Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026
Nagy mentések, volt egy előretörése egy egész jó lövéssel, volt 5-6 párharca, szerintem mindet megnyerte, egy másodosztály tartalékcsapatában játszó 18 évestől a RM ellen jól néz ki.
Arra gondolsz, aki az első félidő végén annál a Vini kontránál lazán lesprintelte a brazilt? Ott csak néztem, de nem tudom, az a balhátvédjük-e. Ott majdnem be is írtam, hogy ez kemény volt, egyik legvagányabb jelenet a meccsen.
Ennek ellenére valami mégsincs nagyon rendben.....mindegy, ő bajuk, nekik kell megoldani ezt.
Sportszakmai szempontból Perez és Laporta a két ellenpólus és ezért lehetünk sokszor sikeresebbek. De mondhatnám ezt mondjuk a Bartomeu-féle szemléletre is. Laporta nem szól bele az edzők vagy azoknak az embereknek a munkájába akiknek külön feladata van. Pepnek is teljesen szabad kezet adott, egy Perezről nem tudom elképzelni, hogy a legnagyobb sztárjait engedné kidobni, főleg, egy addig noname edzőnek. Ez kb. olyan, mintha most kinevezné Arbeloát és a kérésére Mbappét és Viniciust elhajtaná. A legkomolyabb baj náluk, hogy sportigazgatói pozíció legfeljebb névlegesen van, az igazolásokért egyszemélyben az elnök a felelős, még a scoutrendszerben is az aktuális legnagyobb sztártehetségek érkeznek vagyonokért (Endrick, Mastantuono, Güler stb.). Nálunk is voltak ilyen időszakok Laporta első regnálása után, mint Coutinho, Griezmann, de azért jóval kevesebb. Bár ez köszönhető részben a Masiának is. Viszont a scoutok, sportigazgató és edző szempontjai is figyelembe vannak véve.sansz írta: ↑2026.01.14. 10:31:59Szerintem is Perez az egyik gondjuk, régen sem volt egy éles kés, csak üzletileg/gazdaságilag értette a dolgát, de azt tényleg. Ronaldinho elvileg csak Perez miatt nem lett Realos, mert Pereznek a szőke-fehér Beckham jobban illett a képbe, mint egy "szakadt" brazil... Nem mondom, Beckham kb az egyetlen angol játékos, akit tisztelek és a Realban sem volt rossz, de az akkori Realban nagyon ült volna Ronaldinho és nekünk nagyon-nagyon kellemetlen évek jöttek volna. Perezen kívül akkoriban mindenki Ronaldinhora szavazott volna...grgly50 írta: ↑2026.01.14. 10:14:14
Én úgy gondolom, hogy az egésznek a fő oka, okozója Perez szemlélete, amivel formálja a játékosok, a beosztottaka média, a szurkolók gondolatvilágát. Az a morál - Mi vagyunk a REAL, a megtestesült csapat, az ész, a tehetség - egy felsőbbrendűség szemléletet alakít ki az emberekben. Amikor Rodrigó figyelmezteti a játékvezetőt az egyik itéleténél: "Tudjad, hogy hol vagy!", az már egy, a sporttól eltorzult gondolkodás. S ez a szemlélet áthat még egyes magyar szakértő kommentátor gondolatvilágába is.
Viszont ez az ego, felsőbbrendűség és társai, éppenséggel Laporta ugyanez, csak mostanában kicsit talán csendesebb. Az arrogancia egyáltalán nem áll távol sem Laportától, sem Pereztől, sőt. Édestestvérek. És egyébként ilyen tekintetben a pályán sem olyan a Barca mint látni szeretném(bár magasan van a léc, elismerem)...szerintem valahol Puyol kiesésével vesztettük el az erkölcsi gerincünk felét a pályán. Amikor ott volt, akkor még a nagy szájkaratésainkat is el-elhúzta. Aztán volt egy korszak, amikor tényleg gyomorforgató volt, ahogy rendre lerohanták a bírót a nagyembereink fröcsögő nyállal (Alba, Busi, Piqué stb) minden kis vacak szituációért is, nézni is kellemetlen volt.
Abból szerencsére már kigyógyultunk, de azért Fermin kifejezetten sportszerűtlen, a többiek nagy átlagban rendben vannak, de nem érzek olyan erkölcsi fölényt, ami a puyolos korszakban volt.
Teljes mértékben egyetértek. Másik topickban írtam mennyire toxikus a spanyol "szakújságírók" véleménye.grgly50 írta: ↑2026.01.14. 10:14:14Én úgy gondolom, hogy az egésznek a fő oka, okozója Perez szemlélete, amivel formálja a játékosok, a beosztottaka média, a szurkolók gondolatvilágát. Az a morál - Mi vagyunk a REAL, a megtestesült csapat, az ész, a tehetség - egy felsőbbrendűség szemléletet alakít ki az emberekben. Amikor Rodrigó figyelmezteti a játékvezetőt az egyik itéleténél: "Tudjad, hogy hol vagy!", az már egy, a sporttól eltorzult gondolkodás. S ez a szemlélet áthat még egyes magyar szakértő kommentátor gondolatvilágába is.
Szerintem is Perez az egyik gondjuk, régen sem volt egy éles kés, csak üzletileg/gazdaságilag értette a dolgát, de azt tényleg. Ronaldinho elvileg csak Perez miatt nem lett Realos, mert Pereznek a szőke-fehér Beckham jobban illett a képbe, mint egy "szakadt" brazil... Nem mondom, Beckham kb az egyetlen angol játékos, akit tisztelek és a Realban sem volt rossz, de az akkori Realban nagyon ült volna Ronaldinho és nekünk nagyon-nagyon kellemetlen évek jöttek volna. Perezen kívül akkoriban mindenki Ronaldinhora szavazott volna...grgly50 írta: ↑2026.01.14. 10:14:14
Én úgy gondolom, hogy az egésznek a fő oka, okozója Perez szemlélete, amivel formálja a játékosok, a beosztottaka média, a szurkolók gondolatvilágát. Az a morál - Mi vagyunk a REAL, a megtestesült csapat, az ész, a tehetség - egy felsőbbrendűség szemléletet alakít ki az emberekben. Amikor Rodrigó figyelmezteti a játékvezetőt az egyik itéleténél: "Tudjad, hogy hol vagy!", az már egy, a sporttól eltorzult gondolkodás. S ez a szemlélet áthat még egyes magyar szakértő kommentátor gondolatvilágába is.
Én úgy gondolom, hogy az egésznek a fő oka, okozója Perez szemlélete, amivel formálja a játékosok, a beosztottaka média, a szurkolók gondolatvilágát. Az a morál - Mi vagyunk a REAL, a megtestesült csapat, az ész, a tehetség - egy felsőbbrendűség szemléletet alakít ki az emberekben. Amikor Rodrigó figyelmezteti a játékvezetőt az egyik itéleténél: "Tudjad, hogy hol vagy!", az már egy, a sporttól eltorzult gondolkodás. S ez a szemlélet áthat még egyes magyar szakértő kommentátor gondolatvilágába is.davi10 írta: ↑2026.01.13. 21:56:28Szerintem az elnök a nagyobb probléma most. Amíg Perez a sajtóban való rinyálással van elfoglalva ahelyett, hogy rendet vágna a csapaton belül (mind karakterekben, mind összetételben nagyon félrement az a keret), addig szerintem teljesen mindegy ki az edző. Évek óta látszanak a lyukak, a játékosokra meg igenis Perez-nek is rá kéne pirítania.
Ha Perez beállt volna Xabi mögé, nyáron okosan igazolnak, elzavarnak 1-2 egot, ebből simán egy sokkal versenyképesebb csapat lehetett volna jövőre, vagy akár már a téli átigazolási ablak után.