Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Z.Chris
Jugador d'estrella

2009.05.05. 17:27:22

Valaki Debrencenbe aki 9.-et kezd? :roll:
House
Entrenador del Barça

2009.05.05. 17:16:54

Hehe, nekünk abban van szó szerint minden. :D (Általában dogákon. :P) :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára House 2009.05.05. 17:43:55-kor.
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
van Bommel
Capitá del Barça

2009.05.05. 13:29:37

Robcsyy írta:Esetleg vmi tipp a holnapi törire :D? Kit mit néz át stb
Ha szabad javasolnom, akkor vidd be az atlaszod, abba benne van minden :wink:
Láb a lábé, kar a karé, láb a karé, KARALÁBÉ
Hajrá CSABACSÜD!!!
Adamik-Varga,Kis,Gombár,Viszkok-Virág,Szilágyi,Steigler,Borgulya-Gulyás,Gazsó
www.csabacsudse.gportal.hu
Devid16
Jugador d'estrella

2009.05.05. 13:12:53

Hát ez a matek...jól szívunk... :) osztotta mindenki hogy mekkora kaksi lett az érettségi hát nem most kezdik el nyomatni...hihetetlen... :D namind1...azé 3asom megvan...de elvétett pontokból még rámegyek a 4esre :D am egy kérdés...mindenki osztotta hogy ők így meg úgy puskáztak az ő idejükbe hagyták egy kicsit a tanárok is őket...de most nálunk ebbe is [auto_cenzúra] van me mindenki néz mint atom...szóval nálatok ez hogy megy/ment?lehett azért a tanárokra számítani vagy nem?
na písz 8) ja és holnapra vágd be a törikönyvet :D
Robcsyy
Entrenador del Barça

2009.05.05. 12:35:24

Esetleg vmi tipp a holnapi törire :D? Kit mit néz át stb
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.05.05. 12:22:43

lionelmessi19 írta:Nekem nem probléma az öltöny, ezt is félreértitek talán, de nélküle azért jobb.

Kalap: írásbelin nincs vizsgabizottság, a tanáraim pedig direkt kérték hogy a lehető legkényelmesebb cuccokban jöjjünk, és hidd el, nem azzal tisztelem meg őket hogy kiöltözök. Elképzelésed sincs milyen tanári kar van nálunk. :P

Hát ez a matek. nagyjából mint a tegnapi magyar, elég nevetséges volt. Node ez nekem csak jó most, ez számít is. :)
Ha magyarra a min 85öt, akkor erre a minimum 90et megtippelem magamnak, de ment az 95 fölé is szerintem.
Persze a vizsgabizottság esetén nem az írásbelire gondoltam. Általánosságban beszélünk az öltönyviselésről és pl nehezményezted, ha kötelezik, erre reagáltunk nem a konkrét helyzetre. Az érettségihez pedig gratulálok, már két éve sem volt nehéz,de ahogy ezeket nézegetem, hát tényleg szánalmas. Egy jó általános iskolából jövő gyerek, aki mondjuk elég tehetséges, megírja ezt a matekot 2-esre biztos, de talán hármasra is. Magyarnál talán megszenvedne a 2-esért,de meg lehetne az is. Szerintem te is boldogabb lennél, ha egy nehezebb érettségin érnél el jó eredményt, máshoz viszonyul hozzá az ember. Mai napig csak a történelem emeltszint 90%-omra meg esetleg a nyelvvizsgával megszerzett angolra vagyok büszke, a középszintűekre , amik közül egy lett csak 4-es ( azt is jól elcsesztem azért, na mind1 nem ez a lényeg) nem igazán, mert nem én voltam olyan jó,hanem a színvonal volt alacsony.
Andris
Adminisztrátor

2009.05.05. 11:57:21

Nekem nem probléma az öltöny, ezt is félreértitek talán, de nélküle azért jobb.

Kalap: írásbelin nincs vizsgabizottság, a tanáraim pedig direkt kérték hogy a lehető legkényelmesebb cuccokban jöjjünk, és hidd el, nem azzal tisztelem meg őket hogy kiöltözök. Elképzelésed sincs milyen tanári kar van nálunk. :P

Hát ez a matek. nagyjából mint a tegnapi magyar, elég nevetséges volt. Node ez nekem csak jó most, ez számít is. :)
Ha magyarra a min 85öt, akkor erre a minimum 90et megtippelem magamnak, de ment az 95 fölé is szerintem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.05.05. 09:08:56

Kalap1988!
erről beszéltem én is :D :D :D

az öltönyben lét a legkisebb problémátok lesz később :D
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.05.05. 09:01:31

lionelmessi19 írta:
Varga Tamás írta:Nekem az egyik osztálytársam az érettségi bizonyítvány osztóra farmerban, meg pólóban jelent meg. Az osztályfőnök közölte vele, hogy így nem megy be a terembe, és nem veszi át a bizonyítványt, majd utána megkapja.
Ez nem kötelező baromság, hanem tisztelet. Tisztelet a tanároknak, tisztelet az iskolának, tisztelet az eseménynek, a hely szellemének.
Aki ezt nem érzi át, hát...

Nekem öltönyben sikerült jelesre érettségiznem. Engem nem hátráltatott semmiben sem.
Az merész lehetett anno. :) Nem mondom, elég agyalágyult, de laza, nekem tetszik valahol.

Az eseményt nemtudom mennyire tiszteljem, az imén azt mondtátok hogy leginkább a kukába való az egész színvonala, miért jár akkor a tisztelet?
Egyébként meg nem tisztelem meg a tanárokat, a hely szellemét, az iskolát, mert pontosan szembe megyek mindezeknek, ha pl holnap matekon öltönyben jelenek meg.

Hidd el Tamás, sokakat hátráltathat akár. :) Persze pont magamról nem gondolom, h döntően befolyásolna esetleg, de így mégis csak kényelmesebb a dolog.
Nem tudom, én az igazat megvallva még szeretek is öltönyben lenni. A tiszteletet pedig nem az eseménynek kell megadni, hanem tanáraidnak és a vizsgabizottságnak, ez a minimum. De ha egyetemre mész úgyis megtapasztalod, hogy másfél hónap alatt 7-8 akár 10-szer kell öltönyben vizsgáznod és hidd el ez messze nem a legnagyobb gondod lesz :D
baas11
Entrenador del Barça

2009.05.05. 00:57:27

Sok sikert a napokban érettségizőknek ! Ja ,sztem most érdemes megtanulni főleg a törit és magyart mert később már nem lesz kedvetek az tuti...és jól jöhet bármikor !peace
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
gergo9
Director del Fútbol

2009.05.05. 00:09:35

Nah lenne egy kérdésem hátha van vki aki hasonló hülyeségeket tanul mint én és vágja is. Szval.
Kétváltozós függvény szélsőértékéről lenne szó. Szval mi van ha a másodrendű parciális derivált nem konstans? :? Nem igazán van erre sok példám csak ha a másodrendű derivált konstans . És bízok benne hogy holnap vmi ilyen kulaság lesz zh-n.
Andris
Adminisztrátor

2009.05.04. 22:46:13

Hát mindenkinek sok sikert holnap a matekra! :wink:

Sose feledjétek, Atom Antal, a bolha a koordináta-rendszer x tengelyén él. Az előző feladatban szereplő három függvény zérushelyeire és a négyzetszámokra nem léphet!

Az az igazság, hogy ez nem lehetne gond, mégis félek tőle. A koncentráció hiánya meg a fáradtság mindent vihet. :?
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.05.04. 22:08:45

jómagam már 4 éve, h átéltem ezeket a napokat, de a mai napig emléxem, h az érettségi botrány miatt a matekérettséginket megismételtették, és berakták szombatra, azon a napon meg dög meleg volt... és persze nem kell ecsetelnem, h kötelező volt az öltöny... persze az írásbeli alatt a zakót le lehetett venni, de kötelező volt kiöltözve menni, amit így utólag nem bánok. ez az egész olyan, mint az amcsiknál az a köntös-szerűség azzal az idétlen kalappal...
ezt hívják hagyománynak... viseljétek el, és kész, ne panaszkodjatok! majd akkor panaszkodjatok pl, ha majd egyetemen 10-12 vizsgátok lesz, amit kb úgy tudtok beosztani, h 2-3 naponta vizsgáztok.( én jelenleg ebben a helyzetben vagyok...) az érettségi semmi! alig pár napot tanultam rá, mégis "elég jól" ( ;) :D ) sikerült :D
a szóbelikre meg meg utsó két éjszaka készültem, de ez is elég volt :D
a most érettségizőket azzal tudom nyugtatni, ha a 4 év alatt jó jegyeik voltak, akkor a tanárok ezt honorálni fogják az érettségi értékelésénél is....
nem kell félni, én akkoriban szinte 0 tanulással elmentem emeltszintű törire (mert laza voltam :D :lol: ), szóval no para ;)
higgadtság, józan gondolkodás, meg kisebb részben a lexikális tudás, csak ezekre van szükség..sok sikert minden érintettnek!
ha már más is megemlítette megteszem én is: a szegedi egyetemen tanulok GTK-n, a tanárok többsége nem foglalkozik semmivel, órára sincs értelme járni, mert az évfolyamtársaimmal közösen tanulunk elég hatékonyan... Visszatérve az előző témára: tanítás színvonala nagyot esett a környékünkön levő középsulikban, gondolom máshol is hasonló a tendencia, sztem kimondhatjuk, h mi, akik most 20 felett vagyunk még "épp időben érettségiztünk"
(remélem nem volt off...)

szerk: bocsi a hosszú szövegért, ahol a témák eléggé ömlesztve jelentek meg :roll:
Andris
Adminisztrátor

2009.05.04. 21:59:55

Egyébként sokezer oldalt olvasok évente, ezt csak úgy halkan megjegyezném. :)
Szó sincs arról, h nem olvasnék, csupán nem azt amit bent elvárnak tőlem. Legalábbis minimális az átfedés.

Morminho tényleg elég fura dolgot írt. Én nemcsak hogy a tendencia megfordíthatósága mellett érveltem erősen, hanem amellett is hogy már láthatóan folyamatban van, és a változás lassan előjelet is vált.
- József Attila
jelwaz
Entrenador del Barça

2009.05.04. 21:56:56

Én sem akartam beleszólni, de mégis megteszem.

A Varga Tamás, Kalap kontra Andris, Mihu "vitában" úgy érzem, hogy kevés az objektíven megállapított vélemény. Érthető egyik is, másik is, de... Az irodalom egy kényes téma szerintem, mert igenis képes elavulni. Az adott kor, az adott környezet, társadalmi rendszer, szokások stb. változnak, nem állandóak, új etikai és morális kérdések merülnek fel, míg mások ideig-óráig megoldódnak, vagy megszűnnek. Ezt arra írom, hogy A kőszívű ember fiai nem lehet elavult. Attól még lehet elavult, hogy Jókai írta, őt sem kéne "agyonsztárolni". Egy antik bútor is elavult, attól még, hogy érték, mert nemes anyagokból, kézzel, törődéssel és nagy szakértelemmel készült. De az említett Jókai regényre az elavult szó sem megfelelő, mert vannak benne örök érvényű igazságok, erkölcsi tartalom (szerintem egy magyar embernek olvasnia kell Jókait), de a helyén kell kezelni, mert nem egy mai 7. osztályosnak való. Ahhoz, hogy ezt a művet értékelni tudja egy irodalomra nem annyira fogékony embernek is, ki kell alakulnia egy általános irodalmi kultúrának. Ez a rossz a rendszerben, hogy évi egy-két kötelező van, az is meg van határozva, hogy mi legyen az. Hülyeségnek tartom, hogy A Pál utcai fiúk után az egri csillagok jöjjön, mely egy sokkal nagyobb lélegzetvételű olvasmány, melyre ilyen előélettel nem igazán áll készen egy hatodikos.
Lehet szidni a liberális rendszert (remélem semmilyen politikai vonatkozásban nem gondolkodtok, ahogy én sem), de az irodalomnak ma a médiával kell felvennie a versenyt, ami röhejes szerintem. Igenis hasznos lehetne, ha mondjuk (és ez csak példa) a Harry Pottert el lehetne olvasni 4. osztályban, fontos lenne kialakítani azt a szemléletet, hogy az olvasás örömet okoz, és később bele láttatni a tartalmat. Egy általános iskolai tanár gondolom többet olvasott a kötelezőket megírt íróktól, felajánlhatná a választást a gyerekeknek (akár mondjuk csak 3 db címet is).
Későbbiekben (mondjuk gimnáziumban) a kortárs irodalom is nagyobb szerepet kaphatna, ahol a vulgáris szavak megfelelő használatát, modern gondolatokat és naprakész álláspontokat lehetne megismerni és tanulni. Ez ma eléggé elhanyagolt, pedig fontos. És igenis olvassanak ,,istengyalázó" Spirót (ezt Kalap írta, én nem olvastam még tőle) is, mert nem lehet elrejteni a véleményeket ma senki elől, ha nem tőle, akkor mástól fogják hallani, és inkább egy írótól, mint mástól.

De azt nevetségesnek tartom, hogy a régi rendszer jobb volt, mert többet kell tanulni. Egyrészről ma a tanárok színvonala is egyre zuhan, nem tudás és értékátadásra törekszenek (tisztelet a kivételnek), velük is foglalkozni kéne. Az én osztálytársaim zöme beseggelte az irodalom tételeket (szóbeli), minden, amit elmondtak tökéletesen helytálló volt, sőt egyetemi szinten is magas értékű (elég jó gimibe jártam), de nem maguktól jött, és kétlem, hogy valaha is tanultak volna valamit egy könyvtől. Mindent be lehet magolni, még a matekot is. Ez nem célra vezető. A színvonal szerintem is alacsonyabban van, mint lennie kellene, de ennyire nem súlyos a helyzet. Én pl. BME-re járok, hihetetlenül jó szakemberek tanítanak, idősek is, tehát gondolom a régi rendszerben érettségiztek, de elég ordas és alapvető hibákat követnek el nyelvtanilag. Másrészről másodszor bukom a matekot, miközben emelt szinten 5-re érettségiztem, mindig 5-ös voltam belőle, mert értettem, és másodszor bukom el a tárgyat, mert annyira hihetetlenül rossz tanárokat kaptam (mondjuk persze voltak, akik átmentek, sokan is, de nem a tanárnak köszönhetően), és "nem értem, hogy lehet ez". vagyis az egyetem se az a nagy IQ fejlesztő intézmény. Még a híres-neves BME sem. Az oktatás minden szintjén lenne, mit változtatni, nem feltétlenül a sokat emlegetett liberális irányba, de a konzervatív is bukott/bukna jó néhány esetben.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2009.05.04. 21:51:52

Morminho írta:Mi már nem olvasáson hanem a tévén és a számítógépen nőttünk fel. Nekünk az a furcsa, hogy az idősebb korosztály ennyire képbe van az irodalomban, nekik meg az a furcsa, hogy minket tulajdonképpen már teljesen hidegen hagy. Az érvelésembe is a fő oknak azt írtam, hogy egész egyszerűen az emberek szórakoztatóbb elfoglaltságokat találtak mint az olvasás. Szomorú, de ez van, ezt visszafordítani már senki se fogja tudni.
Azért ez elég meredek. :o
Én most középiskolába járok, de ettől függetlenül inkább azt furcsálom, hogy manapság a velem egy idősek nagy része nagy ívben tesz az olvasásra, a műveltségre, a könyvekre, és ilyeneket állít, hogy furcsa dolog az olvasás. :shock: Szép és jó dolog a számítógép, talán én is túl sokat használom, de a könyveket nem tudja pótolni. A tv meg csak arra jó, hogy HD minőségben nézzem a Barca meccseket... Az ilyen jóban rosszban, hal a tortán és egyéb celebes baromságok, balázs show nagyon ki tudnak készíteni. Sajnos a híradóban is csak a negatívumokat adják le, már csodának számít, ha 2-nél több jó hírt hallani benne naponta.
Visszatérve a könyvekre: a magyar oktatási rendszer ott van elszúrva, hogy kötelező olvasmányok vannak. Meg mondják, hogy ezt meg ezt olvasd el és pont. Sokkal jobb lenne, ha adnának 5 könyvet, olvass el belőle nyáron hármat. Édesapám egyetemi tanár és mindig azt mondja, hogy a diákok nem szeretnek olvasni. Ez az, amit szerintem ált. isk. alsó tagozatban elszúrnak.

"visszafordítani már senki se fogja tudni." Ilyen hozzáállással nem is. Csakhogy a focinál maradjak, egyik kedvenc idézetem Johan Cruyfftól: "Az akarat egyenlő a tudással, s aki akar az tud is." Semmi sem visszafordíthatatlan, csak kellő akaraterőre van szükség és nem ilyen hozzáállásra, mint a sprite reklámban is, hogy ez van. Mindent lehet, csak akarni kell.

Abban pedig semmi furcsa sincs, hogy Tamás jól ismeri a magyar- és világirodalmat. Én inkább követendő példának állítanám fel, mintsem érvnek arra, hogy mindenki a WoW előtt kockuljon....
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Devid16
Jugador d'estrella

2009.05.04. 21:46:41

Azthiszem akkor kész...pont került a vitátok végére... :) végszóként annyi hogy holnap mindenkinek sikeres vizsgát kívánok öltönyben vagy anélkül, alapműveltséggel vagy anélkül lényeg hogy a jelenlegi követelményrendszernek megfelelően :)
píísz 8)
Andris
Adminisztrátor

2009.05.04. 21:34:25

Varga Tamás írta:Nekem az egyik osztálytársam az érettségi bizonyítvány osztóra farmerban, meg pólóban jelent meg. Az osztályfőnök közölte vele, hogy így nem megy be a terembe, és nem veszi át a bizonyítványt, majd utána megkapja.
Ez nem kötelező baromság, hanem tisztelet. Tisztelet a tanároknak, tisztelet az iskolának, tisztelet az eseménynek, a hely szellemének.

Nekem öltönyben sikerült jelesre érettségiznem. Engem nem hátráltatott semmiben sem.
Az merész lehetett anno. :) Nem mondom, elég agyalágyult, de laza, nekem tetszik valahol.

Az eseményt nemtudom mennyire tiszteljem, az imén azt mondtátok hogy leginkább a kukába való az egész színvonala, miért jár akkor a tisztelet?
Egyébként meg nem tisztelem meg a tanárokat, a hely szellemét, az iskolát, mert pontosan szembe megyek mindezeknek, ha pl holnap matekon öltönyben jelenek meg.

Hidd el Tamás, sokakat hátráltathat akár. :) Persze pont magamról nem gondolom, h döntően befolyásolna esetleg, de így mégis csak kényelmesebb a dolog.
- József Attila
Devid16
Jugador d'estrella

2009.05.04. 21:31:48

:lol: ha itt kaposváron a falu szélén beszólnék a tanárnak, hogy nem jövök öltönybe meg teljes hadi felszerelésbe akkor elég csunyán nézne :) mindemellett szerintem ki lehet bírni (mint említettem falu széle kaposvár még légkondi sincs ááám :lol: )de mégis valahogy jó érzés...lehet hülyeség de úgy tűnik mintha a tanárok most kezdenének elismerni minket...
na meg Saviola igaza is benne van 8) szerintem messi holnap menj öltönybe nyakkendővel...tuti rajtad folyatja a nyálát mindenki 8)
na písz :)
Morminho
Entrenador del Barça

2009.05.04. 21:26:47

Én is az érvelést választottam, a másik kettőt még el se olvastam, biztos voltam benne, hogy bármilyen hülye témát fognak adni, én érvelni fogok, hiszen se művet elemezni, se verset összehasonlítani nem tudok. Én is korrektnek tartom a jelenlegi rendszert, és jó, hogy ez felmerült az érvelés témája is tulajdonképpen ez volt. Tamás, neked lehet, hogy evidens lenne, hogy ismerjünk minden kötelező olvasmányt, de - nem tudom, hogy hány éves vagy - feltételezem, hogy te ezeken nőttél fel. Mi már nem olvasáson hanem a tévén és a számítógépen nőttünk fel. Nekünk az a furcsa, hogy az idősebb korosztály ennyire képbe van az irodalomban, nekik meg az a furcsa, hogy minket tulajdonképpen már teljesen hidegen hagy. Az érvelésembe is a fő oknak azt írtam, hogy egész egyszerűen az emberek szórakoztatóbb elfoglaltságokat találtak mint az olvasás. Szomorú, de ez van, ezt visszafordítani már senki se fogja tudni. Az meg, hogy milyen ruhában jelensz meg, szerintem teljesen lényegtelen, szerintem van - legalábbis nekem - nagyobb problémánk is, mint hogy díszöltözetben kell megjelenni.

A szövegértés része egyébként a tavalyiakhoz szerintem könnyebb volt. A régebbi érettségikben sokkal szemetebb és kétértelműbb kérdéseket is tettek fel, a main meg bőven át tudtam gondolni, elég volt az 1 óra.

A holnapi nap lesz nekem a húzós, a mateknak jól kell sikerülni. Rengeteget gyakoroltam, megcsináltam az összes régebbi érettségit, szóval én szerintem mindent megtettem... Trigonometria ne legyen, de a térgeometriából is meg tudnának szívatni, ha akarnak.
"Nekünk nem az számit,hogy mi kik vagyunk...Hanem hogy játsszunk szenvedéllyel... És nem az számit, hogy mi van a mezünk hátulján, hanem az, hogy mi van a mez elején... Ami a mez elején van név sokkal fontosabb, mint ami a hátulján van..."
Saviola
Júdás 2, az áruló

2009.05.04. 21:21:50

Öltöny az alap,én szeretem is hordani,elegáns. 8)

Irodalomból tényleg volt egy-két jó kis házi olvasmány.Például az Egri Csillagok miatt mindenki panaszkodott,3-szor olvastam ki,a Pál utcai fiúkat 2-szer,hogy csak az alap műveket említsem.

Egyébként én is utáltam az irodalmat.3 évig utált a tanárom,ami kölcsönös volt.Ez kihatott a tantárgyra is.4-ben kaptunk egy normális tanárt,akkor meg már rég késő volt.

A matek szintén ez,csak ott 4 évig volt utálat,meg a matekhoz agyam sincs.

A töri volt a favorit,azt imádtam,meg ment is. :)

Holnapra sok sikert a matekhoz! :wink:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.05.04. 21:21:50

lionelmessi19 írta: Ez a liberális baromság embereket tesz boldog(abb)á, és senkit se kevésbé, senkit se kevesebbé. Akkor meg? Világ dicsősége? na nemár.. :)
Ezt azt hiszem te sem gondolod komolyan, vagy amennyiben igen, akkor majd bizonyos idő múltán, (mondjuk úgy érettként akár az érettségi megszerzését követően, de mindegy, hogy mikor) biztos vagyok benne, hogy meg fog változni a véleményed.

de ez már nem tartozik ide, egy része valóban, ami az oktatási rendszer leamortizálásáról szól. Azonban ha kicsit is belegondolsz, s úgy tekintesz a jövőre, hogy folytatódik ez a tendencia, akkor itt nagyon ocsmány világ lesz, amiből én nem kérek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2009.05.04. 21:23:08-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.05.04. 21:18:43

Nekem az egyik osztálytársam az érettségi bizonyítvány osztóra farmerban, meg pólóban jelent meg. Az osztályfőnök közölte vele, hogy így nem megy be a terembe, és nem veszi át a bizonyítványt, majd utána megkapja.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Varga Tamás 2009.05.04. 21:25:47-kor.
Kép
Andris
Adminisztrátor

2009.05.04. 21:17:58

Szerintem akkor is, bármilyen helyzetben szörnyű, ha előírják az embernek hogy miben legyen. Pláne ha indokolatlan, sőt jelen esetben kifejezetten hátráltató tényező szvsz.

Komolyan mondom, ha azmondják hogy illik, vagy nagyon csúnyán néznek az emberre, oké, nyilván nem véletlen van most is így a legtöbb helyen, de hogy kötelező legyen.. áh.

Áldom a szerencsémet h ilyen iskolába járok 6 éve, az elejétől a végéig jól érzem magam.
Ez a liberális baromság embereket tesz boldog(abb)á, és senkit se kevésbé, senkit se kevesebbé. Akkor meg? Világ dicsősége? na nemár.. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andris 2009.05.04. 21:18:50-kor.
- József Attila
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.05.04. 21:14:00

lionelmessi19 írta:Na ez az viszont amitől a pofám leszakad... méghogy kötelező. :roll:
Megérteném, ha az ott töltött négy év alatt évig egy kényelmetlen egyenruhában látogathattad volna az órákat csupán...

Éljen a liberális baromság, amit a fiatalok a fejükbe vesznek, s szép lassan minden egyes létező értéket lerombolnak.

Tamást idézve: Sic transit gloria mundi..., azaz így múlik el a világ dicsősége.

Minden esetre én nem bánom, hogy az én iskolámban ez volt a szokás, a hagyomány...

Azt pedig badarságnak tartom, hogy az öltöny befolyásolná számottevően a teljesítményt! :lol:
Arról nem beszélve, ohgy az iskolák számára azt hiszem előírás, hogy az érettséginek otthon adó termek légkondicionáltak legyenek. Ezek csak kifogások.

Egyébként az iskola előírhatja, hogy miben kell megjelenni az érettségin. Ez sok iskolánál (szerencsére, vagy sem) még így működik. Egy idézet:

"A megjelölt időpontban ünnepélyes öltözékben jelenjen meg..."

A Miskolci Egyetemen pedig, az Alma Mater hagyományait őrizve AUF-ot viselünk bizonyos alkalmakkor, nem kényszerből, ha illő lenne még többet öltenénk magunkra, mert azt viselni dicsőség...!

Egyébként ha már érettség: nos, aki az érettségin azért rinyál (nem pont messi-re gondolok), mert nem tudja azt a pár órát végigülni öltönyben, az kellőképp "érett" ahhoz, hogy majd a munkahelyén elviselje azt, hogy minden egyes nap, napi több órát, egyenruhában, akár speciális felszerelésben, vagy bármilyen kötelezően előírt munkaruhában kell megjelennie?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2009.05.04. 21:19:18-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Lezárt