Most ezen elpolemizálhatunk, teljesen más látsz bele mint, amit szerintem. Egy mai prototípus középpályás a sokat mozgó, labdaügyes és pontos középpályás, aki fut 10+ km-t és szerel, de mellette felér a támadáshoz és gólt lő. Most ezt nevezhetjük b2b középpályásnak, csúcsfutónak, tőlem iparosnak is vagy nevezhetjük Kis Pistának, de ez a mai középpályás. Az hogy vannak nála ügyesebbek az TÉNY, de ezek extrák, amiket nem is kell belelátni Matudiibe és én se látok bele, de amit ma tudnia kell egy középpályásnak azt ő maximálisan teljesíti. Mozgékony, nagyon sokat fut és szerel, s mellette a kapu elé is odaér, de ezeket leírtam már.

Labdakihozatalban is segít, amit kell megold. Nem fog irányítani, meg félpályáról indítgatni, mert nem ez a feladata habár van ilyen, de a mai középpályások ezt kell tudják, amit Matudidi. Vannak persze labdaügyesebbek ezt nem is vitatom, de alapvetően így is áll fel egy 4-3-3 középpálya, hogy max futást hozó és max párharcot nyerő kp (nálunk pl Rakitic), hátulról labdakihozó (pl Busquets) és ügyesebb sokat futó emberke (Iniesta). De ezt levetíthetjük Pogba.Matuidi-X vonalra, vagy Verratti-Motta-Matuidi vonalra vagy máshova. Az alapja az hogy párharcokat kell nyerni, futni, s nem utolsó sorban vigyázni a labdára és pontosan megjátszani pár érintőből. Melyik nem igaz Matuidire? Mert szerintem mindegyik az ő ismérve. Mindegy, biztos van bennem elfogultság is, én nagyon szeretem a játékát.
Labdakihozatal meg nyilván fontos, de már nem elsődleges. Hiszen a kontra az egyik legfőbb fegyver, ami vagy az hogy átmegyünk az egész pályán pár érintőből vagy eleve az ellenfél térfelén szerzünk labdát és "minikontra van". Az hogy hátulról fel kell hozni folyamat a labdát eleve nem túl előnyös. Mi is akkor vagyunk a legjobbak ha labdát tudunk elől szerezni. És ebben hogy hátulról felhozod a labdát Matudi nem lóg ki, attól függetlenül hogy ebben biztosan vannak nála jobbak, de nem elveszett mint írtam.