Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Mihu
Director del Fútbol

2009.06.12. 19:03:11

Végül is nem egy nagy dolog, de nekem mindenesetre egyből megütötte a szememet.

Perezről egy kis infó:

"Természetesen számolgathatnánk tovább, és tán érdemes is, hiszen a Real Madrid nem lett volna képes két igazolásra mintegy 163 millió eurót ha elnöke nem az lenne, aki. Florentino Pérez a Grupo ACS fejeként a világ második legnagyobb építőipari vállalatát irányítja, jelenleg mintegy 145 ezer embert alkalmaz. A Real Madrid elnöke remek kapcsolatot ápol a spanyolországi bankokkal, ezért is fordulhatott elő, hogy neki semmiféle problémát nem okozott a jelöltségállításhoz szükséges letét megteremtése, mert több banki is örömmel sietett volna a jelölt segítségére. Végül a barcelonai La Caixa nyerte a versenyfutást, Pérez őket választotta, hogy biztosítsák számára az 57,5 millió eurót."

forrás: madridista.hu

Na most kezdődik ott a történet hogy egy Real Madrid elnöki címéhez pont egy katalán bank segítette hozzá Perez-t. Viszont folytatódik ott, hogy mint gondolom sokan tudják, a La Caixa, az FC Barcelona egyik szponzora. :roll: Van itt ugye a történelmi szálakon futó Katalónia vs Madrid utálat, illetve a fociban a Barca vs Real ellenségeskedés. Ezek tükrében mindenképpen érdekes szerintem hogy egy olyan bank adott kölcsönt Perez-nek, ami barcelonai székhelyű, és a Barca egyik szponzora.
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2009.06.12. 18:10:59

torrestoni írta:...
Ezzel teljes mértékben csak egyet tudok érteni.Engem is teljes mértékben felháborít Perez "bácsi" játékos politikája és remélem bele is tör a bicskája ha nem most akkor majd az elkövetkező szezon(ok)ban.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Varatrix
Director del Fútbol

2009.06.12. 18:01:50

torrestoni írta:...
Nehéz érdemben hozzászólni mivel igen korrekt okfejtés. :wink:
Egyetértek abszolút, főleg azzal hogy ez a szegények szembeköpése.
96 millió euró!!!
Szerintem a madridista szurkolók többsége nem egészen tudja, hogy mennyi pénz is az.
Akkor nem így állna hozzá.

Amúgy pedig a Madrid hivatalosan megmagyarázta, hogy honnan van a pénz.
De nekem nagy maszlagnak tűnik az egész...
És szerintem komoly gond, hogy a Madrid szurkolók többsége nem tartja meghökkentőnek ezeket az összegeket.
Szerintem gyalázatos, és igen komolyan reménykedek abban, hogy ezeket olyan emberek is elmondják akinek némileg adnak szavára.
És világszerte ismerik.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
chonggy
Capitá del Barça

2009.06.12. 17:59:56

torrestoni írta:
chonggy írta:a real a cét még nem igazolta le,ugye?
Az ilyenektől pedig falramászok...
Nem lehet utánanézni b+? Miért kell ilyen badarságokkal teleszórni, szétbarmolni ezt a topikot is...
Nem elég az igazolások?
Másrészt legalább megfogalmaztad volna valahogy azt a kérdést, s helyesen leírod...

No mindegy, nem személy szerint veled van gondom, azzal, hogy lehetetlen manapság normális eszmecserét folytatni, mélyebb dolgokról beszélni.

A lényeg: még nem hivatalos. Ahogy tavaly is, most is benyalt Ronaldo a Madridnak, viszont is, sőt még Kaká is neki, s mivel a MU elfogadta az ajánlatot, ezért már csak orvosi vizsgálat és egy autogram hiányzik a szerződésről.

ok....bocsánat,nem fog megismétlődni....peace.. :P :P :P :wink: :wink: :wink:
de nem azt mondta ronaldo,hogy "my real madrid dream is dead"?egyre jobban undorodom ettől az egész bagázsiától...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára chonggy 2009.06.12. 18:02:35-kor.
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.06.12. 17:58:18

chonggy írta:a real a cét még nem igazolta le,ugye?
Az ilyenektől pedig falramászok...
Nem lehet utánanézni b+? Miért kell ilyen badarságokkal teleszórni, szétbarmolni ezt a topikot is...
Nem elég az igazolások?
Másrészt legalább megfogalmaztad volna valahogy azt a kérdést, s helyesen leírod...

No mindegy, nem személy szerint veled van gondom, azzal, hogy lehetetlen manapság normális eszmecserét folytatni, mélyebb dolgokról beszélni.

A lényeg: még nem hivatalos. Ahogy tavaly is, most is benyalt Ronaldo a Madridnak, viszont is, sőt még Kaká is neki, s mivel a MU elfogadta az ajánlatot, ezért már csak orvosi vizsgálat és egy autogram hiányzik a szerződésről.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
chonggy
Capitá del Barça

2009.06.12. 17:53:00

a real a cét még nem igazolta le,ugye?
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.06.12. 17:46:39

A következőkben kissé bő lére eresztve fejteném ki a gondolataim, mely bizonyos szempontból már túlmutat a topik témáján, de azt hiszem nem nevezhető teljesen "OFF" jellegűnek.

Őszintén szólva nem tudom, hogy szerencsés-e Laportának egyáltalán véleményt alkotnia ezzel kapcsolatban. Az teljesen mindegy, hogy az újságírók kérdezik, vagy magától beszél.

Meg lehet érteni, mivel nehéz elfogadni azt, hogy míg a Barca különösebb hátszél nélkül tisztességes politikát folytat, addig a Madrid olyan, és akkora pénzinjekciót kap ami ebben a gazdasági helyzetben, ilyen szinten elképzelhetetlen.
Példálózhatnék az okos igazolásokkal, a sok jótékony tettel, a nagy adósság kőkemény munkával történő felszámolásával, vagy épp azzal, hogy érdekes módon a Camp Nou átépítése megakadt, amiért az önkormányzat akadékoskodik. Nyilván a Bernabéu ingóságait már rég el tudták volna tripla áron adni, sőt, már a munka is befejeződött volna 8)

Megértem, hogy a Real Madrid sem egy szimpla labdarúgóklub. Ahogy már korábban is említettem, a spanyol elnyomás, a kiváltság, a hatalom jelképe. Jókora támogatást kap, de honnan? Nyílt titok: magántőke és az állam.

Ez azonban Laportát kevésbé érinti. Mivel a Barca politikája, a gazdasági modell jól működik, a csapat szenzációs, történelmi idényt produkált, s a sok éves munkája őt igazolja. Tisztességes embernek ismerik.
Úgy gondolom az ilyen megnyílvánulás részéről felsleges, sokkal inkább indokolt lenne a spanyoloktól, és a magukat nem spanyolnak valló tartománybeliektől, ezek közül is a szegényebb rétegtől.

Tehát a Madrid korábban ettől sokkal ocsmányabb dolgokat is "kapott" segítség gyanánt.
Ettől függetlenül Joan helyében nem nyilatkoznék semmit, bármennyire is undorító ez a politika.
Igen, számomra is undorító, amikor egy csapat felfoghatatlan mennyiségű pénzt szór el, attól függetlenül, hogy ez meg fog térülni. Biztos, hogy meg fog. Az a gond, hogy ezzel arconköpik a több millió szegényt legfőképp Spanyolországban, de az egész világban, akik nyilván értetlenkednek, hogy az ilyen nehéz időkben jön egy ember, s olyan pénzforrásokból szedi ezt az leképesztő összegeket, amelyekről nem is tudni.

Egy dolgot megjegyeznék a félreértések elkerülése végett: rendben van, ettől sokkal nagyobb disznóságok is vannak a világban, de most egy dologról beszélünk, egy olyan csapatról, akinek minden szempontból példát kellene mutatnia, gondolok itt a szurkolóira első sorban.

Mert amíg azt mondanák, hogy ez, meg ez az ember invesztált a Madridba, s az állam így, úgy segített korábban is, akár most is, az rendben.

Mert azok, akik ezt a pénzt elérhetővé tették a Madrid számára jól tudják, hogy ez meg fog térülni. Ha másképp nem, akkor a kis ékszeres dobozuk ismét a régi fényében tündökölhet, újabb címeket nyerhet, de nyilván az a rengeteg pénz valamikor vissza fog szállni, profittal együtt.

Vajon nyilvánosságra hozzák, hogy honnan van ez a pénz?
Mert igaza volt Xaviernek, ennyi pénzt nem lehet kitermelni, főleg nem az utóbbi évek alapján, amikor is a reklámbevételek a csapat nimbuszával együtt mélyrepülésbe kezdtek, nem beszélve a szégyenteljes európai kupaszereplésről. Mindegy, legutolsó gondolatom lehet, hogy abszolút téves, ez is csak egy megjegyzés.

Érdekes, hogy vajon belőlem a Madrid iránt érzett gyűlöletem motivál-e ilyen vélemény kifejtésekor... Nos, azt kell mondanom nem, mert tisztelem, elismerem a Madridot, főleg annak múltját, nagy játékosait. De Perez, és ezt a politika hányingert keltő, undorító számomra. Ettől még nekem sohasem lesz egyenlő a Real Madrid Perezzel, akárhány évet is fog az elnökségben tölteni.

Szóval, a késztetés egyrészt ebből az undorból, másrészt abból jött, hogy nem szeretem a tisztességtelen dolgokat, s bánt, hogy a saját bőrömön is tapasztalt nehéz helyzetben is ilyen előfordul, nem beszélve a Futballpiac szétrombolását, más csapatok rossz helyzetének kihasználását.
Az is bántana mondjuk, ha egy magyar léptékhez hasonló üzletpolitikával kellene szembesülnöm bármelyik magyar klubtól, látva, hogy milyen körülmények vannak itt, mennyi ember szorult a perifériára, s mennyi más, jobb helye lenne annak a pénznek. Ez akkor tetézne, ha mindenki tudná, de mégsem mondaná, hogy a felső tízezer ömlesztette a pénzt bele, vagy az állam. Pedig ez is csak egy klub, mint a többi, hiába a legeredményesebb.
Személy szerint engem mélységesen megsértett például Demjén Gábor is anno, amikor az NB1-es 300e Ft-os fizetési sapka ellen szólt fel. Nem részletezem, mindenki tudja mi volt.
Nehéz az ilyen dolgokat lenyelni.

Rendben, Hispániában jobb a helyzet, de annyira nem, hogy több száz milliót fektessenek be egy futballklubba mondjuk az egészségügy helyett. Mindezt titokban, nem felvállalva. Ez főleg a tartományokban élőket vágja arcon. Elég csak a Valenciára gondolni. Az ottani embereknek is meg van a maga baja, erre fel a csapatuk is romokban, s ez pl. Villa távozásával csak súlyosbodik.

Miért nem azzal ült be ismét a bársonyszékbe Perez, hogy bemutat egy tervet az utánpótlás fejlesztésére, esetleg a Barcához hasonló jótékony intézkedést tesz...? Elrebegett egy "spanyolosítást", majd ott folytatta, ahol első regnálása idején abbahagyta. Agresszíven, kihasználva lehetőségeit arconköpte a szegényeket, megalapozta a sikeres üzleti vállalkozást, ami nem feltétlen egyenlő sikeres csapattal.

Egyébként magával C. Ronaldo átigazolásával semmi problémám, s Kaká esetében is inkább a Galliani, Berlusconi keresztapapárost hibáztattam, stb.

Nem Laportának, azoknak az embereknek kellene többek közt ilyen kijelentéseket tenni, kérdőre vonni Perezt, ez ellen tüntetni, mert ez minden, csak nem tisztességes.

Remélem érthető voltam, s meg tudtam indokolni miért ellenszenves nekem ez az egész.

Köszönöm, ohgy elolvastad, de akkor leszek még inkább hálás, ha érdemben reagálsz is rá! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2009.06.12. 18:10:37-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2009.06.12. 17:12:56

danianevem írta:Már lentebb írtátok a két vkp lehetőségét... Szerintem elég lenne a Realnak két szűrő játékos, de akkor viszont azon játékosoknak világklasszis szinten kellene játszaniuk, bármelyik csapat támadóit meg kellene tudniuk állítani, s nem mellesleg jól osztogatni a labdát. Ilyen játékosból van nekünk egy Yaya Touré-nk, illetve egy Busquets-ünk, de náluk sem Gago sem Diarra nem lenne erre képes.

Xabi Alonso jövetele sem javítana sokat ezen a helyzeten.
Diarra jobban védekezik Yayanal és Alonso sem rosszabb, de Sergional mind a 2 jobb. Előrejátékban viszont a mi srácainkkal csak Xabi venné fel a versenyt.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
Kralo
Entrenador del Barça

2009.06.12. 17:11:07

160 millió euro. :shock: :lol: Márpedig majdnem elfelejtettem, hogy van egy Real Madrid a futball világában.

Kakát sajnálom, CRoni viszont végre megtalálta a helyét.

Perez túltesz még múltbéli saját magán is. Példátlan igazolásokba kezdett, hihetetlen összegekkel.

Hatalmas kockázatot vállal ezzel.

Bizonytalanná teszi egy időre az anyagi hátteret. Valahol náluk is megvan a pénztárca alja. Vagy nincs? Jah, hogy ismeretlen pénzforrásból él már megint a Real Madrid? Csodálkozunk, hogy antipatikussá válik ez a csapat bárkinek is?

Egy ilyen galaktikus kerettel kötelező elvárás lesz valamelyik serleg megszerzése. Ezáltal hatalmas terhet rak az edző vállára, akinek bizonyára most is sok beleszólása volt az igazolásokba.

Barcelona szempontjából pedig kedvező ez a helyzet, nem kis motivációt ad majd a fiúknak legyűrni ezt a csapatot. :)
danianevem
Entrenador del Barça

2009.06.12. 17:04:03

Már lentebb írtátok a két vkp lehetőségét... Szerintem elég lenne a Realnak két szűrő játékos, de akkor viszont azon játékosoknak világklasszis szinten kellene játszaniuk, bármelyik csapat támadóit meg kellene tudniuk állítani, s nem mellesleg jól osztogatni a labdát. Ilyen játékosból van nekünk egy Yaya Touré-nk, illetve egy Busquets-ünk, de náluk sem Gago sem Diarra nem lenne erre képes.

Xabi Alonso jövetele sem javítana sokat ezen a helyzeten.
Ticsi 23
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2009.06.12. 14:45:32

Jobban járna a Real most már egy klasszis középsővédőve. Felborul a pálya. Lehet ügyes gyerek Kaká és Ronaldo, de azért védők és középpályások nélkül nehéz brillírozni!
Hajrá FC BARCELONA!!!
Kép
"...létezem és élvezem, így szép!" - Supernem
Kedvencek: Puyol, Xavi, Messi
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2009.06.12. 14:41:41

Tessék, most már maga Laporta is "odanyilatkozott" a honnan veszi a Real ezt a sok pénzt kérdésben... :D :D

http://www.nemzetisport.hu/spanyolfoci/ ... 40956.html
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.06.12. 13:46:58

LG írta:
Attila-Raul írta: ha tudnad mit beszelesz.....
az egesz szezont 2 vkp jatszotttuk le..... Lass-Gago ; Gago - Diarra...
Ilyen offenziv csapatba, amely 4 támadóval lép fel, kell is, sőt talán kevés is. Sztem sok a 4 tamadó, és kevés a 2 kp.
Sőt ha emlékeim nem csalnak anno még játszott 3-5-2-t is a Real.Cambiassoval és Makelelével a két védekező poszton.Akkor 5en támadtak...

Szóval nem új keletű ez a dolog arrafelé.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.06.12. 13:38:15

Attila-Raul írta:
na ezt megnézném 2 vkp egyszerrre a Madridban...

ha tudnad mit beszelesz.....
Ilyen offenziv csapatba, amely 4 támadóval lép fel, kell is, sőt talán kevés is. Sztem sok a 4 tamadó, és kevés a 2 kp.
albicelesteX
A Vadász

2009.06.12. 12:20:12

Na igen!Az ide felvázolt felállás azért nem nevezhető gyengének!Szerintem ez egy ütő margit lesz!Jó meccs lesz a Classicó az biztos! :wink:
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2009.06.12. 11:57:54

Barcaádám írta:
meg ezt pletykázzák..:

Casillas
Maicon--Ramos--Pepe--Marcelo
---------Lass--Xabi A.
Ronaldo----Kaká----Robben
-------------Villa
Azért a Lass-Xabi Alonso kettős szerintem elég ütős lenne és masszív.Tökéletes igazolás lenne a spanyol.Az előttük lévő tengely:Nos robbentől meg akar válni Perez.De amíg ezek összeszoknak rámehet a szezon.Majd meglátjuk!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Ronal.10
Entrenador del Barça

2009.06.12. 11:56:49

pepe ott lenne az a lényeg :wink: :lol:
ebből a 11-böl sztem csak cassilas védekezne :lol:
Casillas
---------Lass--Xabi A.
-------------Villa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ronal.10 2009.06.12. 11:58:02-kor.
mrmonster
Entrenador del Barça

2009.06.12. 11:55:08

Attila-Raul írta:ha tudnad mit beszelesz.....
Sztem kell a két vkp a Madridba. Nagyon szívesen látnám továbbra is a Lass-Gago atomkettőst ott középen. :wink:
Előre a TITOlusokért!
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2009.06.12. 11:40:41

Barcaádám írta:
meg ezt pletykázzák..:

Casillas
---------Lass--Xabi A.
-------------Villa
Ez nevekben már simán van olyan erős,mint a mi csapatunk..majd kiderül mennyire fog működni a dolog..mindenesetre,ha én madridos lennék bizakodnék.. :)
Attila-Raul
Jugador del Barça

2009.06.12. 11:38:29

ha tudnad mit beszelesz.....
Barcaádám
Capitá del Barça

2009.06.12. 11:33:52

Szerintem nekünk nem kell velük foglalkozni! Teljesen értelmetlen az egész politikájuk! Vicc!! El vannak teljesen ájulva hogyhát a LASS isteni 1 kincs és az új Makelele erre megvennék Xabi Alonsot.No comment.Nem baj vegyenek 3 támadót +4 szélsőt aztán nézzük a "csapatot"! :D
az igazolásokból látszik hogy Pereznek annyi esze van mint volt és hogy nem haggya Pellegrinit dolgozni ez abból adódik hogy a ismeretlen játékosokból csinált klasszisokat és CSAPATOT ÉPÍTETT!most meg..hát majd meglátjuk..

meg ezt pletykázzák..:

Casillas
---------Lass--Xabi A.
-------------Villa

Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.06.12. 11:02:55

Barcaman14 írta:
Brian 20 írta:. A Barcát nem féltem a Reáltól jelenleg elég jó csapatunk van, képesek leszünk felvenni a versenyt velük.
Nos nálam még mindig az a kérdés hogy ők képesek lesznek-e felvenni a versenyt velünk. :D Gondolom egy ilyen szezon után ez érthető! :D
Ja, de mi a garancia, h mi jók leszünk. Ok, h ott a tavalyi év, de a 05/06-s szezon után sem tudtuk megismételni a sikereket, mi a garancia, h most sikerülni fog?
Persze bizom Guardiolában, h ő okosabban oldja meg, mint Frank, remélem kellően tudja motiválni a játékosokat, + megfelelő embereket keres a hiányposztokra, és akkor nem lesz gond.
Attila-Raul
Jugador del Barça

2009.06.12. 11:02:17

En nem ertem h hova` ez a sok szoke`s, meg szovegele`s h a Real ennyit kolt meg annyit kolt. Eskuszom mast nem halottam ezzel foglalkozni csak a Barca`t...es vezetoit...kinek mi koze h honnan van Pereznek pe`nze? Mindig is volt es lesz....
Mindenki tudta h Kaka` es C.Roni megszerzese rengeteg penzbe fog kerulni...\mit fizettunk Kaka`je`rt az rea`lis `ar volt...amit C. Roni`ert az nem. De ezert nem Perez a hibas hanem meg mindig Calderon....`o` eggyezett meg az MU val h ha jun.31ig nem hozzak el C.Ronit akkor Ronaldonak kell fizessenek 30 milla`t....ennek tudataban az Mu ugy vitte fel az ara`t ahogy csak akarta...
Villa`je`rt sem fognak tobbet fizetni mind amennyit...es nem ertem h miert a penzel foglalkoztok....
lionel_messi
Jugador del Barça

2009.06.12. 10:58:59

Chris0527 írta:
visca el barca írta: - ÉS AMI A LEGDURVÁBB: ENNYI PÉNZÉRT KÖZEL 7 000 000 REKESZ SÖRT LEHETNE VENNI :shock:
Ilyenkor érzi csak az ember igazán hogy micsoda értékesek a játékosok :roll: :D

Mért van aki csak ebből értimeg! :D

mert vannak olyanok is akik nem értik meg az ironiát :wink:
Ch.
Magyar szív de Katalán lélek Barca drukker leszek amig élek!
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค

Kép
Devid16
Jugador d'estrella

2009.06.12. 10:55:31

Azért szerintem a MU még inkább erősödni fog, Ronaldóért kapott hatalmas pénzből Fergusonék tudnak majd venni akár 3-4 kiváló játékost, akikkel összességében jobbak lehetnek, mint idén.
a másik oldalon írtak erről:
"A Daily Mail szerint a Manchester United alapvetően három játékosba fekteti Cristiano vételárát: Ribery (akinek az ára akár 65 millió fontig is felmehet), Benzema (25 millió font körül) és Antonio Valencia, akinek az ára 16 millió font."

hát ezt elnézve nem sokat gyengülnek :roll: már ha egyáltalán annak lehet nevezni... :roll:

bocs az offért :?
Lezárt