Ronaldinho Gaúcho #4
- djtrack
- Capitá del Barça
sztem ott is kap elég hideget meg meleget:D ha ezt a teljesítményt nyújtja mint itt akkor csomagolhat sztem máris mert Ancelotti se fogja még a padra se leültetni akkor!! majd Adrianoval megnzik a bárokat:D
-
- Director del Fútbol
Hát igen, nagy részben ezekre a hozzászólásokra van szükség. Respect! Egyetlen hozzáfűznivalóm csak annyi, hogy a Milannak tényleg maximum a vezetősége miatt akad szégyenkezni-valója, a világ egyik legnagyobb maffiójója és segédje, Berlus-Galliani tengely.andrijcar írta:Sziasztok!
Először is kérnék mindenkit, hogy mellőzzük egymás csapatainak becsmérlését.
A 2006 tavaszi Bl elődöntőben mindkét mérkőzésen baráti hangulat uralkodott, a két klub példaértékű hozzáállást mutatott be. Ezért sem értem egyesek miért becsmérlik így a Milant.
Ne felejtsétek el, mi is veszítettünk el igazi sztárt 2006-ban, amikor Shevchenko eligazolt. Mindenkinek fájt a dolog, mégis tisztelettel beszélünk róla, még ha egyeseknek szálka is az indok, amivel eligazolt. A szurkolók közt nézte végig az utolsó meccset.
Értetlenkedve néztem, ahogy az elmúlt évben a Barca szurkolói (főleg a kintiek) szidalmazták a játékosokat, köztük Ronaldinhót. Deco, Eto'o és ő nélküle nem lett volna Bl győzelem és bajnoki cím. Lehet egy játékosnak gyenge szezonja, csinálhat hülyeségeket, de a klub rengeteget köszönhet neki. Ha a Barca szimpatizánsok kicsit megértőbbek és nem fütyülik ki a sztárokat, talán többet ért volna. Esetleg maga a játékos is másképp áll a dolgokhoz. Így viszont biztos volt, hogy el akar igazolni.
Nálunk elképzelhetetlen, hogy egy játékost, főleg egy szimbólumot így kezeljenek a szurkolók. Bírálni lehet, megjegyezni, hogy kapja össze magát stb. Na de 1 méterről az arcába üvöltözni, kifütyülni és hasonlók, szerintem nem.
Mi milanosok mindenesetre örülünk annak, hogy hozzánk jött és amint látható volt, igyekszünk a kedvében járni. Ha egyszer a régi fényében csillog majd, az csak így érhető ell. Kötekedéssel, cikizéssel, kétkedéssel nem.
Nálatok még mindig maradt egy Messi, Xavi vagy Iniesta. Őket irigylem is tőletek, kiváló játékosok. Szerintem egy Ronaldinho még elfért volna, de ez már a múlt.
Sok sikert Nektek a bajnokságban és mivel most nem vagyunk ott a BL-ben is.
De ez már nem ez a téma. Szóval sok sikert oda is! Nálunk R10 már képtelen lett volna javulni, hátha a Milanban még nagyot játszik!
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Yaya Touré - a szikla.
Sziasztok!
A 2006 tavaszi Bl elődöntőben mindkét mérkőzésen baráti hangulat uralkodott, a két klub példaértékű hozzáállást mutatott be. Ezért sem értem egyesek miért becsmérlik így a Milant.
Ne felejtsétek el, mi is veszítettünk el igazi sztárt 2006-ban, amikor Shevchenko eligazolt. Mindenkinek fájt a dolog, mégis tisztelettel beszélünk róla, még ha egyeseknek szálka is az indok, amivel eligazolt. A szurkolók közt nézte végig az utolsó meccset.
Értetlenkedve néztem, ahogy az elmúlt évben a Barca szurkolói (főleg a kintiek) szidalmazták a játékosokat, köztük Ronaldinhót. Deco, Eto'o és ő nélküle nem lett volna Bl győzelem és bajnoki cím. Lehet egy játékosnak gyenge szezonja, csinálhat hülyeségeket, de a klub rengeteget köszönhet neki. Ha a Barca szimpatizánsok kicsit megértőbbek és nem fütyülik ki a sztárokat, talán többet ért volna. Esetleg maga a játékos is másképp áll a dolgokhoz. Így viszont biztos volt, hogy el akar igazolni.
Nálunk elképzelhetetlen, hogy egy játékost, főleg egy szimbólumot így kezeljenek a szurkolók. Bírálni lehet, megjegyezni, hogy kapja össze magát stb. Na de 1 méterről az arcába üvöltözni, kifütyülni és hasonlók, szerintem nem.
Mi milanosok mindenesetre örülünk annak, hogy hozzánk jött és amint látható volt, igyekszünk a kedvében járni. Ha egyszer a régi fényében csillog majd, az csak így érhető ell. Kötekedéssel, cikizéssel, kétkedéssel nem.
Nálatok még mindig maradt egy Messi, Xavi vagy Iniesta. Őket irigylem is tőletek, kiváló játékosok. Szerintem egy Ronaldinho még elfért volna, de ez már a múlt.
-
- Director del Fútbol
1. Egy Seria A 5. helyezett, UEFA-kupa indulós csapatról azért ne beszélj úgy cimbora, mint ami a csúcson van. Max a Manchesterre érvényesek ezek a szövegek.Alexq írta:
Még, h majd ö viszi a Milant a csúcsra!Milan a csucson van, a világ legeredményesebb futball csapata!Miről beszéltek??
Max a Milan viszi fel öt és újra a régi fényében csilloghat!
Ronaldinho nélkül az elmult években semmit nem nyertetek volna( csak, h ne egy oldalról nézzétek a dolgokat)
2. Mellesleg megjegyzem zárójelben, hogy az EB-győztes válogatott középpályájának a tengelyét (Xavi-Iniesta), a Barca adta, a legjobb játékos az EB-n pedig szintén csapatunk ikonja, Xavi lett. Úgyhogy ne magyarázzunk azért arról, hogy R10 nélkül sehol sem lennénk, mert 2 éve nincs Ronaldinhonk, mégsem az 5. helyen végzünk, hogy elindulhassunk az UEFA-kupában, mint a bottal járó Cafu bácsi és társasága.
Ha már ide jösz több tiszteletet kérünk! És ha azzal érvelsz, hogy egy jó szurkolói beszélgetés felér egy jó meccsel, akkor ne gyere ide támadni és döfködni, mert akkot totál ellentmondasz annak, amit hirdetsz.
Písz
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
Yaya Touré - a szikla.
Alexq!
Mindenhol vannak, hülyék, nem kell velük foglalkozni
normális tag vagy, maradj nyugodtan! 
Mindenhol vannak, hülyék, nem kell velük foglalkozni

Még, hogy Milanoidok??Hát ez volt az utolsó hozzászólásom mert még sehol nem láttam ennyire sportszerütlen, szánalmas hozzászólásokat!
Még, h majd ö viszi a Milant a csúcsra!Milan a csucson van, a világ legeredményesebb futball csapata!Miről beszéltek??
Csalodtam bennetek, mindenben és mindenkiben csak a hibát látjátok-remélem a legtöbb Barca szurkolo nem ilyen!
Mindig bebizonyosodik, hogy igazam volt amikor 20 éve az Ac Milanba szerettem!
Egy normálisat,egy jót beszélgetni az ellenfél szurkoloival ugyan olyan jó érzés, mint megnézni egy igazán jó meccset, de sajnos itt a többség sulyos jellembeli problémákkal küszködik!!!
Tudom, h nem kértetek belölem, de már én sem belöletek.
További jó szurkolást nektek(nehéz lesz, de a remény hal meg utoljára)
Ronaldinho nélkül az elmult években semmit nem nyertetek volna( csak, h ne egy oldalról nézzétek a dolgokat)
Ezt már egyszer irtam ez nem az az idő volt számára amikor vissza kell tekinteni!!
Bucsuzni meg el fog abban biztos vagyok!
TÖBB TISZTELETETT!!!
Csalodtam bennetek, mindenben és mindenkiben csak a hibát látjátok-remélem a legtöbb Barca szurkolo nem ilyen!
Mindig bebizonyosodik, hogy igazam volt amikor 20 éve az Ac Milanba szerettem!
Egy normálisat,egy jót beszélgetni az ellenfél szurkoloival ugyan olyan jó érzés, mint megnézni egy igazán jó meccset, de sajnos itt a többség sulyos jellembeli problémákkal küszködik!!!
Tudom, h nem kértetek belölem, de már én sem belöletek.
További jó szurkolást nektek(nehéz lesz, de a remény hal meg utoljára)
Ezt már egyszer irtam ez nem az az idő volt számára amikor vissza kell tekinteni!!
Bucsuzni meg el fog abban biztos vagyok!
TÖBB TISZTELETETT!!!
forza milan!
- miihii
- KHAL
Én már kinéztem Őt réges régen,még a PSG-ben.Amikor csak lehetett,nyomoztam az összefoglalókat/felvételeket,mert óriási hatással volt rám a játéka.Később,amikor már felfigyeltek rá a legnagyobbak is,és szóba került,h elhozza a BARCA meg a MU,boldog voltam,hisz' a 2 kedvenc csapatom pályázott rá.A befutó a katalán klub lett,dupla öröm: a Föld legtutibb spílere a Planéta legnagyobb csapatában.
És elkezdődött az álmaink megvalósítása,a felemelkedés,amiben az egyik legnagyobb/leglátványosabb részt R10 vállalta fel.Térdre is borult a világ a BARCELONA és RONALDINHO előtt,teljesen jogosan.Vírusként fertőzött meg mindenkit,a foci szó egyet jelentett R10-zel és az FCB-vel.
De aztán kezdődött a visszaesés,sztem a jóllakottság miatt.Nehezebb volt motiválni a táraságot és Őt is.Sajnálatos módon eljutott a történet odáig,h balhék/műbalhék egész sora jutott napvilágra,kezdte megosztani a "híveket".Egyszerűen nem akartam elhinni,h ez tényleg létezik,ennyire elfajult a helyzet,ezeket a kettős érzéseimet többször is beírtam ide.Mivel még rengeteg részlet homályos -és valszeg az is marad- ,az események hátterével kapcsolatban,így én nem fogom elkezdeni szapulni.
Természetesen bosszantó h így ment el,egy rohadt szóra sem méltatva legalább a szurkolókat.Az utóbbi pár hónap viselkedése nem rá vall,kifordult önmagából.Egyszerűen nem akarom elhinni,h ilyen közönyössé tudott válni,a csapattal,a rajongóival szemben.Sosem fogom elfelejteni neki az alibizést,meg a kussolását,h eltűnt a nyilvánosság elől,pont amikor vártuk,h szóljon már végre vmit...
De a másfelől azt sem fogom elfelejteni neki,h Ő a valaha élt legtechnikásabb labdarúgó,csoda a játéka.És h mindezt nálunk kamatoztatva segített a BARCELONA-t a világ tetejére emelni.Én még mindig hiszek benne,és abban,h lesz Ő még a legnagyobbak között emlegetve.Csak azt sajnálom,h immáron nem nálunk.
Amikor hozzánk került,olyan gyorsan belepasszolt a képbe minden téren,h akkor azt gondoltam,h tőlünk megy nyugdíjba.Erre eltelik pár év és akkorát fordult a világ,h mindenki számára a legéssszerűbb dolog volt ez a váltás.És ezt mérhetelenül sajnálom.
Na tovább nem szaporítom,így is már igen hosszú lett.
KÖSZÖNÖK SZÉPEN MINDEN SZÉPET NEKED,RONALDINHO!
KÍVÁNOM NEKED,H ÖSSZE TUDD KAPNI MAGAD ÉS ISMÉT CSODÁLJON A FUTBALLVILÁG! 

De aztán kezdődött a visszaesés,sztem a jóllakottság miatt.Nehezebb volt motiválni a táraságot és Őt is.Sajnálatos módon eljutott a történet odáig,h balhék/műbalhék egész sora jutott napvilágra,kezdte megosztani a "híveket".Egyszerűen nem akartam elhinni,h ez tényleg létezik,ennyire elfajult a helyzet,ezeket a kettős érzéseimet többször is beírtam ide.Mivel még rengeteg részlet homályos -és valszeg az is marad- ,az események hátterével kapcsolatban,így én nem fogom elkezdeni szapulni.

Természetesen bosszantó h így ment el,egy rohadt szóra sem méltatva legalább a szurkolókat.Az utóbbi pár hónap viselkedése nem rá vall,kifordult önmagából.Egyszerűen nem akarom elhinni,h ilyen közönyössé tudott válni,a csapattal,a rajongóival szemben.Sosem fogom elfelejteni neki az alibizést,meg a kussolását,h eltűnt a nyilvánosság elől,pont amikor vártuk,h szóljon már végre vmit...

De a másfelől azt sem fogom elfelejteni neki,h Ő a valaha élt legtechnikásabb labdarúgó,csoda a játéka.És h mindezt nálunk kamatoztatva segített a BARCELONA-t a világ tetejére emelni.Én még mindig hiszek benne,és abban,h lesz Ő még a legnagyobbak között emlegetve.Csak azt sajnálom,h immáron nem nálunk.

Amikor hozzánk került,olyan gyorsan belepasszolt a képbe minden téren,h akkor azt gondoltam,h tőlünk megy nyugdíjba.Erre eltelik pár év és akkorát fordult a világ,h mindenki számára a legéssszerűbb dolog volt ez a váltás.És ezt mérhetelenül sajnálom.
Na tovább nem szaporítom,így is már igen hosszú lett.
KÖSZÖNÖK SZÉPEN MINDEN SZÉPET NEKED,RONALDINHO!

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Majd kiderül mire lesz képes Milánóban... Mindenesetre Rivaldonak nem jött be a húzás. Pedig Ő mindvégig sportember tudott maradni, és nem vállt önmaga paródiájává, mint Dinho. Ennek ellenére vérzik egy kicsit a szivem, sajnálom hogy nem tartottuk meg. Ha Frank keményebb kezű, Dinho meg profibb, és van benne akarat, nem jutunk idáig.
Rivaldo-A Legnagyobb.
- csabimo
- Capitá del Barça
Ne arra az r10-re gondolj aki három éve csucsformában játszott, akkor lehetetlen lett volna potolni, de az utobbi két év dinhoját simán lehet potolni...PL: silvával.kapitány írta:rossz piros-feketében látni!szerintem nagyon jó lesz a milanban!látszik, hogy mennyire meghatódott és ebből erőt meríthet... sok sikert neki!!!nagyon nehéz lesz őt pótolni!főleg hleb szintű játékosokkal!!!eddig egy barca szintű játékost sikerült venni az idén, valdest!
bocsi, természetesen alvest!
Nálunk már soha nem lett volna a régi, igy mindenkinek jobb hogy tovább állt...
rossz piros-feketében látni!szerintem nagyon jó lesz a milanban!látszik, hogy mennyire meghatódott és ebből erőt meríthet... sok sikert neki!!!nagyon nehéz lesz őt pótolni!főleg hleb szintű játékosokkal!!!eddig egy barca szintű játékost sikerült venni az idén, valdest!
- Ronal.10
- Entrenador del Barça
csúcs minöségbe 1 orás összefoglaló ronaldinhorol.. (már milánóba... bemutatása is..)
http://www.megaupload.com/?d=2A79TICO
http://www.megaupload.com/?d=2A79TICO
sziasztok én még új fórumozó vok de már régóta látom hogy Ronniet mindenki csak leírja!......Pedig számtalan olyan jtékos van a profi futballban aki nem is egyszer volt ilyen helyzetben PL:Ronaldo....és még sorlhatnám kihagyások és hosszú sérülések után mégis tudták visszatérve eredti formájukat hozni!!! És Roni is fogja és ehhez a Milan szuper!! A Videokbol is látszik hogy még Ő nem tűnt el Ő még visszatér és újra az igazi Ronnie lesz!!!!!!!!
- Ronal.10
- Entrenador del Barça
sztem aki videokat megnézte erröl a milanos bemutatásrol az egy kicsikét kétségbe esett..
nagyon ütös csapat lesz a milan.. pato,kaka,ronaldinho majd ronaldo
lehet töllük félni... bár nem idén
(ki tudja
)
nagyon ütös csapat lesz a milan.. pato,kaka,ronaldinho majd ronaldo

lehet töllük félni... bár nem idén

- djtrack
- Capitá del Barça
én egyre jobban útálom!!!! főleg amit az lmúlt 2 évben csinált!!! ha mi adtuk volna el úgy h nagy pénzt kapjunk érte megértem,de nekem nagyon színjátéknak is tűnik h elmenjen amit csinált h sérült meg stb.
- Ronal.10
- Entrenador del Barça
http://www.youtube.com/watch?v=U5nYstoyfOM
ebböl a vidiböl látszik h mekkora sztár--> és mi elengedtük és már érzem h semmire nem elszünk képesek.. ne legyen igazam
ebböl a vidiböl látszik h mekkora sztár--> és mi elengedtük és már érzem h semmire nem elszünk képesek.. ne legyen igazam
- Deus
- Boixos Nois
a videó kész röhej... mintha megérkezett volna a megváltó, s felviszi a Milant a fellegek közé... fényes győzelem BL -n, olasz bajnokságon, stbstb. Ezt várják Ronnietól...
hihi... várjanak csak
had' kezdődjön az olaszbajnokság azt megnézünk őt 

hihi... várjanak csak

Akkor tanuld ki a Hackelés művészetétLéfe írta:Én legszivesebben törölném ezt az oldalt.

-
- Entrenador del Barça
Én legszivesebben törölném ezt az oldalt. Sok találgatás. Majd 1 év után kiderül, hogy megtalálta magát vagy sem. Most van a legjobb csapatban - mindig is it akartam játszani - mondta. Akkor hajrá.
Fecó
nagyon jó a videó a végén el is érzékenyültem még egy ilyen játékosa nem lesz a barcának majd bánják még hogy eladták
messi az új generáció hajrá barca
messi az új generáció hajrá barca
hajrá Barcelona
a világ legjobb csapatta
a világ legjobb csapatta
- Livia Drusilla
- Jugador d'estrella
Na tessék, ezt a Barca honlapjáról másoltam ide:
Fond Barça memories
Barcelona will always be in his heart, he told reporters, before admitting that he was excited by prospect of playing for Milan and had "a new desire" at the club.
Reflecting on his time at Camp Nou he explained that he would always see it as "very positive and remember the great victories" but admitted that the tie had come to "go our separate ways".
Barcelonát örökké meg fogja őrizni a szívében...mindig a pozitívumokra fog emlékezni, és a nagy győzelmekre....
Valami ilyesmi - szal csak szólt két jó szót
Fond Barça memories
Barcelona will always be in his heart, he told reporters, before admitting that he was excited by prospect of playing for Milan and had "a new desire" at the club.
Reflecting on his time at Camp Nou he explained that he would always see it as "very positive and remember the great victories" but admitted that the tie had come to "go our separate ways".
Barcelonát örökké meg fogja őrizni a szívében...mindig a pozitívumokra fog emlékezni, és a nagy győzelmekre....
Valami ilyesmi - szal csak szólt két jó szót

- Marci
- Capitá del Barça
The Italian press gives a lot of importance to the life of footballers off the pitch, how influential is your non-football life?DaNNy írta:...
"I've always had a regular life and I will continue to live the same way now. I have never had these problems and I will continue like this to be able to give my best."
http://www.acmilan.com/NewsDetail.aspx?idNews=69311
Nem tudom mire utal azzal, hogy "I have never had THESE problems" ugyanis az interjúban nem esik szó semmilyen problémáról, és a riporter is nagyon nagyon ügyesen tette fel a kérdést.
mindenesetre szerintem azt akarja mondani, hogy "Mindig is normális életet éltem, és ugyanígy fogok élni a jövőben is. Sosem voltak efféle????(magánéleti??) problémáim, és változatlanul fogom folytatni, hogy a legjobbat adhassam ki magamból."
nem arra utalt hogy bulizni fog szerintem, hanem nyugtatja az embereket, hogy nem vészes a magánélete. tulajdonképpen érthető hogy ezt mondja. mondhatná még azt, hogy "mostantól megjavulok" de az hülyébben hangzik, és neki magabiztosnak és kiegyensúlyozottnak kell mutatkoznia.
kíváncsi leszek tényleg hogy mit alkotnak majd Kaká-val.
lol milyen diplomatikus választ adott arra a kérdésre egyébként, hogy "mit gondolsz, szerinted is egy undorító +!% az olasz foci?"

Marci 3 - Hungarian F.C. Barcelona
- Livia Drusilla
- Jugador d'estrella
"köszönök mindent, viszlát" !!! - no igen, ENNYIT legalább mondhatott volna Barcelonában....
A San Siro-beli fogadtatásról meg annyit, h tán így akarták a tudomására hozni, h bíznak benne, a felfordulással tán ösztönözni akarták....
Reméljük, játék is lesz....
+ Egyetértek azzal, h elpazarolja a tehetségét - ami lehangoló, és csalódást okoz. Ettől függetlenül néhány hozzászólás erősen roszmájú...
A San Siro-beli fogadtatásról meg annyit, h tán így akarták a tudomására hozni, h bíznak benne, a felfordulással tán ösztönözni akarták....

Reméljük, játék is lesz....

+ Egyetértek azzal, h elpazarolja a tehetségét - ami lehangoló, és csalódást okoz. Ettől függetlenül néhány hozzászólás erősen roszmájú...

Szerintem Ronnie a milanban ismét brillirozni fog de ne legyen igazam. Az utolsó 2 évet gyakorlatilag ellazulta egyszerűen nem akart játszani.Nem voltak merész cselek csak úgy ott volt a pályán kivonta magát aztán már pályára se lépett. Viszont ami előtte volt az maga volt a csoda bár az eredményekhez csapat kellet ahhoz egyedül kevés lett volna feledhetetlen játékot produkáltak. Azért nem sok játékos lő 3 gólt a Realnak és nem sok barca játékost tapsolnak a Madridi szurkolók felállva. Ezt még élek nem felejtem el neki. Amit produkált azt köszönjük neki a vége már nem kellet volna. Számomra óriási csalódás mert pár éve még hittem hogy innen vonul vissza és soha nem adjuk el. Mindenesetre kiváncsian várom a további teljesitményeit. A CSAPATUNK pedig megújul és ismét csillogni fog csak mindenkinek hinni kell benne és produkálni! GO BARCA 

- Attya
- Jugador d'estrella
Ez naon nagy Duma!!albicelesteX írta:Én nagyot csalódtam benne!Az ahogy előadja magát meg minden az utóbbi szezonjaihoz képest nagy színház az egész ember!CSalódtam benne!Ahogy járkál peckesen játsza a nigga-t mintha akkora G lenne a gettoból vagy nem is tudom!Ahelyett hogy focizott volna!Akart volna!

"Leo egy egyéniség. Senkihez nem lehet hasonlítani. Idén mindenki Cristiano Ronaldoról beszél, pedig Messi az, akiről érdemes többet beszélni. Ugyan Ronaldo sem rossz játékos, csapattársak vagyunk a portugál válogatottban, csodálatos játékos. Viszont Messi bármikor képes a jó játékra és nem csak akkor, amikor kedve szottyan focizni, ellentétben másokkal.”
DECO
DECO
- albicelesteX
- A Vadász
Én nagyot csalódtam benne!Az ahogy előadja magát meg minden az utóbbi szezonjaihoz képest nagy színház az egész ember!CSalódtam benne!Ahogy járkál peckesen játsza a nigga-t mintha akkora G lenne a gettoból vagy nem is tudom!Ahelyett hogy focizott volna!Akart volna!Nem hiszem hogy elfelejtett ő focizni isten áldotta tehetség!Itt egyszerűen arról van szó hogy belekakilt az egészbe!!!Ha Milant választotta ám legyen nem érdekel miért de ha ott varázsol akkor az lesz a következő olyan húzása ami miatt csak jobban fogom szapulni!A másik meg miért lennének itt 12-15 éves emberek?Csak azért mert nem térdelnek le egy NÉV előtt?Mert itt csak az számít a név!Jönnek a Milanoidok hogy Ronaldinho a császár tegyék mert most náluk ő a friss hús de majd inkább a mutatott teljesítmény után kéne mellett döngetni!Régen igen mágus volt!!!Nálam most nem Júdás lett vagy áruló hanem egy olyan ember aki elpazarolta a tehetségét!És lehet szidni azt aki most nem nyalja fel a nagyszerű R-10-et de mikor a csapat szenvedett ő hol volt?Sehol!Nem csak a tejben kell vezérnek lenni!Ha nem is varázsolt volna de legalább hajtotta volna ki a belét a pályán most máshogy ment volna el!