Mihu írta:Irigylem azokat az embereket, akik nem kapnak idegbajt Suárez hónapok óta tartó produkciójától...az, hogy egy 80 milliós csatár NEM TUD ÁTVENNI EGY LABDÁT, nem tud A-ból B-be passzolni, és a helyzetkihasználásáról már ne is beszéljünk.....szóval az több, mint elfogadhatatlan és ez nem magyarázható azzal, hogy új gyerek, meg hogy a Barca játékába nehéz beilleszkedni. A labdát a Barcánál is ugyan úgy kell levenni, mint a Juventusnál, sőt, még a labda is ugyan akkora méretű... Neki nagy szerencséje, nekünk óriási pech, hogy nincs alternatívája, mert Munir meg Sandro legfeljebb ugyan olyan rosszak, mint Ő.
Engem nem érdekel, hogy Ő mennyit hajt, mennyit gürizik...neki nem az a dolga, hanem hogy ha kap egy labdát 5 méterre a kaputól, akkor rúgja be...nem azért vettük, hogy szántsa fel a pályát és 10 góllal zárja a szezont, hanem hogy 30-35 gólt termeljen és a védők rettegjenek tőle... Jelenleg ott tartunk, hogy egy Pepe meg Ramos otthon úgy röhög, hogy a földön fetreng mind a kettő... Csoda, hogy Juanfranék kibírták nevetés nélkül ezt a 3 meccset.
Ne haragudj, de ezt komolyan gondoltad?Nem vagyok benne biztos, hogy vele van a baj. Sőőt tuti nem. Meg is indoklom miért. Eto'o 2009-ig volt itt. Pep első évében az egész csapat játéka megváltozott, már nem igazán tudtunk csatárral játszani, folyamatosan csak kereste a helyét abban az évben. aztán jött Zlatan, aki bármennyire is egy unszinpatikus disznó, a világ egyik legjobb csatára volt akkor és ne felejtsük el Henry is a csapatban volt. Zlatan 16 gólt lőtt abban a szezonban a bajnokságban (amikor utána néztem meglepett mert 10 körül emlékeztem.) Henry 80 mérkőzés alatt rúgott 35-öt.(ez kb 3 év volt) Messi csak 2009-ben lőtt 23 bajnoki gólt. Aztán ugye Zlatan is Henry is leves Messi bement középre és hoztuk David Villát aki 5 év alatt 108-gólt lőtt a Valenciában nálunk 3 év alatt sikerült 33-at. Messi Villa első évében (2010) 34-gól. Aztán Villa kikerült szélre egyre többször megsérült stb. stb.
Sosem volt olyan csatárunk amióta Messi itt van, aki 30 gól fölött lőtt!
Na már most mit akarok ebből kihozni? Minden csatár akkor nagy csatár ha megcsinálják neki a dolgokat. Xavi és Iniesta akkor volt csúcson. Nem Messit bántom vagy az érdemeit kisebbitem, ő a történelem eddigi legjobb támadója kétség nélkül, de ehhez az elképesztő rekodhalmazhoz kellett egy a középpálya akik őt keresték labdával állandóan. Nem Eto'ot, nem Henry-t, nem Ibrát és nem is Villa-t. Ha idekerül hozzánk egy játékos aki igazán császár volt a korábbi klubjában akkor mindig befő, mert elől Messi az akin a játék áll nem ő. Ehhez had tegyem hozzá, egy Eto'o egy Zlatan,egy Henry egy Villa nem kiegészitő játékosok. Azért veszel egy ilyen játékost ennyi pénzért mert rá akarod épiteni a csapatot. Nálunk ez nem történhet meg. A csapat Messire épül.Keresik azt a játékost aki feltétel nélkül elfogadja azt a szerepet, hogy kiszolgálja őt bevállik és ha kell húzni is tud helyette, de ilyen ritka. Neymar az első aki úgy néz ki ezt a tudja csinálni, de ő se első perctől lett ilyen.
Azt is el kell mondani a csatárokból majdnem mindig szélsőt csináltunk, ha nem ment akkor pedig eladtuk.Elfelejtettünk 9-essel játszani és ez igazából azt hiszem Pep hibája elsősorban.
És akkor rátérnék Suarezre.Kapott egy bődületes eltiltást alig volt pályán akkor is csak lötyögött. Végre bemutatkozott a nagy csapattal, de nem jött a várva várt tavalyi forma. Aki azt várta, hogy jön az szerintem kicsit naiv is volt. A gólok nem jöttek egyből és a fenti példákon is látszik, hogy nem is ő az akit elsődlegesen keresnek vele. De úgy tűnik ezt egyenlőre elfogadta. Hajt próbálkozik és igen szántja a pályát. Egy játékostól aki új csapatba került formán kivül van ráadásul, már látszik, hogy ideges is azért mert messze elmarad nem csak a szurkolók, de gyanitom a saját magával szembeni elvárásoktól is akkor annyit tud tenni, hogy hajt görcöl szántja a pályát. Engem is marhára idegest, hogy ennyi pénzért ennyi lett, de neki is meg kell szokni az új csapatát a csapatnak pedig meg kell tanulni 9-essel játszani.
Ez egy folyamat ami elég döcögősen halad sajna. De ha egyszer elindultunk ezen az úton már végig kell rajta menni. Már csak az áráért is muszáj!
Azt meg elég ostobaság gondolni, hogy az MSN 30-30-30 gól fölött fog lőni minden szezonban. Nincs olyan támadótrió a világon melynek minden tagja ennyire eredményes, sőt nem is volt és én nem is igen hiszem, hogy lesz. Ha már 3-an 60 gólt hoznának egy szezonban tetszőleges eloszlásban már az egy bődületes nagy dolog lenne és akkor már elmondhatnánk, hogy minden fronton rettegni kell tőlünk!