Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Akár. Vagy van az a formahanyatlás, ami megüti még Xavi ingerküszöbét is. Pedri helyett én lazán Fermínt tettem volna el, nagyon rosszul sültek el azok a meccsek, ahol ezt Xavi nem merte meglépni. Persze ha villan a srác, kifizetődik.
Alapvetően én is ezt gondolom. Jussunk már le egyszer a mélyére. Viszont most minden cent számít. Ezért kell, hogy beérjünk a 2.helyre, mert akkor lehet megint az anyagi tervek borulnak.LG írta: ↑2024.05.11. 19:51:18Tegnap úgy voltam vele, hogy már úgyis behúzza a Girona, nem is néztem végig, erre látom, hogy 99. percben lett 2-2.
Szerintem viszont hosszútávon az segítene rajtunk, hogy ha most még bekapnánk néhány pofont, és Xavi véglegesen megbukna. A megúszós szezonok vissza tudnak ütni, pl. a Valverde-éra évekkel késleltette a problémák megoldását, a 8-2 kellett hozzá, hogy konstatálják az illetékések, hogy itt valóban baj van.
Azt én sem, de legalább a mi kezünkben van a dolog, és azért a Girona sem biztos, hogy nem bukik még pontot. Legalább maradnak izgalmak.davi10 írta: ↑2024.05.11. 13:12:42Dehogy történne. Az a pár misi amit hoz a szuperkupa indulás nem elég erre, és ezt ne is akarjuk elhitetni magunkkal se.
Az hogy a Ligában sikerül a végén beelőzni egy kipukkadt Girona-t, akiktől oda-vissza 4 gólt nyeltünk, minden, csak nem egy megmentett szezon.
De még egyelőre ezt se érdemes ünnepelni, nem gondolom, hogy a maradék 4 meccset mi 12 ponttal hoznánk le.
Dehogy történne. Az a pár misi amit hoz a szuperkupa indulás nem elég erre, és ezt ne is akarjuk elhitetni magunkkal se.
Nekem olyasmi rémlik, hogy Roque-nak valami kiemelkedő helyzetkihasználási százaléka volt, ezért is akartuk minnél hamarabb hozni.csababarca írta: ↑2024.05.06. 17:34:36Ez a pozíciós játékot nem érti xy egy duma.
Mégse elegáns kimondani, hogy hát nem kedvelem, nem játszatom.
Nem tudom elképzelni, hogy egy Roque-val vagy Guiuval kategóriákkal lennénk gyengébbek előrejátékban, mint a lengyellel. Komolyan, aki ezt a maszlagot benyeli, hogy pozíciós játék, ráadásul Xavi és a mi esetünkben, azt én nem tudom megérteni.
És amit fcjoc is ír, ez nem derült ki a megfigyelések alatt? Az viszont igen szomorú a megfigyelőkre nézve, hogy ennyire alkalmatlanok a feladatra.
Maradjunk annyiban, hogy ez az üzlet is valami hátsó pénzbefolyási összeget ígért, vagy ment a kis matekozás a háttérben, mindenféle szakmaiságot nélkülözött.
Egyáltalán nem látod rosszul, de nem is ezért írtam, hanem eszembe jutott, hogy sem a Girona, sem a Valencia ellen nem volt olyan gólunk, ami kidolgozott helyzetből született volna.csababarca írta: ↑2024.05.06. 17:34:36Érthetetlen amit elől produkálunk, és Lewa helyzetbe sem nagyon kerül.
Ez meg megint ugye a támogató személyzet hiányosságaiból akad, szerintem.De lehet rosszul látom.
Egyébként sajnos irónikus, de teljesen igaz.
Meccs közben lehet, hogy visszatámadgattunk, labdaszerzéseink is voltak, de utána hiányzott a lényeg.Bob_Marley írta: ↑2024.05.05. 23:51:21Girona ellen pl rendkívül jó volt a labdavesztés utáni visszatamadas. Ezekben kellene fejlődni,hogy ez hosszútávon zsigerből jól működjön,hogy meglegyen a kontrol, a labda, a nyomás az ellenfeleken.
Mindenesetre ennek a játéknak a tónusos kirajzolódását nem igazán látni a pályán.
De nem ennyire.
Nem a hátvédeknek kellene elsősorban nyomást gyakorolni mezőnyben. Ez a középpályás védekezés feladata lenne. Csak ebben Pedri 0, Romeu 0, Roberto 0, de Jong 0, Gündogannak sem erőssége, Christensen meg nagyon sérülékeny. Ha a hátvédek meg felkószálnak az ellenfél térfelére, annak az lesz a következménye, mint a Villarreal ellen beszedett ötös, a Valencia két gólja, vagy a Girona elleni labdavesztés utáni összeomlás. Pedri emellett még elképesztően lassú is.
Azért ne felejtsük el, tavaly úgy nyertük meg a ligát, mindössze 9 gólt kapott addig a csapat (utána 2-3-at kaptunk meccsenként). A védelmünkről kis túlzással ódákat zengtek. Araujot meg az idény (nemzetközileg is) egyik legjobbjának.