magunknak okozzuk.)FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 15:09:41Az a full kreténség, hogy egy 800+ milliós bevételű klub nem tud hosszabbítani az egyik legnagyobb tehetségével, és a többiekkel, akik több száz milliós értéket képeznek a klubnak, így ingyen, vagy nyomott áron távozhatnak, hogy újra lehessen kritizálni a vezetőséget.
A Levante elnökét tudom idézni, vehetsz egy 300 m2-es ingatlant, medencével, mindennel felszerelve, közben éhen döglesz.
Akkor sem leszünk előrébb, ha 100 milliós aláírási pénzt kapunk, de 5%-a fordítható a keretre. Ebből nem lesznek igazolások, de még Yamal szerződése sem jön ki.
Schrödinger Nike szerződése.
Viszont az a helyzet, hogy ő nem akar lejjebb adni a fizetéséből, nem véletlen, hogy egyik klub sem vitte el, akikkel egyáltalán felvette a kapcsolatot vagy visszautasította a Juve ajánlatát/nem kellett tovább neki. Ehhez azért tegyünk még hozzá 30 milliót, ami ugyan nem amortizálódik, de mégsincs ingyen. Szerintem a fizuja ott Gündogan körül lenne. Az pedig hogy 35 milliós játékos semmit sem jelent. EG 20 milliós, egy Rodrygo 110, míg Raphinha 50 stb.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 12:10:22Nagyon nehéz kérdés. Capology szerint 10 bruttó volt a fizetése, ez nálunk majdnem egy átlag (8,5 az átlag, Ferran 10)
A hírek szerint viszont 9 nettót (bruttó 18) kér, és gondolom aláírási pénzt.
Igaz ez most már csökkenthet, mert nem talál csapatot.
FFP szerint ingyen szereznénk egy 35 milliós játékost, aki valószínűleg jóval jobb, mint Casado vagy Eric vkps-ban.
Viszont ehhez De Jong 4 hónapon túli sérülése esetén tudnánk beilleszteni.
Itt valószínűleg a Nike szerződés lesz a kulcs, és sokszor burkoltan erre is utal, ami inkább csússzon ameddig kell, de a lehető legkedvezőbbet kössük meg. Szerintem jobb ha így fogat összeszorítva kihúzzuk ezt az évet, mint hosszútávon veszítsünk százmilliókat. Most lehetne örömködni, aztán évek múlva menne a sárdobálás ,hogy milyen sz..r üzletet kötött és ezért nem tudjuk xy játékost leigazolni.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 12:10:22Laporta lenyilatkozta, hogy nem lesz több elnöki letét. Visszás volt a nyilatkozata, miszerint meg lesz az 1/1 januárra, mégsem (merik?) kockáztatják a saját/klub pénzét. Valószínűleg vagy bukták a tavalyit, vagy ezért is szabadultak a játékosoktól idén.
Közben off, de a La Liga 15 milliót fogadott el az Aramark féle szerződésből, és elutasította egy meg nem nevezett cég befektetését 10 millió értékben. Szintén a nyilatkozatban.
Troym:
igen, persze lehet megint Laportát hibáztatni, ha nem lehet felbontani egy még 3 évig tartó szerződést, vagy ha 100 milliós szerződésből 20 milliót fognak elszámolni, vagy 5%-át lehet majd a keretre költeni, amiért a hátország topicba írtam, már a kis csapatok is elégedetlenkednek.
Attól függ, milyen szemüvegen kersztül akarod látni a dolgokat.
Ha már több klubnál is kifogásolják a jelenlegi helyzetet (Real, Athletic, Barca, Betis, Sevilla, Valencia, Rayo, Levante és egyéb meg nem nevezett klubok) ott nem biztos, hogy a klubok vezetésével van a probléma.
Én inkább úgy fogalmaznám át a magam részéről, hogy nem feltétlenül hiszem el, viszont azt igen, hogyha nem lesz, akkor az azért nem lesz, mert a hosszú távú érdekeink nem engedték meg (és ennek kapcsán azt is, hogyha pusztán csak azt néztük volna hogy el tudjuk-e érni, akkor el tudtuk volna). És azért nem hiszem el hogy ez 50 százaléknál nagyobb eséllyel meg fog történni, mert nem csak rajtunk múlik, ha nem a tárgyalópartneren. Legalábbis egy pontig, mert lehet hogy azon túl mi fogunk engedni, és lehet, hogy még úgyis a világ legnagyobb szponzorációs szerződése lesz. De hát majd kiderül.
Ezt nem értem miért válasz a hozzászólásomra.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 12:10:22
Troym:
igen, persze lehet megint Laportát hibáztatni, ha nem lehet felbontani egy még 3 évig tartó szerződést, vagy ha 100 milliós szerződésből 20 milliót fognak elszámolni, vagy 5%-át lehet majd a keretre költeni, amiért a hátország topicba írtam, már a kis csapatok is elégedetlenkednek.
Attól függ, milyen szemüvegen kersztül akarod látni a dolgokat.
Ha már több klubnál is kifogásolják a jelenlegi helyzetet (Real, Athletic, Barca, Betis, Sevilla, Valencia, Rayo, Levante és egyéb meg nem nevezett klubok) ott nem biztos, hogy a klubok vezetésével van a probléma.
Nagyon nehéz kérdés. Capology szerint 10 bruttó volt a fizetése, ez nálunk majdnem egy átlag (8,5 az átlag, Ferran 10)
FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 11:07:15Áthoztam.
Pont ma olvastam a Mundon, hogy még mindig gondolkodnak Rabiot leigazolásán.
Lehet Rabiot egy sérülésre vár
Sajnos nálunk az NL-el együtt lehet napok kérdése.
Gondolom De Jong-ra se hiába várnak, hogy kell e műteni, vagy sem.
Lentebbi kommentjeitekre, hátország topicba írtam, úgy néz ki, ez már a kisebb csapatoknak is piszkálja a csőrét.
Leírtam, 2026-ban 12 játékos szerződése jár le.
Tebas szerint 2026 lehet a mi évünk, mikor helyreáll az FFP helyzetünk (Nike szerződés, egyéb gazdasági karok nélkül).
Közben még áprilisban azt írták, hogy a TAD felfüggesztheti Tebast a CVC szerződés kapcsán, azóta sincs semmi hír.
A Real, Bilbao, Barca perre vitte az ügyet, tavasszal azt írták, a Barca visszavonta, máshol azt, hogy "csak" nem jelent meg a tárgyaláson.
Áthoztam.
Elmebaj ami történik. A PL-ben szerintem szétröhögik az agyukat, mikor egy ilyet elolvasnak. Olyan, mintha a LL ffp-t egy olyan embert találta volna ki, amelyik egyrészt egy beépített ügynök, vagy ha nem, akkor fogalma sincs, hogy működik egy klub, cég, hogy szül a pénz pénzt, és hogy mi lenne a jó magának a ligának is, a csapatokon kívül. Én nem hiszem, hogy minket külön diszkriminálnak, mert próbálok tartózkodni az összeesküvéselméletektől, és sok más csapat is szenved. Lehet, hogy a Reál is, csak nem ennyire (nem véletlenül indítottak pont ők eljárást...). A csapatoknak lassan tényleg fáklyákkal kell megjelenni Tebasék előtt, ez nem nagyon mehet így tovább. Egy darabig így is tartja magát a Liga, de szép lassan beelőz a Serie A és a Bundes, pedig gyengébb az alap játékosbázisuk.
Ha ez tovább fokozódik, akkor én nem látok más lehetőséget, mint a konfrontációt. Ez már nem arról szól, hogy a Barcelona fizesse ki a tartozásait és pénzügyileg fenntarthatóan működjön. Ez már a sportklubként való működésünket fenyegeti.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 08:14:05A Mundo Deportivo szerint Pau Victor December 31-ig van regisztrálva.
Megkaptuk a választ, hogy miért nem érkezett senki Olmon és rajta kívül, vagy, hogy miért nem igazoltunk Olmo árából 2-3 játékost.
Úgy néz ki, a szabályok szerint, kiskapuk nélkül egy 2,5 milliós, pár százezres fizetésű játékost sem tudunk regisztrálni 14 db távozó után.
Szerk: közben olvasom, 2026-ban 12 Barca játékos szerződése jár le. Ha Laportáék nem találnak ki valamit, lehet lehúzhatjuk a rolót.
A jó, hatékony és eredményes játékosmegfigyelő rendszer a maga módján és helyén kezelve igen, akár egy "kincsesbánya" is lehetne. Teljesen úgy értelmezted a véleményemet, ahogyan én is gondoltam, gondolom.
A Barca működése alatt nem a csapat eredményességét, hanem a Barca, mint klub működését értettem.
Egyetértek azzal, amit írsz, én ezekkel a tartalékcsapatokba hozott igazolásokkal egyáltalán nem szoktam foglalkozni, mert alig-alig vannak, akik komolyabb lehetőséget kapnak az A csapatban. Fayéról is mennyi szó esett, aztán pár barátságos meccs után lefőtt neki. Sok hűhó "semmiért".
Ezt én is így látom. Ha a helyén kezeljük ezeket a bizniszeket, akkor ezeknek a bizniszeknek meg lehet a helyük a klub bevételi forrásai között. Csak tényleg a helyén kell kezelni, mert a korosztályos és B csapatos játékosok közül bizony nagyon-nagyon kevesen jutnak szóhoz az első csapatban.Peter írta: ↑2024.09.05. 14:45:39Faye biznisz? Én abból indulok ki, hogy a Barcelona top büdzsével, világszínvonalú márkanévvel rendelkezik. Megpróbálom helyén kezelni a dolgokat és a megfelelő közegbe beilleszteni
Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Egyetértek.
Ez a véleményem szerint Barcelona mint világmárka életében talán egy soros hírértékű, amolyan futottak még esemény. Nálam ki is maradt, illetve hamar átlapoztam rajta, aztán most bevillant, hogy "húúú tényleg", erről meg is feledkeztem egy pillanatra, igen volt ilyen, igen.
Feltételezem, ha Antwerp vagy Sahtar szurkoló lennék és ez velük történt volna meg, megmaradt volna frissebben ez a hír bennem is.
Az afrikai scoutrendszerünknek szerintem túl sok köze nincs a jól, vagy épp nem jól működő Barcához. Sőt, kétlem, hogy a csúcskorszakunkban sokkal, ha egyáltalán jobb lett volna. Sok-sok más tényezőből áll össze a dolog, amik között szerintem eltörpül egy afrikai scout minősége.