Amit RK nyakába varrok ezen a meccsen:
1.: A jobboldalunk nem bírt Mbappéval. Kiemelném, hogy amúgy sem bírt volna, de azért alighanem jobb lett volna Mingu Dest helyett, mert keményebb, bátrabb, de ami fontosabb, játékban volt. Az utolsó ok miatt mindenképp ő lett volna a logikusabb választás. Nem arra gondolok, hogy hogy sült el, hanem puszta tények és közelmúltbéli meccsek alapján neki kellett volna ott lennie.
2. Középpálya. De Jong alighanem jó lenne egy rendszer részeként, szinte az egyetlen ténylegesen Barca-szintű játékosunk jelenleg Leo, és a két sérült (Fati, Araujo) és a játéklehetőséget nem, vagy csak vesztett helyzetben perceket kapó Puigon kívül. De egy öreg és egy 0 játékos mellett egyedül nem tud mit tenni a középpályán, amit iszonyatosan uralni kéne, még csak nem is a kevesebb kapott gól érdekében, hanem hogy egyáltalán LEGYEN FIZIKAILAG ESÉLYÜNK GÓLT LŐNI. Pl. Alenát is a nyakába sóznám, amikor játszott, messze a legjobb kp-sunk képét nyújtotta a 99%-os passzhatékonyságával, fizikai erejével, gyorsaságával. Hamarabb küldtem volna még el Pjanicot is kölcsönbe...
3. Következetlenség a kezdővel. Hosszú-hosszú idő után brillíroztunk a hétvégén egy totál más csapattal. És nem arra gondolok, hogy megvertük az Alavest 5-1-re, hanem hogy olyan pörgés volt a labdajáratásban, mint idén még talán egyszer sem (kivétel Granada meccs 2- félidő végétől). Ez a tempó főleg Puig érdeme, aki olyan sebességgel passzol és gondolkodik, hogy egyszerűen nem játszhat mellette senki nagyapósan, mintha villámot vezetnének a csapatba, mikor beáll - lásd még Granada elleni csodameccs, 75. percig szép lassan bandukolunk a pályán, beáll és emlékszünk mind, mi történt utána. Még ha nem is sikerült volna beverni szerencsével azt a két gólt, emlékszünk, hirtelen hogy kezdett mindenki 5-szörös sebességgel futni, passzolni, lőni? Hogy változott meg mindenki mentalitása? Egyszerűen egy szívvel-lélekkel játszó vidám "motor" a csapatban, még akkor is, ha nem tesz hozzá mondjuk gólpasszokat. Pedrire nem is mondok semmit aki helyette játszik, erőtlen, és cserébe se agresszivitása, se csele, lőni akkor sem merne, ha két liter tequila után állna be, és olyan látványosan lassú, amit egy PSG röhögve használ ki. Az azért gáz, amikor egy olyan Busquets is gyorsabb nála, aki még csúcskorában sem volt túl gyors, és bőven 30 felett jár. 18 éves...

Ja, és ami keveset tudna, azt is megtagadja tőlünk drágálatos edzőnk a kimulasztásával. Néha csereként pl. tudott hozzáadni a meccshez valamit, valamelyik szenvedős kupameccsen két gólpasszt is adott, meg az Alaves ellen is jól szállt be.
De említhetném Trincaot is, egészen elképesztő formában játszott 2-3 meccsen keresztül, erre ki játszik? Hát persze, hogy Dembelé.
Destet említettem fent, nem biztos, hogy jobb lett volna az alternatíva, de logikusabb, megfontoltabb lépés lett volna.
Piqué beállítása is nevetséges volt, de az még túl rosszul nem is sült el.
4. Beállítottság, mentalitás
Valverde két év alatt talán kétszer akart biztonságra játszani. Mindkettőnek csúnya vége lett. A Barca már akkor sem volt erre alkalmas, pedig sokkal stabilabb középpályánk volt, és kicsivel jobb védelmünk. Erre kiküldeni egy ilyen védekező felfogású csapatot, és reménykedni egy döntetlenben, vagy egy 1-2-ben... véletlenül bejöhetett volna, de a valós különbség így kb tényleg 1-4 volt. Ha feltüzelve nekiestünk volna az ellenfélnek egy Puiggal, Trincaoval (helyette Dembi azért nem volt vészes döntés), Messivel, félelmet nem ismerve, 3-4 gólnál többet szerintem akkor sem kaptunk volna, de legalább a reményt érezhette volna az ember, mert akkor bennünk lett volna, hogy vágunk mi is 3-4-et, és ki tudja, mi lesz. Szerintem ez lett volna az egyetlen távoli esélyünk. Sok gólt rúgni, és lesz ami lesz hátul.
És remegünk a BL vereségek miatt? Sportpszichológus!!! Ha kell, a legjobb a világon, hetente többször!
5. Csere hiánya. No comment a Sevilla után megint. Az alaves ellen félidőben cserélt, 5-1 lett a vége, vajon milyen követleztetéss vont le...?
6. Szervezettség hiánya. Azt ugye mindenki vágja, hogy egy francia kis- és középcsapatnak is ritkán rúg a PSG 4-et? Pláne Neymar és Di Maria nélkül... Nézek francia bajnokságot valamennyire, plusz az összefoglalókat is, és eléggé meg tudnak szenvedni egy kiscsapat ellen, ha az legalább szervezetten áll ki, egy a milyeinktől sok-sok szinttel lejjebb álló játékosállománnyal. Ez persze igaz Setinere és a Bayernre, egy Union Berlint is 4-1-re vernek csak jó esetben.
Szóval semmiképp sincs 4-1-nyi különbség a két játékosállomány közt, pláne a két nagy hiányzójukkal együtt, hazai pályán.
Amit nem varrok a nyakába:
1.: Cserepad minősége az apró játékosunk kivételével, bár Alena szerintem a jelen játékosállományunkhoz képest még csak nem is oda lett volna való, hanem inkább a kezdőbe, és kvázi őt R.K küldte el.
2... Ennyi, nem tudtam mást kitalálni, pedig ültem itt egy darabig.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy