Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Azt talán nem mondanám, hogy el kéne őket kapni, de talán mindent belevéve egy hajszállal így én is magunkat tartom esélyesebbek, annál meg mindenképp, mintha gőzerővel mehetne mind a két csapat, akkor őket érezném 60-40-re.Barcaman1993 írta: ↑2025.09.29. 13:48:55Ha valamikor, akkor most meg kellene verni őket. Sérültek nélkül szerintem erősebbek, de ennyi és ilyen fontos hiányzókkal illene elkapni őket. A védelmük erősebb mint a miénk (Balde nagyon kellene), de ahogy írod, a középpálya és a támadósor így nagyon foghíjas náluk. Az is sokat fog számítani, hogy ki szerez vezetést. Ebben elég gyengék voltunk az utóbbi két meccsen, ahol sikerült mindkétszer helyzetek nélkül hátrányba kerülni. Jó lenne ezen most már fordítani. Én abban bízom, hogy ez a Pedri-De Jong-Olmo középpálya uralni tudja majd a középpályát és sok helyzetet tudunk kialakítani.
Ha valamikor, akkor most meg kellene verni őket. Sérültek nélkül szerintem erősebbek, de ennyi és ilyen fontos hiányzókkal illene elkapni őket. A védelmük erősebb mint a miénk (Balde nagyon kellene), de ahogy írod, a középpálya és a támadósor így nagyon foghíjas náluk. Az is sokat fog számítani, hogy ki szerez vezetést. Ebben elég gyengék voltunk az utóbbi két meccsen, ahol sikerült mindkétszer helyzetek nélkül hátrányba kerülni. Jó lenne ezen most már fordítani. Én abban bízom, hogy ez a Pedri-De Jong-Olmo középpálya uralni tudja majd a középpályát és sok helyzetet tudunk kialakítani.bence0330 írta: ↑2025.09.29. 13:28:13Durva roncsderbi lehet ebből a PSG ellen találkozóból, persze a két leglátványosabban, és talán legjobban játszó csapat mivoltuk miatt talán még így is jó meccs lehet. Nálunk is többen kiszálltak a buliból (mondjuk az örömteli, hogy úgy tűnik, Yamalnak nem kell visszarázódnia, rögtön jó formában tért vissza), de ott még durvább a helyzet. Eleve sérült volt Dembi, Doué, Marquinhos, Neves, és most kiesett Vitinha, és jó eséllyel Kvara is. Több sérültet fogjuk rá kiegyensúlyozza a mélyebb keret, kb egál lehet az "állás".
A középpálya így még akár a miénk is lehet, a támadósor talán felénk billen kicsit, ha Yamal kezdeni tud, akkor mindenképp, ahol óriási veszélyt szimatolok, az gondolom nem meglepő módon a két szélsőbekkek, két világklasszis jár majd gondolom előre sokat a jelenleg védekezésben homály Koundéra és GM-re, szerintem erre fognak építeni majd, ott sokkal erősebbek. Persze így mögöttük lyukak is lehetnek, ami Rashfordnak is egy álom lehet, Yamalnak is, szóval részemről ez lehet a meccs kulcsa. Meg persze a kapusposzton jobbak még.

Nekem rengeteg a kérdőjel.ocsike83 írta: ↑2025.09.19. 09:09:15A támadójáték szerintem most a védekezés rovására ment egy kicsit.
Mellesleg egy nagyon csak összetákolt támadóalakzat volt ez így:
1) Raphinha Yamal helyén mindig is egy fogatlan oroszlán volt csak. Tegnap sem volt jó.
2) Lewy-t feltette Flick harcolni a hatalmas védőkkel szemben. De én nem emlékszem rá, hogy lett volna bármi értelmes megmozdulása. Remélem tényleg az utolsó éve itt és meghagyjuk LDJ féle csodacserének.
3) Rashfordnak az első félidőben nem volt értelmes megmozdulása. Azt hittem Flick le is fogja kapni a félidőben. Hála az Égnek nem így lett. Én simán megpróbálnám középcsatárként játszatni. Az ő skilljeivel nem lenne ő ott rossz.
A támadójáték szerintem most a védekezés rovására ment egy kicsit.
Garciánál ez kevésbé lepett meg, ezeket a félhosszú labdáit figyeltem árgus szemekkel, amiket még a nagyon komoly passzjátékkal rendelkező TS is rendre rontott, és lett belőle veszélyes helyzet. Itt meg minden ment emberhez. Én azt gondoltam, hogy a prime TS-hez képes lábbal biztos gyengébb lesz, de most már nem vagyok benne biztos. Mármint TS ügyesebb skillekben, de Garcia olyan, mintha mindig a tökéletes megoldást választaná lábbal, nem vállalja túl magát, de azért inkább az extra irányányába tendál, amit csinál ezen a téren. Szóval szerintem még lábbal is hasznosabb lehet akár. De persze, kevés meccs volt ez még, de nagyon-nagyon ígéretes.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.09.18. 23:25:41A meccs első félidei óvatosabb állóháború nem tudom hogy tudatos volt vagy ennyit tudtunk, de ha Flick tudatosan küldte ki óvatosabban a srácokat akkor az dícsérendő, az ilyen ellenfelek ellen így lehet nyerni, bízom benne hogy tanult az Inter-elleni fisakóból.
Garcia nem volt megszeppenve szerencsére, végre olyan kapus aki magabiztosságot sugallt 0 hibával, és azért a meccs első félidejében az a védés 1v1-ben elég komoly volt.Utoljára ilyet a prime TS-nél éreztem, de sajnos nála valahogy mindig benne volt a kijöveteleknél hogy 60-40% hogy nem baromságot csinál vele és szívjuk meg, persze 1-2 meccsen még nem lehet ezt eldönteni
+1bence0330 írta: ↑2025.09.18. 23:08:18Le a kalappal, kemény meccs volt, néha le voltunk focizva, de azért kicsit többet ők voltak lefocizva, kb reális az eredmény. Az elején elmehettek volna jobban, de nem használták ki a fölényüket. És azért nagy mákunk volt, hogy center nélkül léptek pályára, az hiányzott ott nekik az elején.
Rashford, Garcia, Koundé, DJ, Pedri nyújtottak klasszist szerintem. A két(három) kh és a második félidőben Raphinha jók voltak, de nem kiemelkedőek, azért a brazil már kialakított jópár helyzetet, meg a gól előtt (mint ma többször máskor is) szépen tartotta meg a rálőtt labdát pár csellel a védők között, mire felértek a többiek, kicsit centerszerű dolgokban volt hasznos. De másban nem nagyon, a kémia Koundéval meg kereken 0 volt, mondjuk erre lehetett számítani kicsit.
Rashford megvillantotta azt, amit tud, tipikus centergól mellett igazi egyéni gól is, sokoldalú, kíváncsi vagyok, ez áttörést hoz-e a magabiztosságában, mert akkor jöhet a 30 gólos szezon is akár. Meglátjuk, mennyire lesz kiegyenlített a formája. Ha ezt megtartja, Rapha akár ki is szorulhat a kezdőből, ha nem kezd el stabilabban, jobban játszani.
DJ-ot külön kiemelem, nálam az egyik legjobb meccsét játszotta az elmúlt évekből, nehezebb ellenfelek ellen pláne.
Joan Garciának igazi extrája nem volt, de mindenhol ott volt, minden skillje hibátlan volt, az előreküldött labdái szerintem kb mind embert talált, hátul jól passzolt, amit kellett, fogott, sugárzott belőle a magabiztosság.
Kb 10 éve nem volt szerintem olyan kapusunk, aki egy nehéz BL meccsen magabiztosan uralt hátul mindent. Remélem, folytatja így, mert akkor óriási igazolás lehet belőle.
Flick óriásit meccselt, engem nagyon meglepett a stratégiánk, és szerintem az angolokat is.
Nyilván csak az elmúlt 3 évet és a jelent veheted bele, hisz azóta "top" klub, sok pénzzel, ráadásul egész okosan építkezve. Így semmi értelme 8-10 éveket hozni. Amióta beléptek hozzájuk az arabok, 3 évből 2-szer indultak a BL-ben, a világ legerősebb bajnokságából, azért az már eleve valami. A liverpool eddig döcög kicsit, de azért elég jók, még ember emberhátrányban is lesöpörték őket a pályáról a legvégéig, Szoboszlai sorra mentette meg őket a góltól, és akkor még Isakot sem pótolták, azóta jött egy szerintem hasonló kaliberű center, aki már gólt is szerzett, nyertek is. Aki azt a Pool meccset látta, tudja, miért félek, ha azt hozzák, nagy baj lehet. Erre persze semmi garancia, de bennük van.Troym írta: ↑2025.09.18. 19:51:11A Frankfurt EL-t nyert és 5-8 év alatt mászott fel Németország top3-4 szintjére, tudatosan épült fel és évek óta nemzetközi kupákban indul.
A Chelsea azért nyert az elmúlt 5 évben BL-t, elköltötték a világ minden pénzét, majd szereztek jó edzőt, elkezdték összerakni a csapatot, nyertek Konferencia Ligát és Klub VB-t.
Azért a Newcastle nem ez a szint és a legjobb játékosuk lelépett. Nekem ez a csapat nem ijesztő, ettől függetlenül focimeccs, szóval ha bénázunk kikaphatunk, de ha nem verjük meg magunkat, ők se minket.
A Dortmund szintjére végképp nem tenném őket, a Dortmund szerintem 10 szezonból 8szor indul a BL-ben, a Newcaste meg egyszer, max kétszer és vehetnek 30 milliós csatárt 80 millióért, de attól nem válik belőle világklasszis, semmiképp nem 3 hét alatt.