2020.12.16. 11:33:08
Nagyon Koeman-ellenes vagyok, rengeteg szempontból, és kb bármikor kirúgnám, de azért azt szerintem nem mondhatjuk, hogy nem nézhető a játék. A Levante meccs pl lehetett volna 6-0 is, és akkor nem is beszéltem csúcsformáról, csak normál helyzetkihasználásról, meg némi szerencséről (tizenegyesek). És nem ez az egy meccs volt ilyen. Braith-tel nagyon szép lerakott labdák, kényszerítők mennek. Messi jól játszik, és egyre többet fut is, főleg a gólok hiányoznak, de lassacskán már bevág 1-2-t akcióból is.
Természetesen a játékosok mentális állapota ami miatt ilyen kevés gólt rúgunk ennyi helyzetből részben Koeman műve, részben az előző vezetőségé. Szóval alapvetően természetesen ezért is okolható - jelen esetben nagyon komoly sportpszichológus gárda ALAP lenne pl a saját támogató fellépése mellett.
Az más kérdés, hogy az alapvetően helyzetgazdag játék inkább a remek játékosaink érdeme, nem az edzőé - azzal az egy kiegészítéssel, hogy erőnlétileg igenis helyrerakta őket az eddigiekhez képest, megy mindenki végig, és nem lihegnek a 60. percben. Ez kb az egy pozitívum, ami mellett szól eddig.
Közben persze a gagyi nyilatkozatai, játékosmániája és mellőzései, konkrét elképzelések hiánya, túl sűrű forgatás meccsek közt és meccseken belül, a szánalmas védekezés, középpálya hiánya, pozíciók cserélgetése, pálya melletti viselkedése, cseréi, kezdői mind a kirúgását vetítik előre, és remélem, ez meg is fog történni, csak arra próbálok rávilágítani, hogyha kicsit több szerencsénk lenne, ez a meccs 5/6-0 körül végződhetett volna, és akkor egész más lenne a pillanatnyi megítélése, mindenki örülne legalább ennek a meccsnek, holott a játék ugyanaz lett volna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy