Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hát úgy kb egy éve töketlenkednek. Rijkaard kapcsán elég határozatlanok voltak pl. Tavaly nyár óta röhejes kísérletekkel próbálnak rendet tenni és szőnyeg alá söpörni, hogy a világ legjobb kerete képtelen bármit is nyerni. És itt gondolok a vicces szabályrendszerre, amit egy 14 éves utánpótlás-válogatott is magától tud, a nyilatkozatokra és egyebek. És most lehet, hogy meg fognak késelni, de én Guardiola kinevezését sem tartom okos húzásnak, ne legyen igazam, de szerintem nála alkalmasabb edzőt is találhattunk volna, nagyobb rutinnal. Ettől még bízom benne, főleg, ha kap egy jó segítőt.dr. Mezey írta:Mire gondolsz?gekkodan írta:Ha a Sociok úgy döntenek, hogy Laporta mehet, akkor áldásom rá. Nagy elnök volt meg minden, de az utóbbi időben nagyon kezd kicsúszni a kezéből az irányítás. Txikivel együtt akkora baromságokat csinálnak, hogy néha égnek áll a hajam.
Mire gondolsz?gekkodan írta:Ha a Sociok úgy döntenek, hogy Laporta mehet, akkor áldásom rá. Nagy elnök volt meg minden, de az utóbbi időben nagyon kezd kicsúszni a kezéből az irányítás. Txikivel együtt akkora baromságokat csinálnak, hogy néha égnek áll a hajam.
Attól, hogy 3 szezonban költöttük el még elköltöttük. Igaz akkor Deco olcsóbb volt jóval mint 21, ez viszi le úgy igazán. Csak akkor nem mindenki egyszerre jött, mondjuk igazi bevásárlás a 2003-as 2004-es szezon után volt. Most egyszerre elmegy az összes korsztakalkotó, újjak kellenek. Ha már tavaly elmegy Deco és Dinho (persze volt ok a bizalomra is) akkor most sem kéne annyit költeni. De tetszik, nem tetszik, most akkor is nagytakarítás kell és rendesen elkérik a játékosok árát. Ez van. Azt pedig továbbra is tartom, hogy az úgy nem igaz, hogy mennyire olcsón építettük fel a csapatot. Már elsütöttem párszor, de a hitelek akkor is tények. Nem csak a játékosvásárlásra kellett pénz, sok másra is rengeteg elment, pl. kifizetni Ronaldinho fizetését...Rumig írta: Igen, csak épp 3 szezonban költöttünk el ennyitSzóval a rengeteg egyáltalán nem állja meg a helyét.
Pláne, hogy Csak a Barca rosszul írt néhány összeget.
Belletti pl 3 M+Reina volt (igaz, ez értékben több a 6-nál)
Deco 9m+ Quaresma (ez viszont akkor kevesebbet ért 21-nél)
Eto'o 24M (12-t kapott a Real és a Mallorca is)
Giuly 6,75M
Dinho össz 25+5
mondjuk Edmilson meg 8+3
Na de a lényeg, h Laporta nagyon ésszerűen, okosan, jól gazdálkodva építette fel a csapatot.
Igen, csak épp 3 szezonban költöttünk el ennyitZozzy 5 írta: Csak a Barca kutatómunkájából pedig az is látszik, hogy a játékosokra is rengeteget költöttünk, közel annyit, amennyit ezen a nyáron költhetünk majd.
Nem csak játékosvásárlásra költött, ez igaz, de bármire is költi a pénzt, azt akkor is elkölti. Pechére az előző vezetés tényleg óriási űrt hagyott maga mögött. De ez most lényegtelen, csak Drigo felvetésének mondtam ellent, vagyis, hogy Laporta sem a két szép szemével varázsolt nekünk ide minden jót. Csak a Barca kutatómunkájából pedig az is látszik, hogy a játékosokra is rengeteget költöttünk, közel annyit, amennyit ezen a nyáron költhetünk majd. A vezéregyéniségeket ugyan úgy meg kellett fizetni akkor is, ez mindíg így lesz. Mert hiába hoz ide egy Larssont ingyen, ha Dinho, Eto'o vagy Deco nincs abban a csapatban. Más kérdés, hogy Larsson a kiegészítő emberek egyik legjobbika volt.dr. Mezey írta: Kétségtelenül vettek fel hiteleket, amit még jó sokáig törlesztünk, ha jól emlékszem évi 25-30 millio euro körül, de a hitel nagyobb részét nem a játékosvásárlás miatt, hanem az előző társaság által hagyott tartozások miatt kellett felvenni, legalábbis én akkoriban ezt olvastam. És a harmadik átig. szezonban csak ezquerro jött (ingyen) míg a madrid kb. 100 millát költ minden nyáron, ami akkoris nagy szó ha előtte többet költöttünk. Ráadásul után BL-t nyertünk. Szerintem jól végzi a dolgát, de vszeg Rosell nem fog nyugodni addig amíg ki nem fúrja -bár ő már egy éve azt mondta hogy R10-et el kellene adni és sajnos utólag igaza lett, lehet hogy vele sem járna a klub rosszul.
Kétségtelenül vettek fel hiteleket, amit még jó sokáig törlesztünk, ha jól emlékszem évi 25-30 millio euro körül, de a hitel nagyobb részét nem a játékosvásárlás miatt, hanem az előző társaság által hagyott tartozások miatt kellett felvenni, legalábbis én akkoriban ezt olvastam. És a harmadik átig. szezonban csak ezquerro jött (ingyen) míg a madrid kb. 100 millát költ minden nyáron, ami akkoris nagy szó ha előtte többet költöttünk. Ráadásul után BL-t nyertünk. Szerintem jól végzi a dolgát, de vszeg Rosell nem fog nyugodni addig amíg ki nem fúrja -bár ő már egy éve azt mondta hogy R10-et el kellene adni és sajnos utólag igaza lett, lehet hogy vele sem járna a klub rosszul.Zozzy 5 írta:Aztán az igaz, hogy pl. Bellettiért, Edmilsonért vagy Giulyért nem fizettünk tízmilliókat, de az is tény, hogy még most is az akkor felvett hiteleket törlesztjük. Kétségtelen, hogy nagyon okosan forgatta a pénzt, de ehhez óriási hiteleket vettünk fel. Szóval az úgy nem igaz, hogy fillérekből lettünk BL győztesek.
Zozzy 5 írta:Dani, ezen a nyáron Laporta sem a "skótságáról" lesz híres. De nem is baj. Túl vagyunk egy korszakon, új csapatot kell építeni, ha tetszik, ha nem. És mivel ezt nem folyamatosan csináltuk most egybe kell megcsinálni rengeteg pénzért.
Amit pedig 2 éve csinált azt sem kevés pénzből tette. Egyrészt óriási szerencséje volt, hogy Rosell idehozta Dinho-t, lehetett köré építeni a csapatot. Nem emlékszek már hogy mennyiért, de gondolom nem aprópénzért hoztuk ide Deco-t és Eto'o-t, az akkori éra vezéregyéniségek közül 2 embert. Aztán az igaz, hogy pl. Bellettiért, Edmilsonért vagy Giulyért nem fizettünk tízmilliókat, de az is tény, hogy még most is az akkor felvett hiteleket törlesztjük. Kétségtelen, hogy nagyon okosan forgatta a pénzt, de ehhez óriási hiteleket vettünk fel. Szóval az úgy nem igaz, hogy fillérekből lettünk BL győztesek.
Larsson pedig Frank javaslata volt én úgy emlékszek.
Szerinted pl. a Milanban Berlusconi kovácsolja a csapategységet? Nem tudom, nekem kicsit más elképzelésem van az elnök feladatköréről. Persze mindíg lesz egy pár ember aki az elnök fejét követeli ha Eto'o fölélövi a labdát, nagyjából az ilyen típusú emberek kezdték az aláírás gyűjtést is, gondolom senor Rosell támogatásával. Valószínüleg nem látták milyen mélyponton voltunk pár éve, amikor évekig sem eredmény, se pénz nem volt. Édekes módon akkor bizalmi szavazás sem volt egy jó darabig.Varatrix írta:Ami azt illeti nem tudom olvasod e az eurobarca híreket mert Edmilson pont azt mondta hogy nem ér semmit a jó keret ha nem működnek csapatként. És nem a levegőbe beszélt elhiheted. Pont ez a baj laporta csak sztárokat akari.
Annyira jó lenne ha elhúznál a 4. nickeddel is.André T. írta:Na Joan te is repülsz!!!![]()
![]()
Most úgy fogsz járni mint szegény
Frank akitt te menesztettél.
Ha már így kampányolsz mellette, legalábbb a nevét tudnád...Chrisbarca írta:Ronaldinhot Sandro Rosselnek köszönhetjük, és még sokminden mást is.Drigo írta:
Idehozta Roandlinhot 20-30 millióért
Igaz Laporta elnöksége alatt. Sztem Laporta észrevette, hogy nagy riválisa lehet ezért eltávolította őt, amit elnöksége legnagyobb hibájának tartok.
ROSSEL por el PRESIDENTE!!!
Ronaldinhot Sandro Rosselnek köszönhetjük, és még sokminden mást is.Drigo írta:
Idehozta Roandlinhot 20-30 millióért
Na neeee, ezt most komolyan gondolod? Ha így lenne, már itt csücsülne nálunk Alves Diego Nasri meg a társaik. Méghogy Laporta sztárokat...Varatrix írta:Pont ez a baj laporta csak sztárokat akar.
Te normális vagy? Miért Laporta tehet róla hogy R10 alibizik egy éve, DEco ugyanúgy stb.? Lapotáék pár év alatt kihúzták a szarból a klubot, úgy nyertünk BL-t hogy előtte nyáron egy fillért nem költöttünk játékosra, idénre pedig a valaha volt legerősebb keretet hozták össze. Soha nem volt még ennyi szurkolója a klubnak. Miről beszélsz? Milyen hurok szorul, áruld már el? Maximum annyit lehetne a szemére vetni hogy télen nem váltottak edzőt, de azért erre is megvolt a jó okuk.Varatrix írta:MichaaBee remélem ezt te se gondolod komolyan hogy nem tehet semmiről, és a szurkolók szemébe hazudik.
Laporta szorul a hurok...