messideco írta:Ettől nem fog a színvonal növelődni szerintem, és a másodosztályban még kevesebb csapatnak lenne esélye magasabb szintre emelkedni...
Amúgy nekem van egy nagyon utopisztikus álmom a foci terén: fizetési és átigazolási sapka+ az idegenlégiósok korlátozása (6+5-ös szabály akár)
Ezzel az a baj, hogy lennének klubok, akik eltűnnének a süllyesztőbe, viszont néhány klub pedig pont ennek ellenkezőjét érné el. Ez hatalmas változás lenne, felborulna Európa futballkulturája.
+ én úgy gondolom, hogy a 6+5 miatt, (a magyar klubbok pénzügyileg nem állnak a helyzet magaslatán ugye), nokedli magyar játékosokkal pótolnák az űrt, mert nem lenne pénzük egy jó magyar játékos leigazolására. És ugye ennek a szabálynak nem közvetlen következményei vannak, szóval attól a bajnokság színvonala, hogy elküldenek tegyük fel három-három légióst, és igazolnak három-három töltelék magyart, nem fog nőni... Sajnos ennél mélyrehatóbb problémákkal küzd a magyar futball, kezdésnek tudnám javasolni, hogy minden pénz a helyére kerüljön, és mondjuk ne akadjon el odafent pár zsebben, de ugye ez már megint nem ide tartozik...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!